Varkensbloed in sigaretten?

Screenshot_36

(Vertaling: E.J. Bron)

Roken is ongezond. Dat is inmiddels onomstreden. Worden er bij de tabaksproductie ook ingrediënten gebruikt, waarvan het gebruik wordt verboden door religieuze geboden van de islam en het Jodendom?

Roken is ongezond. Daarover is men het inmiddels eens. Desondanks lag het gebruik van sigaretten per hoofd van de bevolking volgens het Duitse bureau voor verslavingszaken in het jaar 2013 bij 996 stuks per inwoner. Datzelfde jaar bedroegen de uitgaven aan rookwaren in Duitsland 24,33 miljard euro. De belasting voor de staat bedroeg 14,129 miljard euro.

Om haar afzet in Duitsland op peil te houden, investeerde de tabaksindustrie alleen al in het jaar 2011 ongeveer 200 miljoen euro aan reclamecampagnes. Volgens de “Studie over de gezondheid van volwassenen in Duitsland” door het Robert Koch-instituut rookt ongeveer 33% van de 18- tot 79-jarige mannen en 27% van de vrouwen in dezelfde leeftijdscategorie in Duitsland. In tabak kunnen zich veel ziekteverwekkende stoffen bevinden, waaronder teer, zware metalen, nikkel en benzeen. Vaak zijn het kankerverwekkende stoffen. Jaarlijks sterven in Duitsland 100.000 mensen aan de gevolgen van roken.

De afgelopen jaren bestaat er, behalve de discussie over de gevolgen voor de gezondheid, ook een discussie of er bij de verwerking van tabak ook ingrediënten worden gebruikt die de voorschriften van verschillende religies overtreden. Het zou hierbij vooral gaan om moslims, Joden en vegetariërs.

De Nederlandse kunstenares Christien Meindertsma heeft in haar boek “Pig 05049” sigaretten en andere tabakswaren onderzocht en daarbij ontdekt dat er bij de productie van sigarettenfilters varkensbloed wordt gebruikt. Sinds het verschijnen van haar boek in 2007 hadden vooral Amerikaanse en Britse media daar uitvoerig over bericht, maar op dit moment komt het onderwerp opnieuw te voorschijn op de sociale media. Tot nu toe hebben de tabaksconcerns hierover geen tevreden stellende verklaring naar buiten gebracht, wat de speculaties bevordert.

(Opm.: Wellicht bestormen de IS-terroristen nu de fabrieken waar sigaretten worden geproduceerd om deze te onthoofden, zodat ze in ieder geval sigaretten zonder filter kunnen krijgen)

Bron:
http://dtj-online.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

17 reacties op Varkensbloed in sigaretten?

 1. Theresa Geissler zegt:

  Nou, maar van díe wetenschap zou je als niet-rokende islamcriticus bijna weer gaan roken! (LOL!)

  Like

 2. J. C. Th. Köhler zegt:

  Een analyse van tabaksrook leverde de volgende uitkomst: nicotine, koolmonoxyde, prikkelende gassen en duizenden vaste en vloeibare stoffen onder de verzamelnaam teer.
  Van enig dierlijk ingrediënt is naar aanleiding van wetenschappelijk onderzoek nooit melding gemaakt. Zou daar wel sprake van zijn geweest, dan had de anti-rooklobby er beslist ruimschoots melding van gemaakt.
  Mijn vraag is dan ook hoe wetenschappelijk het onderzoek van kunstenares Meindertsma is geweest.

  j.c.th.kohler@online.nl

  Like

 3. Luchtpint zegt:

  Klassiek geval van moslim samenzweringstheorie: Mohammed heeft ergens beweerd dat roken immoreel was, dus verboden moest worden in de Islam. Koppel dit aan het verbod om varkensvlees te eten en dan krijg je een extra element om het verbod van roken kracht bij te zetten.

  Je kan het ongeveer vergelijken met de smerige theorie die beweert dat de Joden het bloed van ontvoerde kinderen zouden gebruiken om matzos mee te maken. De redenering in dit geval zal wel zijn dat christenen opzettelijk varkensbloed in sigaretten verwerken om nog rokende moslims moreel mee te verzieken. Dus die theorie moet waarschijnlijk in moslimkringen worden gepropageerd om die moslims te doen stoppen met roken op die manier.

  Primitieve logica van een primitieve doctrine.

  Like

  • Rudi zegt:

   @Luchtpint
   Zit wat in, Luchtpint. Ik vind het idee om varkensbloed te verwerken in sigaretten op zich al hoogst bespottelijk; welk economisch nut zit er bv aan voor die industrie?
   Jouw link met de Joodse bloedlegende kan ik volgen.

   Even een terzijde: hoe lang gaan we van de politiek-correctheid Inquisitie nog mogen ‘roken als een Turk’?

