Liever wolken van genot door de strot dan een rookverbod

Screenshot_4

(Door: Ton van Kesteren)

Kroegeigenaar Gerhard Sannes van café De Kachel in Groningen is in overleg met andere cafés om een oorlogspot te vullen ter financiering van de juridische strijd tegen de overheid. Niet-roker Sannes zou een rookverbod van de dokter voor hem persoonlijk zeker accepteren, maar zal zich niet neerleggen bij een rookverbod dat door de overheid met onmiddellijke ingang aan hem en zijn klanten is opgelegd.

In een vrije samenleving zou elke kroegbaas de vrijheid moeten hebben om zelf te kunnen bepalen of er in zijn café wel of niet mag worden gerookt. Het is hier in NL alsof we in de DDR leven. Inleveren van vrijheden en een overheid die alles voor ons wil bepalen. Het gevolg is dat er stiekem wordt gerookt.

In onze samenleving smeult en rookt het inmiddels dat het een lieve lust is. Het is een kwestie van tijd totdat de overheidsbetutteling en de frustratie hierover bij het volk onze samenleving op den duur in lichterlaaie zal zetten.

Overheidsbetutteling past helemaal in een samenleving zoals wereldvreemde, quasi intellectuele, macrobiotische, muesli kauwende en groene thee drinkende betweters, ook wel ‘Gutmenschen’ genoemd, die voor ogen hebben. Vergelijkbaar met een sekte die de zogenaamde ‘maakbare’ samenleving (wij weten wel wat goed is voor de mensen) wil opdringen aan het volk dat zij als een stelletje plebs zien. Als het aan deze ‘Gutmenschen’ ligt dan zullen we op termijn zelfs worden geacht in Groningen geen bier of alcohol meer te consumeren, maar wiet uit Bierum. Vrijheid wordt wat dat betreft steeds minder vanzelfsprekend.

Dus moeten we al die betuttelende, wereld verbeterende ‘Gutmenschen’ uitroken. Verjagen uit de kroeg, zodat iedereen zich daar weer vrij kan gaan voelen en kan ontspannen. In de kroeg hoort een rookgordijn van vrijheid en genot. Wie weg wil uit een rokerige kroeg kan in alle vrijheid weg en wie de kroeg in wil, kan er vrijelijk in. Vrijheid voor de kroegbaas en vrijheid voor de klant. Niemand wil de tijd van het ‘IJzeren Gordijn’, tenzij dat inhoudt dat je moeilijker HET LAND ìn komt in plaats van eruit. Er zijn grenzen, ook voor cafébazen en cafébezoekers. Maar de Nederlandse traditie van liefde voor het lurken aan een sigaret, sigaar of pijp mag nooit in rook opgaan. Proost!

Screenshot_3
Door:
Ton van Kesteren
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", betutteling, Groenen, Groningen, meningsdictatuur, Overheid, political correctness, PVV, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, Volksvijandigheid, Vrijheid. Bookmark de permalink .

82 reacties op Liever wolken van genot door de strot dan een rookverbod

 1. Monalisa zegt:

  CHRONISCHE BRONCHITIS OF LONGEMFYSEEM Wat is COPD? hier ga je aan dood dus als je roken wil doe dat dan op je eigen kosten, en ga als je ziek wort niet naar het zieken huis ROKEN is dodelijk.
  https://www.longfonds.nl/

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Op eigen kosten, dat DOEN rokers toch ook, Monalisa?
   Ze betalen die sigaretten en dergelijke zelf!
   Verder is het volgens mijn eigen ervaring -sorry hoor- geen Wet van Meden en Perzen, want mijn moeder is 86 geworden, heeft haar hele leven gerookt als een kètter (haar enige “zonde”) en waar ze tenslotte ook aan overleden is, NIET aan longkanker!
   En zo heb ik er nog wel meer gekend.
   Alles bij elkaar dus niet voldoende concreet bewijs om een algeheel rookverbod in de horeca te rechtvaardigen.
   Ik blijf erbij, dat Nederland (nog steeds) geen DDR-land is, maar zo ’n rookverbod komt er toch wel bedenkelijk in de buurt, dat is een feit. (Geldt trouwens voor de hele EU.)
   Dus: Op de schroothoop met dat rookverbod!

