Commentaar: Jan Wijenberg, een antisemiet in optima forma

Screenshot_11

Jan Wijenberg

(Door: Martin van Vliet)

Je hebt allerlei antisemieten. Racisten, die er voor uitkomen, moslims, die vinden dat Joden geen recht hebben op een eigen staat en in de zee moeten worden gedreven, of de antisemieten die het ontkennen te zijn en beweren alleen kritiek te hebben op de staat Israël. Van dit laatste type hebben we helaas veel in Nederland. Zij zijn veelal te vinden in de kringen van de SP, de PvdA, GroenLinks en ook D66. Dan heb je figuren zoals Van Agt, Gretta Duisenberg en Anja Meulenbelt. Maar zelfs erger dan deze is een ex-diplomaat die Jan Wijenberg heet en publiceert op Joop.nl. Martien Pennings heeft eerder op deze site op de man gewezen en hem een antisemitische rat genoemd.

Jan Wijenberg

Eigenlijk zou ik hem moeten doodzwijgen, maar ik vind dat u meer van deze man moet weten. Jan J. Wijenberg (Rotterdam, 1938) is een Nederlandse oud-diplomaat en politiek activist. Wijenberg was tot eind 2009 bestuurslid van de Stichting Stop de Bezetting, die zich inzet voor een rechtvaardige en duurzame vrede in het Midden-Oosten op basis van het internationaal recht en zich in dat verband tegen de Israëlische “bezetting” van de “Palestijnse gebieden” keert.

Na zijn studie theoretische economie en sociologie aan de Nederlandsche Economische Hoogeschool (nu Erasmus Universiteit) in 1966 was Wijenberg drie jaar wetenschappelijk onderzoeker voor UNESCO in Rio de Janeiro, Brazilië. In zijn loopbaan bij het ministerie van Buitenlandse Zaken en Ontwikkelingssamenwerking vanaf 1970 was hij belast met achtereenvolgens bilaterale financiële hulp aan ontwikkelingslanden en vraagstukken van multilaterale ontwikkelingssamenwerking. Op verzoek van de ministers voor Ontwikkelingssamenwerking en Financiën fungeerde hij twee jaar als plaatsvervangend bewindvoerder bij de Aziatische Ontwikkelingsbank in Manilla en aansluitend als adviseur van de bewindvoerder van de Wereldbank in Washington DC. Teruggeroepen naar Den Haag werd hij belast met de functie van Directeur Financieel-Economische Zaken (FEZ) van Buitenlandse Zaken en Ontwikkelingssamenwerking. Hij richtte de Departementale Accountantsdienst op, waarvan hij ook enige tijd directeur was. Daarna was hij ambassadeur in Jemen, Tanzania, Mauritius, Madagaskar, de Comoren en Saoedi-Arabië. Van deze laatste post werd hij in 1999, na een conflict met de tweede man op de ambassade, door minister Van Aartsen ontheven.[1]. Minister van Aartsen detacheerde Wijenberg gedurende twee jaar in Willemstad, Curaçao. Hij was tot zijn pensionering in 2003 adviseur buitenlandse aangelegenheden van de minister- president van de Nederlandse Antillen met de persoonlijke titel van ambassadeur.

U ziet, dit is een man met een behoorlijke carrière achter de rug. Hij is onder meer ambassadeur geweest in Jemen en Saoedi-Arabië, dus hij zou moeten weten hoe erg het is om in een land te leven waar de sharia heerst. Maar nee, deze idioot heeft het zijn levenswerk gemaakt om de enige joodse staat te wereld, de enige democratische en pluriforme staat in het Midden-Oosten te vuur en te zwaard te bestrijden.

Ik zal deze misleide geest zoveel mogelijk zelf aan het woord laten, zodat u het zelf kunt lezen. Want het is eigenlijk te gek voor woorden en ik wil niet dat u denkt dat ik zijn woorden verdraai.

“Politieke partijen moeten afstand nemen van Israël om de strijd tegen IS te winnen”.(Joop.nl, 24-10-2014)

“In de grote steden treedt een ambitieuze jonge generatie van veelal goed opgeleide en goed geïntegreerde migrantenkinderen aan. Zij zoeken ook politiek hun positie en rol in de samenleving. Toch vinden maar weinigen de weg naar het stemhokje en de gevestigde politieke partijen. Zij, voornamelijk moslims, moeten ook aansluiting vinden bij het Nederlandse democratische bestel. Daarvoor is een ingreep in het buitenlandse beleid noodzakelijk.

