Krijgen we wereldwijd 1 miljoen handtekeningen bij elkaar als steunbetuiging voor de Balfour Verklaring uit 1917!?

Screenshot_16

Herzl´s erfenis komt tot leven.

Zondag 2 november markeert de 97e verjaardag van de Balfour Declaration. Een document dat velen beschouwen als de eerste stap in de vorming van een tastbare staat voor het Joodse volk toen Lord Balfour het standpunt proclameerde van ”Zijne Majesteit´s regering” betreffende de vorming van een nationaal tehuis in Palestina ten behoeve van het  Joodse volk. Niet alleen vertegenwoordigde dit de eerste politieke erkenning van het joods nationalisme door een wereldmacht, maar was het ook een weerspiegeling van de filosofische, praktische en spirituele betekenis achter de historische band van het Joodse volk met haar oude vaderland.

Eenmaal gevierd in Joodse gemeenschappen wereldwijd  voor meer dan een decennium, bracht de jaarlijkse viering van Balfour Day hoop voor degenen die ervan droomden ooit op een dag een eigen thuisland te krijgen. Een thuisland waarin ze konden leven vrij van vervolging en van haat als Joden in hun eigen huis.

Als logisch onderdeel van het voortdurende Balfour initiatief, om het bewustzijn van deze historische gebeurtenis te verhogen,  zullen dit jaar de Balfour Day festiviteiten een zeer speciale virtuele ontmoeting inhouden met Herzl, die gezien mag worden als de vader van het moderne zionisme en de “architect” van de Verklaring van Balfour door zijn precedent stelling met zijn idealisme, passie en inzet voor de vervulling van een oud verlangen betreffende de terugkeer van het Joodse volk naar Zion.

Screenshot_18

Herzl’s droom, samen met de verspreiding van het politieke zionisme onder Joodse gemeenschappen wereldwijd, leidde tot de door het lot bepaalde ontmoeting tussen Chaim Weizmann en de Engelse minister van Buitenlandse Zaken Balfour in 1906. Het resultaat is geschiedenis: een brief waarin een Joods nationaal tehuis uitgeroepen wordt in het Bijbelse land van de Joden.

Dr. Elana Heideman, directeur van de stichting ”Israël Forever” en visionair achter het Balfour Initiative, verklaart:

“Herzl’s erfenis komt tot leven door de Balfour-verklaring, waarin de basis gelegd werd voor de oprichting van de moderne Joodse staat. Met de inspanningen die wereldwijd opkomen Israël onwettig te verklaren, wordt de internationale erkenning stap voor stap nog belangrijker voor ons op de weg in de vorming van Israël.”

Screenshot_15

Herzl speelde een centrale rol in het verhaal van de moderne staat Israël en terwijl zijn droom als volbracht mag worden beschouwd, is het werk aan de afbouw van de voorbeeldstaat die Joden wereldwijd verenigt duidelijk nog niet voltooid.

Tijdens het vieren van de Dag van Balfour heeft de stichting “Israël Forever” de eer individuen en gemeenschappen te mogen uitnodigen  voor een virtueel gesprek met David Matlow – Herzl Aficionado – en de eerst vertoning online van zijn film “My Herzl,” geproduceerd samen met zijn zwager Eli Tal-El en Ruth Diskin Films.

”Israël Forever” hoopt niet alleen op het bevorderen van een beter begrip van een oude vaderfiguur uit de Joodse geschiedenis, maar ook op het versterken in de 21e eeuw van de internationale acceptatie van de rechtmatigheid van Israël als staat die op een bepaald moment naar voren kwam uit alle delen van de internationale gemeenschap.

Om deze erfenis en de waarde van deze historische ontwikkeling te markeren, nodigt de stichting ”Israël Forever” het publiek uit tot het bij elkaar brengen van 1 miljoen handtekeningen ter viering van de 100e verjaardag van de verklaring op 2 november 2017.

Deze handtekeningen zijn bedoeld om te dienen als een wereldwijde herinnering dat Israël werd opgericht met de volledige steun en rugdekking van de internationale gemeenschap en de wil te benadrukken dat de Joodse band met Israël blijft voortbestaan in de wereld van vandaag.

Screenshot_12

Teken hier voor de Balfour Verklaring en bescherm haar historische wetmatigheid voor eeuwig:

TEKEN DE BALFOUR VERKLARING!

Bron:
http://israelforever.org

Vertaald uit het Engels door:
Guus Velraeds
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Heilige Land, Israël, Joden, Jodendom. Bookmark de permalink .

17 reacties op Krijgen we wereldwijd 1 miljoen handtekeningen bij elkaar als steunbetuiging voor de Balfour Verklaring uit 1917!?

