Voorstel voor een nieuwe wet in Groot-Brittannië die kritiek op de sharia verbiedt

Screenshot_24

(Door: Robert Spencer)

Spencer: De laatste vrije persoon in Groot-Brittannië, als die er is, kan net zo goed het licht uitdraaien. Als dit wet wordt, is dat het einde van Groot-Brittannië als een vrije samenleving. Zoals de wet ook verzet tegen het homohuwelijk zou verbieden, zou het interessant zijn om te zien wat er zou gebeuren als een voorstander van de sharia protesteerde tegen het homohuwelijk – maar islamitische groepen zijn er grotendeels voor, want hij opent de deur naar de legalisering van polygamie.

In ieder geval zullen toekomstige vrije historici, als die er dan nog zijn, naar David Cameron en Theresa May kijken als in wezen saboteurs en verraders die hun eigen volk de genadeklap hebben gegeven als een vrij land. Als Groot-Brittannië nog steeds een gezonde samenleving zou zijn, dan zou, zodra deze wet werd voorgesteld, er een motie van wantrouwen komen en de conservatieve regering zou zijn gevallen – gevolgd door de arrestatie van Cameron en May en zou er een proces tegen hen zijn gevolgd. In plaats daarvan schijnt Brittannië bereid om rustig heen te gaan, hoewel de burgeroorlog in de toekomst nog steeds op de loer ligt…

Telegraph: Iedereen die kritiek heeft op de sharia of het homohuwelijk zou onder ingrijpende nieuwe bevoegdheden kunnen worden gebrandmerkt als een “extremist”, zoals wordt gepland door de Conservatieven om terrorisme te bestrijden. Dit vreest een alliantie van vooraanstaande atheïsten en christenen.

Theresa May, de minister van Binnenlandse Zaken, onthulde vorige maand de plannen voor de zogenaamde “Extremisme Verstoring Regelgeving”, die het rechters mogelijk maakt om mensen die ervan worden verdacht extremisten te zijn, te verbieden om radio- en/of tv-uitzendingen te verzorgen, om op bepaalde plaatsen te protesteren of zelfs zonder toestemming berichten op Facebook of Twitter te plaatsen.

Mevrouw May schetste het voorstel in een toespraak op de partijconferentie van de Conservatieven, waarin ze sprak over de dreiging van de zogenaamde Islamitische Staat – ook wel bekend als ISIS en IS – en de Nigeriaanse islamitische beweging Boko Haram.

Maar George Osborne, de minister van Financiën, heeft in een brief aan kiezers duidelijk gemaakt dat het doel van de wetten zou zijn om “extremisme in al zijn vormen te elimineren” en dat hij zou worden gebruikt om de activiteiten van degenen die “haat verspreiden, maar geen wetten overtreden, te beknotten.”

Hij legde uit dat de nieuwe wetten, die zullen worden opgenomen in het verkiezingsprogramma van de Conservatieven, zich zouden uitbreiden tot alle activiteiten van mensen die “haat op grond van religie, seksuele geaardheid, geslacht of handicap rechtvaardigen.”

Hij onthulde ook dat iedereen die bij een dergelijke wet vraagtekens zou willen plaatsen naar de Hoge Raad zou moeten gaan en beroep laten aantekenen tegen een punt van de wet in plaats van tegen feiten.

De “National Secular Society” en het “Christian Institute” – twee organisaties met vaak diametraal tegengestelde belangen – zeiden dat ze de vrees deelden dat de brede reikwijdte van (het begrip) extremisme een grote bedreiging voor de vrijheid van meningsuiting zou kunnen vertegenwoordigen.

Keith Porteous Wood, directeur van de NSS, zei dat secularisten misschien twee keer zouden moeten nadenken voordat ze het christendom of de islam zouden (willen) bekritiseren. Hij zei dat secularisten het risico lopen als islamofoob en racistisch gezien te worden vanwege hun opvallende campagnes tegen de opmars van de sharia in het Verenigd Koninkrijk.

“De regering zou alle middelen moeten hebben om extremisme en terrorisme aan te pakken, maar er is al een enorm arsenaal aan wetten en de invoering van draconische maatregelen zoals de ´Extremisme Verstoring Regelgeving´ zouden beter moeten worden gemotiveerd. Het zijn wetten die bijna onaantastbaar zijn en individuen hun vrijheden ontnemen”, zei hij.

“Zonder precieze wettelijke definities die beslissen wat ´schadelijke activiteiten van extremistische individuen die haat verspreiden´ zijn, is de wet subjectief en kan dus door de huidige of enig toekomstige autoritaire regering worden misbruikt.”