De Nederlandse niet-moslim gemeenschap reageert vol ongeloof op de vermeende sympathie van veel moslims voor het gedachtegoed van IS. Zou Wilders gelijk hebben? Is de islam toch een primitief en achterlijk geloof? Of lijdt de traditionele Nederlander aan een overmaat van eurocentrisme, de blinde vlek die het zicht op wat er werkelijk in de wereld gebeurt verstoort en verminkt”.

Verder:”De VS bleken, nadat hun interventie miljoenen ondervoede kinderen en zo’n 750.000 doden had opgeleverd, niet in staat een Irakese regering te bewegen zich ook verantwoordelijk te achten voor het welzijn van soennieten en Koerden. Al Qaeda verscheen in Irak, Libië en nu in Syrië. Het ombrengen van Osama bin Laden bracht Al Baghdadi, de zelf uitgeroepen Kalief, in grote delen van Irak en Syrië aan de macht. Het Arabisch Ontwaken was een breed gedragen verzet tegen Arabische dictators, en tegen hun westerse beschermheren.

De westerse wereld lijkt niet erg gekwalificeerd om IS met succes te bestrijden. Voor de meerderheid in de Arabische en wijdere moslimwereld bestaat er geen verschil tussen een mes, door een IS-lid gehouden tegen de nek van een onschuldige westerling, en de door Israëlische vliegtuigen, made in the USA, opgeblazen hersenen van een zes maanden oude baby. De door Israël aangerichte ravage en afslachting van onschuldige Gazaanse burgers zijn goed gedocumenteerd en het gaat allemaal door alsof het de gewoonste zaak van de wereld is. “

U ziet, meneer bespeelt anti-VS en anti-Israël gevoelens en heeft het natuurlijk niet over de meer dan 5000 raketten die op Israëlische steden zijn afgevuurd door Hamas of de oorlog tegen Al Qaida.

Maar het ergste moet nog komen. Daar vergelijkt hij Israël met IS en oppert als oplossing voor het IS-probleem dat het Westen en onze democratisch partijen afstand moeten nemen van Israël om zo de harten te winnen van de moslimjeugd en IS te bestrijden. De harten te winnen van een agressieve, onaangepaste en ondankbare moslimjeugd en deze te paaien door Israël te laten vallen. Om dit te bedenken moet je een antisemiet zijn in optima forma.

De moslims, 1,6 miljard zielen, bewonen een kwart van de wereld. Zij hebben honderden landen. Overal strijd,oorlog en geen democratie. Israël, net zo groot als provincie Utrecht, heeft zes miljoen Joden die het kleine land vruchtbaar en democratisch hebben gemaakt. Die 1.5 miljoen Arabieren hebben in Israël meer rechten dan in welk Arabisch dan ook. Eigen kranten, lidmaatschap van de Knesset. Men participeert in de rechtspraak, het leger en de politie. De Joden zijn tweeduizend jaar vervolgd en hebben eindelijk een klein land. En dat zint meneer niet.

Lees verder en huiver.

“Het IS-doel is het vestigen van een utopische religieuze staat, precies zoals de zionisten hebben gedaan. De westerse wereld aanvaardt de claim van de joodse staat op een speciale overeenkomst met een god om niet-Joden uit hun huizen te verdrijven, maar ontkent het recht van IS op dezelfde claim met zijn god. IS en Israël eisen het monopolie op de absolute waarheid op om de meest verschrikkelijke daden in de naam van God te rechtvaardigen. Terwijl iedereen wel de misdaden van IS en de intolerante uitleg van het geloof erkent, worden de Israëlische misdaden witgewassen en weinige daarvan in verband gebracht met zijn pretentieuze monopolie op God. De westerse steun voor Israël, terwijl IS wordt veroordeeld, moet volgens veel moslims wel voortkomen uit hypocrisie, racisme of beide.

Premier Netanyahu is [met de anti-moslimfundamentalistische Egyptische president al-Sisi] hofleverancier van IS-vrijwilligers. In plaats van het sturen van gevechtsvliegtuigen, moet de internationale gemeenschap eerst de rotzooi opruimen waarbinnen IS floreert. IS exploiteert de woede van een bevolking van honderden miljoenen moslims om gefrustreerde jonge vrouwen en mannen te rekruteren. Voor IS zijn de Israëlische misdaden en de westerse hypocrisie en het racisme als reddingslijn van groot belang.

