Israël: Tot 20 jaar gevangenisstraf voor stenengooiers

Screenshot_35

(Vertaling: E.J. Bron)

Tegen de achtergrond van de zich ophopende gewelddadigheden in de afgelopen weken in Jeruzalem heeft het Israëlische kabinet nu een wetswijziging aangenomen, volgens welke stenengooiers maximaal 20 jaar achter de tralies kunnen verdwijnen. De wetswijzigingen maakt het de rechtbanken mogelijk om in het vervolg veel hardere straffen op te leggen aan gewelddadige relschoppers dan tot nu toe het geval was.

Minister-president Benjamin Netanyahu, die vanwege het escalerende geweld in de hoofdstad meerdere crisiszittingen van het kabinet bijeen had groepen, heeft zijn ministers opdracht gegeven de wetten dienovereenkomstig aan te passen. “Israël zal massaal tegen terroristen, stenengooiers en relschoppers optreden die brandbommen of vuurwerk als wapens inzetten”, benadrukte Netanyahu.

“We zullen zorgen voor hardere wetten om de rust en de veiligheid in alle delen van Jeruzalem te garanderen. Ik heb opdracht gegeven de veiligheidstroepen te versterken om voor recht en orde in de hoofdstad van Israël te zorgen.”

Gefrustreerd over het geweld op de Tempelberg eiste minister van Bouwnijverheid, Uri Ariel, dat de huidige toestand daar zou moeten veranderen. De afgevaardigde Moshe Feiglin (Likoed), een goede vriend van Glick, vertegenwoordigt dezelfde mening: “Alleen als de Israëlische regering gescheiden gebedstijden op de Tempelberg vastlegt, zal de rust daar gegarandeerd zijn”, zei hij.

Het afgelopen weekend verliep in vergelijking met dat daarvoor relatief rustig. De Tempelberg was weer geopend. Ongeveer 3000 politieagenten zorgden ervoor dat de rust op de heilige plaatsen en in de Oude Stad niet verstoord werd.

Bron:
www.israelheute.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestijnen", Israël, Israël-vijandigheid, Jeruzalem, Jodenhaat. Bookmark de permalink .

8 reacties op Israël: Tot 20 jaar gevangenisstraf voor stenengooiers

 1. windwens zegt:

  Niet meer dan billek want dat tuig blijft mensen doodgooien met stenen. Het lijkt allemaal zo onschuldig dat stenen gooien. Maar een goeie gooi met een steen kan dodelijk zijn en dat is al menig keer bewezen. Zeker deze lui die ook nog eens katapults gebruiken of stenen slingers als je die met een vaart op je tor krijg is het echt gedaan met je. Van mij mogen deze moordenaars levenslang krijgen.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   STENEN gooien lijkt zo onschuldig?! Nou, dat kan ik bepaald niet vinden!
   Natúúrlijk kan iemand met een steen worden doodgegooid, dat kan iedereen toch begrijpen!

   Like

 2. Jan zegt:

  En die terrorist Abu Mazen het land uitgooien, beter, de woestijn ingooien.

  Vandaag weer iemand vermoord door met de auto op een groep wachtenden in te rijden bij een metrostation:
  On Wednesday, Border Police shot and killed Hamas terrorist Ibrahim al-Akari after he plowed his car into a Jerusalem Light Rail station, then exited his vehicle and beat bystanders with a crowbar. The rampage killed a Druze Border Policeman and wounded ten to fifteen others.
  http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/187090#.VFpiPqJIlZ4

  Ibrahim al-Akari, the suspected driver in Wednesday’s deadly terror attack which saw one Israeli killed and at least 14 wounded, is a known Hamas operative, and his brother was serving a life sentence for murdering an Israeli police officer until he was freed in the Shalit prisoner exchange deal. Hamas has taken responsibility for the attack.
  http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4588477,00.html

  Like

 3. koloth zegt:

  Neee gevangenisstraf is toch veel te duur en werkt niet.
  Gewoon de Sharia toepassen: hand er af hakken, geheel volgens hun eigen cultuur en geloof.

  Like

 4. Giny zegt:

  Ingraven, alleen hun hoofd boven de grond en dan terug gooien!!

  Like

 5. Avidia zegt:

  stenen gooien niet dodelijk?? kijk eens op internet hoeveel vrouwen worden gedood door steniging, het is een vorm van doden door de islam. Dat achterlijke volk leeft nog in de ijstijd, dagelijks worden vooral vrouwen door hele massa’s gestenigd, en de hele meute staat erbij te klappen, oooo, wat haat ik dat volk. Ze leven in de ijstijd, leven van onze giften waar ze geen recht op hebben, maar ja!!!! Olie!!!! Hoe kun je ontkomen aan een bijdrage te leveren aan deze achterlijke cultuur die maar steeds geld toegeschoven krijgen door onze achterlijke regering???? Geen cent van mij vrijwillig!!!!
  Weet de regering eigenlijk wel waar ze mee bezig zijn??? De Islam is de ondergang van onze nationaliteit.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s