Een Conservatieve woordvoerder zei: “De vrijheid van meningsuiting en de vrijheid van expressie zijn een vitaal onderdeel van een democratische samenleving.”

Spencer: Ja, maar blijkbaar niet in een Britse samenleving. Niet meer.

Bron:
www.jihadwatch.org
Auteur: Robert Spencer

Auteur artikel Telegraph:
John Bingham

Vertaald uit het Engels door:
Vederso
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Islamofobie", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Weg met ons!", Appeasement, Censuur, cultuurrelativisme, demoniseren, Dhimmitude, discriminatie, Groot-Brittannië, Hypocrisie, Immigratie, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, Islamkritiek, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, meningsdictatuur, Moslims, nieuw fascisme, Overheid, political correctness, politici, Rotzakken, Sharia, tolerantie/intolerantie, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

39 reacties op Voorstel voor een nieuwe wet in Groot-Brittannië die kritiek op de sharia verbiedt

 1. Aegolius cs zegt:

  U heeft, Theresa May, de Resolution 1605 (2008)1
  goed gelezen en u zal er na 6 lange jaren het pogen in te bedden in het staatskerkelijk wetsysteem, waarin geloof een staatszaak is.

  En Cameron zit erbij en kijkt ernaar……… Weg uit de EU wegens ’n navordering? Het VK is al in de binnenlanden overgeleverd aan: de EU.

  Resolution 1605 (2008)1

  European Muslim communities confronted with extremism
  http://assembly.coe.int/Main.asp?link=/Documents/AdoptedText/ta08/ERES1605.htm#1

  Like

 2. Perfide Albion zegt:

  volstrekt onacceptabel en reden om de wapens op te nemen tegen een ieder die deze “wet”steunt. In Nederland hebben we trouwens ook van dat soort lieden. De officieren van justitie die Wilders continue belasteren en criminaliseren.met gelul over “haatzaaien”.

  Like

 3. Ad zegt:

  Zij zou wel anders piepen als ze door een horde baardapen onvrijwillig genomen wordt

  Like

 4. Wachteres zegt:

  Een gouden kans voor Ukip en voor Liberty GB: ik ben benieuwd wat ze hiermee doen.

  De EU heeft trouwens dezelfde plannen. Zweden en GB als proefkonijn? Kijken hoe het volk reageert?

  Britten, als jullie dit toelaten, dan ben je niet waard om in vrijheid te leven.

  Like

  • Jean zegt:

   Jullie weten toch hoe het gespeeld wordt door die geldat 1grgezggeolven van de EU?
   Diezelfde Juncker formuleerde het zo, ‘we gooien het voostel op tafel en wachten af, komt er weinig kritiek dan voeren we het stilzwijgend door’, Zo werkt dat krapuul met democratie, de kogel is voor dergelijk gespuis nog te baaf.

   Like

  • Maria zegt:

   Wachteres please Ukip en farage zijn de puppets stooimannen van cameron, indien NIET werkte hij samen met Meneer Wilders, please geloof me in dit
   UK is verloren…..

   Like

  • Maria zegt:

   are You original from the UK??? Wachteres???
   richt je tot de Kelten en hun magic true your blood and DNA you can destroy the Illuminati go GO threw your ancestors …. the power lays there …
   Don’t give up!!!! NEVER GIVE UP the fake royal queen and bullshit around it can’t fight against The Celtic way!!!! Use your DNA aks your ancestors to guide you!!!!!

   with love

   xx

   Like

 5. Theresa Geissler zegt:

  Zulke krankjorume wetsvoorstellen komen nou tot stand doordat de bewindvoerders overal in Europa maar blijven doen alsof de islam een religie is als alle andere en aldus hetzelfde moet worden beoordeeld.
  Dat is ze níet: Ze aanvaardt de scheiding van Kerk en Staat niet en haar normen en waarden botsen constant keihard met de westerse. Alleen al dààrom pakken dat soort wetten in de praktijk totaal verkeerd uit.
  De dames en heren hebben dat, zou je zeggen, toch al duidelijk kunnen zien aan die demonstraties in Londen met die krankzinnige eisen van Choudary! En wat mankeert die Theresa May opeens? Een tijdje geleden wou ze die brilslang nog uitzetten!
  Oók alweer omgedraaid als een blad aan de boom, kennelijk!
  En hier hetzelfde: Zo ’n Halsema en in Vlaanderen een Bert Anciaux komen maar met hun resoluties in de veronderstelling dat moslims in de grond niet anders denken en handelen dan andere gelovigen. Dat doen ze nu juist wel, wat zulke theorieën haaks doet staan op de praktijk en wat zulke wetten onevenredig onvoordelig maakt….voor de autochtone bevolking.
  Etienne Vermeersch probeerde dat Anciaux vorig jaar nog duidelijk te maken in dat debat. Voor iedereen met enig logisch verstand viel dat te begrijpen en hij won dat debat dan ook glansrijk, maar dat werd niet toegegeven door Bertje Bléiter, hoor! Néé…….
  Kan gewoon niet, dat al die westerse politici dat nu nóg niet in de gaten hebben; Je gaat er van vermoeden, dat er voor hen nog heel andere belangen spelen……
  Maar dat is dus landverraad!

