Femke Halsema doet net of ze Fritz Stern heeft gelezen

Screenshot_5

(Door: Martien Pennings)

“Ik heb wel eens gezegd dat ik ooit geschiedenis ging studeren om Auschwitz te begrijpen en dat ik blij ben dat zulks me niet gelukt is. Dus ik zou wensen dat Halsema en die hele verdere kliek van linkse narcistische hedonisten en zelfmanifestanten met hun zelfverheffingsneurose eindelijk eens uit hun puberale D66-fase zouden geraken waarin het Redelijk Alternatief voor de hele mensheid open staat. Ook voor halsafsnijders die vervolgens poseren met de afgesneden hoofden. Hier schiet het tekort aan stageplekken echt te kort als verklaring.”

Het boek van Fritz Stern “The Politics of Cultural Despair” heeft ooit op een tentamenlijst van mij gestaan. Ik bezat er twee uitgaven van en ze zijn tegelijk met zo’n 200 andere boeken verdwenen in een papiercontainer op een Amsterdams plein. Ik ging namelijk zelfmoord plegen en in dat kader was ik bezig grondige opruiming in mijn huis te houden. Ik ben sowieso nooit een onbekommerd tiepje geweest: op mijn 35ste heb ik me al laten steriliseren omdat ik de aarde geen plek voor kinderen vond. Ja, ik weet iets van wanhoop, al dan niet “cultureel”. Van mij is de zin“Als ik mijn tv aanzet of een mainstream-krant bekijk, heb ik het gevoel door een roofdier te worden besprongen.” Al is die zin wel van vele jaren later toen ik opnieuw vechten had geleerd. Tegen de islam. Voor Israël. Ik heb Amazon bezocht om eens te kijken wat er tegenwoordig van de klassieker van Stern gevonden wordt. Boven de bovenste bespreking stond als titel:

“A presage of the rise of German National Socialism. Similarities to modern Islamic Radicalism.”

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Intellectuelen/academici", "Religie van de vrede", Appeasement, Dhimmitude, Islam, Krankzinnigheid, Linkse Kerk, nazisme. Bookmark de permalink .

11 reacties op Femke Halsema doet net of ze Fritz Stern heeft gelezen

 1. koddebeier zegt:

  Misschien poseren de verrijkkers ooit nog is een keer met afgesneden linkse koppen, want op een keer zijn ook hun hulptroepen aan de beurt !!

  Like

 2. Tom Hendrix zegt:

  Martien, ik heb ademloos jouw relaas gelezen. Zo doorwrocht en goed onderbouwd, chapeau!

  Like

  • Theodoor zegt:

   Geweldig stuk, klasse!

   En Halsema, die is druk bezig Nederland ten onder laten gaan.

   Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Ja, Tom, dat is natuurlijk vaker het geval bij Martien, maar het zit steevast helemaal gebeiteld zodra hij zich -niet in het positieve, overigens- laat inspireren door “muzen” als het Famke Femke, die de onderste steen bij hem naar boven halen!
   Verspil er anderszins maar liever geen energie aan, @Martien: Op de eerste plaats lijdt het mens overduidelijk aan een chronische puberteit; als ze daar nu nóg niet overheen is, gebeurt dat nooit meer. Welke gebeurtenissen dit land nog zullen gaan teisteren, z i j laat het linksisme en het goedmenschendom van z’n levensdagen niet meer achter zich, niet eens omdat ze er nog in gelooft, maar omdat ze eenvoudig niet anders kàn. Ze is geboren voor de naïviteit en elke poging om haar daar bovenuit te tillen zou alleen maar leiden tot totale vervreemding en eeuwig dolen met vermoedelijk aan het eind een overdosis slaappillen.
   Het is natuurlijk wèl triest, dat háár eeuwige puberteit óns in deze ellende heeft gebracht…..
   Elke aspirant-politicus zou eigenlijk verplicht getest moeten worden op geestelijke volwassenheid: Je ziet nu, waar het anders toe kan leiden!

   Like

 3. Luchtpint zegt:

  Yes, zelfverheffingsneurose, dat is het woord !

