Demente bejaarden staan tot de enkels in de pis

Screenshot_4

Dit kabinet gaat nog verder bezuinigen op zorg. En we lezen al over ontslagronde na ontslagronde na ontslagronde na kapitaalvernietiging. Met allerhande horrorverhalen tot gevolg, zoals in Severinus in Eindhoven. Maar de zorghorror du jour gaat naar de Haagse zorgaanbieder WZH, waarover Joop van Rijn (81) een boekje open doet. Zo komt het regelmatig voor dat Joop van Rijn (81) twee uur lang de enige niet-demente is op de gesloten afdeling waar zijn vrouw zit, omdat de ene verpleegster om 14.00 stopt en de volgende pas om 16.00 begint. Medicijnen waarvan niet gecontroleerd wordt of ze worden ingenomen. Pis tot aan de enkels.

Lees verder>>>
(h/t Wachteres)
GeenStijl

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Graaien, Krankzinnigheid, Mensenrechten, Nederland, Overheid, Rotzakken. Bookmark de permalink .

25 reacties op Demente bejaarden staan tot de enkels in de pis

 1. Tom Hendrix zegt:

  Dat is nou dat beste kabinet sinds 1945! Vuile ROVERS en BANDIETEN, STELEN over de rug van BEJAARDEN en ZWAKKEREN in Nederland. Maar de 642 miljoen Euro, voor de RODE BANDIETEN in Brussel, worden gebracht, wees daar maar zeker van. O ja, en ook de INSTROOM van Jan en ALLEMAN en MOSLIMS gaat gewoon door, en zal ook door MARX RUTTE en SAMZWAM betaald worden!

  Like

 2. Joshua zegt:

  De managers en directeuren en mensen in de overheid gaan ook in hun broek pissen, voor hen geen gerechtigheid meer tonen.

  Like

 3. Monalisa zegt:

  Het beeld klopt hele maal ook in Duitsland leeft al dan een half miljoen mensen op de armoede grens vooral bij die 65+ers,we gaan naar de jaren 30 toe zo is het ook begonnen met Hitel

  Like

 4. Th.M. van Baarle zegt:

  Wanneer zal euthanasie verplicht gesteld worden? Kan nooit lang duren met deze idioten aan het roer. Afbraak, afbraak, afbraak.
  Deze (hoog-)bejaarden hebben toch kinderen en kleinkinderen die stemgerechtigd zijn? Dan is dit toch binnenkort via de stembus op te lossen!!!

  Like

 5. Sjaak zegt:

  De de corrumperende zorgmanager eruit flikkeren en daarvoor meerderen
  personen plaatsen, die een rapport moeten voeren dat dan van een eerenamt
  kontroleert word ! De stinkende vis bij de kop aanpakken !

  Like

 6. Cathja zegt:

  En dat in een land waar met miljoenen wordt gestrooid, en waar niet onmiddellijk keihard wordt ingegrepen als er fraude op uitgebreide schaal wordt geconstateerd! Enerzijds smijt de overheid met geld, anderzijds verdampt/verdwijnt er geld vanwege de laksheid van de overheid.
  In de zorg volgt de ene bezuiniging de andere op, en het is een stellige zekerheid dat wij ook op dit gebied over enige tijd te vergelijken zijn met een derde wereldland.
  Zijn er nog politici die zich hiervan bewust zijn en zich diep schamen dat onze ouderen en hulpbehoevenden zó aan hun lot worden overgelaten? In een beschaafd land hoort dit niet voor te komen!
  Slechts enkele politieke partijen maken zich ernstige zorgen, maar het merendeel is drukker met zijn iPad of wat dan ook in plaats van zich hard te maken voor veel betere zorg voor de meest kwetsbaren in onze samenleving!
  Ik stel voor dat vanaf heden alle stompzinnige subsidies worden afgeschaft. Zeer veel geld verdwijnt richting doelen die op z’n zachtst gezegd duister zijn! En verder moeten de uitkeringen naar Marokko direct stopgezet worden. Het is niet te verteren dat vreemden als god in Frankrijk kunnen leven en riant kunnen wonen van onze centen, en onze kwetsbaren bekijken het maar! Aanpakken, die handel. Alles bij elkaar is er dan weer een leuk bedrag beschikbaar die we zeer nuttig kunnen gebruiken!
  Onze ouderen en gehandicapten verdienen het.

  Like

 7. koddebeier zegt:

  Regerend tuig, meer is het niet !!

  Like

 8. eva zegt:

  Links of rechts, kan me niet schelen, maar deze maatschappij begint meer en meer op de hel te lijken.

  Like

 9. Joost Visser zegt:

  Dit zie ik er nog wel van komen. Beginnende dementerende opa spreekt af met zoon of hij a.u.b een wapen koopt waarmee hij in zijn rolstoel in een winkelcentrum een aantal moslims neerschiet (wie leeft met terrorisme zal door terrorisme vergaan). Daarna TBS door de rechter, immers de man is dement. Gaat naar een TBS-kliniek waar dokters, psychiaters en verzorgers in grote getale aanwezig zijn.

