PVV stelt vragen over monddood maken van advocaten in Saoedi-Arabië

PVV groot

“Saoedi-Arabië zinkt steeds dieper weg in het verstikkende moeras van onderdrukking van meningen; er zijn nu aan advocaten verbijsterende straffen opgelegd”, aldus PVV-Kamerlid Raymond de Roon. “Onze nieuwe minister van Buitenlandse Zaken moet een frisse wind laten waaien door het Nederlandse mensenrechtenbeleid ten opzichte van dat land. Niet langer de vruchteloze stille diplomatie over mensenrechtenschendingen, maar die wantoestanden keihard en luidkeels aan de kaak stellen. Mensen in Saoedi-Arabië hebben daar behoefte aan.”

Vragen van het lid De Roon (PVV) aan de minister van Buitenlandse Zaken over monddood maken van advocaten door Saoedi-Arabië:

1.) Kent u het bericht ‘Saudi lawyers jailed, banned from media over tweets’(*)?

2.) Op grond van welke feiten zijn deze advocaten veroordeeld tot acht respectievelijk vijf  jaar gevangenisstraf?

3.) Houden deze veroordelingen naar uw mening een inbreuk op het grondrecht van vrije meningsuiting in? Zo neen, waarom niet? Zo ja, hoe gaat u deze inbreuk aan de kaak stellen?

4.) Hoe beoordeelt u het aan deze advocaten opgelegde reisverbod en het verbod om in de media op te treden? Bent u het met mij eens dat ook daardoor grondrechten worden geschonden? Zo neen, waarom niet? Zo ja, hoe gaat u deze inbreuken aan de kaak stellen?

5.) Wilt u achterhalen welke advocaten het betreft en of zij bekend staan als mensenrechtenverdedigers? Zo neen, waarom niet?

(*) http://gulfnews.com

Geplaatst door:
E.J. Bron
(h/t Ton van Kesteren)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Hypocrisie, Islam, Mensenrechten, PVV, Saoedi-Arabië, Vrijheid van meningsuiting. Bookmark de permalink .

9 reacties op PVV stelt vragen over monddood maken van advocaten in Saoedi-Arabië

 1. Theodoor zegt:

  Goed zo, heer de Roon.

  Het lijkt niet veel maar als de PVV dit soort vragen niet stelt, de rest van de Kamer heeft geen interesse.
  Waarin wel?
  Eigen loopbaan?

  Like

 2. Cathja zegt:

  Veel teveel vragen voor dhr. Koenders. Ik denk niet dat hij veel zin heeft om hier serieus op in te gaan, want het gaat hier over beleid in een streng islamitisch land. En verder zal hij wel weten dat een land als Saoedi-Arabië zich niets aantrekt van wat wij er van vinden. Dat land schendt tal van mensenrechten, en daarom zou het een kwestie van de VN moeten zijn i.p.v. Nederland.
  Wel goed dat de PVV hiervoor aandacht vraagt, maar het resultaat zal zijn: nul.

  Like

 3. leefbarbaar zegt:

  Niet doen PVV. Eigen volk eerst. Eigen land eerst. Maak niet dezelfde fout als de linxe kerk, die de hele wereld aan het corrigeren is. Ik woon niet in dat Zandland, werk er niet en stem er niet. Gewoon affakkelen en steek je energie in Nederland.

  Like

 4. Louis Burgemeestre zegt:

  Helemaal mee eens; maar het is wel leuk om Koenders te laten wewten dat hun frienden de molsim niet heel erg democratisch is maar de christenen het wel zijn. tenminste als ze de leer van Jezus Christus vol beleiden.

  Like

 5. Tempelier zegt:

  “Saoedi-Arabië zinkt steeds dieper weg in het verstikkende moeras van onderdrukking van meningen. Ja en dat probeert ze ook buiten haar landsgrenzen te bewerkstelligen, denkt u maar eens aan de woorden islamfobie ,xenofoob etc. Allemaal in het leven geroepen om kritiek op de islam de kop in te drukken. Dankzij het verdrag van Straatsburg .

  Like

 6. Leefbarbaar,dat vind ik ook.Het is nobel van de Roon,maar we hebben hier nog genoeg te verbeteren en op te lossen!Die zandbak is ver van mijn bed,vooralsnog!alhoewel…..als ik naar buiten kijk,is ie toch akelig dichtbij!

  Like

 7. F.D. van der Wee zegt:

  Daar hoef je niet voor naar Saoedi-Arabië te gaan, in mijn echtscheiding word ik en mijn raadsman op een veel geraffineerdere (gemene) manier monddood gemaakt door onze eigen Nederlandse justitie. Veel rechters hebben narcistische trekjes en als ze er achter komen dat je daar iets over durft te zeggen, worden vonnissen ware doodvonnissen. Vonnissen worden pesterij in de hoop dat je je zelf van het leven beroofd door voor de trein te springen of op een andere manier je van het leven berooft. Uitspraak van mijn raadsman naar mij ”Ik moet U zeggen dat het langzamerhand verbijsterend te noemen is, welke fouten er ten laste van U gemaakt worden” en dat noemt men dan in democratisch Nederland een rechtstaat.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s