Ze weten wat ze doen

Screenshot_38

(Door: Felix Menzel – Vertaling: E.J. Bron)

In Dresden demonstreren 1500 mensen tegen de islamisering en het worden er steeds meer. PEGIDA (“Patriottische Europeanen tegen de Islamisering van het Avondland”) laat zien hoe het moet.

Normaal gesproken loopt er tijdens een demonstratie een of andere schreeuwlelijkerd met een luidspreker vooraan om de mensen aan te vuren de nodige leuzen te roepen. Het gaat er luid aan toe, de deelnemers houden de vlaggen van ettelijke partijen en bondgenootschappen omhoog, de politie heeft haar handen vol om de massa onder controle te houden, het gewone volk kijkt met walging toe en ergert zich aan de verkeersbelemmeringen.

Zo gaat dat als de “Antifa” weer eens tegen zogenaamde “nazi´s” demonstreert, een vakbond door de stad trekt voor hogere lonen, als de volledige “burgersamenleving” gemobiliseerd wordt om zich tegen een randgroepering te verzetten waarvan eigenlijk überhaupt geen gevaar uitgaat.

Ze leggen jullie compleet andere woorden in de mond

Bij PEGIDA, de “Patriottische Europeanen tegen de Islamisering van het Avondland”, ging het er eergisteravond heel anders aan toe en al snel wordt duidelijk waarom dit zo is. Het organisatieteam van de demonstratie rondom Lutz Bachmann gaat voor een stille vorm van protest. Geen van de demonstranten mag tijdens de manifestatie leuzen schreeuwen, alcoholconsumptie is strikt verboden en voor het begin van de demonstratie wordt alle deelnemers op het hart gedrukt om geen interviews aan de pers te geven. “die legt jullie sowieso andere woorden in de mond”, geeft Bachmann als advies mee voor onderweg.

Het enige dat inhoudelijk naar buiten moet dringen, leest Bachmann in het begin van de demonstratie voor. Op grond van de ervaringen met de media in de afgelopen weken hebben de initiatiefnemers het motto van hun manifestatie uitgebreid. Het gaat nu niet alleen meer om “zonder geweld tegen godsdienstoorlogen op Duits grondgebied”, maar ook “voor het recht op vrije meningsuiting”. Later concretiseert Bachmann welke politieke veranderingen PEGIDA wil bereiken: “Daarom eisen wij:

1. Behoud en bescherming van onze Duitse identiteit en van onze christelijk-joodse cultuur van het Avondland
2. Eerlijke, gecontroleerde immigratie volgens een model van Canada, Australië of Zwitserland
3. Een consequent volledig benutten en het handhaven van de bestaande wetten m.b.t. het thema immigratie en uitzetting
4. Onmiddellijke uitzetting van crimineel geworden immigranten en scherpe terugkeercontroles in heel Europa.”

Je zou kritiek kunnen hebben op hoe weinig uitgerijpt deze voorstellen nog zijn en dat PEGIDA zich ten eerste op het kernplan van de bestrijding van de radicale islam zou moeten concentreren, maar dat alles schiet je alleen maar te binnen als je de belevenis van deze stille demonstratie uitschakelt. “Als wij ´Ossis´ één ding kunnen, dan is het demonstreren”, zegt Bachmann onderweg. Hij was er al bij toen het er om ging de DDR te begraven en zat destijds zes dagen in een gevangenis van de Stasi.

Hoe snel het kan escaleren

Bachmann weet dus hoe het gaat en is zich er heel goed van bewust hoe snel zo´n demonstratie kan ontsporen. Er hoeft zich maar één idioot in de eigen gelederen laten provoceren door de tegenpartij, die deze keer nauwelijks aanwezig is. Daarom moet iedereen op diegene naast hem letten. Zodra het een keer escaleert, is PEGIDA dood.

