Rechter, stop het racist-schelden!

Screenshot_12

(Door: Joost Niemöller)

Jan Roos van Powned heeft een klacht ingediend tegen Quincy Gario, omdat die hem voor ‘racist’ had uitgemaakt. Een interessante kwestie. Het lijkt in dit land iedereen vrij te staan om iedereen voor racist uit te maken die iets zegt wat hem niet bevalt. Wanneer je maar lang genoeg voor racist wordt uitgemaakt, volgt uitsluiting. Aan racisme hangt een juridische verbodssfeer. Het probleem is dat in de praktijk  niemand, ook geen rechter, weet wat een ‘racist’ nu precies is. Het is in de praktijk niets meer dan een doodordinair scheldwoord.

De gevolgen van dit racisme-roepen kunnen enorm zijn. Hans Janmaat werd twintig jaar voor racist uitgemaakt, zonder dat dit concreet gemaakt kon worden. Ja, hoe moest het ook concreet gemaakt worden, want niemand weet wat ‘racisme’ is. Het gevolg voor Janmaat was dat hij buiten de maatschappij gestoten werd. Hij was melaats.

Dit racisme-roepen is een sluipend gif, en zo is het ook bedoeld. Het is ook een manier om iedere discussie dood te slaan.

Lees verder>>>
(h/t vederso)
Joost Niemöller

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Justitie, kwaadaardige opzet, Linkse Kerk, Racisme, Rotzakken. Bookmark de permalink .

25 reacties op Rechter, stop het racist-schelden!

 1. maarssen,4-11-2014.
  hallo jan roos ,ik had nu wel precies hetzelfde gedaan,deze mensen dei maar van alles roepen de historie van sinterklaas en zwarte piet,niet eens hebben nagelezen,( of moed willig negeren om maar racistisch bezig te kunnen zijn, moeten maar eens voelen wat het is , om constant racist te schreeuwen tegen iedere nederlander, dei ze tegen komen, ik zelf heb er ook schoon genoeg van,, om deze mensen te blijven tolereren, de menselijkheid en hulp vaardig heid dei we hadden wordt zo wel goed geminimalisserd, harte groet gisela en cornell maarsen

  Like

 2. windwens zegt:

  Zat toch nog geen week geleden met een donkere man in discussie die alleen maar racistische opmerkingen maakt die heb ik dus even op zijn Hollands gezegd uitgelijnd en even tot zijn schedel door laten dringen dat hij een grote racist ( blanken waren de untermenschen en joden nog meer ) was en er notabene ook nog nazie theorieën erop na hield en te veel naar moslims luisterde. Toen was ik opeens geen racist meer maar GOD ja ik verzin het niet.

  Like

 3. bigljohn zegt:

  Ons ten onrechte als racist bestempelen is net zo erg als iemand aan wie je een hekel hebt, op straat voor homo uit te staan schreeuwen ! Schelden is een gebrek hebben om zich op de juiste manier vocaal te uiten ! In dat licht bezien zijn hebben al die racist roepers geen hersens, maar geklutste eieren in hun kop !

  Like

  • Sylvia Groot zegt:

   Moeders leerden ons al op jonge leeftijd dat schelden geen zeer doet en dat zelf bent wat je zegt.
   Vandaar dat Hollanders niet zo snel zielig piepen als ze beledigd worden.

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Dat leren onze moeders ons inderdaad, maar het is een dooddoener. Het zijn allebei dooddoeners.
    Schelden doet -van binnen- wèl zeer en degenen die iets ZEGGEN zijn het voor hun gevoel pas ZELF als ze het voor hun gevoel ook zo ERVAREN. Eerder laten ze zo ’n repliek langs hun kouwe kleren afglijden.
    Derhalve kun je stellen, dat die moeders er zich met hun no-nonsense stellingen wel wat èrg gemakkelijk van afmaakten.
    In bepaalde gevallen mogen Hollanders best wat sneller ‘piepen’ -onsympathiek woord vind ik dat trouwens- als ze beledigd worden! En wwes ook maar wat zuiniger met dat woord ‘zielig.’
    Bepaalde dingen hoef je niet over je kant te laten gaan en schelden moet op een zeker ogenblik gewoon stoppen, zo simpel ligt het!

    Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @bigLjohn: 22.34. uur, op 4/11. Mijn overleden vader, een wijs man, zei altijd: ” Jongen, mensen die schreeuwen en schelden hebben ongelijk”. Dat is volgens mij de clou John.