Klopt dit Arabische wereldbeeld, dan wordt dit ook breed gedragen in de grote Nederlandse steden. Dan kan IS niet alleen op bewondering rekenen, maar ook moslimjongeren rekruteren. Daar moet dus zo snel mogelijk een eind aan komen.

Politieke partijen, die geen afstand van Israël nemen, sluiten zich af van moslims als volwaardige leden van onze samenleving. Wanneer zij het religieus gemotiveerde, zeer misdadige zionistische project, het vestigen van Groot-Israël, veroordelen en bestrijden, wordt het ten strijde trekken tegen IS acceptabeler en vermindert zijn aantrekkingskracht. De democratie heeft dan gewonnen van de straat.

Optimale zelfislamisering, het toegeven aan de IS-aanhang in Nederland, noemt deze idioot democratie.

Door:
Martin van Vliet
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", Appeasement, demoniseren, Dhimmitude, Geschiedvervalsing, Islamofilie, Israël-vijandigheid, Jodenhaat, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Linkse Kerk, Linkse media, nieuw fascisme, propaganda, Rotzakken. Bookmark de permalink .

36 reacties op Commentaar: Jan Wijenberg, een antisemiet in optima forma

 1. Ik heb dit figuur ook enkele keren ontmoet op bijeenkomsten de man is een ware verschrikking.

  Like

  • Driek zegt:

   Meer dan een verschrikking. Ik ben sprakeloos.

   Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Dit figuur voldoet, althans qua leeftijdscategorie, heel aardig aan de theorie die ik over dit verschijnsel ontwikkeld heb:
   Geboren in 1938, dus van de generatie die, na de oorlog, in alle hevigheid geconfronteerd werd met het plotselinge, dwangmatige taboe op antisemitisme, dat hem van de ene dag op de andere door zijn ouders werd opgelegd.
   Vóelde het onechte van dat taboe, maar kon er vooralsnog niet de vinger op leggen.
   Zodra hij jaren later de middelen dacht te vinden om zich tegen de oudere generatie af te zetten -de Palestijnse kwestie en dergelijke- barstte het al die tijd weggestopte anti-semitisme in hem los en hóe!
   Ik geloof Martin van Vliet direct als hij stelt dat Jan Wijenberg de ergste is. Toch past hij naadloos in het eerder opgesomde rijtje Gretta-Anja-Dries etc.
   Ik heb deze theorie uitvoerig besproken in mijn artikel “De rebelse roots van het Goedmenschendom.” Jammer genoeg beheers ik het linkjes zetten niet, maar U kunt het zó vinden door bv. ‘De rebelse roots’ in de zoekbalk in te tikken, voor het geval het U mocht interesseren.

   Like

   • E.J. Bron zegt:

    We gaan hier toch zeker niet een beetje reclame voor onszelf zitten te maken toch Theresa!!?? LOL! 😆 😉 🙂

    E.J.

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Zo is het niet bedoeld, E.J., dat besef jij heus ook wel. (ja, ik snap, dat een lolletje is, hoor.)
    Het is ook niets meer dan een theorie; ik pretendeer niet, dat ik er niet naast kan zitten, maar het vraagstuk is en blijft actueel. Daarom dacht ik dat het Ya’akov misschien zou interesseren.

    Like

   • E.J. Bron zegt:

    Theresa, het was inderdaad maar een geintje. En dat kan Ya´akov ook wel waarderen. Ik ken hem persoonlijk!

    E.J.

    Like

   • Jan zegt:

    Ga maar naar de site van Meulenbelt, daar kun je zien met wie dit element zich inlaat:
    http://www.anjameulenbelt.nl/weblog/2007/06/14/gaza-2-2/

    Like

   • kernrob4 zegt:

    Ik vind het een zeer boeiende en interessante theorie. Wat betreft deze rat moeten we meer weten van zijn gezinsachtergronden. Naar mijn ervaring heeft een dergelijke antisemit een defecte superego en een vaak foute ouder of voorouder.
    Een dan de plotselinge taboe op antisemitisme in een zo een gezin kan leiden tot een dergelijke psychopathologie. Zeer boeiend allemaal Theresa dank.