   Like

   • Luchtpint zegt:

    Doet me denken dat ik af en toe (misschien 3 keer per jaar) bloedworst eet, en dat ga ik zeker niet laten. En dan zwijg ik nog van het gewone menu, waar regelmatig varkenskoteletten op voorkomen. Zo’n “theorie” kan dus niet bedoeld zijn om mensen als ik schrik aan te jagen, maar waarschijnlijk wel paranoïde veganisten, vegetariërs en naar alle waarschijnlijkheid ook moslims die het thema van die trien gewoon hebben opgepikt om mee “aan te tonen” hoe perfide niet-moslims wel moeten zijn !

    Like

 4. Dat vraag ik me ook af:kunstenaar en wetenschapper in een is een onwaarschijnlijke combinatie!

  Like

  • J. C. Th. Köhler zegt:

   Leonardo da Vinci (1452 – 1519) was een architect, uitvinder, ingenieur, filosoof, natuurkundige, scheikundige, anatomist, beeldhouwer, schrijver, schilder en componist.

   Het kán dus wel…

   j.c.th.kohler@online.nl

   Like

   • Maria zegt:

    idd J C Th Köler

    idd het is zo

    ben blij dat je op de hoogte bent van LEONARDO DA VINCI!!!

    was genie qua uitvindingen en verborgen boodschappen qua schilderij van Jesus en zijn 12 apostelen laatste avondmaal naast hem staat Maria Magdalena zijn vrouw!!!!!!

    als kind hing dit in het huis van familie en zag dat links naast hem een vrouw zat en geen apostel!!! mensenlief hoe ik mishandeld ben geweest toen ik dit dacht te openbaren aan mijn katholieke familie is ongezien plus als je goed kijkt en geometrisch metingen neemt wordt alles klaar duidelijk zag dit op mijn 6-8j al er mankeert er ene van de 12 apostels JUDAS want Leonardo verving hem door Maria Magdalena naast Jezus te schilderen, mijn Mama heeft me toen gered van die satansische katholieke familie of ze zouden me letterlijk doodgeslagen hebben…. dit was keerpunt toen in mijn moederland tussen de rooms katholiekn en Orthodoxe christenen… was toen een splijting ongezien tussen familie ongezien van wat ik zag en openbaarde aan de hand van dat schilderij….

    Like

   • Maria zegt:

    ff ter verduidelijking het schilderij zou gaan om het verraad van judas en het laatste avondmaal maar LEONARDO schilderde judas er niet BIJ!!! zag dit op 6-8j leeftijd want er staan zogezegd 12 apostels op maar klopt niet want links naast hem zit MARIA MAGDALENA LEONARDO (dus er staan maar 11 apostels op) was meester in geheimen via zijn kunstwerk te maskeren, en waarschuw 1ne hier nu openlijk!!!!!!! riskeer het van op mijn post te reageren en ik openbaar JOU!!!!!! en onthul wie en wat je bent hier op de site naam alles IP adres ALLES !!!!

    Like

   • Maria zegt:

    De uitleg van vaticaan en anderen wikipedia en rest leggen dit schilderij uit als het laatste avondmaal waar judas met zak zilverlingen en Petrus die een mes vashoud ???
    wel kijk HEEL goed naar het origineel schilderij…. er staat geen judas op met een zak met zilveringen in laat staan Petrus met een mes!!!

    Judas Iskariot vormt samen met Petrus en Johannes een andere groep van drie. Judas zit in de schaduw en kijkt teruggetrokken na het horen van de onthulling van zijn plan. Hij houdt een kleine zak met zilverstukken stevig vast, die hij heeft gekregen voor het verraden van Jezus. Petrus houdt een mes vast, in de tegenovergestelde richting van Jezus gericht, waarschijnlijk vooruitlopend op zijn gewelddadige bescherming van Jezus in Gethsemane. Overeenkomstig het evangelie wenkt hij de jongste apostel Johannes, om aan Jezus te vragen wie hij bedoelt. Volgens sommige bronnen echter, stelt deze figuur Maria Magdalena voor, maar dit is in tegenspraak met de aantekeningen van Leonardo in het onder vermelde manuscript, en met de iconografische traditie van afbeeldingen van het laatste avondmaal.

    ik daag eenieder uit van die zak zilveringen met judas en mes van Petrus op dat schilderij (dit is het origineel aan te wijzen)

    http://nl.wikipedia.org/wiki/Het_Laatste_Avondmaal_(Leonardo_da_Vinci)

    Like

   • Sylvia Groot zegt:

    Ze onderzoekt inderdaad grondstoffen van producten, maar het is nogal lachwekkend om een vergelijking te doen tussen Christien Meindertsma en Da Vinci.
    Daarnaast blijft de vraag bestaan op welke wijze ze de sigarettenfilters heeft onderzocht.
    Heeft ze een laboratorium, doet ze proeven, zijn er getuigen?

