Wat heeft de islamitische beschaving bijgedragen aan de mensheid?

Screenshot_8

(Vertaling: delamontagne)

Voortaan is het in Frankrijk onmogelijk geworden om serieus over de islam te debatteren. Er zijn er maar weinigen die durven twijfelen aan het heersende dogma. Zij die er wel aan twijfelen, worden onmiddellijk betiteld als islamofoben en gedwongen uitleg te geven of worden weg gehouden uit redactiekamers en uit de buurt van microfoons. Een eenvoudige verspreking  is voldoende om voor het gerecht gesleept en tot een zware  boete veroordeeld te worden. De hele zomer lang worden de misdadigers van Hamas voorgesteld als “rebellen” of combattanten, maar om ze te kwalificeren als “islamitische terroristen”en moordenaars blijft politiek “zeer ongepast”. En terwijl de Islamitische Staat moordt, verkracht en onthoofdt, wordt er alles aan gedaan om hen  niet met het woord “islam” te associëren. Het overal aanwezige “multiculturalisme”, de angst en de lafheid dwingen ertoe om te zeggen dat alle beschavingen gelijk zijn of dat, in het centrum van het “egalitarisme”, de westerse beschaving iets minder gelijk is dan alle anderen.

In deze context gezien lijkt het mij juist om een heel eenvoudige vraag te stellen: “Wat heeft de islamitische beschaving aan de  mensheid bijgedragen?”

Als je kijkt naar de geschiedenis van de islam zie je dat deze vol zit met plunderingen en massa-slachtingen en is gebouwd op rooftochten en veroveringen. Je kunt zien dat hij gedurende 10 eeuwen de slavernij in de “Sub-Sahara” heeft gevoed. Je ziet dat er, alhoewel kort, een periode van overvloed was in de wereld van de moslims, maar dat deze te danken was aan berovingen  en niet aan het scheppen van welvaart en dat de weinige “moslimintellectuelen” uit diezelfde periode (Ibn Sina, Ibn Rushd, Ibn Khaldun) over ongeveer 7 eeuwen verspreid waren, waarna er een achteruitgang plaats vond, die tot op de dag van vandaag voortduurt.

Je ziet dat de weerklank op deze achteruitgang in de islamitische wereld over het algemeen verschrikkelijk is; deze heeft de vorm aangenomen van nationalisme dat in de jaren 1920 – 1930 gekleurd werd met fascisme en nationaalsocialisme, die van een regressief fundamentalisme (Wahabisme en de andere vormen van Salafisme) en die van de radicale islam.  Eerst als de Moslimbroederschap, voortgezet door Al Qaida en alle andere groepen die verder volgden. De moslims die de moderniteit met de islam willen verzoenen, zijn in de minderheid en marginaal.

En we begrijpen het gevoel van vernedering van degenen die trouw willen blijven aan  het woord van de koran en de omvang van de ramp niet kunnen overzien.

We begrijpen ook dat door de koran, die hen vertelt dat het woord van Allah onfeilbaar is, zij niet inzien dat de ramp niet komt door de acties tegen de islam, maar het gevolg zijn van de islam zelf en dit alles tot een dodelijke wraak leidt.

De islam heeft nergens democratie gebracht noch het natuurrecht gewoon “mens” te zijn. Hij heeft enkele “vaardigheden” voortgebracht of, om het nauwkeurige te zeggen, doorgegeven, maar de bijdragen van de islam aan de techniek of aan de wetenschappen zijn al sinds mensenheugenis gelijk nul. Het is al heel lang bekend dat hij niet bijdraagt aan de markteconomie en dat de islamitische beschaving er een is die voor de ondernemersgeest heel onvruchtbaar is. Behalve aardolie en gas produceert de wereld van de moslims tegenwoordig. . . NIETS! En behalve aardolie en gas, die niet de bronnen van energie en welvaart zouden zijn geworden als de Westerlingen niet die dingen zouden hebben uitgevonden die deze energie vereisen en ook hoe deze energiebronnen aan de “ingewanden” van de aarde te onttrekken, produceert de wereld van de moslims heden ten dage niets.

NIETS….op het geweld, de vernietiging, het moorden, het terrorisme en de bedreigingen na.

Bron:
http://euro-jihad.com

Vertaald uit het Frans door:
delamontagne
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Barbarisme, Historie, Islam. Bookmark de permalink .

45 reacties op Wat heeft de islamitische beschaving bijgedragen aan de mensheid?

 1. Vederso zegt:

  Welke landelijke krant neemt deze tekst over?