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    @Kernrob4, 21.58U. Geen dank, Robert. Overigens hoeft het gezin waar hij uit kwam, niet eens ‘fout’ als zodanig geweest te zijn.
    Voor de oorlog was het ant-semitisme ook in menig ‘niet-fout’ gezin aanwezig, net als in de rest van Europa.
    In onze eigen familie…..ik weet het toch! Ook tijdens de oorlog werd er niet te veel voor de Joden gedaan; iedereen keek weg.
    Na de oorlog kwam het Calvinistische schuldgevoel…..En moest al het latente anti-semitisme dwangmatig worden weggestopt.
    De jeugd had er part noch deel aan gehad, aan de holocaust en dergelijke, maar werd wel met dat schuldgevoel opgezadeld.
    Ooit moest zich dat wreken. Enfin, dat staat dus allemaal in mijn artikel.

    Like

 2. Theodoor zegt:

  Ik heb zelden zo’n stuk vuile politiek gelezen.
  Die Jan Wijenberg kan voor mij ter plekke dood vallen, wat een minkukel.

  Like

 3. Joshua zegt:

  Waarom worden antisemitische Imbecielen geloofd in NLD.???????

  Like

 4. Pieter G zegt:

  Ik denk niet dat een oude nazi kopstuk het veel anders zou verwoorden als deze Jan Wijenberg.

  Totaal van het pad af. Mijn vriendelijke advies voor familieleden en kennissen van deze man: Heel ver weg in een gesloten inrichting plaatsen voor uw eigen gemoedsrust en die van onze samenleving. Dit kan en mag gewoon niet meer meer los blijven rondlopen om vriendelijke mensen de stuipen op het lijf te jagen.
  Dwingend advies als zorgverlener voor dit moment:
  Gelijk een hersenscan laten maken, want er kan wel eens wat mis zijn binnen de hersenpan.
  En niet mee in discussie gaan. Heeft geen zin. Probeer het zonder veel geweld te gebruiken voor elkaar te krijgen.
  Dank u.

  Like

 5. ik heb mezelf gedwòngen om echt alles te lezen en wel zodanig dat ik làs wat er stond…
  ik ben doodmoe er van… wààr komt toch die kwaadaardigheid vandaan? Wààrom dat willens en wetens verdraaien v feiten?

  Hoe kàn dit? Echt mijn brein staat er bij STIL… ik kan dit niet bevatten…

  waarom worden ‘dit soort mensen’ niet uitgenodigd op een politiebureau voor een moraliteitsonderzoek en worden dan voorgoed in een straightjacket opgesloten of….
  iets wat nog beter voor hen zou uitpakken?

  @geertwilderspvv #pvv Deze Jan Wijenberg n antisemiet in optima forma is van OSM à la @APechtold http://wp.me/p1O7aM-jgJ via @wordpressdotcom

  Like

 6. delamontagne zegt:

