Het sprookje van Jan Wijenberg

Screenshot_32

(Door: Jelle Zijlstra)

Het gelijkstellen van een staat waar tal van minderheden in vrijheid leven aan IS, is naïef en koren op de molen van antisemieten en complotdenkers

Afgelopen vrijdag las ik vol ongeloof het stuk ‘De Islamitische Staat, Israël en de Staat’ van Jan Wijenberg. Volgens Wijenberg is de Israëlische premier Benyamin Netanyahu in hoogsteigen persoon verantwoordelijk voor het rekruteringssucces van IS en moet het Westen IS bestrijden door haar banden met Israël te herzien. Hiermee gaat Wijenberg een aantal belangrijke feiten uit de weg en legt hij de schuld neer bij de verkeerde partijen.

Sektarische puzzel

Allereerst is het onbegrijpelijk dat iemand die zowel in Jemen als Saoedi-Arabië heeft gewerkt, kennelijk geen begrip heeft van de werkelijke toedracht van de situatie in het Midden-Oosten. De wijze waarop de koloniale machten de grenzen van staten als Syrië (1946) en Irak (1932) langs een liniaal hebben getrokken is een recept voor sektarische en etnische onrust gebleken. De koloniale periode heeft gezorgd voor staten en burgers met een minderwaardigheidscomplex met als gevolg het hysterische ophemelen van etniciteit en religie en een voor het Midden-Oosten kenmerkende superioriteitsmentaliteit.

Bron:
www.joop.nl
(h/t Martien Pennings)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Intellectuelen/academici", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Weg met ons!", antisemitisme, Appeasement, Barbarisme, Desinformatie, Dhimmitude, Hypocrisie, ISIS, Islam, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Israël-vijandigheid, Jodenhaat, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Linkse Kerk, Marxisme, nieuw fascisme, Rotzakken. Bookmark de permalink .

5 reacties op Het sprookje van Jan Wijenberg

 1. Een goed stuk, maar wel bijna té rustig geschreven gezien de smeerlapperij die er in het stuk van Wijenberg stond.
  Enfin, Wijenbergs viezigheid had ik al aan de kaak gesteld – hier: http://bit.ly/1yHUwtM – zonder overigens op de inhoud in te gaan, want je kan niet aan de gang blijven, nietwaar?
  Er zit ÉÉN FUNDAMENTEEL DOMME ZINSNEDE in dit stuk van Jelle Zijlstra, namelijk deze:

  “Ja, ik ben het met u eens als u zegt dat Israël de Palestijnse bevolking onrechtvaardig behandelt en ik ben voor een snel einde aan DE BEZETTING van de Westelijke Jordaanoever en het verbeteren van DE SITUATIE IN GAZA ( . . .).”

  Ach ja, “de bezetting”: ER IS GEEN BEZETTING !!!!

  Zie de samenvatting van het stuk van Roelf-Jan Wentholt en mij: http://bit.ly/1blVeD7:

  “De Joden hadden en hebben een moreel recht zich in Samaria-Judea te vestigen omdat ze er al duizenden jaren woonden en het land Palestina in de diaspora vele eeuwen lang een centrale mythe voor de Joden bleef. Omdat de Joodse immigratie vanaf 1890 een eind maakte aan een wrede koloniale bezetting door Arabieren die in 638 na Christus begon en 1300 jaar lang duurde. Omdat ze vanaf 1890 in een leeg en desolaat land vol woeste gronden een maatschappij-orde brachten die in alle opzichten volstrekt superieur was aan het wrede en irrationalistische islamitische feodalisme dat er heerste. Omdat dit morele recht geformaliseerd is in het Verdrag van San Remo van 1922 tot een volkenrechtelijk recht. Omdat het oorlogsrecht gedurende de hele periode van 1890 tot op heden dat morele en volkenrechtelijke recht versterkt heeft.

  Dat versterken door het oorlogsrecht gebeurde omdat er vanaf 1921 terreur op islamitische grondslag door de Arabieren werd uitgeoefend onder leiding van de Moefti van Jeruzalem, Amin al-Hoesseini. Omdat de Moefti vanaf 1936 die terreur uitvoerde met behulp van Hitler en de verdere nazi-top. Omdat die terreur genocide op de Joden tot bedoeling had. Omdat Samaria-Judea twee maal, in 1948 en in 1967 als springplank is gebruikt in een aanvalsoorlog die beide malen de bedoeling had om genocide op de Joden te plegen. Omdat Jordanië van 1948 tot 1967 illegaal, want na een aanvalsoorlog, Samaria-Judea bezet hield en Judenrein had gemaakt. Omdat het toeval was dat in de derde aanvalsoorlog door de Arabieren van 1973 Samaria-Judea niet als springplank werd gebruikt. Omdat vanaf Khartoem 1967 de Arabieren weigeren serieus te onderhandelen over vrede en daardoor Israël in 1967 dwongen (!) het bestuur over Samaria-Judea op zich te nemen. Dat de Arabieren en “Palestijnen” onderhandelingen, vrede en erkenning weigeren blijkt ook uit het feit dat ze het Vredesverdrag van Oslo 1993 vanaf het begin gesaboteerd hebben en dat ze steeds genereuzer wordende nieuwe vredesaanbiedingen tot op heden consequent afgewezen hebben. Omdat zowel Arafat als Abbas en Hamas openlijk in de traditie van de Moefti van Jeruzalem, Amin al-Hoesseini, zijn blijven staan en dus in de nazi-traditie.”

