Fawaz Jneid: ‘Iedereen wist van shariahuwelijken’

Screenshot_33

(Door: Michael van der Galien)

“Als een man naar mij toekomt en vraagt: ‘Imam, kan ik met haar gemeenschap hebben?’ Moet ik dan zeggen: ‘Ga maar naar het stadhuis’?”

‘Imam’ (tussen aanhalingstekens omdat een fundamentalistische mafketel die titel in mijn ogen niet verdient) Fawaz Jnei is hartstikke boos op de radicale As Soennah moskee. Tot twee jaar geleden was hij daar namelijk de imam – de geestelijk leider. Op een gegeven moment kreeg hij ruzie met het bestuur van de moskee, waarna hij op straat werd gezet. Het argument dat werd gebruikt was dat hij in het geheim zogenaamde shariahuwelijken sloot, die bij wet verboden zijn.

Een shariahuwelijk is een puur islamitische overeenkomst. In de ogen van sommige moslims is het geldig, voor de rest van de wereld niet. Deze constructie wordt in het westen vooral gebruikt om moslimmannen in staat te stellen om meerdere vrouwen te huwen. De overheid vindt dat niet zo’n goed idee, daarom is het tegenwoordig verboden om een islamitisch huwelijk te sluiten als het huwelijk niet geregistreerd is bij de burgerlijke stand. Ook wordt de religieuze constructie soms gebruikt door moslims die gewoon even seks willen hebben, zonder daarmee de wetten van de conservatieve islam met voeten te treden. Een jongen mag niet met een meisje slapen behalve als ze ‘getrouwd’ zijn. Zo iemand gaat dan dus samen met het meisje naar de imam die hen snel even huwt. Daarna kan het stel aan de slag… waarop ze de volgende dag weer snel van elkaar scheiden. Jneid tegen het NRC:

Lees verder>>>
(h/t Wachteres)
DDS

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Integratie", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Weg met ons!", Appeasement, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, Islamofilie, Justitie, Krankzinnigheid, lafheid, Moslims, Nederland, Overheid, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

15 reacties op Fawaz Jneid: ‘Iedereen wist van shariahuwelijken’

 1. delamontagne zegt:

  Bij de foto van die kerel stond ook nog ondertitled ( na ..tig jaren NL, spreekt hij nog steeds alleen Arabisch ? ) ::
  “Er mag alleen geoordeeld worden op basis van de koraan en de soennah”.

  Dit keer dus eens oprecht, maar het “devis” in NL is: “JE MOET MET ZE IN GESPREK BLIJVEN”.
  [ hoelang moet dat gesprek duren ? ? ]
  In de krant vanmorgen:
  …….
  GOUDA PRAAT IN OP JONGE JIHADI,S

  Van een onzer verslaggevers
  Met ’geloofsgesprekken’ wordt in kaasstad Gouda gepoogd jonge jihadisten te weerhouden om ten strijde te trekken voor Islamitische Staat.
  De gesprekken worden gevoerd door inwoners en professionele hulpverleners uit hun eigen omgeving. De gemeente staat, vanwege de scheiding tussen kerk en staat, buiten de conversaties over geloof.
  „Het kan over diverse dingen gaan, zoals bijvoorbeeld het risico dat jongeren lopen wanneer ze besluiten daadwerkelijk Nederland te verlaten om zich aan te sluiten bij IS. In die gesprekken kan ook het geloof aan de orde komen”, legt burgemeester Milo Schoenmaker (VVD) uit. „Er wordt dan dieper ingegaan op wat iemand aanspreekt of drijft.”
  Relevant
  Schoenmaker benadrukt dat het niet altijd over religie hoeft te gaan. „Maar dat het geloof een rol speelt bij islamitische radicalisering, staat buiten kijf. Daarom is het een relevant onderwerp in gesprekken met potentiële Syriëgangers.”
  Gouda is een van de plaatsen van waaruit jongeren naar Syrië vertrokken. Het gaat tot nu toe om vijf vrouwen en mogelijk een 15-jarige jongen. Schoenmaker zegt niet hoe groot de risicogroep in zijn stad is: „Het gaat om een zeer klein aantal jongeren waarover zorgen om radicalisering bestaan.”

