Oostenrijk: Wiener Neustadt verbiedt kraampjes voor koranverdeling

Screenshot_70

(Door: Marco Maier – Vertaling: E.J. Bron)

Ook in Oostenrijk zijn Salafisten onderweg, die met behulp van informatiekraampjes in voetgangerszones aanhangers zoeken voor hun ideologische oriëntering van de islam. Nu heeft Wiener Neustadt deze kraampjes na massale klachten van inwoners van de stad verboden.

De islam is net als het christendom een missionaire religie. De bekering van “ongelovigen” hoort hier bij. Veel groepen in beide religiegemeenschappen gaan daarbij iets agressiever te werk, zoals de Salafisten laten zien. Terwijl ze in Saoedi-Arabië ijverig mensen onthoofden en als “Islamitische Staat” in Irak en Syrië terreur verbreiden, doen ze zich achter hun kraampjes duidelijk vriendelijker voor. Echter niet altijd.

Zo reageerde een vertegenwoordiger van de actie in Wiener Neustadt met woeste scheldwoorden toen een oudere dame op het aangeboden boek antwoordde met de woorden: “Ik heb geen koran nodig, ik ben katholiek”. Volgens meldingen zou het de afgelopen tijd vaker tot geruzie gekomen zijn wanneer voorbijgangers weigerden het heilige boek van de islam in ontvangst te nemen. Nu reageert de politiek hier op.

“De plek waar de informatiekraam staat is van de stad en wordt niet ter beschikking gesteld”, verklaart de liberale wethouder van Verkeer, Michael Schnedlitz. Ook de sociaaldemocraten doen in dit geval mee. “Ik ben voor een vreedzaam met elkaar. Dan is er geen plaats voor polarisatie, penetrantie en het lastigvallen van burgers”, verklaart de sociaaldemocratische burgemeester van Wiener Neustadt, Bernhard Müller. Dit bericht de Kronen-Zeitung. Op de vraag of er nu gezien het niet verlengen van de toestemming voor de informatiekraam nu gerekend moet worden op bezwaren van de kant van de koranverdelers, antwoordde Thoma Iwanschitz, hoofd van de stedelijke mediadienst: “Er bestaat geen rechtsaanspraak op een infostand. De stad als eigenaar van de grond kan een aanvraag afwijzen.”

Bron:
www.contra-magazin.com
Auteur: Marco Maier

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Islam, Islamisering, islamitische ideologie, koran, Moslims, Oostenrijk, Salafisten. Bookmark de permalink .

28 reacties op Oostenrijk: Wiener Neustadt verbiedt kraampjes voor koranverdeling

 1. Tistochwat zegt:

  Wat off topic:

  Als er op deze prachtige website weer een artikel over Zware Piet zou verschijnen,
  zou ik onderstaande afbeelding plaatsen met de vraag wanneer dit product zal worden verboden:

  Like

 2. Jean zegt:

  Verbod op die smeerlapperij is veel efficiënter en brengt rust en veiligheid, die hele rotzooi eruit brengt leefbaarheid zonder barbaars geweld.

  Like

 3. Theresa Geissler zegt:

  Tja, in Almere schrok de PvdA enige maanden geleden toch ook wel van de uitlatingen van de door hèn geïnviteerde Haitham Al-Haddad……
  Telkens weer blijkt hieruit, dat de rooien een té naïef, rooskleurig beeld hebben van wat islam nu eigenlijk inhoudt en dat het -soms- alleen nog wel eens wil helpen als ze met de neus op de feiten gedrukt worden.

