De Verenigde Naties suggereren om uit naam van de Mensenrechten het “Sint Nicolaasfeest” af te schaffen

Screenshot_9

(Vertaling: delamontagne)

Het hartstochtelijk debat in Nederland en Vlaanderen over “Zwarte Piet”, het zwarte hulpje van Sint Nicolaas, die lijkt op onze “Père Fouettard”, heeft weer een grote discussie doen herleven betreffende racisme, vaak in stilte gevoerd in een land dat trots is op z´n “openheid van geest”. De Nederlanders zijn erg gehecht aan het feest van Sinterklaas. De gemoederen waren erg verhit bij de aankondiging van een onderzoek door de VN naar “Zwarte Piet”, een personage, uitgedost in een “middeleeuws kostuum”, voorzien van een afro-pruik, wiens gezicht zwart is geverfd. Maar sommige analisten zijn van mening dat dit een “positief” effect heeft op het debat over racisme.

“Zwarte Piet” laat zich letterlijk vertalen met “Pierre Noir”. Dit personage, in het Franstalige gebied beter bekend als “Père Fouettard”, vergezelt Sinterklaas bij het uitdelen van cadeaus voor de kinderen. Volgens de traditie komt Sinterklaas de derde zondag in de maand november aan in Nederland met een boot, volgeladen met cadeaus. Een aankomst, die elk jaar weer live op tv wordt uitgezonden. Hij  wordt vergezeld door een veertigtal  “hulpjes”, de “Zwarte  Pieten”.

Gedurende 3 weken zetten de kinderen hun schoen voor de schoorsteen en krijgen daar zoete lekkernijen in, tot op de avond van 5 december, wanneer zij hun cadeaus ontvangen. Sint Nicolaas was een Turkse bisschop, die overleed op 6 december 342.

De presidente van het Hoge Commissariaat van de VN voor de “Mensenrechten” heeft “olie op het vuur” gegooid door te suggereren het sinterklaasfeest af te schaffen en ALLEEN  de “Kerstman” te behouden. Waarom zou je er twee moeten hebben, een “Kerstman” is  toch genoeg, zo verklaarde ze op tv, zodoende nog meer olie op het vuur  van woede van de Nederlanders gooiend.

Bronnen:
http://euro-jihad.com
www.7sur7.be

Vertaald uit het Frans door:
delamontagne
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Linkse Kerk, Mensenrechten, Nederland, political correctness, Racisme, Rotzakken, Verenigde Naties, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

37 reacties op De Verenigde Naties suggereren om uit naam van de Mensenrechten het “Sint Nicolaasfeest” af te schaffen

 1. lijkt me beter het suikerfeest af te schaffen

  Like

  • Inderdaad zoiets hoort op de Nederlandse kalender niet thuis dat Is geen inheemse Hollandse gewoonte,traditie of feest het Is een islamitische feest wat niet in Nederland moeder grond gehoord!!!.

   Like

  • Cathja zegt:

   Een terechte opmerking. Dat suikerfeest hoort niet thuis in ons land!

   Maar deze mevrouw zal vanwege haar opmerking over Sinterklaas en de Kerstman lelijk op haar neus kijken, want wij schaffen ons Sinterklaasfeest, inclusief zwarte Pieten, NOOIT af!
   Niemand (behalve wij zelf) heeft het recht om daarover beslissingen te nemen!

   Like

   • Benesha zegt:

    Helemaal juist. Dit is werkelijk een symbooldossier aan het worden van het verzet van de autochtone bevolking wiens cultuur dreigt verdrongen/vernietigd te worden door culturen van uitheemsen. Dit laten we niet toe. Ik ben ervan overtuigd dat geen enkele autochtone Belg of Nederlander dit laat gebeuren.

    Like

   • Tom Hendrix zegt:

    @Cathja: 19.19. uur. Dat ze maar opflikkeren met hun SUIKERFEEST. Ze hebben met hun GORE POTEN van ONS SINTERKLAASFEEST af te blijven. En de MOSLIMKONTLIKKERS der VERENIGDE NAZIES, kunnen wat mij betreft DOODVALLEN en wel du moment!

