PVV: “Massale naheffing is grove schande”

PVV anders

De PVV wil dat de naheffing van de Belastingdienst, die zo’n 5 miljoen Nederlanders gemiddeld zo’n 150 euro gaat kosten, van tafel gaat.

PVV-Kamerlid Teun van Dijck: “Deze blunder van de belastingdienst mag niet met terugwerkende kracht op het bordje van de burger worden gelegd. Het is te gek voor woorden dat de belastingbetaler hiervoor moet opdraaien. Dit is onbehoorlijk bestuur van de bovenste plank. Eerst krijgen we een naheffing uit Brussel van € 642 miljoen, en nu krijgen 5 miljoen burgers een naheffing van in totaal € 750 miljoen – toeval?”

Vragen van het lid Tony van Dijck (PVV) aan de staatssecretaris van Financiën over het bericht dat 5 miljoen Nederlanders een naheffing van gemiddeld € 150,- tegemoet kunnen zien door fout van fiscus:

1.) Heeft u kennisgenomen van het bericht: ‘Naheffingen fiscus door fout in tabellen’? (*)

2.) Klopt het dat de gewijzigde heffingskortingen niet op tijd zijn verwerkt, waardoor nu 5 miljoen mensen € 150,- extra belasting moeten betalen?

3.) Kunt u aangeven hoe deze fout is ontstaan en wanneer deze bekend is geworden? Bent u het met de PVV eens dat je mensen niet achteraf kunt confronteren met een hogere aanslag die ze niet hebben kunnen voorzien?

4.) Vindt u het getuigen van een betrouwbare overheid om een fout van de fiscus, met terugwerkende kracht, op het bord van de nietsvermoedende belastingbetaler te leggen? Hoe past dit in uw beeld van een betrouwbare overheid?

5.) Is het toevallig dat deze naheffing van € 700 miljoen tegelijk komt met de naheffing uit Brussel van € 642 miljoen?

 (*) http://m.telegraaf.nl

Bron:
www.pvv.nl
(h/t Ton van Kesteren)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR, Graaien, Overheid, PvdA, PVV, Rotzakken, Volksvijandigheid, VVD. Bookmark de permalink .

15 reacties op PVV: “Massale naheffing is grove schande”

 1. Monalisa zegt:

  OOK een goede morgen, we zijn er nog niet met deze regering weet u het al de huurwaardeforfait gaat ook omhoog van 0,7 naar 0,75% dat kost een huiseigenaar ongeveer 300 euro per jaar meer + dat gemeente ook zijn prijs zal verhogen in 2015 ozb en je huis is aan waarde aan het zakken. bij velen zullen de huizen onder water te komen staan wat gaat het toch fantasies met Nederland.
  http://www.kredieter.nl/media/1828/ckFinder/0/BlogHuisonderwater(1).bmp

  Like

  • Monalisa zegt:

   er ging iets niet goed deze dan.

   Like

   • delamontagne zegt:

    U woont toch ook niet meer in NL ? zover ik begrepen heb.
    Dan heb je alleen te maken ( als NL-er wonende in buitenland ) met dat “BELASTING-formulier”:
    Uw wereld-inkomen. !!!!!!!!!!
    Alhoewel wij hier in Fr ( en anderen,…daar in ander EU-land ) belastingplichtig zijn, MOET NL toch elk jaar weten wat ons inkomen is.
    Dat dit voor gepensioneerde ouderen elk jaar hetzelfde is ongeveer, dondert niet.
    Ze willen natuurlijk weten OF HET NOG STEEDS GOED MET JE GAAT.
    “Formulier”- ‘Wereld-inkomen’, elk jaar ik het ontvang, moet ik er om lachen; b.v. de Vraag:
    vul hier de waarde van Uw woning in, ….verder nog iets over “Huurvoorwaarde-forfait”.
    Ze zijn te stom om te beseffen dat in andere landen niet zoiets bestaat om de waarde van je woning bij je inkomen te tellen. Bestaat hier niet.
    Wat ik me van HEEEL vroeger herinner [ hoewel ik er zelf niet mee-te-maken heb gehad, Harry……..? ], mensen die niet in NL werkten maar erbuiten, b.v. bij de Koopvaardij, of in de olie en daar “kost-en-inwoning” hadden, moesten voor elke dag buitengaats Nederland er een bepaald bedrag met aantal dagen vermenigvuldigen en dit bij hun inkomen optellen.
    Laat ik niet al te “hatelijk” worden, maar de lucht die je inademt is toch nog steeds GRATIS in NL !