 1. J. C. Th. Köhler zegt:

  Stuur deze ook door aan Van Agt. Aan z’n domme uitspraken te zien weet hij niet van het bestaan.

  j.c.th.kohler@online.nl

  Like

 2. delamontagne zegt:

  Heel goed dit (vertaalde) artikel.
  Jammer dat niet meer mensen,( in ieder geval in NL ), weten wat die Balfour Declaration, inhoudt.
  Zo kun je op de NL-se TV programmas zien ; tenenkrommend van domheid , waarin op populistische wijze uitleg wordt gegeven hoe de Staat Israel is ontstaan.
  Ik kan me trouwens niet indenken dat zulke “anti-Israel-mensen”als die van Agt, niet meer van de geschiedenis van Israel zouden weten.

  Like

  • J. C. Th. Köhler zegt:

   Geboren in de Heilige Landstichting, opgegroeid in een “goed” katholiek gezin, weet Van Agt natuurlijk genoeg van de geschiedenis van Israel. Maar met het Verdrag van Straatsburg heeft hij zijn ziel verkocht aan de duivel. Vanaf dat moment is bij hem de verdringing begonnen. Want stel je voor, je weet hoe de vork in de steel zit en toch moet je iets anders verkondigen.

   Dus is er in zijn bovenkamer een proces op gang gekomen van verdringing en verdraaiïng van de werkelijkheid en is dat allemaal vervangen door een gedachtegoed dat aansloot bij, en paste in, de grondslagen van dat Verdrag van Straatsburg (Resolutie 1605). Van vriend van Israel is hij nu een rasechte anti-zionist en antisemiet geworden.

   En precies zoals rokers die gestopt zijn de fanatiekste anti-rooklobbyisten worden, is deze tot het antisemitisme bekeerde ex-katholiek een van de fanatiekste Joden- en Israelhaters geworden.

   Het achtste gebod zegt: “Gij zult tegen uw naaste niet vals getuigen.” Van Agt doet al jaren niet anders dan vals getuigen, toch denk ik niet dat hij die zonde ooit biecht. Hij leeft derhalve in een voortdurende staat van zonde. Dat kan niet gepaard gaan met zijn katholiek zijn.

   Als hij zich, voor professionele hulp, tot een psychiater zou wenden, zou in de loop van de analyse en de daaropvolgende therapie, die aap wel uit de mouw komen. Je zou bijna medelijden met de man krijgen.

   j.c.th.kohler@online.nl

   Like

   • Maria zegt:

    100% correct alles wat links is zijn de nazaten letterlijk van hitler en gedachtengoed!!!!!!
    zij zijn de duivel hard core style!!!!!!!!
    laat ons hopen dat dat iets wat bestaat wat de mens niet kent ons mag beschermen van hen en dat AUB Nazi links + islam uitgeroeid mag worden van dit Universum!!!

    Like

 3. Jan Van zegt:


  Zodat je niet hoeft te zoeken naar “bewijs” van de gang van zaken

  Like

 4. Tom Hendrix zegt:

  Ik heb getekend, uit volle overtuiging! Shalom Israël!

  Like

 5. Maria zegt:

  ik heb ook getekend!!!! OPENBAAR DIT MASSAAL EN OPENBAAR DIT VAN DE BILERBERGROEP massaal zij zijn uit op de uitroeiing van ISRAEL Joden en Christenen!!!!!
  OPENBAAR het dan verbreek je HUN MACHT!!!!!

  https://sites.google.com/site/ncfwhistleblower/geheim-rapport-europese-unie-legt-grondslag-voor-vierde-nazi-rijk

  Like

  • Maria zegt:

   dit krijg je als antwoord in je mailbox, ISRAEL WE WILL defend YOU!!!!!!!!!!

   Dear Maria,

   Thank you for signing your name to the Balfour Declaration! You are helping ensure the modern relevance of this historical document so that it forever be remembered as evidence of the world’s recognition of the link between the Jewish People and our ancient homeland. Together, we can protect and celebrate the legacy for generations to come!

   Please share the Balfour Initiative with your family and friends and encourage them to sign the Declaration and help make history! We hope you will continue to be involved and support our continued efforts to celebrate and strengthen the personal connection to Israel.

   Sincerely,

   Elana Heideman

   Dr. Elana Heideman, Executive Director

   The Israel Forever Foundation

   Like

 6. Joshua zegt:

  Deze petitie heb ik getekend en doorgestuurd.

  Like

 7. oud-marinier zegt:

  Signed , sealed , delivered…!!! Shalom Israel ….!!

  Like

 8. Luchtpint zegt:

  Mee getekend om 16u op 2 november !

  Like

 9. Pingback: Balfour Declaration | Golfbrekers

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s