  Een paradijs t,o,v, een verzorgingscentrum.

  Like

 10. Theresa Geissler zegt:

  En in zo ’n relatief korte tijd!
  Geen sprake van, dat ik mijn moeder indertijd -jaren ’90 in huis kon nemen; ook psychisch zou ik er niet tegen opgewassen geweest zijn. Maar zij heeft het in het Verpleeghuis- en enige tijd in het Verzorgingshuis- altijd heel goed gehad.
  Van het Verpleeghuis, Lauwershof, zei ze zelfs uit zichzelf, dat ze het eten daar heerlijk vond!
  En van pyamadagen en dergelijke hadden we in die tijd nog nooit gehoord, zelfs!
  Ze is in 2001 overleden en achteraf vermoed ik: Net op tijd…..
  Ben hoe dan ook blij, dat ons aller “meneertje” dit bespaard gebleven is!

  Like

 11. Laat ik nou net iets heel opvallends onder ogen krijgen…
  http://www.nu.nl/politiek/3920535/vader-van-staatssecretaris-van-rijn-klaagt-zorg-echtgenote.html

  De VADER van STAATSSECRETARIS MARTIN VAN RIJN (Volksgezondheid) heeft zich dinsdag in het AD kritisch uitgelaten over de zorg die zijn demente echtgenote krijgt in een Haagse zorginstelling.
  Het personeel zou mevrouw Van Rijn en andere bewoners soms uren alleen laten. Vooral in het weekend zou er vooral in het weekend beperkt toezicht worden gehouden.

  Volgens de 81-jarige Joop van Rijn is er nog geen incident geweest, maar hij wordt er “akelig van als hij bedenkt wat er allemaal mis zou kunnen gaan”. “Mensen zouden bijvoorbeeld kunnen struikelen, dan kun je zomaar te laat zijn.”

  Zijn buurman Ben Oude Nijhuis, wiens vrouw ook in dezelfde zorginstelling zit, wijt de misstanden aan de bezuinigingen op de zorg. “Op sommige momenten moet één medewerker drie huiskamer met elk zes bewoners in de gaten houden.”

  Van Rijn vindt het pijnlijk om te zien dat zijn vrouw de juiste zorg ontbeert. “Soms is ze niet verschoond. Dan staat ze even op en loopt de urine langs haar enkels. Ik ga altijd opgewekt naar haar toe, maar kom er vaak met een zwaar gemoed weer vandaan.”

  Reactie staatssecretaris

  Zijn zoon en staatssecretaris stelt in een reactie: “Mijn persoonlijke situatie is mijn inspiratiebron geweest om in de politiek te gaan. Dat is geen geheim, ik heb het een paar weken na mijn aantreden in de Tweede Kamer gezegd.”

  “Dat de kwaliteit van zorg omhoog moet, wordt in heel Nederland breed gedeeld. Daarom is dat wat mij betreft de belangrijkste pijler onder de hervorming van de langdurige zorg”, aldus Van Rijn.

  Overigens zou de vader van Van Rijn ’s avonds te gast zijn in het praatprogramma Pauw over de falende zorg, maar dat optreden heeft hij afgezegd. ”Joop van Rijn wilde wel komen, maar om het diplomatiek te zeggen achtte hij het wijs om dat niet te doen”, aldus hoofdredacteur Herman Meijer.

  Door: ANP/NU.nl

  Like

 12. DEMENTE EEGA vd VADER v STAATSSECRETARIS MARTIN VAN RIJN (Volksgezondheid) staat tot de enkels in de pis in DH! http://wp.me/p1O7aM-jpa

  Like

 13. Jos smaling zegt:

  De directeuren verdienen tonnen en gaan met een “”gouden”” handdruk naae huis

  Like

 14. Wachteres zegt:

  http://politiek.thepostonline.nl/2014/11/04/demente-bejaarde-die-urine-langs-de-enkels-loopt-blijkt-moeder-van-rijn-pvda/

  Demente bejaarde die ‘urine langs de enkels loopt’ blijkt moeder Van Rijn (PvdA)

  Vader staatssecretaris Volksgezondheid slaat alarm in AD

  Met updates – De vader van staatssecretaris Volksgezondheid Martin van Rijn (PvdA) klaagt over de zorg die de demente moeder van Van Rijn krijgt van de Haagse zorgaanbieder WZH. In het Algemeen Dagblad doet de 81-jarige man zijn beklag. “Soms loopt de urine langs haar enkels”, vertelt Joop van Rijn aan de krant. Het ministerie van Volksgezondheid bevestigt tegenover Omroep West dat het om de moeder van staatssecretaris Van Rijn gaat.