  Like

 6. Jean zegt:

  Dergelijk volk die met zo een grote afwijking in de hersens rondlopen moeten dadelijk uitgeschakeld worden en voor de rest van hun leven opgesloten worden samen met een horde baardapen ik denk dat we dat achterlijk wijf en die homo horen piepen tot hier, ‘niet van plezier’…
  Hoe lag en dep kunnen politiekers toch vallen om toch maar ‘hun gelijk te krijgen?
  In Brussel lopt nog van dergelijk laag allooi rond op onze kosten te parasiteren.
  Hoe lang nog?

  Like

  • Maria zegt:

   waar is die Britse originele bevolking hierin????????????????????????????
   jeeses christ zijn die door water/ mindcontrole uitgeschakeld dan????? Hoe kan dit allemaal?????????

   Like

   • Maria zegt:

    ik weet dat Willie … drink en kook niet op kraantjes water!!!
    rest is allemaal biologisch van biofarm wat ik eet waar je zo naartoe kan gaan waar je zelf kan zien hoe die beestjes een luxe leven hebben voor ze voor consumptie worden klaargemaakt….
    ik heb doodsangsten van monsanto GGO food alles wat conserven is en junk food…. hier daarom het verankert vast aan uw eigen DNA die GGO frankenstein food

    Like

 7. Tom Hendrix zegt:

  Wat zijn het toch vuile, smerige verraders, deze LUL CAMERON en MAY! Ik heb het al eerder hier gezegd, het zijn NIET ALLEEN DE RODEN en GROENEN, die ONS VERRADEN, maar de hele politieke bende!

  Like

  • Jean zegt:

   Tom,
   Onze vraak zal zoet smaken, zeker weten.
   Het glas loopt reeds over door de lafheid van dat links politiek gespuis.
   Ik denk dat de tandartsen het druk gaan krijgen…

   Like

   • Maria zegt:

    man Jean stel je voor in Vlaanderen dat 1ne politieker dit zou verkondigen????????????????? per seconde groeit de HAAT tegen resterende PS en satan islam hier… waarom is dat enkel in Vlaanderen en niet in andere west EU landen???????????????

    Like

  • koddebeier zegt:

   De strop is de beste remedie voor dat zooitje !!

   Like

 8. Er is hier maar 1 antwoord op: “de put dempen als het kalf verdronken is”! Net Nederland….

  Like

 9. Louis Burgemeestre zegt:

  De vele rijke moslims uit de Commonwealth hebben langzamerhand hun fingers in de pap zo te zien, ondanks Pat Condel en Niggel Farrage.

  Like

 10. Nou,Louis,van Farage hoef je op dit punt niets te verwachten!

  Like

  • Maria zegt:

   idd Yvonne door te weigeren om zelfs te praten met Meneer Wilders heeft hij zich verraden, ik doorzag dat al vanaf moment 1 dat ik hem zag… is te gladde boy, is niets in wat hij zich laat zien naar de buitenwereld toe!!!!!

   Hij is een opgezette pion van Cameron want de moord op die Engelse soldaat op klaarlichte dag, farrage oorverdovend stil!!!!

   1400 meisjes misbruikt door islamieten jaren en jaren, farrage oorverdovend stil om dan the fucking bastard een campagne te voeren op leed van die misbruikte meisjes, om te kotsen!!!

   dan nu waar is die farrage eigenlijk om dit gestoord wijf tegen te houden???
   Waar is hij eigenlijk ERGENS om het op te nemen for The original Brit in his country?????????????? NERGENS!!!

   Like

 11. koddebeier zegt:

  Het is te hopen dat dit soort collaborateurs zo snel mogelijk de doodstraf krijgen !!