  Like

 4. Joost Visser zegt:

  Gisteren bij Pauw (ik kijk dat programa omdat er zo veel onbenul in voorkomt) weer een vader die de jihadgang van zijn zoon toeschrijft aan Wilders, geen stageplaats kunnen krijgen en nog meer van die ongein. Gutmenschen hebben dezelfde overtuiging, discriminatie en dardoor geen kans op de arbeidsmarkt, schuld van de maatschappij etc. bla, bla, bla.

  Gaarne zou in eens een test uitgevoerd als volgt.

  Op het prikbord van een middelbare school/hbo/universiteit stageplekken een van de volgende soort:

  Stageplek beschikbaar voor hulp aan de broeders van IS.
  Eisen:
  – Korankennis
  – Basis arabisch
  – Baard (onder de 14 en voor vrouwen geen vereiste)
  – Bereid om ongelovigen zowel te doden als koppen te snellen
  – Vrouwen dienen bereid te zijn in de voorkomende gevallen strijders aan hun behoefte te voldoen
  – Bereid zijn homofiele neigingen te onderdrukken

  Aangeboden
  – Reis naar IS
  – Onderdak en logies
  – Guerillaopleiding
  – Vrouwen, meisjes en babies
  – Slavenmarkt beschibaar
  – 72 maagden en stromen wijn

  Tel:……..

  Stagerapport tweewekelijks bij uw docent en de lokale imam.

  Hoeveel zouden er op reageren?

  Like

 5. Luchtpint zegt:

  Dit stuk van Martien Pennings en zijn verwijzing naar Paul de Lagarde, Julius Langbehn en Arthur Moeller van den Bruck doet me onvermijdelijk ook denken aan de Franse integraal-nationalist Charles Maurras, die Action Française heeft opgericht, en die op zijn manier de voorloper was van het Franse fascisme in de vorm van het Vichy Régime. Het integraal nationalisme van Maurras was vooral gericht tegen de 4 machten die hij beschouwde als vijandig t.o.v. de Franse identiteitsbeleving – en die hij zelf aanduidde als “les quatre États confédérés”, een variant op de vijfde colonne – namelijk Protestanten, Joden, vrijmetselaars en “métèques”, een term waarmee hij inwoners van Frankrijk die uit het Middellandse zeegebied kwamen, aanduidde.

  Het meest ridicule aspect van Maurras’ nationalisme was bovendien zijn ultra-katholieke standpunt, en op die manier poneerde hij eigenlijk dat, om een goeie / echte Fransman te zijn, je eigenlijk in eerste instantie verplicht bent katholiek te zijn, stel je voor ! En wat zo mogelijk nog veel erger is, is dat die ideologie o.a. ook door traditionele Vlaams-nationalisten is overgenomen geweest, tot op de dag van vandaag ! Men stelt daar per definitie dat je bij wijze van spreken geen goeie Vlaming kan zijn als je niet eerst een goeie katholiek bent ! Traditioneel Vlaams-nationalisme verdraagt m.a.w. geen seculiere elementen in hun midden. Die twee zijn niet verenigbaar, volgens hen ! Je moet dus eerst vastkleven aan een godsdienst vooraleer je je zeg zou mogen krijgen over wat Vlaanderen aanbelangt !

  Bah !

  Het is in elk geval goed dat Pennings hier nog eens de nadruk op legt, weliswaar indirect, maar toch…

  Like

 6. Maria zegt:

  ik kan gewoon niet geloven wat die nederlandse pauw en consorten maar blijven uitbraken op nationale tv…. ik begrijp gewoon niet wie uberhaubt op zo’n wicht als halsema stemt??? stemmen daar autochtone nederlanders op als ik mag vragen???
  En die marokanen kunnen amper fatsoenlijk nederlands spreken, lopen a la taliban rond, moeten 5x per dag dan bidden, alles moet wijken voor hun en dan verschieten die dat ze nergens aan de bak geraken, maar ja het is allemaal onze schuld… door ons gaan ze mensen kelen in het midden oosten want wij discrimineerden hen in het verleden, ze kregen alles maar dan alle kansen die een ieder hier kreeg, maar zij verkiezen enkel de koran en te luisteren naar moordende allah zijn instructie boekje… pffffffffff doodziek word je hiervan…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s