  Like

 15. Th.M. van Baarle zegt:

  Het is de vraag of ‘ongeduldig Nederland’ nog wil wachten tot de verkiezingen voor Provinciale Staten. Die zijn bepalend voor de verhoudingen in de Eerste Kamer. Dan zal de PvdA weggevaagd worden. De coalitie kan dan wel opstappen want dan krijgen ze niets meer gedaan.
  Het kan ook zijn dat ‘ongeduldig Nederland’ niet zo lang wil wachten. Dan moeten we plannen maken voor een revolutie. Dat heeft mijn voorkeur omdat ook de andere partijen die voor de motie Halsema gestemd hebben schuld hebben aan de miserabele situatie in Nederland. Alles grijpt namelijk in elkaar. De kosten van de ‘islam-gekte’ zijn dusdanig hoog dat het de kosten van verzorgen van onze ouders en grootouders ver overstijgt.
  Zouden we het daar over eens kunnen worden?????????

  Like

  • Monalisa zegt:

   Van je zoon moet je het juist niet hebben, ik kreeg een uitspraak van een buurman in 2007 van een babyboomer zijn kind 37 jaar oud, hoe oud bent u, ik zeg bijna 65 jaar, hij zegt dan hoop ik maar dat je gouw dood gaat wand ik moet dan voor jullie werken (helaas het woord werken kan hij niet altijd ziek en misselijke en jaren in de WW)

   wo 05 nov 2014, 00:21| lees voor
   Van Rijn wil betere zorg ‘voor iedereen’

   AMSTERDAM –
   Staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid) wil de zorg in z’n algemeenheid beter maken. „Niet alleen voor mijn moeder, maar voor iedereen”, zei hij dinsdagavond in het televisieprogramma Pauw.

   De bewindsman sprak daar over de wijze waarop zijn moeder in een Haagse zorginstelling wordt verpleegd. Aanleiding was een verhaal in het AD, waarin zijn vader Joop van Rijn (81) en Ben Oude Nijhuis (82) hun beklag deden over de falende zorg voor hun zwaar dementerende echtgenotes. Personeel zou mevrouw Van Rijn en andere bewoners soms uren alleen laten.
   Volgens Van Rijn is zijn vader geschrokken van alle publiciteit, praten ze samen veel over de geleverde zorg maar zou het goed zijn de privacy van z’n vader te respecteren. De staatssecretaris benadrukte dat de kwaliteit van de verpleeghuiszorg in het algemeen niet goed genoeg is. Maar het vergt tijd om de zorg voor mensen die intensieve en langdurige zorg nodig hebben, te verbeteren. „Dat is niet met één vingerknip geregeld”, zei hij.
   Het is ook niet alleen een kwestie van geld, het gaat ook om de opleiding van het personeel en de (kleinschaliger) organisatie van de zorg. Het kabinet hervormt de zorg, maar probeert daarbij de zware zorg in de instellingen te ontzien. Daarop wordt volgens Van Rijn amper bezuinigd.
   In Nederland zullen volgens Van Rijn steeds meer ouderen komen die zwaardere zorg nodig hebben. De vraag hoe die zorg is geregeld en hoe die kan worden verbeterd, is voor hem een van de redenen waarom hij in de politiek is gegaan. „Mijn persoonlijke situatie is mijn inspiratiebron geweest om in de politiek te gaan. Dat is geen geheim”, zei hij eerder op de dag al. „Dat de kwaliteit van zorg omhoog moet, wordt in heel Nederland breed gedeeld. Daarom is dat wat mij betreft de belangrijkste pijler onder de hervorming van de langdurige zorg.”

   http://www.nu.nl/politiek/3920535/vader-van-staatssecretaris-van-rijn-klaagt-zorg-echtgenote.html

   Like

   • Cathja zegt:

    Dus de privacy van zijn vader moet volgens Van Rijn gerespecteerd worden? Ik denk dat de staatssecretaris niet verwacht had dat zijn eigen vader een boekje open zou doen over de barre omstandigheden in de ouderenzorg!
    Ja, schrikt u maar even, hr. Van Rijn! Heel veel mensen zijn bezorgd over de achteruit hollende zorg voor hun ouders, en moeten noodgedwongen bijspringen.
    Is dit normaal in een beschaafd land? Wel bákken met geld richting de illegalen-opvang en de gelukszoekers, maar de kwetsbaren zoeken het maar lekker uit met de eventuele kinderen of desnoods buren/vrienden.

    Wel mooi dat Van Rijn even te kijk werd gezet!

    Like

 16. Jan zegt:

  Geheim advies wijst uit: zorgbudget blijft ’n rommeltje

  Het systeem achter de persoonsgebonden budgetten (pgb’s) werkt voor geen meter en moet snel op de schop. Ook een verbeterproject bij de Sociale Verzekeringsbank is gedoemd te mislukken. Dat staat in een geheim conceptadvies van de ict-baas van het rijk, in bezit van het AD

  http://www.ad.nl/ad/nl/4560/Gezond/article/detail/4244909/2016/02/15/Geheim-advies-wijst-uit-zorgbudget-blijft-n-rommeltje.dhtml

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s