  Like

  • Jean zegt:

   Theresa,
   Ik ken al diverse roden in mijn gemeente die geen moslim meer voor de ogen willen zien.
   Het rood en groen politiek gespuis ‘moet’ voor de islam zijn anders verliezen ze hun riante postjes dus blijven ze maar uit hun nek lullen.
   Samzwam is uitgezongen en is al uit aan ’t kijken naar ander werk.
   In Vlaanderen is het idem dito zo met dat links rood groen gespuis, wij hebben ze wel overal buiten geflikkerd daarom staan ze nu te krijsen aan de zijlijn zoals dat moslima kutwijf uit Wallonia, ha ha ha, even verdiepen in haar familie en je komt het grootste krapuul tegen.
   Heerlijk die vuiligheid opruimen dat geeft een prettig gevoel en zicht.

   Like

 4. joopklepzeiker zegt:

  Allemaal naar zo een kraampje gaan en een koranneke aanpakken en vragen is die nu helemaal van mij , dan pagina voor pagina eruit scheuren en in de prullenbak smijten.

  Like

 5. Luchtpint zegt:

  Het probleem met Dawah (moslim bekeringsijver) is dat dit gewoonlijk in fases verloopt. Eerst gaan we zien dat ze gewoon korans gaan uitdelen in zo’n kraam. Als de mensen hierover onverschillig blijven, dan raken ze gefrustreerd en gaan ze wat betogen en met vlaggen staan zwaaien om de boodschap over te brengen. Als de mensen ook daar hun schouders bij gaan ophalen, dan worden ze gewoonlijk zo pisnijdig dat ze groepen moetawwien (sharia enforcers) de straat op laten gaan om de samenleving te wijzen op hun foute gedrag. Als dit de politiediensten en de mensen begint te storen en dit wordt de kop ingedrukt, dan wordt het gewoonlijk tijd om bommen te gaan leggen, e.d. Het begint gewoonlijk bij iets waar mensen niet van opkijken en draait uiteindelijk gradueel uit op iets veel ernstigers.

  Als Salafisten niet in staat zijn om mensen op een redelijke manier te overtuigen, dan moet het maar op een onredelijke manier gebeuren, zo besluit de Islam vroeg of laat altijd. Wie niet overtuigd geraakt door de argumenten neergelegd in de Koran, zal dus vroeg of laat door geweld moeten worden overtuigd.

  En wat meer is: het is vaak datzelfde patroon dat zich ook afspeelt in schijnbaar “moderne” moslimlanden als Tunesië, Jordanië en Egypte, e.d.

  Het ridicule hiervan is dat de heren Salafisten in dit geval lijken te denken dat het ook omgekeerd kan: ondanks al het geweld dat er al geweest is in het Westen, toch de schijn proberen op te houden dat de Islam ook mensen op vredelievende wijze zou willen bekeren !

  Zou dat kunnen komen omdat er te veel Oostenrijkers rondlopen die al weten hoe de vork echt in de steel zit ? Of loopt dit land achter t.o.v. wat er in de rest van Europa gebeurt ?

  Like

 6. Cathja zegt:

  Het mooiste zou zijn als de koran in heel Europa verboden ‘lectuur’ wordt. In veel moslimlanden is het strafbaar als christenen Bijbels verspreiden (je kunt er zelfs gevangenisstraf voor krijgen), dus waarom zouden we in Europa dat haatboek van de moslims wel moeten accepteren?

  Like

  • windwens zegt:

   De schoen wringt bij godsdienstvrijheid als men deze aan banden legt voor Islam dan zijn Joodse gelovige en Christen ook de sjaak, want dan gaan ze weer googelen met het gelijkheidsprinciepe. In de grondwet moet dan wat Balkenende wilde en dat is Nederland is gebouwd op een Joods Christelijke traditie en daar hoort de Islam niet bij en dat wilde hij graag zo houden. Ik hang zelf beide geloven niet aan maar zie wel dat het wel noodzakelijk is dat de laatste twee beschermd moeten worden door onze overheid omdat ze inderdaad wel een onderdeel zijn van onze maatschappelijke inrichting. Tevens heeft een volk een iets nodig wat hen bind, dat dit niet voor mij geld is een hele andere discussie.