  Like

 2. Jade zegt:

  Wat heeft de islamitische beschaving bijgedragen aan de mensheid?
  Laat me raden… Haatbaby`s, stront en ellende.

  Like

  • Louis Burgemeestre zegt:

   Moord en doodslag? Vrouwen die rechteloos gemaakt worden?en voor alles de schuld krijgen?Brandstof voor de Hel? en met 9 jaar getrouwd moeten worden?Geen andere geloof behalve de islam, mag op deze aarde beleden worden?En nog veel meer die ik zo niet meer bedenken kan?

   Like

  • Joost Visser zegt:

   Wikipedia: ‘Het synoniem civilisatie is afgeleid van het Latijnse civis, dat burger of stedeling betekent. De notie van beschaven, bijschaven of minder ruw maken met een schaaf is afkomstig van het Latijnse woord erudere (ex- = uit, rudis = ruw, onbewerkt), dat herkenbaar is in eruditie.

   Beschaving kan dan ook een norm van gedrag betekenen, gelijkend op etiquette. Beschaafd gedrag of beschaafdheid wordt tegenover ruw of barbaars gedrag gesteld. In deze betekenis impliceert beschaving verfijning van individuen’ .

   Wilt u het woord ´beschaving´ niet meer gebruiken i.v.m. de islam?

   Like

  • Vrije Burger zegt:

   De mond gesnoerd! Vr

   Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Jan Wandelaar: 10.54. uur. De BAARDAPEN,TAPIJTVRETERS en KAMEELPILOTEN zijn altijd verontwaardigt. Met hun maangod allah, en de pedo profeet mo, gaat alle VRIJHEID verloren. Niets brengt de islam voort dan: haat,moord,doodslag, eerwraak,verloedering en onleefbaarheid voort!

   Like

  • Maria zegt:

   wat een verkrachting van de democratie en vrije meningsuiting!!!! iran en cultuur??? hahahah de grap!! is dezelfde van den broek die in bosnie de moslims bevoorraadde qua wapens om de seven uit te roeien samen met nederlandse militairen en moslims, ja man de islam neuker

   Like

 3. reageerbuis zegt:

  De bloei van de wetenschap in de eerste eeuwen van de islam was te danken aan het ongemoeid laten van christenen en joden, die deze wetenschap bedreven. Daardoor bleef Bagdad een belangrijk cultureel centrum. Toen zij in de elfde eeuw gedwongen werden te kiezen voor de islam, of anders … , was het met de bloei gedaan. Moslimgeleerden waren er wel, maar deze werden verbannen, vervolgd en terechtgesteld. Wat de westelijke wereld te danken heeft aan de islamitische wereld is niet dankzij de islam, maar ondanks de islam.

  Like

 4. Jean zegt:

  Islam heeft enkel geweld, ellende en miserie gebracht.

  Like

  • Maria zegt:

   geen kloten brengen zij op enkel uitzuiging soc zekerheid en uitkeringen kindergeld om dan als dank onze landen over te nemen en te staan schreeuwen dat sharia nu hier moet rulen… Ik ben dat zo zat strontzat die islam en alles wat ermee te maken heeft!!!!

   Like

 5. Tom Hendrix zegt:

  O ja, ik ben vergeten hoe de Islam in de praktijk werkt. “ISLAM IS VREDE, EN WIE DAT NIET GELOOFT OF ER HETZELFDE ALS DE BOOSBAARDEN OVER DENKT,MOET DOOD”.

  Like

 6. peterselie1 zegt:

  Goed gedaan delamontagne deze vertaling van dit artikel! Tsa overal in Europa is het zelfde laken en pak, kijk alleen maar eens naar het feit dat Geert Wilders weer een proces aan zijn broek heeft, voorgedrukte aangiftes die gretig aftrek vonden bij de linkse hoogopgeleiden en academische figuren. Alleen de laatste twee maanden werd de rem op de islam kritiek wat los gelaten in de dociele MSM en men kon zijn grieven, eerst aarzelend maar nu duidelijk aangeven. Ook de Dagelijkse Standaard, welke met een rechts profiel pretendeerde te zijn, werd men met een ban geconfronteerd door duidelijke kritiek op de broodschrijver en columnist Michael van der Galien welke zelf een (soefi-) moslim is. Lang leve de vrijheid van meningsuiting, niet dus.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Peterselie1: 11.25. uur. Weet je wat ik dan wel weer niet begrijp, Peter, dat is het feit dat de RODE SMEERLAP RIESSEN, wel mag blaten: ” MOL WILDERS, EN DEPORTEER ALLE PVV KIEZERS”. Maar dat zal wel komen, door de DEMONEN 66 AANHANG VAN HET OM EN JUSTITIE. Links/rood komt overal mee weg!!