  Like

 12. alidas1 zegt:

  Koddebeier daar ben ik het volkomen mee eens.

  Like

 13. delamontagne zegt:

  Een Muzelman:”De Islam is in Europa en zal niets anders doen dan groeien”.
  Kijk goed naar dat verachterlijke lachje, z,n juberlstemming confronterend met onze zwakte: het begint op 0.45
  Hij spreekt heel goed over Uw Europa, Uw Westen, profiterend van ons continent, dat zij zich toe-willen-eigenen.
  En onze politici ?………………..,die gaan door met ons te bedriegen en hebben het over TOLERANTIE……….
  Deze mensen zijn klaar voor het gevecht, om ons te onderdukken, dat is waarom ze hier zijn.
  ELKE ANDERE DISCUSSIE HEETF GEEN ZIN………….

  Like

  • Maria zegt:

   mon Dieu,
   tu sais Delamontange quel psychopatic se enleve chez moi???
   j’envie de leur tues a un maniere que je peux pas ecrire ici….
   Pardonne moi mais je le suporte plus!!!!!
   Mort a la islam !!!!!!!

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Excusez-moi, mais on ecrit le mot ‘supporte’ avec des double p.
    A votre service!

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Et pardonnez-moi: écrit avec un accent aigu, naturellement; c’est ma faute, que je sais.

    Like

   • Maria zegt:

    tiens…. weeral een blanco bericht…. tja zal zone bullshit zijn dat het weeral niet de moeite was om te lezen zeker??? 😀

    Like

  • Maria zegt:

   idd hij spreekt met satanisch glimlachje dat de islam hier is en zal afrekenen met ons….
   in onze landen en europa moeten wij vrezen dat islam ons gaat uitroeien en dat het hard gaat zijn voor ons en ze achter ons aankomen…. letterlijk zegt hij van ons te verkrachten en te doden in onze landen want de islam is hier en de islam is hier en zal hier blijven, jeeses f*****g christ is angstaanjagend!!!!!

   Like

 14. Luchtpint zegt:

  Het kan nog veel idioter: Children of 8 are ‘racist’ if they miss Islam trip: School’s threatening letter to parents is met with outrage

  http://www.dailymail.co.uk/news/article-2511841/Children-8-racist-miss-Islam-trip-Schools-threatening-letter-parents-met-outrage.html

  Like

  • Als het zo moet,haalde ik mijn kind per omgaande van die school!Zijn ze nou helemaal besodemieterd?Ze hebben het dreigen alvast van die islamkliek overgenomen,bah,bah!

   Like

  • delamontagne zegt:

   Mrs. L.Smal …..!!!!! Waarschijnlijk een ouderwetse, conservatieve Engelse Teacher.
   Wel het deed me denken aan een andere, oudere, Engelse onderwijzeres, gepensioneerd.
   Nu is het zo, dat het woord voor “Orgel” en orgaan, in het Engels hetzelfde woord is; Helaas…………………

   Miss Beatrice, the gepensioneerde schoolteacher, was al ver in de 80—was nooit getrouwd geweest.
   Ze werd bewonderd om haar zachtmoedigheid en vriendelijkheid voor iedereen.
   Op een middag kwam meneer Pastoor haar opzoeken en ze ging hem voor naar de kleine gezellige zitkamer. Ze nodigde hem uit te gaan zitten, terwijl zij de “tea” voorbereidde.
   Terwijl hij daar zo zat met z,n gezicht naar het prachtige Hammond orgel, bemerkte de jonge predikant een prachtig, glas-geslepen schaal bovenop het orgel.
   De schaal was gevuld met water en in het water dreef……hoe is ,t mogelijk…..een condoom.
   Toen ze binnenkwam met de thee en koekjes begonnen ze een praatje.
   De pastoor probeerde zijn nieuwsgierigheid in bedwang te houden wat de kom betrof en het vreemde “drijvertje” er midden-in.
   Maar voor hij het zelf besefte kon hij zijn nieuwsgierigheid niet langer bedwingen.
   “Miss Beatrice”, zo begon hij, “ik vroeg me af of U dat uit kunt leggen”, terwijl hij naar de schaal wees.
   “Oh, dat” zei ze,” Is het niet prachtig? “Een paar maanden geleden liep ik door het park, toen ik dat kleine pakje op de grond zag liggen.
   In de begeleidende bijsluiter stond:”Plaats het om het orgaan, nathouden en dan zou het de verspreiding van ziekte tegen gaan.

   Ik zal U vertellen: “Ik heb de hele winter geen griep gehad”.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s