Maar ook deze avond verloopt alles volgens plan. 1500 mensen (zelfs de politie spreekt van meer dan 1000 personen) trekken van de Postplatz in Dresden door het oude stadscentrum naar de het Luther-monument op de Neumarkt. Er zijn oude mensen bij, veel jonge mensen, opmerkelijk veel vrouwen en het een of andere bekende gezicht van de AfD. Ter afsluiting van de manifestatie doen alle deelnemers de zaklantaarn van hun mobieltjes aan en houden deze omhoog. Nu mogen ze eindelijk een keer schreeuwen: “Wir sind das Volk!”, “Wir sind das Volk!”, schalt het door Dresden.

De pers liegt en trekt zich niets aan van het volk

Bachmann zegt dat zelfs de BBC en de Zwitserse televisie gekomen zijn om verslag te doen over de demonstratie en dat men eigenlijk alleen maar een positieve indruk van deze avond mee naar huis kan nemen. Maar het duurt niet lang of hij zal zich weer moeten ergeren. De berichten over de PEGIDA-demonstratie lagen waarschijnlijk al kant en klaar op de redactiebureaus. De mediaweerklank is groot na deze derde maandagsdemonstratie van de tegenstanders van de radicale islam, Maar in alle kranten staat dezelfde shit en ook de televisiebeelden, bijvoorbeeld van SAT 1, worden opgesmukt met politiek correcte spreekteksten.

Strijden Bachmann en PEGIDA dus voor een verloren zaak tegen deze mediaovermacht? Nee, wanneer er aanstaande maandag opnieuw meer demonstranten laten zien dat zij al lang niet meer in datgene geloven wat er in de krant staat.

Kijk hier voor meer foto´s van de demonstratie.

Bron:
www.blauenarzisse.de
Auteur: Felix Menzel

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Duitsland, Islam, Islamisering, landverraad, Linkse media, mainstream-media, meningsdictatuur, political correctness, Rotzakken, Volksvijandigheid, Vrijheid, Vrijheid van meningsuiting. Bookmark de permalink .

28 reacties op Ze weten wat ze doen

 1. windwens zegt:

  De mooiste foto is van de verveelde politie in de auto. Duitsers tonen weer ballen en weten hoe ze de media moeten bespelen kennen de propaganda in en uit daar kunnen ze hier nog veel van leren.Er zijn er hier nog steeds veel te veel die de spreekbuis blijven na babbelen.

  Like

 2. Theresa Geissler zegt:

  Ja, Bij de Pro Patria-demonstratie in den Haag waren natuurlijk aanzienlijk minder restricties.
  Maar misschien hebben ze gelijk: Deze gedisciplineerde vorm kan juist heel indrukwekkend overkomen.
  Hoofdzaak is, dat jec genoeg mensen op de been krijgt. Nou, en dàt kregen ze:
  1500 man! En wie weet worden dat er alleen maar méér bij volgende gelegenheden.
  “Wir sind das Volk!” Fantastisch!

  Like

 3. @geertwilderspvv @pvv KIJK! LATEN WIJ DIT OOK NU METEEN DOEN Angola Continues 2 Close Down Mosques & Now Burns Qurans http://shoebat.com/2013/11/29/angola-continues-close-mosques-burns-qurans/

  Mijn berichtje op die pagina:
  Please GO AHEAD with bulldozering the mosqs and never mind the protest from them and who ever!
  http://shoebat.com/contact-page/ ISLAM IS a THREAT to HUMAN MANKIND IN GENERAL AND ESPECIALLY AGAINST THE JEWISH PEOPLE AND THE CHRISTIANS AND ÈVERYONE ELSE TOO! EVEN MUSLEMS WHO ARE NOT OF THE SAME DIRECTION WILL GET KILLED! WE WILL NÈVER BE SAFE AGAIN WHEN WE LET THIS GO ON AND WE SHLDNT ONLY BULLDOZER THEIR MOSKS BUT ALSO BAN THEM OUT OF OUR COUNTRIES AND NÈVER LET THEM IN AGAIN!! YOU ARE THE FIRST WHO IS THIS BRAVE! I AM FROM HOLLAND AND WILL DO ÈVERYTHING THAT THIS WILL BE THE CASE IN EUROPE TOO! THANK YOU FOR SETTING THE GOOD EXAMPLE!