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Ja, Da Vinci was een genie en- zoals men bij grote, artistieke geesten vaker ziet- waarschijnlijk homosexueel, met een voorkeur voor jonge jongens.
    Zijn leerling Gian Giacomo Caprotti da Oreno (algemeen bekend als ‘SalaÏ’ ) was zo ’n 24 jaar zijn inspiratiebron en waarschijnlijk zijn levensgezel, al had die het aan zijn onbetrouwbare karakter te wijten, dat hij uiteindelijk verdrongen werd door Francesco Melzi. _Of misschien had ook dit wel met leeftijd te maken.
    Da Vinci is tijdens zijn leven nooit van sodomie beschuldigd, wat waarschijnlijk te maken had met zijn goede connecties met de machtigste edelen, waaronder Ludovico Sforza, Hertog van Milaan en zelfs de koningen Louis XII en François I van Frankrijk.

    Like

  • Luchtpint zegt:

   Zit wat in:

   “De Nederlandse kunstenares Christien Meindertsma heeft in haar boek “Pig 05049” sigaretten en andere tabakswaren onderzocht en daarbij ontdekt dat er bij de productie van sigarettenfilters varkensbloed wordt gebruikt. Sinds het verschijnen van haar boek in 2007 hadden vooral Amerikaanse en Britse media daar uitvoerig over bericht, maar op dit moment komt het onderwerp opnieuw te voorschijn op de sociale media. Tot nu toe hebben de tabaksconcerns hierover geen tevreden stellende verklaring naar buiten gebracht, wat de speculaties bevordert.”

   Vooral de zin die ik in het vet heb gezet lijkt verdacht. Dat die eigenaardige hetze nu ineens de kop opduikt. Uit Meindertsma’s webpagina krijg ik bovendien ook de indruk dat we hier te maken hebben met een soort linkserige anders-globalist die bezopen statement art probeert in mekaar te klungelen, inclusief elementen die verwijzen naar ecologie. Krijg stellig de indruk van een soort zijdelingse Greenpeace connectie of een soort veganisme – fanaticus.

   http://www.christienmeindertsma.com/

   Zie ook http://nl.wikipedia.org/wiki/Christien_Meindertsma

   “Christien Meindertsma onderzoekt in haar werk de levensduur en het gebruik van (consumptie)producten en grondstoffen. Ook probeert ze de herkomst van dagelijkse producten, waar men zich door industriële productieprocessen en globalisering niet meer bewust van is, opnieuw inzichtelijk te maken.”

   “Meindertsma deed drie jaar lang onderzoek naar alle afgeleide producten die van varkens afkomstig zijn. Het boek PIG 05049 is een verzameling foto’s van alle afgeleiden van één enkel anoniem varken (Pig 05049). Ze deed een aantal onverwachte ontdekkingen: grondstoffen van het varken worden gebruikt in producten zo divers als munitie, medicijnen, fotopapier, hartkleppen, remmen, kauwgom, porselein, cosmetica, sigaretten, conditioner en biodiesel.”

   “Christien Meindertsma ontwikkelde vervolgens een aantal ontwerpen met schapenwol. Zo bedacht ze eerst de Urchin Pouf: een poef, grof gebreid van de wol van één schaap. In een project voor de Amerikaanse NGO The Nature Conservancy werkte ze aan Idaho, een vloerkleed uit verschillende wollen panelen, ieder paneel met grove breinaalden van de wol van één schaap gebreid. Sinds 2010 maakt Meindertsma een reeks truien volgens het zelfde principe: de One Sheep Sweater.”

   “The Flax Project is in 2009 in opdracht van Thomas Eyk en het Zuiderzeemuseum ontwikkeld. Meindertsma liet een perceel vlas zaaien (Kavel Gz 59-west) en na de oogst werd hiervan in samenwerking met Touwslagerij Steenbergen vlastouw vervaardigd. Meindertsma ontwierp allerlei producten met het vlas, zoals de Flax Lamp en Flax Pouf.”

   Allemaal heel erg neo-hippie / Groen-Links van dat wicht. Het zijn toch dat soort types dat zich altijd aan de zijde schaart van anti-Joodse / anti-Christelijke samenzweringstheorieën en moslims de hand boven het hoofd houden ?

   Ik vertrouw dat soort van geen kanten !

   Like

 5. Louis Burgemeestre zegt:

  Het is schijnbaar bewezen dat Varkens vlees heel goed is tegen de diabeet

  Like

 6. Sylvia Groot zegt:

  Gebeurt wel vaker dat kunstenaars van de huidige tijd iets bespottelijks opwerpen om zelf in het zonnetje te komen staan.
  Vaak zijn dat diegenen wier kunsten nogal onder de maat liggen.

  Like

 7. Pieter zegt:

  op het moment dat bewezen word dat er moslimbloed in sigaretten verwerkt is, stop ik ook met roken.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s