  Toch wel een heel andere persoon dan de echtgenote van Marcel Kurpershoek; Betsy Udink. Is rond die tijd daar ambassadeur in S.A. geweest.
  Die schreef een paar boeken over haar verblijf in die “fantastische” muslim-landen. ( wel toen ze er veilig weg waren..)
  Hieronder trof ik aan wat Afshian Ellian over die man jaren geleden schreef;
  ………………………..
  ‘Gestoorde’ Wijenberg stuurt ook brief aan CIDI
  door Ellian & De Winter 24 jul 2007
  Zoals de lezers van deze blog inmiddels bekend is, heeft oud-ambassadeur drs. Jan J. Wijenberg de hoofdredactie van NRC Handelsblad middels een brief dringend geadviseerd prof. dr. mr. A. Ellian als columnist te lozen.
  Met zo’n brief moet je zorgvuldig omspringen want een oud-ambassadeur klimt niet snel in de pen.
  Andere opmerkelijke brief
  Een andere opmerkelijke brief heeft de oud-ambassadeur kortgeleden aan het CIDI gestuurd, zoals bekend een club van joden die van Israël houden.
  In die brief aan het CIDI schrijft de oud-ambassadeur onder meer:
  ‘Hoewel ik geen behoefte heb aan Uw commentaar, tenzij U het onverwacht met mijn analyse eens zou zijn, stel ik prijs op antwoord op drie vragen:
  – is het juist dat het CIDI een archief aanlegt, compleet met foto, van opponenten van het Israëlische beleid, en dat ter beschikking stelt aan de Mossad of een andere Israëlische inlichtingendienst;
  – zijn de waarnemingen juist, dat het CIDI en/of aanverwante organisatie(s) de beschikking hebben over een of meerdere knokploegen die opponenten van Israël in elkaar rammen;
  – Gretta Duisenberg en haar kinderen worden in hun woonomgeving in Amsterdam al jarenlang zeer frequent erg bedreigend lastig gevallen en soms ronduit lijfelijk in gevaar gebracht. Soms stopt het ineens, daarna gaat het in volle hevigheid weer los. Kunt U bevestigen dat het CIDI belast is met de regie van deze ernstige delicten?
  Het uitblijven van Uw reactie zal ik interpreteren als de erkenning van het aanleggen en ter beschikking stellen van een vreemde mogendheid met een moorddadige historie van een archief van opponenten, het inzetten van een of meerdere knokploegen en het voeren van de regie van de treitercampagnes tegen Mevrouw Gretta Duisenberg en haar kinderen.’
  Geestelijk gestoorde man
  Ik heb begrepen uit kringen rond het CIDI dat op deze brief niet gereageerd werd maar dat de brief terzijde werd gelegd als het epistel van een geestelijk gestoorde man.
  Dat vind ik ietsie te snel door de bocht. Ik geef de oud-ambassadeur graag antwoord:
  Seks met Yasser
  U vraagt of het juist is dat het CIDI een archief aanlegt, compleet met foto, van opponenten van het Israëlische beleid, en dat ter beschikking stelt aan de Mossad of een andere Israëlische inlichtingendienst. Het antwoord daarop is: ja. Ook u komt voor in een database van de Mossad, die dit deelt met de CIA. Uw tandarts – die elke maand een cheque krijgt toegestuurd vanuit Tel Aviv – heeft al jaren geleden kortegolfontvangers in uw kiezen geplaatst, en op een dag zullen die worden geactiveerd. U zult dan poedelnaakt over de Dam in Amsterdam rennen en roepen dat u seks wilt met Yasser Arafat.
  U vraagt of uw waarnemingen juist zijn dat het CIDI en/of aanverwante organisatie(s) de beschikking hebben over een of meerdere knokploegen die opponenten van Israël in elkaar rammen.
  Ja, ook dit klopt. Elke avond trekken groepen joden, bewapend met knuppels, hooivorken, en de vlijmscherpse messen waarmee ze kosjer slachten, door het land en gooien tegenstanders van daken, knuppelen ze standrechtelijk op straat dood, verkrachten vrouwen en meisjes, en injecteren onschuldige honden met gemanipuleerd HIV-virus, waardoor ze uitsluitend mensen bijten die lid zijn van de vredesbeweging Stop de Bezetting, waarvan u ook lid bent.
  Bloedbaden
  Deze bloedbaden worden angstvallig verborgen gehouden door de media, die, zoals u weet, onder controle staan van de joden. Maar eenieder die ’s avonds wel eens zijn hond uitlaat die weet wat er in het land zo rond het late Tien Uur Journaal in de lanen en dreven van Nederland plaatsvindt. Dat valt met geen pen te beschrijven.
  U stelt dat Gretta Duisenberg en haar kinderen in hun woonomgeving in Amsterdam al jarenlang zeer frequent erg bedreigend lastig gevallen worden en soms ronduit lijfelijk in gevaar gebracht. Soms stopt het ineens, daarna gaat het in volle hevigheid weer los. U vraagt of het CIDI kan bevestigen dat het CIDI belast is met de regie van deze ernstige delicten.
  Joodse aliens
  Nee, dat kan ik niet bevestigen. Niet het CIDI heeft daarvan de regie maar ik. Toen Wim nog leefde was het een stuk makkelijker om Gretta en haar kinderen lastig te vallen, want zoals eenieder weet stond ook Wim op de loonlijst van de Mossad, althans, dat beweren mensen in Haagse kringen waar ze het kunnen weten, en Wim gaf altijd trouw aan mij door bij welke couturier Gretta over de vloer kwam en welk kind aan welk soort drugs behoefte had. Toen Gretta hier achter kwam, heeft ze Wim laten verdrinken, zo gaat het gerucht in kringen van westerse inlichtingendiensten.
  Ja, soms stopt het lastigvallen ineens omdat de ontvangers in mijn grote joodse neus, die daar geplaatst zijn door joodse artsen in Riga, gestoord worden door onze buren, die aliens van een verre planeet zijn waar uitsluitend joden wonen. Hun macht is alomvattend. Die joodse aliens bereiden een invasie voor en wat dan zou kunnen gebeuren, geachte oud-ambassadeur, durft zelfs een brutale jood als ik niet aan u te openbaren.
  Gelukkig kunt u zich tegen dit alles wapenen. Wisselbaden en zware stroomstoten schijnen te helpen wanneer mensen zich in uw staat bevinden. Als dat niet helpt, dan weet Gretta wel te verzinnen wat u doet ontspannen. Maar de vraag is of dat helpt. Hans van Mierlo en Wim Duisenberg zagen er na hun periode met Gretta ook niet niet echt florissant uit.
  Leon de Winter