   Geliked door 1 persoon

   • peterselie1 zegt:

    Tsa Tom deze neo nazi was onlangs nog even in het NOS journaal, er werd een beroep op hem gedaan om het een of ander te verklaren. Het NON Journaal en van Riessen zijn twee handen op een buik.

    Like

   • Maria zegt:

    zo opruimen dan maar die 500000 nederlanders die op PVV stemmen????
    dat is de boodschap die ik hierin lees

    Like

 7. peterselie1 zegt:

  Politieactie in welk land?

  In welk land speelt zich het onderstaande af?*****

  In Rusland?? Nederland?? Of Amerika??*****
  AANWIJZING: Het is een NOS bericht! *****

  Waar ligt Hambaken??

  NOS:
  In de wijk Hambaken is een grote politieactie aan de gang. Iedereen die de wijk in of uit wil, wordt gecontroleerd op bijvoorbeeld openstaande boetes.
  De actie begon rond 06.00 uur. Zo’n honderd agenten en werknemers van de gemeente, de Belastingdienst en uitkeringsinstanties zijn erbij betrokken.

  Leerplicht
  In eerste instantie gaat het vooral om verkeerscontroles. Later op de dag zal er worden aangebeld bij huizen, om te controleren op zaken als leerplichtverzuim en fraude met uitkeringen en belastingen.

  Een gemeentewoordvoerder zegt dat Hambaken een wijk is met “een opeenstapeling van problemen en overtredingen op allerlei gebieden”. Rond 08.30 uur waren er al een kleine twintig auto’s in beslag genomen en ongeveer tien scooters en brommers.

  De actie zal een groot deel van de dag duren.
  Bij de actie zijn meerdere instanties betrokken. >>>

  http://www.vrijspreker.nl/wp/2014/10/politieactie-in-welk-land/

  Like

  • Joost Visser zegt:

   Het moedertje die nog 1800 euro´s aan de overheid moet betalen, begrijp ik niet. Als er na het faillissement nog betalingen binnenkomen waarvoor geen tegenprestatie is gericht, want de kindercreche is gesloten, zal de overheid dit bij de curator moeten halen, die de gelden binnen heeft gekregen. Dit is onverschuldigd betaald.

   Geld uit handen krijgen van een curator, zijn salaris is immers het belangrijkste voor hem, is moeilijker dan de moeder imponeren.

   Schandalige zaak.

   Like

 8. Louis Burgemeestre zegt:

  Gelukkig heeft Karel Martel de invasie van de Saracenen in Tours gestopt en hun Kalief en tevens de emir (leider) van de invasie troepen,Abd el Rachman al Ghafiqui,de laatste Kalief van de Omayaden, gedood.Zinds dien waren de Arabieren al hun machten kwijt, in het MO aan de Mongolen, die later hun honden (Turken) in hun plaats zetten, om dat Hindustan en China meer buite versprak, en interesanter voor ze zijn geworden.Zinds dien waren de Sultanen van Istanbul de baas van alle moslims.En het Iberische schier eiland wordt door Isabella van Castillien en Ferdinand van Arragon,van alle Moslims befrijdt, na hun verovering van de laatste moslim bolwerk in Granada.De invasie van af het Oosten door de sultan van Istanbul was ook mislukt, want het wordt door Jan Sobiesky vereideld de belegering van Wenen, opgehouden, en de Turken op de vlucht gejaagd.Zinds dien door de Habsburgers van bijna alle landen in Oost Europa er uitgeschopt.Door Jesuiten weer binnen gehaald met de mede werking van de Marxisten en Jacobijners.

  Like

 9. janfreak zegt:

  Daarom doe ik er verder maar het zwijgen aan toe, want ik zou ook geen enkel voorbeeld kunnen bedenken waarvoor we de islam dankbaar moeten zijn.

  Like

 10. jitskesez zegt:

  Dit is op Voice in the Desert herblogden reageerde:
  Wat heeft het Christendom bijgedragen?
  Scholen en universiteiten
  Ziekenhuizen
  Rechtvaardige wetgeving met gelijkheid voor de wet en afkeur van Tyrannie
  Muzieknotering (en dus de mogelijkheid muziek door de eeuwen te bewaren) incl, de schaal en akkoorden
  Klokken
  Het Rode Kruis (helaas nu corrupt)
  Het beëindigen van heidense praktijken met kinder- en mensenoffers.