    Like

  • Sylvia Groot zegt:

   nog beter is het slacht ‘feest’ af te schaffen cq te verbieden.

   Like

  • Kraftavilqa zegt:

   Inderdaad pleur lekker op met je mohammedaanse onzin en die vn-habbezakkers voeg ik graag toe sterf toch met je bek open.

   Like

 2. janfreak zegt:

  Beter dan de Kerstman af te schaffen, die komt meestal alleen bij de welgestelden.

  Like

 3. R.Kroonenberg zegt:

  like… 😛

  Like

 4. R.Kroonenberg zegt:

  .
  Men noemt zich : “Commissariaat der Mensenrechten”
  maar heeft nog geen flauwe notie van een Kinderrecht
  beseft niet wat men zó maar even zegt…
  maar verbeeldt zich Oorlogen te gaan beslechten !

  Men noemt zich : “Commissariaat der Mensenrechten”
  en zit daar op die “Grote mensen”-stoel
  met hoorbare arrogantie, zichtbare leugensmoel
  maar verbeeldt zich Oorlogen te gaan beslechten !
  .
  Men noemt zich : “Commissariaat der Mensenrechten”
  en U en ik weten waar dat toe lijdt…
  dat is de “MensenrechtenPEST “ van deze tijd
  dus àlles wat ons rest vrienden is VECHTEN !
  .
  Jasterke
  .

  Like

 5. Monalisa zegt:

  Dan moeten wij maar deze instantie afschaffen De Verenigde Naties wat heb je er aan. niets

  Like

 6. Tempelier zegt:

  Ik weet niet, maar ik heb het idee dat dit niets meer met zwarte piet te maken heeft, gewoon kijken of ze ons weer wat door de strot kunnen duwen. De Nederlanders zijn het zo beu dat eeuwig gezeik met zijn racisme en alles maar MOETEN slikken.

  Like

  • Lis zegt:

   Dat vermoeden wordt steeds meer waarheid. Toch lijkt het averechts te werken. Steeds meer Nederlanders willen een ZWARTE Piet. De hoeveelheden zwarte schmink, kroeshaar, oorringen en rode lipstick zijn niet aan te slepen. Mensen geven aan de intocht te gaan boycotten als er geen Zwarte Piet is. Er ontstaan initiatieven om toch een intocht met Zwarte Piet te houden, zoals in Aalten. Mensen pikken het niet meer. Er is geen grens bereikt; er is over een grens heen gegaan. Laat de VN opzouten, die doen meer kwaad dan goed. Laten ze zich maar druk maken over belangrijker zaken. Ik ga sinds jaren weer het feest van Sinterklaas en Zwarte Piet vieren, compleet met de originele liedjes.

   Like

  • Benesha zegt:

   Hilarisch!

   Like

 7. Theresa Geissler zegt:

  Reden te meer om ons hiertegen te blijven verzetten tot het uiterste: VERENE SHEPHERD HEEFT HIER GEEN ENE MOER OVER TE VERTELLEN! WAT DENKT DAT TAKKEWIJF WEL?!
  Al wou Nederland 100 feesten tegelijk hebben!

  Like

 8. luckybee zegt:

  Zinds wanneer bemoeit het VN met onze kinder feestje?

  Like

 9. koddebeier zegt:

  Wat de VN nazies vinden lijkt mij niet zo belangrijk, hopelijk wacht Neurenberg2 op hen.

  Like

 10. Jean zegt:

  Die hele Verschrikkelijke Nietsnutten kunnen de pot op, wij blijven trouw aan ons sinterklaasfeest want onze kinderen en kleinkinderen zijn daar gelukkig bij, we kunnen veel beter die club ordinaire zakkenvullers eruit flikkeren want hun bemoeizucht werkt enorm irriterend.

  Like

 11. JCC zegt:

  Ik kan dit niet anders interpreteren dan als een aanval op het christendom. Met andere woorden, deze VN-commissie zit in het complot.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @JCC: 20.01. uur, op 28/10. Dat heeft U goed gezien!