  Like

 7. aquarius4422 zegt:

  Veel te laat geboren, bij het propaganda ministerie van Joseph Goebbels had hij beslist een top functie gekregen.
  Na 1945 hebben dit soort figuren terecht een touw om hun nek gekregen.
  Zo drastisch zijn we tegenwoordig niet meer maar een levenslange gevangenisstraf voor haat zaaien lijkt me wel op zijn plaats.

  Like

 8. Jan zegt:

  Zeven jaar geleden verscheen er een stuk van Ratna Pelle op IMO-blog over de leugens van Wijenberg, over het ‘vermoorden’ van journalisten door het Israëlische leger. Bleek uit de duim gezogen.
  Wijenberg wilde ook dat Elsevier Ellian zou ontslaan omdat de toon Wijenberg niet aanstond, de waarheid over de moordenaarsbende in Gaza.

  Jan Wijenberg en de waarheid over Israel en Gaza
  IMO Blog, 2007

  “In die gebieden is sprake van recht-toe-recht-aan moord: moord op journalisten, cameramannen, tolken en chauffeurs. De media zijn natuurlijk het logische doelwit. Onafhankelijke informatie zou grote gaten schieten in het opgeroepen, valse beeld van ‘Israël, een land in verdrukking’. Onafhankelijke media zijn een bedreiging voor het systeem en moeten worden gesmoord. De studie ‘Killing the Messenger’ van maart 2007 toont aan, dat het Israëlische regime zeer hoog scoort op de ladder van meest gevaarlijke overheden voor mediapersoneel en als effectieve bestrijder van wereldwijde nieuwsvoorziening.”

  “Het is overvloedig duidelijk, dat Israël zich in het geheel niet bekommert om de waarheid. Journalisten kunnen zijn doelstellingen tegenspreken, en doen dat soms ook. Zij kunnen – en worden dus ook daadwerkelijk – vermoord. De namen van de slachtoffers worden door de Israel Defence Forces nooit bekend gemaakt. Er kraait dus vaak geen haan naar. Degenen die de trekker overhalen lopen als vrij man weg.”

  http://www.zionism-israel.com/blog/archives/00000181.html

  Wijenberg tegen Ellian en de CIDI-achtigen
  IMO Blog, 2007

  Ik stoor mij aan de verwerpelijke intenties van de heer Afshin Ellian. Hier is niet zijn recht op vrijheid van meningsuiting in het geding. Het gaat erom dat de NRC toestaat dat integere vredesactivisten openlijk worden beschuldigd van antisemitisme, één van de grootste misdaden tegen de menselijkheid met grote uitwassen in de vorige eeuw. Ellian is geen zelfstandig, laat staan een origineel denker. Hij is een van de vele papagaaien van de leugenmachine Hasbara. Hij is niet onafhankelijk, maar dient een misdadige vreemde mogendheid.

  http://www.zionism-israel.com/blog/archives/00000179.html

  Like

 9. Taljaard zegt:

  Een goed voorbeeld van de bestuurlijke linkse elite en een getrouw uitvoerder van de Bilderberg-agenda. Hij is er alleen wat opener over dan de gemiddelde elitaire socialist.
  Reken er maar op dat Frans Timmermans o.a. bij Wijenberg in de leer is geweest, die zich op zijn beurt weer heeft laten inspireren door Max van der Stoel.
  En zo rolt het socialistische PvdA GIF verder..

