Zweden erkent niet bestaande staat “Palestina”

Screenshot_1

(Door: L.S. Gabriel – Vertaling: E.J. Bron)

Toen de terrorist en PLO-chef Yasser Arafat in november 1988 een “staat Palestina” proclameerde, werd deze “staat zonder staatsgebied” binnen enkele dagen en weken door 82, voornamelijk Aziatische en Afrikaanse, landen erkend. Europa werd destijds bijvoorbeeld door Roemenië, Polen, Malta en Hongarije in deze oneervolle lijst vertegenwoordigd. Langzamerhand erkenden uiteindelijk 134 landen deze provocatie voor Israël. Nu volgde als eerste West-Europese land Zweden deze waanzin. De regering in Stockholm onder minister-president Stefan Löfven (kleine foto) erkent “Palestina” als soevereine staat, aldus AFP.

Zweden motiveert deze stap als ondersteuning van het “vredesproces” – nog zoiets dat helemaal niet bestaat. De “Palestijnen” willen geen vrede, ze willen de vernietiging van Israël en de dood van alle Joden.

“In naam van Allah en in naam van het Palestijnse volk verkondigen wij de oprichting van de staat Palestina. De heilige stad Jeruzalem zal zijn hoofdstad zijn”, verklaarde Arafat in 1988. Dat hij dit doel met terreur wilde bereiken, leed geen twijfel.

De PLO (Palestijnse Bevrijdingsorganisatie) werd in mei 1964 in Jeruzalem onder de toenmalige Egyptische president Gamal Abdel Nasser alleen maar opgericht met het doel om Israël te vernietigen. Tussen 1969 en 2004 was Arafat voorzitter van dit terreurbondgenootschap, dat eigenlijk als een soort overkoepelende organisatie van veel Palestijnse verenigingen fungeert. De tot nu toe sterkste van deze verenigingen was de in 1959 door Arafat opgerichte guerrillaorganisatie Fatah, die in 2011 een bondgenootschap sloot met de moordenaarsbende Hamas. Beide verenigt in principe tot op de dag van vandaag het doel om Israël te vernietigen.

De opvolger van Arafat, Mahmoud Abbas, jubelt nu en noemde de beslissing van Stockholm “een moedige stap”.

AFP bericht:

Abbas riep nog meer landen ertoe op om de beslissing van Zweden te volgen.

De beslissing van Stockholm zou een reactie op de “Israëlische maatregelen in Jeruzalem” zijn, zei Abu Rudeina met het oog op de toenemende spanningen in het bezette Oost-Jeruzalem. Al wekenlang vinden daar botsingen plaats tussen Palestijnen en Israëlische politieagenten. Bovendien werden de plannen van de Israëlische regering om de bouw van nederzettingen in Oost-Jeruzalem te bespoedigen internationaal veroordeeld.

Twee jaar geleden had de Algemene Vergadering van de VN een “waarnemersstatus aan “Palestina” toegestaan en het territoriale zelfbeschikkingsrecht van de Palestijnen voor de “Westelijke Jordaanoever”, de Gazastrook en Oost-Jeruzalem bevestigd.

Israël weigerde destijds deze resolutie van de VN te erkennen. De beslissing van Zweden is nu ook zo´n belediging tegenover Israël, dat onmiddellijk reageerde en zijn ambassadeur terugriep. De Israëlische minister van Buitenlandse Zaken, Avigdor Lieberman, noemde de Zweedse beslissing “miserabel”.

De beslissing om een niet bestaande staat met de motivering van een eveneens niet aanwezig vredesproces te erkennen, is meer dan “miserabel”. Dat is volledig irrationeel, in feite kortzichtig tot aan onverantwoordelijk toe en diskwalificeert de nieuwe minister-president Stefan Löfven al na enkele weken.

Het Britse Lagerhuis had midden oktober eveneens een resolutie aangenomen, waarin de regering ertoe wordt opgeroepen “Palestina” te erkennen.