   Like

  • Cathja zegt:

   @ JCC 28/10

   Des te feller moeten wij tegengas geven! Er wordt al genoeg over ons heen gelopen. De moslim doet wat hij wil en krijgt geen protest, daarom kunnen ook wij onze gang gaan. Als we nú buigen voor de VN (welk recht denken ze te hebben om ons te betuttelen?), dan hebben we opnieuw terrein verloren.
   Daarom blijven we ons Sinterklaasfeest trouw op de manier zoals wij dit al decennia lang doen.

   Like

 12. Jan zegt:

  Fragment zwartepietendiscussie Barend Witteman

  http://vara.nl/media/323239

  Like

 13. Rick zegt:

  Als er zo nodig iets aan “mensenrechten” moet worden gedaan; laat ze dan eens beginnen in het land alwaar de VN zetelt.
  Het, nóg stééds, uitroeien van de Native Americans bijvoorbeeld.
  Of die walgelijke mini miss verkiezingen alias pedo party’s. Waar totaal hysterische moeders hun peuter/kleuter dochtertjes staan te exploiteren zoals een pooier zijn prostituees aanprijst.
  Samenvattend: ruim eerst alle balken in de joe-naait-ut-steeds eens op voordat je de splintertjes in de rest van de wereld te berde brengt.

  Like

 14. denollander zegt:

  Wij blijven knokken tot in lengte van jaren, onze Sint pakt men NIET af. Al moeten wij al die lafhartige winkels die anti Piet zijn volledig aan de bedelstaf brengen, Piet blijft en daarmee basta.

  Like

 15. Ik ben het grondig eens met bovenstaande reacties.En de VN????Afschaffen,opheffen dat alleen maar geldverslindende niksnut orgaan!

  Like

 16. Leo zegt:

  Aanrader:
  Vanaf de dag van de sinterklaasintocht t/m/ 5 december,
  achter ELK raam van ELK huis en in ELKE winkel etalage een afbeelding, foto, pop, of masker van Sinterklaas en ZWARTE PIET , zoals WIJ hen al jaaaaaren KENNEN !!!!!

  Ik zeg DOEN !!
  Schut uw land, houdt het Sinterklaasfeest in stand !!

  Like

  • Sylvia Groot zegt:

   haha ik was al zwarte piet plaatjes aan het sparen om overal op te handen.
   Zwarte Pieten uitgeknipt aan een lijntje geplakt om voor het raam te hangen.
   We zullen die zwarte haters met hun minderwaardigheidscomplex een lesje leren.

   Like

 17. maria zegt:

  helemaal mee eens gewoon sinterklaasfeest vieren. met ZWARTE PIET en uiteraard kerstfeest met de KERSTMAN geeeeeen suikerfeest heeft sorry niets maar dan ook niets met onze nederlandse cultuur te maken .
  en bovendien hebben wij weer een thema voor onze carnavals optocht helemaal toppie .

  Like

 18. Peter Bontenius zegt:

  Sint Nicolaas was geen Turkse bisschop, maar een bisschop in het toen nog Romeinse Rijk; (vanaf 375 het Oost-Romeinse of Byzantijnse rijk.)
  De eerste Turken kwamen pas rond 1000 van de Aziatische steppen.

