“Aantal miljardairs verdubbeld sinds crisis”

Screenshot_40

Het aantal miljardairs is sinds het uitbreken van de mondiale economische crisis meer dan verdubbeld. De 85 rijkste personen ter wereld bezaten bovendien evenveel als de armste helft van de wereldbevolking.

Dat stelt Oxfam Novib woensdag in een rapport dat het verschil moet illustreren tussen het vermogen van de rijksten der aarde en de armoede in grote delen van de wereld.

Wereldwijd hebben 1645 mensen een vermogen van meer dan een miljard dollar. Ook het aantal miljonairs dikte aan, van tien miljoen in 2009 naar 13,7 miljoen vorig jaar. De 85 rijksten, aangevoerd door de Mexicaan Carlos Slim, zagen hun bezit vorig jaar samen met 244 miljard dollar toenemen. Dat is een half miljoen dollar per minuut, aldus Oxfam Novib, dat met het rapport een campagne lanceert om de enorme verschillen aan de kaak te stellen.

“Extreme ongelijkheid blokkeert vooruitgang. Het is onacceptabel dat zo veel mensen nog geen kruimel van de welvaartstaart krijgen”, stelt directeur van Oxfam Novib Farah Karimi in het rapport.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Graaien, Rotzakken, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

24 reacties op “Aantal miljardairs verdubbeld sinds crisis”

 1. Ik zit er in ieder geval niet bij:jammer nou!Mijn ouders zeiden het vroeger al:de duivel scheit altijd op de grote hoop!

  Like

  • Sjaak zegt:

   Yvonne !
   In dit geval kan ik je geen gelijk geven !
   Het is niet de duivel die op de grote miljardairs hoop schijt,
   maar Ingrit en Jan met de pet die konsequent hun geld
   naar miljardären zoals Aldi ( familie Albrecht ca 55 milliarden)
   Lidl ( Dieter Schwarz ca. 30 milliarden) en evenzo de
   Nederlandse Grootgrutters-Miljardären !
   Het kan ook anders !
   Bevoorbeeld met een vennoodschap met de klant
   als mede eigenaar of aandeelhouder !
   Daardoor ontstaat een open boekhouding en
   meespraakrecht in interesse aandeelhouders
   en bovendien word dan ook niet aan personeel
   gespaart op kosten van de miljardärs !
   Ik weet waarover ik spreek ik was zelfs
   jarenlang direkte medewerker in de bovenste
   etage van een van de grootste Discounters in
   Europa !
   MAARRR ! Daar behoort wel enigheit en
   vereniging daartoe !
   Zet tien mensen aan een tafel en je
   hebt tien verschilende meningen !
   Daarom zal het wel nog een tijdje duren wanneer
   klaargestoomt zijn voor een vennoodschap !

   Like

 2. janfreak zegt:

  Jammer dat miljardairs geen schaamtegevoel kennen.

  Like

 3. Logisch, die crisis is juist ontstaan doordat de criminele kapitalisten/multinationals ons hebben kaalgeplukt!

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Realpredictor: 18.22. uur. Precies! De banken zijn de grootste BOEVENFILIALEN ter wereld. En naar die BANKEN, pijpen alle politici, tenminste de politiek-correcte klootzakken.

   Like

 4. Monalisa zegt:

  SSSST ik ook.

  Like

 5. Urbanus zegt:

  Tja als je veel geld hebt heb je er meestal iets voor moeten doen. Verdeelt Farah Karimi haar geld ook onder de minder bedeelden?

  Like

  • Sjaak zegt:

   Tja als je veel geld hebt heb je er meestal iets voor moeten doen.
   ————————————————————————————–
   Ook wanneer zoals velen het doen op criminele wijze ?
   PS ! Het geeft veel witte boordencriminaliteit !
   Geld witwassen noemt men zoiets !
   En ook het criminele gedrag in EU Brussel waar buiten
   hun exorbitante betaling ook nog besodemietert werd
   met de aanwezigheitslijst (maar in werkelijkheit niet aanwezig)
   om nog snel 300 € te stelen !?

   Like

 6. Jelle R zegt:

  Ontsporing van het systeem is niks van aan, gewoon typisch Oxfam gezever en socialistische praat. De reden dat de welvaart zo snel is toegenomen is omdat de beurzen gigantisch hard zijn gestegen. De Dow Jones stond in 2009, op zijn dieptepunt, op een dikke 6500 punten. Hij is toen gestegen tot vlak boven 17000 punten dit jaar, dat is een fenomenale stijging en dat was zo bij alle beurzen ter wereld. De meeste rijken hebben grote kapitalen steken in aandelen. Om een voorbeeld te geven: AB Inbev stond in 2009 op 12€ en dit jaar tot tegen de 90€, dat is een kleine 80€ winst/aandeel, als je er dan een paar 1000 hebt… reken uit je winst. Echter voor de meeste mensen is de beurs iets oninteressant waar ze geen moeite voor willen doen om zich in te verdiepen en dat is hun keuze, maar kom dan niet zo’n flauwekul verkopen en janken dat het zo oneerlijk is!

  Like

 7. Jade zegt:

  Ik vind het verschil in ieder geval veel te groot.
  Waarom moet 1 persoon 500 miljard hebben,
  terwijl vele anderen sterven van de honger.
  Opmaken lukt gewoon niet, en je kan niks
  meenemen naar het hiernamaals.
  Hoe zou het zijn om 50 miljard te houden en de rest
  te delen met de medemens?
  Helaas is onderstaand plaatje alleen van Amerika…
  Je ziet daarin dat velen niets of weinig hebben, maar bij
  een paar lieden gaan in de tabel werkelijk door het dak.