  @geertwilderspvv @PVV ik hoop dat het spreekwoord ‘GOED VOORBEELD DOET GOED VOLGEN hier in ruime zin navolging van krijgt!

  Like

 4. Kun je hier alleen van dromen!Slap volk!

  Like

 5. Louis Burgemeestre zegt:

  Als wij met zooooooo weinigen tegen de moslims protesteren worden wij zo door ze afgemaakt.Hoe zo voor beeld?Bij de protest van de PVV op het Malie veld waren wij met veel meer mensen als de PEGIDA?

  Like

 6. Sylvia Groot zegt:

  Bedoelt u die demonstratie voor Zwarte Piet?
  Daar ging het al mis doordat domoren een Molukse vrouw aanvielen omdat ze aandacht vroeg voor de schrijnende situatie op West-Papoea.
  En dat terwijl de meeste Molukkers op de hand zijn van PVV.
  Het was me wel een aanfluiting van de hoogste orde, waar tegenstanders uiteraard graag gebruik van maakten.

  Like

  • Future Child zegt:

   Die molukse vrouw die heeft dus de boel geëscaleerd, omdat ze weer voor haar eigen zaakje wilde inspannen. Die mensen die haar “aanvielen” beschimp je, maar die molukse vrouw moet maar haar eigen demonstratie organiseren. Als de zeehondenredders en de klompendans behoud club ook aan de pro zwarte pieten meedoet dan gaat de boodschap toch helemaal weg! Nee, die duitsers kunnen wat weten organiseren dan de Nederlanders, en zeker beter dan molukkers. En je zegt wel dat de meeste molukkers op de hand zijn van PVV, nou ik ken al diverse molukkers die met relaties/kinderne met moslims hadden/hebben.

   Je klinkt net als de mensen die zeggen dat alleen een klein groep negers tegen zwarte piet zijn. Je bent net een papegaai. De meeste is een vaag begrip en je kan het helemaal fout hebben.

   Like

   • Sylvia Groot zegt:

    Daar ben ik het niet mee eens Future Child. Ik heb de beelden gezien, die vrouw stond op zeer gepaste afstand. Ik zou daar zelf als actief propageerder van Zwarte Piet geen moeite mee hebben gehad. Als jij daar anders tegenaan kijkt, dan is dat wat mij betreft geen probleem omdat wij het hier in grote lijnen met elkaar eens zijn, maar soms niet op de centimeter.
    Ik ben uiteraard ook trots op de Duitse demonstranten, en het kan niet snel genoeg in Nederland plaatsvinden. We zijn al aan de late kant.

    Dat je mij dus voor een papegaai uitmaakt, zegt wel iets over jou.

    Like

 7. Maria zegt:

  er komt een dag dat miljoenen 100den miljoenen zo zullen opstaan!!!! moslims pas maar op …. blijft niet duren met uw mini aanhang nazi socialisten dat jullie grote praat zullen hebben!!!!
  bij de eerste aanslag op EU land nu is het zover!!!!

  Like

  • joopklepzeiker zegt:

   U is een dromer!

   Like

   • Maria zegt:

    neen een realist!!! spreek uit naam van de zuiderse landen en oosblok landen, west europa tja dat begrijp ik niet, lees eens een keer dit uber MEGA schandaal over Junckers en luxemburg vers van de pers en de EU burgers maar leegpersen!!!! denk jij nu echt dat zuiders europa en rest dit gaan blijven pikken???? 100den miljarden biljoenen zelfs niet betaald dankzij Junckers schandaal via zijn banken!!!!
    ik schud uit alle macht west europa wakker op een schaal ongezien…
    ben eens benieuwd hoeveel de superrijken de multinationals zo GEEN bal belastingen betaalden in nederland,

    http://static.nieuws.vtm.be/binnenland/115034-belastingschandaal-kost-belgie-miljarden

    Like

   • Ik begin steeds meer te voelen voor een superheffing voor de rijken!

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    “Ik schud uit alle macht West-Europa wakker op een schaal ongezien…….”
    Nou, dan ben je héél wat van plan!
    Ik dacht ook al: Waarom moet het zo luidruchtig, maar nú snap ik het pas…..