   Like

 4. Giny zegt:

  In een inrichting zegt de ene gek tegen de ander “Jij bent gek”

  Like

 5. Scarlatti Bombatti @ScarlattiBomba · 15 sec. 15 seconden geleden
  @geertwilderspvv Goed v @LavieJanRoos koekjes van eigen deeg! Rechter, stop het racist-schelden! http://wp.me/p1O7aM-jpF via @wordpressdotcom

  Like

 6. Th.M. van Baarle zegt:

  Ik ben het er niet mee eens dat men niet zou weten wat racisme is. Ik vind wel dat de term veel te vaak onterecht wordt gebezigd. Moslims bijvoorbeeld zijn geen ras omdat de islam in veel landen en bij veel ‘rassen’ voorkomt. Gekleurde mensen zijn van een ander ras dan blanke mensen. Dat valt toch niet te ontkennen. Het onderscheid maken tussen mensen van een verschillend ras is het vermelden van een feit en geen racisme. Racisme is het iemand van een ander ras anders behandelen dan mensen van je eigen ras. Dat begint bij beledigen en gaat via bestelen naar mishandelen en zelfs doden. In veel landen in Afrika en Azie is dat aan de orde van de dag.
  Wat eigenlijk nog veel kwalijker is.is het gebruik van de woorden extreem-rechts.
  Dat heeft namelijk GEEN ENKELE BETEKENIS. Racisme en fascisme zijn definieerbaar. Extreem-Rechts is NIET definieerbaar. Dat is een loos scheldwoord maar wordt tot in officiële stukken bijna dagelijks gebruikt en zelfs in de rechtszaal.
  Er zijn al veel pogingen gedaan om daar een zogenaamd sluitende definitie voor te verzinnen maar die zijn LOOS ! Het is en blijft een kwaadaardig gebruikt SCHELDWOORD.

  Like

  • anoname zegt:

   Extreem rechts wordt alleen maar gebruikt door links
   om zichzelf zo ver mogelijk van de nationaal socialisten te distantiëren.
   Wat natuurlijk gewoon extreem links was.

   Like

 7. Jan zegt:

  Republikeins senator Tim Scott wint zetel in Senaat, wordt prompt door socialisten uitgescholden voor huisneger:
  Sen. Tim Scott responds to Uncle Tom slur by NC NAACP “leader” Bill Barber
  http://sistertoldjah.com/archives/2014/01/21/senator-tim-scott-responds-w-class-to-barber/

  Bewoners van de zuidelijke staten zijn allemaal racisten:

  Republikeinen +7 in de Senaat. Obama: Ik heb geen flikker te maken met de uitslag, alleen met mijn programma van Amerika een derdewereldland te maken:
  ….the president has been clear about a few things.
  The first is that he is bound and determined to do everything that he can using his power in the executive branch to make progress on behalf of middle-class families in this country. And the president, regardless of the outcome of the election, will continue to act aggressively to use his executive authority to help middle-class families…..
  Aldus woordvoerder Witte Huis Josh Earnest
  http://www.realclearpolitics.com/video/2014/11/04/earnest_regardless_of_election_outcome_obama_will_continue_to_aggressively_use_his_executive_authority.html

  Like

 8. koddebeier zegt:

  Het bekende systeem van fascisten is hun tegenstanders monddood te maken of te vermoorden.
  Het laatste hebben we in Nederland ook al meegemaakt !

  Like

 9. Tom Hendrix zegt:

  Weten jullie wat op deze schelders en verongelijkten van toepassing is, de woorden van wijlen Winston Churchill: ” De fascisten van de toekomst, zullen zich anti-fascisten noemen”.

  Like

 10. Tempelier zegt:

  Wat toevallig, ik ben gisteren nog uitgemaakt voor racist. Kijk het ras is natuurlijk de mens, tja dat er nu enkele uiterlijke verschillen zijn kan ik als mens ook niets aan doen. Als men nu onderscheid gaat maken tussen deze uiterlijke verschillen komen we toch een beetje op het vlak van discriminatie, wat dan weer betekend onderscheid maken. Zonder discriminatie geen racisme. Dus om iets te definiëren moeten die verschillen bestaan. Wie deze woorden bedacht heeft ??? Maar als men geen verschil maakt kon men natuurlijk niet spreken van rassen of racisme. Iemand met een zwarte huidskleur zegt toch ook niet dat hij wit is. Deze woorden , racisme en discriminatie zijn door vele groepen mensen met andere uiterlijke kenmerken misbruikt, ze hebben er een eigen invulling aan gegeven, die niet definieerbaar meer is, want gevoel of gekwetst zijn is niet definieerbaar.