  En dan Gaza. NÉÉÉÉ !!! NIET ISRAËL ONDERDRUKT DE GAZANEN, ZE WORDEN ONDERDRUKT, GEGIJZELD EN VERGIFTIGD MET HAAT DOOR HUN EIGEN PALMAFFIA’S !!!!
  De waarheid is: 1) Als morgen de Palmaffia’s ophouden met terreur dan zijn overmorgen alle restrictieve maatregelen opgeheven, 2) de restrictieve maatregelen gelden alleen voor materialen waarmee raketten kunnen worden gemaakt en terreur-annex-smokkeltunnels kunnen worden gebouwd, 3) Ondanks alle restricties blijken de Palmaffia’s toch raketten te hebben kunnen bouwen respectievelijk kunnen importeren en enorme netwerken van tunnels te hebben kunnen bouwen die tot in Israël reikten en massa-sluipmoord op burgers tot bedoeling hadden. 4) De miljarden-subsidies die vanuit de EU, de VN en de VS naar de Palmaffia’s gaan, stellen hen blijvend in staat tot corruptie en zich te ontrekken aan elke vorm van constructiviteit bij het sluiten van vrede of in de economie: die subsidies stellen hen dus in staat te blijven wat ze zijn: oorlogszuchtige maffia’s. 5) Israël is herhaaldelijk meer gevoelig gebleken voor het lot van de gewone Gazanen dan Hamas: Hamas heeft tijdens de laatste Gaza-oorlog voedseltransporten tegengehouden vanuit Israël.

  Like

 2. Adriaan van Ginkel zegt:

  Timmermans, Koenders, Broertjes, de anti Zwartepieten lobby, nu Jan Wijenberg….. het zijn geen sprookjes, maar een zeer weloverwogen actiepakket uit de radicaal socialistische hoek om de politieke agenda over te nemen. Na een winterslaao van 30 jaar zijn de palestijnensjaals uit de jaren 70 en 80 uit het ijs gekropen en denken zij de klok terug te kunnen draaien met hun zeer weloverwogen anti-Israel, pro-Arabieren, pro-allochtonen en anti-traditie retoriek van de jaren 70 en 80. Zij hebben in die dertig jaar winterslaap succes gehad in het onderwijs met 30 jaar lang linkse onzin in de hersens van kinderen te lispelen (Nederlands is zo socialistisch dat de mensen daar het zelf niet meer doorhebben, zelfs de koning heeft duidelijk last van voorliefde voor radicaal linkse machtshebbers.), en ook succes gehad op verschillende andere niveau’s met het stelselmatig infiltreren van de media, de geneeskunde en ga zo maar door.

  Dit is geen ongeluk. Wat uit de dwaze monden van Timmermans, Koenders, Broertjes, de man van joop.nl en deze heer Wijenberg gefloept komt, is zeer weloverwogen. Ik heb de jaren 70 en 80 bewust meegemaakt, stond niet aan de kant van die figuren met hun stinkende dumpjassen en palestijnse sjaals, leef nu in het aards socialistisch “paradijs” in Venezuela, en kan glashelder en duidelijk zien waar dit allemaal naartoe gaat. Dit is een trieste, pathetische rerun van de jaren zeventig en tachtig. Maar de Nederlandse bevolking is wel doorgegroeid i.t.t. die vergrijsde socio’s die niets zijn vergeten en niets hebben bijgeleerd. Dit alleen verklaart de explosieve groei van de PVV.

  Like

 3. oud-marinier zegt:

  De “Staat van van Wijenberg” , is misschien die van staat van ontbinding ? …Althans zijn hersens , alleen beseft hij het zelf nog niet.

  Like

  • Adriaan van Ginkel zegt:

   Ik weet niet hoevelen van ons zich herinneren aan het gepraat en gepreek van de PvdA, de PPR. de PSP en al die actiegroepen en “komitees” van de jaren zeventig en tachtig. Maar ik geef jullie allemaal de garantie dat na een lange winterslaap deze mensen, die zeer intelligent zijn en donders goed weten wat ze zeggen, nu denken weer rond te kunnen banjeren met hun uitspraken. Uit dezelfde hoek is ook de hetze tegen Zwarte Piet gekomen. Het gaat om het radicale socialisme, dat herkend en bestreden moet worden. Met uitspraken als “wat is die Wijenberg raar bezig” raak je het probleem niet. De hetze tegen Wilders, die nu door een Hoge Raad vol met PvdA rechters wordt gevoerd, komt uit dezelfde hoek. Het is geen toeval. Het is het radicale socialisme zoals ik al zei, dat denkt dat zijn uur geslagen heeft. Herkennen en bestrijden moet nu de leus luiden.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s