  Like

 19. Qvic zegt:

  Vreemd om het originele christelijke feest te willen afschaffen en de kopie cola kerstfeest te gaan promoten. Want de kerstman is een afgeleide van het Nederlandse St.Klaas en de firma Coca Cola heeft het uiterlijk van de kerstman bedacht en het verhaal erom heen. Is dit misschien een poging van de TIPP overeenkomst met Amerika. Zodat de kerstman als ware gepatenteerd kan worden door o.a. Coca Cola en ieder die dit personage dan gebruikt er extra geld voor zou moeten betalen. Als het Sinterklaas feest afgeschaft zou zijn, behoeven de (grote (internationale)) bedrijven alleen voor het kerstfeest promotie artikelen aan te schaffen, dat is economisch goedkoper. Dus meer toekomstige winst.
  Om dit te kunnen bewerkstelligen moet er steeds een poging worden gedaan om dit feest weg te promoten, is hun gedachte. Wat ze nu ervaren dat dit sinterklaasfeest dieper geworteld zit, dan zij dachten en dat het nu meer en intensiever gevierd gaat worden en in mindere maten het kerstfeest onder de autochtonen Nederlanders. Ook is de mogelijkheid om haar aan te geven wegens: aanzetten tot haat en discriminatie en machtsmisbruik van haar functie bij de VN. Tevens door haar toedoen van deze uitspraken, wordt de naam van de VN van de mensenrechten te grabbel gegooid, zodat deze niet meer als serieuze organisatie gezien wordt door het Nederlandse volk.

  Like

 20. Avidia zegt:

  Al die tegenstanders van Zwarte Piet oplazeren naar hun eigen land, lekker onder ons, dat willen zij. Wij willen onze traditie in stand houden, hebben wij ooit die tegenstanders uitgenodigd hier te komen wonen???? Nee, ze zijn hier zelf gekomen, met alles wat hier een traditie is, oprotten allemaal, gauw wegwezen, en snel!!!!

  Like

 21. Armin zegt:

  Dan zij ze bij de VN nog dommer dan ik dacht. Want iedereen weet dat de kerstman (Santa Clause) alleen een ”wannabe” Sinterklaas is. Naar Amerika als traditie van Sinterklaas gebracht door de Europese imigranten. In de jaren 20 van de vorige eeuw zocht Coca Cola naar een reclamefiguur tijdens de kerst en pakten zij Sinterklaas als ”Santa Clause” in een rood winterpak. Dat de tegenstanders van zwarte Piet gewelddadig zijn wist ik al langer. Als je toch hoort wat voor gruwelijke dingen zij doodleuk voor de camera vertellen (in elkaar slagen van zwart geschminkte kinderen en Pietjes bij de intochten) Maar ik wist ook wel dat zij helemaal niks over geschiedenis weten. Kerstman is geen traditie, hoort hier niet thuis en is ook niet meer dan de zwaar aangepaste Sinterklaas. En als wij dan ”Lilliputters” meenamen als elfjes van de kerstman zoals dat in Amerika hoort en vaak gedaan wordt? Dan kwets je de mensen die onder achondroplasie (dwerggroei) lijden. Laat de VN zich met echte problemen en racisme bemoeien. Daar is er zat van over de hele wereld. Als er maar een handjevol idioten hard genoeg gaat schreeuwen krijgen ze alles voor elkaar? Maar laat ze niet aan onze traditie komen, Sinterklaas een feest van vrede en verzoening. Er staan bij de intochten elk jaar duizenden mensen bij elkaar. Christenen, Joden, Moslims, Hindoes en alle anderen. Elk geloof en huidskleur staat met zijn kinderen vredig naast elkaar, broederlijk een christelijk feest te vieren. Is er een beter toonbeeld van vrede en integratie? En dat wil een groepje van rancuneuze, oorlogszuchtige dwarsliggers afpakken van ons? Is dat de nieuwe taak van de VN om vrede af te schaffen?

  Like

 22. Jaantje zegt:

  Tja wij zijn dus de pineut en niet die Turk die gebruik maakte van de zwarte Pieten vreemd he?

  Like

 23. Avidia zegt:

  Vannacht in de uitzending van Joling PVDA weer over zwarte Piet, de gast is getrouwd met een moslim, dus tegen Zwarte Piet, het is eigenlijk te treurig om het aan te horen, maar ik moet luisteren, zwarte Piet moet bevochten worden, gelukkig is Joling het er niet mee eens, valt me mee. Zwarte Piet heeft zijn langste tijd gehad wordt gezegt, Nou mooi niet!!!!! Het is eigenlijk te erg om aan te horen.

  Like

 24. Avidia zegt:

  O, het was Peter Breedveld van Frontaal naakt.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s