  Like

 10. Jan zegt:

  Regels die door de westerse media. aka hoernalisten in acht worden genomen als zij over Israël en ‘het conflict’ schrijven
  http://edgar1981.blogspot.nl/2011/06/rules-and-guidelines-for-westerners.html

  Like

 11. Harry zegt:

  Stapelgek , die vent .
  En dat was een diplomaat ?
  Persoonlijk heb ik ook nog een diplomatiek paspoort , dat is kennelijk geen enkele garantie dat de houder over een normaal verstand beschikt .

  Like

 12. Jean zegt:

  Voor dergelijke vuiligheid hoort de doodstraf terug ingevoerd te worden, niet alleen in woorden maar effectief binnen de 24u na uitsraak.

  Like

 13. Jan zegt:

  Ook uit de koker van Wijenberg:

  G a z a e e n s c h a n d v l e k
  reisverslag 21 – 25 november 2011
  waarneming van een sluipende volkerenmoord

  Klik om toegang te krijgen tot Gaza-reisverslag-final.pdf

  Like

 14. Tom Hendrix zegt:

  Deze Wijenberg is een KOEKWAUS van het ergste soort. Deze KRANKZINNIGE dient in een DWANGBUIS geperst te worden, en dan overbrengen naar het KRANKZINNIGENGESTICHT. O ja, en OPSLUITEN, deze GEK, dat hij nooit meer loskomt! Hieruit blijkt weer wat LINKS denken doet met de HERSENEN van een mens!

  Like

 15. Jade zegt:

  “volwaardige leden van onze samenleving…”
  Ik ben weg, ik ga even kotsen, Doeii.

  Like

 16. Kraftavilqa zegt:

  “Zou Wilders gelijk hebben? Is de islam toch een primitief en achterlijk geloof?” Antwoord op beide vragen: ja! Wat een achterlijke habbezakker die wijenberg. “moslims, die vinden dat Joden geen recht hebben op een eigen staat en in de zee moeten worden gedreven” het is zelfs erger dan dat ze vinden dat geen enkele Jood mag bestaan. Een zienswijze die ik begrijp want ik vind dat geen enkele moslim mag bestaan, och jee ben ik nu geradicaliseerd?

  Like

 17. louis-portugal zegt:

  Is hij zelf geen jood???????????? die kotst op zijn eigen volk.

  Like

 18. Pingback: Commentaar: Jan Wijenberg, een antisemiet in optima forma | Kattukse Vrienden voor Israël

 19. vanhetgoor zegt:

  Jaaah! “Politieke partijen moeten afstand nemen van Israël om de strijd tegen IS te winnen”.(Joop.nl, 24-10-2014) Dit is een mondsnoerende on-logica, dat vraagt er om steeds weer opnieuw gebruikt te worden om twee waartussen totaal geen verband is te koppelen.

  Misschien moet het voor die Jan Wijenberg (keurige joodse naam overigens) dan wel logisch zijn, het is ’t niet. Als tweede en derde generatie keurig ingeburgerde allochtonen zich alleen maar in de buitenland politiek van Nederland kunnen vinden als wij ook een dolk in de rug gaan steken van de staat Israël dan is er iets niet helemaal door gekomen.

  Laten wij eens de Zwitserse staat als voorbeeld nemen, nog veel langer dan mensen zich kunnen heugen is de Zwitserse mentaliteit om NOOIT onder een ander te leven. Iedere gezonde volwassen man is in Zwitserland verplicht om een wapen te bezitten en dit te gebruiken als er een eventuele aanvaller zou komen. Vraag mij niet waarom maar het is zo. Ik heb geen kennis paraat over wie in de verre geschiedenis ooit Zwitserland heeft overwonnen en bezet. Toch wil de Zwitser geen inmenging of overheersing. Stel nu dat Zwitserland zich zou moeten aanpassen aan tweede en derde generatie allochtonen, stel . . . , Ga nu eens uit van de onzinnige gedachte dat de grootste groep allochtonen in Zwitserland zou bestaan uit Somaliërs! Zouden de Zwitsers zich dan ook allemaal moeten aanpassen en zich in Yemen gaan aanmelden als slaaf? Hoe dom wil je het hebben? De beschaafde wereld hoeft helemaal geen aansluiting of goedkeuring te zoeken bij immigranten. Zij zijn juist hier heen gekomen omdat het hier beter is geregeld, omdat het hier socialer is.