   Like

  • Omdat het bij moslims altijd eenrichtingverkeer is!

   Like

  • joopklepzeiker zegt:

   Fout , boeken verbieden helpt niet, wat helpt is het belachelijk maken van dat stuk vuilnis, duidelijk maken dat we er niet van gediend zijn.

   Like

 7. Sjaak zegt:

  Ook loopt op de aktuele Oosterijkse TV sender dat een brandgevaarlijke
  onderbrengen van honderden vluchtelingen in Oosterijkse vakantie oorden
  waar in sommige kleine dorpen het van asylbewerber wemelt het hele
  tourisme tot uitsterven brengt !
  Oosterijk hat voor 1 jaar 40 nieuwe asylbewerber per dag nu zijn inmiddels
  150 per dag ! DAG VOOR DAG VOOR DAG VOOR DAG !!!!
  De bevolking is er stront en strontziek van !
  En deze volkswandelaars zijn met duizenden op weg naar Europa !
  OOK NAAR NEDERLAND !
  En het eigenlijke erge eraan is het parasitäre verval van de landelijke
  soziaalsystemen en het plunderen van de soziaalkassen die van de
  rood/groen/linkse landverkwanselaars medogeloos kostenloos verdeeld
  worden ! De vraag die nu in de ruimte staat,
  HOE LANG KAN DIT NOG GOED GAAN ?

  Like

  • windwens zegt:

   Ik zie het niet lang meer duren of moet er glad naast zitten, maar de spanning neemt teveel toe en de onrust wordt zoveel groter en de overheid is zeker wel op de hoogte dat de kolen aan het gloeien zijn en dat het niet lang meer duurt voor dat de boel in de fik vlieg. Maar liever dat we elkaar in de haren vliegen, dan staan ze erbij en kijken er naar en gaan dan de bevolking nog met het beschuldigende vingertje vertellen dat ze schuldig zijn aan het uitbreken van de pest maar dan van een hele andere orde.

   Like

  • Republikein zegt:

   Hoe kan dat nou vrienden?

   Like

 8. Jade zegt:

  Dat klinkt mij als muziek in de oren: “massale klachten van inwoners”.
  Begint men eindelijk eens een beetje wakker te worden???

  Like

 9. delamontagne zegt:

  Wanneer zullen de NL-ers eens van zich “af-gaan-bijten” ?
  FRANKRIJK: Joden vechten tegen de “Allah-dwazen”, en de Fransen ? wanneer doen ze ,t zelfde ?
  En jonge Fransen, wanneer richten zij hun hoofd op en laten hun angst om te vechten “varen” ?
  (Engels ondertitled )

  Like

 10. Peter Bontenius zegt:

  Op de kraam staat Lies, Duits voor lees. De ironie is dat lies in het Engels leugens betekent en dat is precies de inhoud van het boek dat wordt uitgedeeld.

  Like

 11. U.G. Kempenaer zegt:

  De meeste rooien zijn slechte en afgunstige mensen. De rest is gewoon goeiig, maar diep geretardeerd. Kortom, zowel de moslim als de rooie verrader zouden we permanent naar buiten moeten begeleiden. Dat is echt veel beter voor ons land.

  Like

 12. tijluylenspiegel zegt:

  Ben het helemaal eens met JoopKlepzeiker, aanpakken en onder het doorlopen het boek verscheuren en op straat gooien, daar zou ik met liefde een bekeuring voor over hebben.
  Zichtbaar uitlachen zou ook kunnen helpen want je kunt die knapen van alles beschuldigen maar niet van het hebben van humor.
  Misschien moeten we wat vaker een voorbeeld nemen aan de reaguurders op GeenStijl, daar kwam ik vanmiddag onder een filmpje de voorbeelden tegen; Imca Sharia, Lady Gaza, Don’t cry for me Palestina, André Jihazes.
  Ik maak me sterk dat ze daar niet tegenop kunnen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s