    Like

   • Maria zegt:

    theresa uit alle macht dat ik bezit zal ik schreeuwen roepen gillen om de mensen wakker te krijgen!!!!! heb je de nieuwszending gezien die ik hier postte over luxemburg en Junckers??? ik hen nooit geen letter onwaarheid hier op de post gezet!
    zal tot het uiterste wat ik kan blijven schreeuwen openbaren wat ik weet en wakkerschudden!!!!! wat moet ik anders doen theresa??? zwijgen wetende dat jullie staat te wachten wat mijn roots meemaakten? Dat staat julllie om de hoek te wachten 😦

    Like

   • Maria zegt:

    sorry post moet blog zijn

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    @Maria, 18.13u.: Goed zo, goed zo, dat is alweer bijna een normale reactie op normale toon; nu kunnen we m i s s c h i e n communiceren.
    Maar, even zonder gekheid: Ik weet niet wat jouw ‘roots’ meegemaakt hebben.
    Vermoedelijk weet E. J. daar iets van, maar ik in elk geval niet.
    Daarom kan ik me er ook niets bij voorstellen. Alles weten is alles begrijpen, zoals het gezegde luidt.

    Like

   • Maria zegt:

    maar theresa… heb al zoveel erover geopenbaard hierover op EJ BRON zijn site… mijn roots zijn spijtig genoeg door de VS nederlandse regering en EU totaal vernietigd pro islam in mijn land… zelf zwaar slachtoffer van geweest en als een wees op aarde rond gezwerfd daardoor, het verbaasd me dat je dat niet gelezen heb… waarom denk je dat ik als een waanzinnige probeer de ogen te openen van jullie hier in het westen??? ik heb geen haat naar de bevolkingen west europa want door de MSM waren jullie gebrainwasht enorm daardoor maar, Tjaljaard Tom Hendrix en Peterselie hadden dat onmiddelijk door…
    ik probeer uit alle macht wat ik bezit jullie te behoeden wat mijn roots en land meemaakten wat jullie achter de hoek staat op te wachten nota bene door je eigen regeringen en EU in het westen 😦

    Like

   • Maria zegt:

    ik had mijn Mama nog ja… maar door trauma’s WOII en dan ons land had ik haar ook niet meer… totaal doorgeslagen die arme vrouw!! totaal ontwricht wat zij reeds meemaakte in WOII en kampen en daarna gevangenis gezet, waardoor ik werkelijk alleen helemaal alleen alles moest verwerken, ergens was me dat nog redelijk goed gelukt … maar door de mega invasie EU van de EU komen alle trauma’s terug mijn Mama is overleden jaren geleden, heb geluk gehad om op haar sterfbed eindelijk contact met haar te hebben en de vreselijke waarheden te leren kennen over history mij roots en andere zaken.. heb nu eenmaal de pech om in verschillende talen en landen te zijn opgegroeid waardoor ik niet goed kan uitleggen soms in nederlands wat ik juist wil zeggen want geloof me spreek 5 talen vloeiend maar nederlands qua vlaams dan is een taal waar je je amper kunt in uitdrukken wat je eigenlijk wilt zeggen… daaarom soms de mis communicatie daarom 😦

    Like

   • Maria zegt:

    mensenlief bedoelde door mega invasie EU van moslims… ik kan me soms echt moeilijk uitdrukken in het nederlands…. is een rare taal qua vlaams dan want je kan niet uitdrukken wat je echt wilt zeggen

