Deelnemers allochtonenfietsles laten het afweten

Screenshot_3

Het was donderdagmiddag rustig bij de eerste fietsles voor allochtonen in de Sorgvliethal in Veendam. Van de tien aanmeldingen, kwam er maar één persoon opdagen. De Iraanse Sara kreeg hierdoor een privéles.

Lees verder>>>
(h/t Wachteres)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Integratie", "Verrijking". Bookmark de permalink .

29 reacties op Deelnemers allochtonenfietsles laten het afweten

 1. dutchess43 zegt:

  Zit er dan helemaal geen eigen initiatief bij die nieuwkomers?
  Hoe hebben wij dan fietsen geleerd?
  Hen wat theorie bijbrengen ivm verkeersregels zou niet zo stom zijn, maar hen ook nog fietsen leren? Dat moeten ze zelf maar doen.

  Like

  • Giny zegt:

   dutchess43
   Ik heb fietsen geleerd met de fiets van mijn broer, een herenfiets dus!
   Schuin tussen de stang, want ik was veel te klein om op het zadel te zitten!
   Zo trots als een aap dat ik het op eigen houtje voor elkaar had gekregen!
   Wat een idioterie om fietslessen te gaan geven en inderdaad, wie gaat dat betalen?
   Stomme vraag natuurlijk, het antwoord is ons wel bekend!
   Ze zijn zelfs nog te beroerd om op te komen dagen!
   Ze stellen eisen, het eerste woord wat ze uit kunnen spreken is dat je respect
   voor ze moet hebben!!!
   Ben ik nu de enige die soms moeite heeft om ’s morgens uit bed te komen, omdat de
   eerste gedachte die door je hoofd schiet, welke ellende hangt ons vandaag weer
   door dat tuig te wachten!!!

   Like

  • Jan zegt:

   Het woord ‘vooruitkomen’ is onbekend voor hen. Islam=stagnatie

   Like

 2. Bas Koning zegt:

  En hoeveel subsidie kost dit?

  Like

  • Jan zegt:

   PVV stelt vragen over ‘omstreden fietssubsidie’ van 143.000 euro voor allochtone vrouwen in Tilburg

   Volgens Van den Berg is de gemeente Tilburg in de fout gegaan. “De Provincie geeft geen diversiteitssubsidies meer, maar in dit geval lijkt de provinciale subsidie via de gemeente Tilburg toch zo te zijn besteed. Eerdere Statenvragen aan het Provinciebestuur werden ofwel niet, ofwel onbevredigend beantwoord en daarom wil ik met de mogelijkheden van de Wet Openbaarheid Bestuur zien wat er precies is gebeurd.”

   ‘Ingrid moet Fatima maar leren fietsen’
   “Wat wél boven tafel is gekomen is dat er maar liefst ruim € 143.000 besteed is aan deze fietslessen. Een erg hoog bedrag en daarom wil ik weten waar dat geld precies aan besteed is. Wat mij betreft is het beter dat Fatima aan buurvrouw Ingrid vraagt om haar te leren fietsen, dat kost helemaal niets en is veel beter voor de integratie en de sociale samenhang in de buurt”, zegt van den Berg.
   http://www.omroepbrabant.nl/?news/180081632/PVV+stelt+vragen+over+omstreden+fietssubsidie+van+143.000+euro+voor+allochtone+vrouwen+in+Tilburg.aspx

   Like

   • Joannes den Hollander zegt:

    Ik wil ze ook wel leren fietsen Jan. Als ze het al redelijk kunnen gaan ze, nadat ik de remblokjes verwijderd heb, als eindoefening de afdaling doen op de Cauberg in Valkenburg. Lekker steil, met onderaan een voorrangsweg en wat massieve muren. Als ze slagen krijgen ze een fietsdiploma. Dat dan wel weer.

    Like

   • 143.000 euro?????Gouden fietsen,of zo???

    Like

 3. Tom Hendrix zegt:

  En het pamperen door de “progressieven”, de politieke elite, en de zogenaamde “goedmensen”, gaat maar door. Dag aan dag! En wie moeten de kosten daarvoor dragen: WIJ!