Deze ontwikkeling zal er alleen maar toe leiden dat de Palestijnse terreurbendes zich nog meer bevestigd voelen in al hun doen en laten en monter verder werken aan de vernietiging van Israël en de vernietiging van het joodse volk.

Bron:
www.pi-news.net
Auteur: L.S. Gabriel

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Palestijnen", "Palestina", "Religie van de vrede", "Westelijke Jordaanoever", antisemitisme, Appeasement, demoniseren, Desinformatie, Fatah, Gazastrook, Geschiedvervalsing, Hamas, Heilige Land, Hypocrisie, Islamofilie, Israël, Israël-vijandigheid, Jeruzalem, Jihad, Joden, Jodenhaat, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, meningsdictatuur, Moslims, nieuw fascisme, political correctness, propaganda, Rotzakken, Socialisten, Terrorisme, Verenigde Naties, Westen, Zweden. Bookmark de permalink .

9 reacties op Zweden erkent niet bestaande staat “Palestina”

 1. Kraftavilqa zegt:

  Ik heb net Dawn of the Dead opstaan en denk bij herhaling zo ziet onze wereld er uit als de volgelingen van mohammeds zombiecult het voor ’t zeggen krijgen en de aanhangers van de linkse antimenscult vinden het prachtigde hersenloze habbezakkers.

  Like

 2. windwens zegt:

  In Zweden zijn ze volledig de weg kwijt, de indruk die het achter laat is dat deze staat inmiddels al zo geïslamiseerd is dat de Zweden nauwelijks nog een weg terug durven te pakken met de zelfde reden als waar men overal schermt en dat is de discriminatie kaart die men door het hele westen trekt. De Zweden zijn al hopeloos verloren maar dan ook nog eens terroristen steunen want zo zie ik die pallisanders nog steeds, dan ben je toch als land goed van de ratten besnuffeld. Vind het wel weer sterk van Bibi dat hij gelijk de ambassadeur heeft terug gehaald, hoewel hij met deze zet wel een optelsom moet maken of de joden niet helemaal het kind van de rekening gaan worden in het achterlijke Zweden. Geen ambassade is ook een gevaar als men daar achter de joden gaat aan zitten want deze achterlijke regering heeft de irritante moslims nu wel vrijspel gegeven om joden de hoek van deze samenleving in te drijven. Het griezel tuig heeft weer de zin gekregen. Als de eerste joden worden omgebracht eis ik van Den Haag dat de Zweden met hun achterlijke oogkleppen op het matje worden geroepen bij het tribunaal want deze vrijbrief is ook een misdaad tegen de menselijkheid.

  Like

 3. luckybee zegt:

  Maar gisteren heb ik een Blonde dame uit Zweden in de TV gezien dat wel Palestina erkend wordt.En lid wordt van de VN?Dat is tegen de wil van God.

  Like

 4. Tom Hendrix zegt:

  Overal zitten de Joden haters. En helaas niet alleen bij de progressieven. ook bij de rechterkant van het politieke spectrum zitten ze. Het is om te kotsen!

  Like

 5. kernrob4 zegt:

  Wat was vroeger Zweden een mooi en sterk land. Weerstond de Russen nu Islamiseert zich in rappe tempo. Zij komen zichzelf wel tegen.

  Like

 6. Jan zegt:

  Dus het is nu vrede?

  Like

 7. Joshua zegt:

  Dat geiten lievende zootje wil geen vrede, zij willen meer meer joden en christenen dood.
  Dus iedereen die nu met de moslims mee heult is straks ook aan de beurt, alleen die domme goedmens wil er niet van weten.

  Like

 8. Pingback: Hoe Zweden het Midden-Oosten gered heeft door de “staat Palestina” te erkennen | E.J. Bron

 9. Buffalo Bill zegt:

  Dat Zweden een minderwaardig land is geworden behoeft geen betoog

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s