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    @Maria, 01.19, 01.29 en 0.1.31: Ik zal even oprecht met je spreken: Dat van dat Vlaams t.o.v. het Nederlands lijkt mij minder onoverkomelijk dan jij voorgeeft: We hebben hier verschillende Vlamingen op de site (Jean, Rudi, Luchtpint, Benesha onder andere) die het Nederlands uitstekend beheersen, verschillenden zelfs op hoog-intellectueel niveau. Als jij vijf talen vloeiend spreekt, zoals je zelf beweert, moet het voor jou ook mogelijk zijn, je begrijpelijk in het Nederlands uit te drukken; zó on-onderlegd ben je dan niet. Ik heb eerlijk gezegd enigszins de indruk, dat er bij jou ook een klein beetje onwil achter zit, in de geest van ‘de Vlaamse identiteit’ hoog willen houden ten opzichte van de Nederlandse, waardoor jij je -onwillekeurig- enigszins af blijft sluiten voor het Algemeen Beschaafd Nederlands. Jouw keuze, begrijp me niet verkeerd, maar ga dan ook niet klagen omdat je hier verkeerd begrepen wordt; aan wie dat ook ligt, níet aan degenen die jou verkeerd begrijpen, in dit geval. Tenslotte zit je op een Nederlandse site en niet op een Vlaamse.
    Mijn vermoeden wordt hierin nog versterkt doordat het logisch aansluit op je Nederland-bashen van enkele dagen geleden (de DDR-sfeer) en de weigering om daarmee te kappen, zodra het irritatie begon te wekken. Op zulke momenten, sorry, heb jij niet door, dat je innerlijke woede zich tegen de verkeerde richt: Je bent hier wel degelijk onder gelijkgestemden, die in hetzelfde EU-schuitje zitten als jij. Voor de saamhorigheid hier is het niet bevorderlijk om om de éne landsaard in de hoogte te gaan steken ten koste van de andere. Wees eerlijk: Zie jij dat mij of een andere Nederlander hier ooit doen? Dat zouden jullie omgekeerd toch ook niet pikken, dat weet ik zeker.
    Wat je tegenwerping betreft, dat je hier over je achtergrond al genoeg hebt losgelaten, dat is inderdaad waar, maar niet op een manier die begrijpelijk is voor een buitenstaander. Ik, tenminste, begreep de meeste tijd niets van je uitroepen in deze, niet omdat ik van het onbegrip aan elkaar hang, normaal gesproken, maar omdat ik de achtergronden niet ken. Voor anderen hier zal dat niet anders zijn. Een beetje inlevingsvermogen van jouw kant zou moeten volstaan om dat te beseffen. Het kwam hoe dan ook te abstract over.
    Ik meen nu begrepen te hebben, dat jouw ervaringen grotendeels voortkomen uit die van je moeder. Dat kan heel goed, dat is een verschijnsel, waar je vaak van hoort. Erg rot voor je, dat geef ik direct toe. Het ware echter beter, je zoveel mogelijk voor te houden, dat de mensen waarmee je nú omgaat -zowel op als buiten de site- aan al die ellende geen schuld dragen en dat het geen zin heeft om je frustraties op hèn af te reageren. Daarvoor kun je beter professionele hulp zoeken. -Wat je, tussen haakjes, in je razernij m i j al aangeraden hebt en ik zeg je bij deze, dat ik er op vertrouw, zoiets geen tweede keer meer van jou te….lézen te krijgen, doodgewoon omdat het in mijn geval niet terecht is.
    Je mag je strijd tegen de islam voeren met zoveel enthousiasme als je zelf wilt, dat is zelfs heel mooi. Het enige, wat je beter zou kunnen vermijden is: Daarbij anderen dwingen, jouw denkwijze en jouw tempo te kopiëren en woedend te worden als ze daartoe niet bereid blijken: Dat staat ze namelijk óók vrij en daarmee rekening houden getuigt alleen maar van respect.
    Wakker schudden, best, maar niet uitsluitend op jóuw manier: We zijn nu eenmaal geen psychische klonen, evenmin als dat we dat fysiek zijn.
    Snap heel goed, dat je het niet gemakkelijk hebt, maar iedereen heeft nu eenmaal zijn eigen sores. Om die reden gaan vechten tegen de ander heeft echt geen zin.
    En probeer je voor ogen te houden, dat, hoewel het dus waarschijnlijk de Nazi ’s geweest zijn, die het je moeder allemaal aandeden, je tegenstanders daarom nog niet allemaal nazi ’s ZIJN: Het kunnen blinde ezels zijn, of stomme klootzakken, allemaal waar, maar ze daarom allemaal maar direct als nazi’s of satanisten beschouwen is bezijden de realiteit en daardoor niet bevorderlijk voor de goede zaak.
    Wat wij op de eerste plaats hoog te houden hebben is de REALITEIT. Ik hoop van harte, dat ook jij dat inziet.