  Like

  • Joost Visser zegt:

   ´De Verlichting wordt gezien als een van de pijlers van de westerse beschaving. Ze wijzigde het denken over de politiek, de wetenschap, de economie, de cultuur, de opvoeding en de religie in de westerse wereld.[6] De Verlichting gaf aanleiding tot modernisering van de samenleving door middel van individualisering, emancipatie, feminisme, secularisering en globalisering. Het gelijkheidsbeginsel, de mensenrechten en de burgerrechten vinden er hun wortels, net zoals het ‘vrijdenken’, het klassiek-liberalisme, het socialisme, het anarchisme´.

   Niet de verlichting?

   Juist de vraagtekens die gezet werden door onafhankelijke denkers bij de christelijke dogma´s zorgden voor verandering te beginnen bij Galileo.

   Like

   • jitskesez zegt:

    De Spaanse Inquisitie de vijand van Galileo, heeft meer bijbelgelovige christenen afgemaakt dan wie dan ook. Het is gewoon een feit dat toen de Bijbel in de talen van de gewone mens werd gedrukt, en de Reformatie uitbrak, dat er toen ontdekkingen etc. werden gemaakt. De Bijbel moedigt aan tot onderzoek en scholing. En onafhankelijk denken!
    Verder staat in het boek van Job dat de wereld rond is en in het niets zweeft. Dat de beulen van de Inquisitie de Bijbel niet hadden gelezen wisten we al.

    Like

   • delamontagne zegt:

    Als je dan bedenkt dat de eeuw van “de Verlíchting” [18e eeuw ] zo,n beetje samenviel met het ontstaan van het “Wahabisme” in S.A, begrijp je nog meer het contrast tussen het “Mideleeuwse M.O”, althans het muslim-gedeelte en het moderne Westen.
    Groter contrast niet mogelijk/…………

    Like

  • delamontagne zegt:

   Ik las dat artikel van die “tempting-eyes” op Uw blog. Hoeveel NL-ers zouden kennis hebben van die achterlijke toestanden daarginder.
   Alleen al:”Religieuze Politie”,…………..hoe middeleeuws.
   Ooit las ik van een achterlijke S.A- moeftie/mullah or whatever:”het zou beter zijn als de abayah voor de vrouwen in S.A slechts de mogelijkheid bieden om met EEN oog te zien,…………twee ogen kan tot verleiding leiden.
   Maar wat is Uw antwoord op de vraag in Uw eigen artikel:;

   How should America respond to this latest affront to Saudi women?

   Like

   • jitskesez zegt:

    Amerika zou met de andere Westerse landen plus China plus Rusland plus Japan plus Israel, met alles wat ze hebben, alle Islamitische landen bestoken beginnend met ISIS, totdat het niets dan rokende as is, liefst radioaktief. Verder nog vragen?

    Like

 11. Kraftavilqa zegt:

  Ik maak bezwaar tegen de formulering “islamitische beschaving” omdat beschaving en islam elkaars exacte tegengestelde zijn. Islam is geīnstitutionaliseerde barbarij voor eeuwig vastgelegd in olla’s onfeilbare woord daarom is islamitische beschaving hoezeer ook gewenst voor altijd onmogelijk, dat heeft mohammerd goed geregeld zijn zombie deathcult is gedefinieerd als onveranderlijk. Het is niet voor niets dat islam uitsluitend barbaren voortbrengt en aantrekt.

  Like

  • Joost Visser zegt:

   Helemaal mee eens.

   Like

   • jitskesez zegt:

    Vandaar ook dat “multiculi” onzin is. Tenminste, het is zeer wel mogelijk voor culturen enigszins te mixen, we hadden al invloeden van Joden, China, Italië, Ned. Indië. Maar Islam vernietigt alle cultuur zoals een zwart gat alles opslokt. In Islamlanden is er dan ook maar 1 “cultuur” oftewel helemaal niks — niemand weet wat, niemand componeert, niemand vindt wat uit, niemand heeft een eigen unieke bijdrage, het is allemaal zand en armoede.

    Like

 12. Links: “De radicalen, zoals de Islamitische Staat, zijn een moordmachine. Maar er zijn heel veel gematigden die moeten vluchten voor IS. Die moslim-buurman is fout omdat ie radicaal is en vrouwonvriendelijk. Maar deze moslim-buurman is vriendelijk, niet-radicaal en ik geef hem een knuffel en ie noemt me ‘Sister’! Houd je mond met je kritiek op de islam! Dat is levensgevaarlijk die kritiek. We willen graag vrede in Nederland houden! De koran is een goed boek, vrede, met heel veel mooie teksten. Radicalen misbruiken de islam. En E.J. Bron vertelt niet de waarheid! Als voorganger van de oecumenische kerk vind ik toch dat we met de liefde van Jezus liefde moeten blijven tonen voor onze islamitische medemens!”