    Like

   • Monalisa zegt:

    delamontagne klopt maar ik heb nog 1 zoon wonen in nederland,en daarom schijf ik hier op mee.maar ik betaal ook nog steeds aan die AWBZ mee u ook.
    vul hier de waarde van Uw woning in, klopt ook dan moet je weer een makelaar in de handen nemen om je huis te taxeren die waarde moet je op geven -20% maar nu komt het toen in nog niet met de AOW was en wij bijbetaalden voor die 2% regeling bij de SVB taxeerde zij mijn huis met 200,000 meer dat zien ze op afstand, maar het geeft een hoop ellende om dat terug te draaien het is gelukt maar je moet niet weten hoeveel tijd dat kost.
    Laat ik niet al te “hatelijk” worden, maar de lucht die je inademt is toch nog steeds GRATIS in NL ! delamontagne die komt er ook aan net als het fietsplaatje, maar ik ben hier nog steeds op zoek naar de fiets van mijn vader.

    Like

 2. Aegolius cs zegt:

  Dat de belastingtabellen vóór 01 januari 2014 al waren gedrukt is begrijpelijk. Waarom niet nu, zoals in het verleden gebruikelijk was, per 01 juli wederom gewijzigd/aangepaste tabellen in gebruik nemen?
  U is niet in de eerste leugen gestikt, waarde heer Rutte. Onder het mom van ’n foutje in het verleden en zelfs een afgetreden staatssecretaris de schuld te geven voor een “naheffing” namens de EU te effectueren.

  Like

  • Monalisa zegt:

   Aegolius cs die 642 miljoen euro moet ook betaald worden, reken maar uit 150 keer 5/6 miljoen

   Like

   • Sylvia Groot zegt:

    5.) Is het toevallig dat deze naheffing van € 700 miljoen tegelijk komt met de naheffing uit Brussel van € 642 miljoen?

    Dat is niet toevallig, want de naheffing is een sluw bedenksel om dat gat te dekken.
    Heeft niets van doen met verkeerde tabellen. Maar de goedgelovige burger trapt zoals gewoonlijk weer in de politieke leugen.

    Like

 3. luckybee zegt:

  Wie zal dat betalen ie heeft zo veel geld
  Wie heeft zo veel pinke pinke wie heeft zo veel geld.

  Like

 4. Tom Hendrix zegt:

  Eens met de vragen van de PVV. De enige mogelijkheid om deze ROVERHEID, deze LOSERS van de VVD en de PvdA, het lastig te maken is, ZAND in de RADEREN te strooien. Laat 5 miljoen mensen maar in BEZWAAR gaan via de POST! Dan loopt het systeem bij de Belastingdienst compleet vast!

  Like

 5. Giny zegt:

  Een schrale troost, we kunnen het altijd verrekenen met de 1000 euro die we nog van Mark
  Rutte tegoed hebben!!!

  Like

 6. Theodoor zegt:

  Terugvordering of naheffen lijkt me niet te kunnen.
  Als ik een verkeersfout maak moet ik ook betalen.
  Mij lijkt het goed dat het clubje van Pechtold de portemonnee maar moet trekken alsook het kabinet.
  De Tweede Kamer maar niet, het niveau wat daar zit kan het besturen van een landje als Nederland nog niet geheel aan, heet dat tegenwoordig niet “nivelleren in het bestuursapparaat?”

  Nou dat is dan aardig gelukt, denk ook maar eens aan de ICT-miljarden.

  Wat een land, je krijgt er de kriebels van, lachbekkie ook.

  Like

 7. Theodoor zegt:

  Sorry Mark, noem het maar frustraties wegschrijven.

  Like

 8. Rob van Marle zegt:

  Een bekende econonoom uit de USA heeft gezegd het is van de idiote die regels te bedenken die de EU heeft ingevoerd en waar iedereen aan mag voldoen waardoor de afgrond voor de burgers nadert en de banken gillen van plezier volgepropt met goedkoop geld en behoeven niets meer te doen.

  Like

 9. Kraftavilqa zegt:

  Zijn ze helemaal besodemieterd die habbezakkers de ficus kan niet zomaar aanslagen opleggen zonder grond. Ook kan een eerder opgelegde aanslag alleen herzien worden indien er sprake is van een nieuw feit door de fiscus gemaakte fouten gelden niet als nieuw feit. Wanneer men toelaat dat de fiscus het eigen falen naar willekeur verhaalt op de belastingplichtige is er zeker sprake van onbehoorlijk bestuur maar van de Nederlandse regering verwachten wij realisten toch ook geen behoorlijk bestuur, that’ll be the day haha!

  Like

 10. ik, soeverein mens zegt:

  Er is maar 1 manierals die naheffing er komt en dat is dat de 5 miljoen Nederlanders massaal protest en bezwaar hiertegen aantekenen en dit never en nooit gaan betalen. Het belastingjaar is afgesloten en er kan dus wettelijk gezien nooit een naheffing komen door geblunder van de ambtenaren. Dit geld trouwens ook voor de naheffing die wij als land aan Brussel zouden moeten terugbetalen. Gewoon niet betalen en Brussel lekker laten soppen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s