  Like

 4. Theresa Geissler zegt:

  Kijk, op het eerste gezicht ben je dan weer geneigd, te veronderstellen, dat ze van hun mannen/vaders niet mogen. Maar dat is misschien niet terecht: Zaken als meisjesbesnijdenis blijken tenslotte óók veelal door vrouwen onder elkáár te worden opgelegd. Het kan heel goed zijn dat ze, omdat ze er nu eenmaal onwennig tegenover staan, elkaar kopschuw zitten te maken in de trant van “Als je er af valt, ben je dood,” of zoiets. -Dan hebben zich een paar, moedig, aangemeld, die het later weer door anderen uit het hoofd gepraat wordt. De krabben in de krabbenmand, weet U wel? Je hoeft nu eenmaal niet te denken, dat die wijven elkaar zullen stimuleren in dat soort dingen. Die Sara is waarschijnlijk echt een uitzondering, wat je ook al merkt omdat ze hier verschijnt zonder hijab en in een normale sport-outfit, die zich niet onderscheidt van wat Nederlandse vrouwen bij deze gelegenheid dragen. Dat is heel hoopvol. Maar je hoeft daarom niet te denken, dat ze dat allemaal doen/durven.
  Volgens mij is het maar afwachten of er een volgende keer méér verschijnen. Misschien wel, maar van een leien dakje zal het zeker niet gaan. En in dit geval kan ik me daar ook wel wat bij voorstellen: Zelf heb ik het, met de grootste moeite, op mijn negende nog eens geleerd -met mijn fysieke toestand was het hondsmoeilijk om het evenwicht te bewaren op zo ’n smal geval met maar twee wielen- en vervolgens zo ’n 23 jaar gefietst, maar me op de fiets nooit echt prettig gevoeld. Tijdens mijn eerste zwangerschap ben ik er prompt weer afgestapt, wat gestimuleerd werd door mijn moeder die van mening was, dat je zelfs van op je kníe vallen een miskraam kon krijgen. (Laten we het zo zeggen: Van vallen kreeg je een miskraam, punt uit.) en er nooit meer mee begonnen, eerlijk gezegd.- Zelf heeft mijn moeder wel het grootste deel van haar leven gefietst; ze durfde nl. niet of nauwelijks met het openbaar vervoer, bang, dat ze in de verkeerde trein of bus zou stappen. IK her-ontdekte het Openbaar vervoer, maar ZIJ niet.
  Vandaar dat ik me zo goed kan voorstellen, wat dat “mekaar aanpraten” voor impact kan hebben…….

  Like

 5. Daiyu-ninja zegt:

  Kom op mensen, niet zo gierig doen, hoor. Wij Nederlanders hebben allemaal van rutte en samson gratis een geldboom in onze tuinen geplant gekregen, waar we elke maand flink van kunnen oogsten. Ik had deze maand 1850 euries ervan af kunnen plukken, niet slecht toch?
  Dus we kunnen best wel wat missen voor deze zielige en heel arme mensen.

  Like

 6. leefbarbaar zegt:

  Fietslessen worden vaak betaald door woningcorporaties. Net als honderden andere projecten voor allochtonen. Men zweert dat dit niet ten kosten gaat van huurders en men liegt. Uiteindelijk betalen H&I alles.
  De vrouw die nu fietsles krijgt, wordt volgende week gestenigd: zij is aangeraakt door een ongelovige en onzedig in het openbaar verschenen. Dat kost de PvdA Veendam dan weer 1 stem.

  Like

 7. wouteenhoorn zegt:

  Een Turk heeft eens tegen mij gezegd ,,ik ga niet fietsen want als je fietst ben je arm.” Nou hij had geen cent om te makken. Wat moet je daar nou over zeggen.

  Like

 8. jowitteroos zegt:

  Jaren geleden in het buurtcentrum, was er een speciale ruimte gecreëerd voor dames fitness, overigens met moeite door een medewerker tot stand gebracht, met heuse bezoekjes aan huis om aan de mannen van de vrouwen uit te leggen wat dat inhield. Van de beloofde 10 of 11 kwamen er 4 opdagen en werden tijdens en na de les door broer,man,zoon opgehaald ( soms wilde de mannen niet wachten en verstoorde de les om te zeggen dat vrouwlief naar huis moest). Het duurde niet lang eer dat de ruimte gewoon door opbouwwerk werd overgedragen aan de mannenclub, vanwege zogenaamd te weinig animo van de dames. De medewerkster die dit had opgezet vertelde me dat ze heel veel moeite had gedaan om de vrouwen, die een 2de of 3de keer van de fitness thuis bleven, terug te krijgen door o.a. bezoekjes aan huis na vermoeide manieren van afspreken ( niet huis zijn op afspraak of gewoon niet open doen of geen datum kunnen prikken). Wat ze dan te horen kreeg was dat de mannen het gewoon niet wilde……….. De medewerkster vertelde me dat ze van de één op de andere dag moest stoppen met de les omdat de ruimte nu voor mannen fitness was…………..wat na een aantal weken of maanden ( weet ik niet precies meer) ook stopte, omdat de mannen via moskee of een ‘cultuur-verrijkende-organisatie tezamen met opbouwwerk het bij de gemeente voor elkaar hadden gekregen om op achterliggende grond van het buurthuis, wat als parkje werd gebruikt, een voetbalveld + hekken + vaststaande voetbaldoelen te plaatsen. Immers de kerels moesten ook buiten hun fitness kunnen voortzetten……………Lang leve sharia……………..