    Like

   • Maria zegt:

    theresa het nederlands is de taal die ik het minste beheers zeker qua schrijven…
    ben nu eenmaal opgevoed en geschoold in andere talen, voornamelijk engels, er is een groot verschil tussen schrijven en praten, indien we aan een tafel zouden zitten en erover debatteren dan snap en zie je dat in…
    Voor mij en schreef ook duidelijk voor mijn geval is vlaams een zeer moeilijke taal om juist uit te drukken zeker geschreven wat ik wil zeggen/ uitdrukken, plus er is nu eenmaal een zeer groot verschil tussen nederlands vlaams en het nederlands dat nederland hanteert… qua taal spreek ik het vloeiend maar schrijven is gans iets anders dat moet je ook begrijpen … ja kan niet oordelen daarover omdat jij niet zo bent opgegroeid en jij qua schrijven en denkt in de taal nederlands… bij mij is dat niet zo ik denk in verschillende talen vanwege opvoeding en ook werk omdat ik daar het engels ook veel hanteer om met anderen te werken…
    je kan me niet gaan vergelijken met andere vlamingen op de post die 100% denken en zijn opgevoed in het vlaams

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    @Maria, 12.41u.: Al goed. Besteed jij maar liever aandacht aan de andere dingen, die ik je aanraad in mijn comment van 10.35U.; Die zijn minstens zo belangrijk.

    Like

 8. Avidia zegt:

  Het helpt helemaal niets, alles is van hoger hand beslist, je kunt je een rotje lopen in allerlei demonstraties, er wordt niet naar geluisterd, slechts glimlachend naast hun neer gelegd: ach dat domme Nederlandse volk. En de Nderlanders zijn er zelf schuldig aan,stemmen keer op keer op de verkeerde partijen, maar wij!!!! verstandige stemmers stemmen op de PVV:; punt 1 om onze stem voor Nederland te laten horen, punt 2 om te tegenpartij te laten weten dat wij geen buitenlanders aan de bijslag-tiet te laten hangen, we zijn toch niet gek???? Daar werk ik niet voor!

  Like

  • Future Child zegt:

   Als je maar blijft zeggen dat het Nederlandse volk dom is en lui, dan kom je natuurlijk zelf ook niet uit je stoel. Je kan je eigen nek ook uitsteken. De PVV kan ook niet alles alleen doen. Je moet je heil niet verwachten van de politiek. De mensen maken de samenleving, de politiek vervormd zicht tot een monster slavenmeester, van die samenleving.

   Like

   • joopklepzeiker zegt:

    De mensen maken de samenleving,

    Prachtig, geef jij mij nu eens een schets van hoe jouw samenleving eruit zou zien.

    Gewoon in grote lijnen, bestuursvorm en maatschappelijke indeling.

    Like

   • Maria zegt:

    gewoon leven volgens de wet en grondwetten!!!! referendums voor de bevolkingen houden om iets te veranderen bv, politiek volledig afschaffen, door een soort van loting mensen op plaatsen zetten om de wet en grondwetten na te leven dat jaarlijks of zo veranderen en geen familie rijken weet ik wat adel die beslist hoe en wat!!! politiek is totaal overbodig zetten mensen op elkaar, terug naar ieder zijn eigen land en cultuur en weg met politiek!!!! en macht machtsmisbruik met de doodstraf straffen !!!!
    gewoon leven volgens de wet en grondwetten !!!!! daar heb je geen politiek voor nodig noch een gedrocht van een EU!!!! korte schets is dit

    Like

 9. Tom Hendrix. zegt:

  Respect voor deze Duitse demonstranten. Ik wens ze heel veel succes, en ik sta 100% achter hun standpunten. Hopelijk gaan ook in Nederland wat meer open, bij de geboren Nederlanders.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s