  Like

 11. Joshua zegt:

  Diegene die het hardst roepen dat zij gediscrimineerd worden zijn de grootste discrimineerders.
  De uitdrukking racist is niet op zijn plaats, de moslims zijn niet een ras, dus zij zijn zo dom met vele NLDers. dat zij het woord verkeerd gebruiken.

  Like

 12. Sjaak zegt:

  Wanneer iemand raccist schreeuwt is het meestal het eigen falen !
  We hebben tenslotte beweis genoeg van de vol intigreerde Spanjaarden,
  Italianen,Chinezen, Portugezen, Oostbloklanden enz.enz. !
  De enige die niet willen zijn de moslimse tapijtenvreters !
  En ja voor die ben ik een rassist en zal het ook blijven totdat de
  laatste van deze geitenneukers uit Europa vertrokken is !
  En wanneer niet goedschiks, dan maar kwaadschiks !

  Like

 13. De woorden discriminatie en racisme worden continu misbruikt;daarom trek ik me er ook helemaal niets van aan.En dan nog:alles beter dan een landverrader!

  Like

 14. Kraftavilqa zegt:

  De vuiligheid is ook dat volgens gutmenschen (of zoals wij realisten hun wel noemen: met linkse koprot behepte stumpers) hebben uitgemaakt dat racisme iets gemeens is dat blanken doen tegen niet-blanken. Onzin natuurlijk want antiblank racisme zowel door nikkers als muzels is aan de orde van de dag op vele plekken in deze wereld.

  Like

 15. Jan zegt:

  Iemand heeft sinds 2009 alle scheldwoorden genoteerd waarvoor Republikeinen en Conservatieven worden uitgemaakt.

  Enemy, paranoid, greedy, Bible-thumping, gun-toting, fear-mongering, racist, sexist, bigot, birther, redneck, homophobic, xenophobic, global-warming denialists, anti-science, Neanderthal, barbarian, terrorist, hobbits, member of the Flat Earth Society, Nazi, bully, Yosemite Sam hillbilly, beer-toting, pot belly, church going, small-minded, whack-job, Evangelical, gun nuts, wing nut, knuckle-dragger, clueless, Teabaggers, narrow-minded, evil, redneck freaks, judgmental, backwards, sick, anti-intellectualist, slut-shaming, slimebuckets, forced-birther, neocons, Zionist, neo-Confederate, wild nasty hard-right fringe, extremist, sewer rats, wacko birds, bitter clingers, misogynist, you suck, Obamaphobic, chirper, white nativist, crazies, creepy azz cracka, unpatriotic, white grievance, dumb, cracker, white devils, rabid, squealing political pigs, anarchist, fanatics, extortionists, lemmings, gangsters, murderers, banana republicans, fakers, ideological crusader, Cruzites, anti-government idealoges, fraud, Taliban, arsonist, suicide bombers, suicidal lemmings, spoiled children, hostage takers, overlords, Jihadist, blowhard, religious fanatic, freedom fiend, kidnappers, Jesus freaks, dangerous, troglodyte, from the Planet of the Apes, resurrection of the Confederacy, lemmings with suicide vests, anarchy gang, idiots, wife abusers, frightened white people, right-wing loonies, tea-hadist, tea-tards, segregationist, freaking retarded, morally disgusting, Confederate flag-waving, breeders, Robert E. Lee lovers, Southern white radicals, losers, violent rapist, blathering idiots, climate change deniers, way crazy, racist killers, rabid animals, Cro-magnon, cave dwellers, narrow-minded, toddler, headless chicken brigade, monkeys, morons, virus, teapub, Christofascists, healthcare repealers, gun-crazed, wide-eyed creatures, bed-wetting kidult, climate fool, Trotskyite radicalists, Dixiecrats, willfully ignorant fucksticks, anti-Obama, Huns, nutcases, pseudo-militia of gun-toting nutcases, lunatic, and radical terrorist
  http://weaselzippers.us/204592-republicans-remember-this-when-democrats-now-urge-bipartisanship/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s