  Like

 2. Tom Hendrix zegt:

  Dat is nou de ISLAM!

  Like

 3. Theodoor zegt:

  De islam belazert iedereen inclusief de moslims.

  Like

 4. Louis Burgemeestre zegt:

  Ze moeten elkaar killen. Meer verlang ik eigenlijk niet.

  Like

 5. Tistochwat zegt:

  Als je helemaal bent geobsedeerd door ‘wippen’, en denkt dat je dat zelfs na je dood nog kunt doen met 72 maagden in het ‘paradijs’, ben je in mijn ogen een primitief functionerende levensvorm.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Zijn ze toch ook! Niet alleen in jouw ogen!
   Maar tja, sommigen hebben nog zo ’n beetje door dat dat primitieve functioneren hier in het westen nog niet altijd even openlijk kan worden uitgedragen omdat ze dan voortijdig hun eigen glazen ingooien. Daarom gooien ze de openlijk primitief functionerende – Jneid- er toch maar even uit. Zonder het feitelijk met hem oneens te zijn.
   IS heeft al zoveel roet in het eten gegooid, nietwaar, met die ontactische onthoofdingsfilmpjes. Nu moeten ze toch , aan het ‘project’ te redden wat er nog te redden valt!
   Maar mooi dat steeds minder mensen daar in trappen!

   Like

 6. Kunnen wij geen vloek over die miskleun uitspreken?

  Like

 7. Tistochwat zegt:

  Waarom draagt die vent op die foto eigenlijk een badmuts?
  Of nee, het ding doet me meer hieraan denken:

  http://www.feestbeest.nl/kaal-hoofd-dikke-schedel.html?gclid=Cj0KEQiA7NyiBRCOhpuCm9Dq6b4BEiQA9D6qhXnPv6wostXmayZjZLuLodHeWNDCxoq__ta3SEOBAHoaAon18P8HAQ

  Like

 8. delamontagne zegt:

  Sharia-Huwelijk !!!!!!!!!!!
  Gaat weleens fout, maar dat wil niet zeggen , NL-se altijd goed afloopt………………………………………………..

  Een vrouw wordt ’s nachts wakker en merkt dat haar man niet in bed ligt.
  Ze trippelt naar de keuken en daar zit hij, met een hete kop koffie voor zich uit te staren.
  Hij veegt net een dikke traan van zijn gezicht.
  ‘Wat scheelt er?’ , vraagt ze bezorgd.
  ‘Ik herinnerde me plots hoe we elkaar twintig jaar geleden leerden kennen.
  Ik was net achttien en jij zestien, weet je nog?’, vraagt hij stil.
  De vrouw aait haar man over het hoofd, ontroerd omdat hij in zo’n gevoelige bui is.
  ‘Ik weet het nog’, fluistert ze.
  De man slikt even, veegt nog een traan weg en zegt: ‘Weet je nog hoe jouw vader ons betrapte op de achterbank van mijn auto?’
  ‘Ja, dat herinner ik me!’, lacht de vrouw.
  De man gaat verder: ‘Weet je ook nog hoe hij een geweer op mij richtte en riep: “Ofwel trouw je met mijn dochter, ofwel stuur ik je voor twintig jaar naar de gevangenis!”
  “Ja, dat herinner ik me ook’, zegt de vrouw teder.
  ‘Wel’, zegt de man, terwijl hij nog een traan van zijn wang veegt. ‘Ik zou vandaag zijn vrijgekomen’.

  Like

 9. Zo zie je maar weer, dat het een ACHTERLIJKE CULTUUR IS, Zei Pim Fortuyn toch ??? Het zijn gewoon Wilden!!!! Zonder Hersens en Beschaafdheid !!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s