  Like

 8. Jean zegt:

  Ik heb niets tegen mensen met veel geld als ze daar voor gewerkt hebben, ik heb enorm veel problemen met politiekers die verschil maken in behandeling.
  Waarom betalen sommigen die miljarden bezitten geen belastingen en sukkelaars veel belastingen? Kijk maar eens naar de sexen coburgers, oranjes en nog van die paria’s.

  Like

 9. windwens zegt:

  Niemand kan mij wijsmaken dat meneer Carlos Slim alles wit heeft verdient in het drugs walhalla Mexico waar je zonder pardon ergens samen met een aantal maten in een put in de woestijn verdwijnt. Zo zullen er wel meer tussen zitten en wij hebben nog ook eens een regering die dit gedrag steunt door de onderwereld gewoon de gang te laten gaan gewoon omdat het kan.

  Like

 10. Kraftavilqa zegt:

  Ik zie dat oxfam novib zich aansluit bij fnv en sp in een poging de jalouzietax op de agenda te krijgen ach ach die socialisten toch. Herverdelen is een feest nietwaar? Zolang je niet aan hun centen komt hè. Denk aan die figuren die rijk zijn geworden met het uitventen van het socialisme, Marcel van Dam, Paul Rosenmöller, alle grootgraaiers bij de PO.

  Like

 11. joopklepzeiker zegt:

  Veel socialisten aanwezig hier !

  Like

  • Monalisa zegt:

   die zijn overgelopen nar een andere partei

   Like

  • Igor zegt:

   Ik heb niets tegen mensen die door hard werken en slim ondernemen(met alle risico,s vandien) rijk zijn geworden. Voorbeelden zat zoals Bill Gates, Marc Zuckerberg, Richard Branson en vele vele anderen.
   Ben zelf ondernemer geweest, ben dus ook niet jaloers op rijke mensen, hoewel ikzelf door gezondheidsproblemen net mijn hoofd boven water kan houden.
   Wat mij echter mateloos irriteert Joopklepzeiker, is dat mensen zoals ex politici die nooit enig risico hebben gelopen d.m.v. het politieke netwerk, aan bestuurlijke banen worden geholpen waar ze gigantische salarissen krijgen voor risicoloos aanwezig zijn, want het zijn allemaal “raam” baantjes en dit allemaal van gemeenschapsgeld , voorbeelden te over zoals Elatik, Karimi, Koenders, Timmermans en vele, vele vuurrode anderen.
   Voor hen bestaat er ineens geen nivelleren meer. Jammer dat we geen goede cabaretiers meer hebben in NL zoals Wim Kan, Wim Zonneveld etc. die wisten het goed te verwoorden, maar helaas wij moeten het doen met duur betaalde rode no-no’s zoals de Leeuw, Dolf Jansen, J.J. van d.Wal, de geestelijk gestoorde Freek etc. en die brengen allemaal hetzelfde. Rot und zum kotzen.

   Like

   • joopklepzeiker zegt:

    Tja , ik heb wel wat tegen ze, niet omdat ze rijk zijn maar wat ze met hun rijkdom doen, en wat we ze toelaten te doen.

    Ben het dus in grote lijnen met je eens

    Like

   • Monalisa zegt:

    Ons nieuwe huis.

    Like

   • Igor zegt:

    :-))
    Ooit woonde ik in een keurig flatgebouw van 12 etages wat keurig onderhouden werd door een woningbouwvereniging. Op een dag werd dit gebouw verkocht aan een huisjesmelker. Het fungeert nu als een “Durchgangslager” voor startende Polen, Turken, Marokkanen, Portugezen, Somaliers, Surinamers, Antillianen en nog een paar nationaliteiten en verdomd ook af en toe een jong NL stelletje, die meestal na 3 maanden weer weg zijn. Omdat onze etage(op een paar weed plantages na) nog vrij rustig is (hennep telers willen vooral rust en niet opvallen) blijf ik dus maar rustig zitten waar ik zit .
    Ons flatgebouw is door dit massale doorgangsgebruik en die huisjesmelker met zijn achterstallig onderhoud nu verworden tot een totaal verwaarloosd gebeuren.
    Ik vergelijk het altijd met een prostitué die zich 24 uur per dag laat gebruiken in opdracht van haar hierdoor veel verdienende pooier. Na een paar jaar is daar ook de sjeu van af.
    En de gemeente denkt u dan?? Dat zijn socialisten die alleen aan hun eigen broekzak denken en aan de fiets en wandel oefeningen voor moslima’s, want de hele wijk is 90% allochtoon waarvan zeker 80% het koppensnellers geloof aanhangt.
    Alles went, denkt u?? Nou nee er zijn dingen waar je nooit aan went, ondanks mijn redelijke ruime ervaring als ex horeca man in de omgang met menselijke wezens van allerlei pluimage.
    Maar Monalisa het Flintstone huis staat er keurig vrij bij, met planten en bomen. Bij onze gemeente zouden ze zeggen, wat zeurt u nou, u heeft toch een dak boven uw hoofd, dit i.t.t. de zielige zwartjes uit Afrika. Als ik dan tegensputter dat ik me 45 jaar de rambam en een chronische ziekte in heb gewerkt, terwijl die zwartjes lekker lui onder de palmboom lagen , kijken ze me vreemd aan, want een socialist begrijpt dit niet.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s