  Like

  • delamontagne zegt:

   Uw verhaal van “A tot Z ” geloofwaardig. Heb dergelijke verhalen wel meer gehoord/gelezen.
   Mischien bewonderingswaardig van die………. IDEALISTISCHE…………… mevrouw, zoiets op-te-zetten, maar ze had zich eerst toch beter een beetje meer kunnen “inleven” in die charia-cultuur, dan had ze geweten dat ,t op een mislukking zou uitlopen.

   Like

  • peterselie1 zegt:

   Ja dit zijn geen uitzonderingen jowitteroos, de sportschool waar ik regelmatig train, worden de islamitische dames door hun besnorde echtgenoten gebracht en gehaald, geen ruimte voor vrije expressie. Erger mij helemaal dood aan dit gedoe en deze dames trainen óók nog eens voor niets dat wordt betaald met gemeenschaps geld. Het misselijke faciliteren van deze etnische profiteurs ligt ook nu nog op koers, voorlopig kan men daar geen eind aan maken.

   Like

 9. Tempelier zegt:

  Fietsen voor islamitische vrouwen met volle bepakking ( kleding) is erg gevaarlijk ! Een Somaliër ging ook eens fietsen, gevolg haar hele toddenhoop zat tussen haar achterwiel gedraaid en viel van de fiets midden op de weg. Dus levensgevaarlijk, laat ze maar lopen.

  Like

  • Sylvia Groot zegt:

   Dus fietsen is levensgevaarlijk voor ingepakte pinquins ?
   Is dat wat u zegt Tempelier?
   Ik zeg: “geef ze fietsles PLUS een gratis fiets”.

   Like

 10. Zwemles voor onze kinderen moest het loodje leggen,wegens de kosten!En dat tuig krijgt fietsles???Althans ,kunnen het krijgen,maar zijn schijnbaar niet geinteresseerd;weten dat ze uiteindelijk toch wel een auto onder hun kont krijgen!Weg gegooid geld.Van ons,dat dan weer wel!

  Like

 11. peterselie1 zegt:

  De linkse kerk geeft nog steeds de voorkeur aan om de islam met alle mogelijke middelen te faciliteren i.p.v de islam te confronteren zijn anti-westerse haat tegen andersdenkenden, joden, homo’s en vrouwen. Bijna 10 jaar na dato is Nederland geen reet opgeschoten met het vervolgen van de haat cultus, het wachten is zeker dat er meer slachtoffers gaan vallen dan Theo van Gogh. Het misselijke pamperen van de etnische profiteurs ligt ook nu nog op koers, krampachtige pogingen om het Nederlandse publiek een schijnvertoning van veiligheid te geven door politici die zich aangesproken voelen rondom de Schilderswijk rel met Van Aartsen, liep ook op niets uit.

  Like

 12. Joshua zegt:

  Waarin zijn deze beesten wel in geinteresseerd behalve hun moorddadige leugen boekje?

  Like

 13. Sjaak zegt:

  DAT IS HET BEWIJS !
  Hoever onze werelden uit elkaar klaffen !
  En hoe verkeert deze vieze vuile rooie vaderlandsverkwanselaars bezig zijn !

  Like

 14. Joannes den Hollander zegt:

  Ze “sparen” liever door voor een Audi cabrio of Mercedes. De minder hard werkenden onder hen nemen genoegen met een Golfje.

  Like

 15. luckybee zegt:

  Waarschijnlijk waren hun mannen er tegen want en vrouw mag niet alleen op tweedaagse reise gaan zonder haar man of een Dhi-Mahram (iemand die niet met haar kan trouwen)
  bukhari Volume 2 Boek 21 Nummer 288.En dat kan gemakkelijk met een fiets gebeuren.

  Like

 16. Joost Visser zegt:

  Het is van de mesjogge. Is er geen Nederlandse buurman die een buur fietsles kan geven? Blijkbaar niet: het moet via een cursus. Geeft alweer aan hoe gescheiden de Nederlandse samenleving is geworden.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Joost Visser: 16.59. uur. Met GEEN DANK aan de klote-partijen: CDA,VVD,PvdA en D66, DIE DIT ALLEMAAL VEROORZAAKT HEBBEN EN IN STAND HOUDEN, Joost!

   Like

 17. Tistochwat zegt:

  Ik stel voor om lesfietsen zonder zadel te gebruiken voor die wandelende vuilniszakken.
  Die boerka-muts op die fiets; wat een bespottelijke tafereel!

  Like

 18. Hendrick M. zegt:

  Fietsen kunnen ze niet, maar fietsen stelen wel !

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s