  Like

  • Jean zegt:

   Jack, aan welke drugs ligt je nu te snuiven?😴

   Like

   • Willie zegt:

    Jean , Jack schrijft er 1st ”LINKS” voor ,dus hij bedoelt dat dit de visie van de leftisten is , eerst ff beter begrijpen joh

    Like

  • peterselie1 zegt:

   “Maar er zijn heel veel gematigden” Dit is werkelijke een gepasseerd station Jack, dat weet je langzamerhand óók zelf wel. Er bestaat gewoon weg geen gematigde islam dit issue is al tig maal de revue gepasseerd en door bijna iedereen hier bij E.J. bevestigd. Slaap ook maar verder of blijf van de geestverruimende middelen af, misschien ben jij de kunstenaar de de krokodil als laatste voert.

   Like

  • peterselie1 zegt:

   Ja Jack ik ga een stapje verder, door te beweren dat elke organisatie klein of groot van binnen uit verraden wordt.

   Like

  • Joshua zegt:

   Islamitische mede mens?
   Idioten zal je bedoelen, of heb jij een tik van de malle molen voor je kop gekregen.
   De koran verteld de waarheid, dood en verderf dat is de enige waarheid die in dat IMBECIELEN boekje staat.
   Wel te rusten blindganger!

   Like

  • jitskesez zegt:

   Waar halen ze dat vandaan, liefde van Jezus voor degenen die hem afwijzen? Voor leugenaars en hypokrieten? Oecomene, zelfde begrip als multiculi, geen inhoud of bijdrage, gebrek aan kennis, zand en armoede.

   Like

   • Ik heb vanmiddag de gedachten van een vrouw en een man neergeschreven met wie ik gepraat heb, ze zijn beide links. Ik heb opgeschreven wat ze tegen mij zeiden, ook wat iemand zei over E.J. Bron. Ik gebruik geen drugs, dat is al 30 jaar zo. In mijn jeugd heb ik wel drugs gebruikt, maar nooit verslaafd geweest. Ik deel de uitspraken van Links niet, ik heb ze alleen opgeschreven. Dat is toch niet verkeerd? Morgen om 14.00 uur is in de Linneausstraat in Amsterdam de Herdenking van Theo van Gogh. Ik mag mijn lied over Theo voordragen met mondharmonica en mijn schilderij van Theo laten zien. Het is morgen 10 jaar geleden dat ie vermoord werd. Theresa Geissler zou ook komen en waarschijnlijk Martien Pennings. Waarschijnlijk is er nu veel media….

    Like

   • jitskesez zegt:

    Ik weet dat je de mening van Links gaf en zei dan ook “ze” — helaas kan ik niet naar die herdenking, ik heb een uitvoering van mijn koor en ben verder te arm. Maar zal wel aan Theo denken en als ik thuiskom waarschijnlijk bloggen erover.

    Like

 13. Jan zegt:

  Kopsvoddengevecht

  Like

 14. Qvic zegt:

  Zowel in het Midden-Oosten, als in Afrika gedragen de oorspronkelijke bewoners daar zich als ware zij een springhanen volk zijn, ze komen met hele volksstammen te gelijk en vreten en plunderen alles kaal wat in hun pad komt. Hun ergste vijand is een soortgelijke als zij zelf zijn. Het is een mannen wereld en die hebben totaal geen binding met de aarde hebben en wat erop leeft. Ze zijn een neukende moord brigade, die zich zelf alles en iedereen toe-eigent. In dat kader behoeft men zich niet zelf te ontwikkelen, ze pakken letterlijk alles af van andere en dan kunnen ze ook van hun technologische vooruitgang profiteren, zonder zelf iets behoeven uit te vinden. Met dit gegeven doen socialistische denkende mensen precies het zelfde, want ook die profiteren van andermans geld, ideeën en technologische vooruitgang. Deze socialistische mensen zitten voor 99,9999% in de overheden en zeggen dan dat zij het volk vertegenwoordigen. Democratie gebruiken zij als dekmantel voor hun werkwijzes, om het volk te misleiden. Zij bepalen uiteindelijk alles zelf, ook de uitslagen van de verkiezingen en peilingen e.d.. Waarheden, eerlijkheid, transparantie en verantwoording zijn zaken die geen inhoud of betekenis hebben bij hun zienswijze.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s