  Politieke partijen moeten afstand nemen van de islam omdat deze onmenselijk is. Dat is een eerste stap die noodzakelijk is om de strijd tegen IS te winnen. Naar mijn mening heeft Israël niets met IS of ISIS, maar dat is slechts een gevoel. Ik kan dit niet met feiten bewijzen. Stel nu dat Israël wèl achter IS of ISIS zou zitten dan is het een hele mooie manier om de moslim een spiegel voor te houden. Heel wrang ook. IS of ISIS lijkt misschien wel op een kalifaat, maar het is toch werkelijk een groep rovers die twee miljard per dag binnen-harkt met de opbrengsten uit ruwe olie. Is het niemand opgevallen dat de prijs omlaag gaat van de ruwe olie ondanks de beperkte wereldbrand. Vreemd toch?

  Like

 20. Gilbert zegt:

  Deze man heeft decennia het geld verslindende beleid van OWS ondersteund. Zijn adagium was, als 80 % van de bestedingen klopt, klopt de rest. In Jemen maakte ik die man mee. Hij was toen al sterk anti Israel. Kan dus van kwaad tot erger.

  Like

 21. Friduwih Riemersma zegt:

  Dankuwel voor al uw informatie, ik heb het met aandacht doorgenomen. Welke methode van tekstanalyse ik echter op uw bijdragen toepas, ik mis de logische verbinding tussen de uitspraken van de heer Wijenberg aan de ene kant en uw conclusie aan de andere kant dat a. Wijenberg ‘een antisemiet’ is, b. anti-Amerika is (kunt u alstublieft iets helderder definiëren wat men daaronder mag verstaan) en c. anti-Israël is? Weet u zeker dat u geen stap hebt overgeslagen in uw redenering? Als dat zo is zou men u kunnen betichten van vooringenomenheid. En dat wil natuurlijk niemand.

  Like

 22. Pingback: Jan Wijenberg, een rectificatie | E.J. Bron

 23. 4sjun zegt:

  Het ziet er naar uit dat de man om hem moverende redenen een hekel heeft aan Israel en denkt dat er vrede komt in de Levant als Israel verdwijnt.. De man mag geloven wat hij wil. Sommige mensen geloven ook dat islam vrede zou zijn ondanks dat de levenswandel, directieven en vruchten van Mohammed in de overleveringen van islam als opgetekend in koran, hadith en soenna en in de wereldgeschiedenis al veertienhonderd jaar anders uitwijzen. Israël’s buurland Libanon kan daar bijvoorbeeld van meepraten het gleed binnen een generatie af van een moderne christelijke staat tot een onveillige verdeelde natie waarin islam de boventoon voert en dat allemaal omdat het al te gek en wegkijkend van Jordaanse ervaring Palestijnse vluchtelingen opnam.
  .
  Egypte had beter opgelet en houdt al even zijn grenzen dicht voor het volk dat zich de PLO en Hamas als volksvertegenwoordiging koos. Maar meneer J.J, Wijnberg gelooft dat het allemaal aan Israel ligt en dat islam vrede brengt als Israel een mes in de rug krijgt. (https://waa.ai/vmee) Hij mag geloven wat hij wil maar wordt al even geloofwaardig als ene Mohammed toen die zijn eigen genocide op de joden van Arabië verordonneerde en deze ter verkrijging van oorlogsbuit toepaste in Khaybar. (https://waa.ai/vmem)
  .
  Vandaag de dag is het nog niet bepaald vredig in Arabië te noemen en bracht ook en arabiserende ‘lente’ geen vrede in Egypte, Libië, Irak en Syrië. Hetzelfde geldt voor de ontjoodsing van Gaza dat ertoe heeft geleid at de lokale bevolking vooral elkaar de islamiserende maat bleef nemen terwijl een toegepaste strategie van de baarmoeder deze bevolking al decennia haar eigen financiële rekeningen in het Westen doet parkeren.
  .
  Mij lijkt het sterk dat dit allemaal de schuld van Israël zou zijn maar meneer J.J. Wijnberg die zich maar blijft profileren als oud Ambassadeur mag natuurlijk blijven geloven wat hij wil.

  Like

 24. Pace zegt:

  Houd me via e-mail op de hoogte van nieuwe reacties.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s