   Like

   • Monalisa zegt:

    Theresa Geissler ik haalde alleen iets aan roken is dodelijk alleen weten wij niet wie er eerder gaat iemand die nooit gerookt heeft of iemand die wel gerookt heeft.
    Het woord COPD verdiep je eerst hier maar in ik heb twee jaar geleden mijn vriend verloren aan deze ziekte 66 jaar geworden maar heeft vroeger gerookt al een ketter en in de vezels van plastic gewerkt, Theresa Geissler mijn tweede vriend ligt nu op sterven heeft ook deze aandoening heeft in de jaren dat hij gewerkt heeft met asbest gewerkt en een stevige roker van sigaren.
    Theresa Geissler u zegt dat u moeder haar enige “zonde” was nou dat ben ik niet met u eens laat een mens leven zo als hij is.
    Theresa Geissler u zegt Op de schroothoop met dat rookverbod! daar ben ik het niet mee eens ik als Astma patiënt gaat zeker geen gelegenheid in waar gerook wort.
    maar ieder zijn meug wie wil roken mag dat van mij

    meneer Q u heeft verder geen naam!! ik hoop voor u dat u nooit COPD kreigt maar ik behandel de mensen hier met respect maar u moet het eerst onder vinden dan praat u anders.

    Like

  • Sjaak zegt:

   En als het moet zijn
   Dan maar in dozijn !

   Like

  • joopklepzeiker zegt:

   Ja en ga jij even wieberen met je verplichte !!!! collectieve verzekering !

   Ik zou het heel graag op eigen kosten doen maar ik wordt verplicht aan jouw keurlijf mee te doen.

   Collectiviteit is de grote verkrachter van de vrijheid en verplichte collectiviteit is puur fascisme .

   Like

   • Sjaak zegt:

    JOOP !
    Niet zo diep in het detail een verzekeringstezamenhang
    gaan dit was helemaal niet mijn intensie !
    ERGO ! DE CONTAINER EN VERDER HELEMAAL NIKS !
    LOL !

    Like

  • Luchtpint zegt:

   Vandaag de dag zijn er ook mensen die overdrijven in hun eetpatroon. Veel mensen krijgen pas op latere leeftijd diabetes type 2, wat bijna een “normale” gang van zaken kan worden genoemd in welvaartsstaten. Echter, vandaag merkt men op dat bv. in Vlaanderen de schoolgaande jeugd in het secundair onderwijs – waaronder opvallend veel meisjes – het risico lopen om diabetes type 2 te ontwikkelen nog ver voor de leeftijd van plusminus 40 jaar, wat schrikbarend kan worden genoemd. Vooral omdat het type 2 bekend staat als een ouderdomsziekte !

   Veel mensen die op latere leeftijd diabetes krijgen, moeten bijvoorbeeld voeten, tenen of zelfs een been worden afgezet. Die mensen zijn gewoonlijk al door de 70 of 80 jaar oud, afhankelijk van geval tot geval. Dat dit proces zich tegenwoordig lijkt te versnellen in leeftijdscategorieën waar je dit niet zou verwachten, kan opmerkelijk worden genoemd.

   Zelf woon ik niet ver uit de buurt van een school. Het gebeurt dat ik soms door de buurt loop op momenten waarop de school uit is en dan merk je zeer vaak dat kinderen in de leeftijd van 14 tot 18 veel dikker zijn tegenwoordig dan ze waren in de tijd dat ik zelf nog in het secundair onderwijs zat. Dikwijls volstaat het in de zomer gewoon op een terras te gaan zitten en rustig je sigaretje te roken en naar mensen te kijken, en dan merk je vaak dat kinderen van die leeftijd in omvang zijn toegenomen. (soms zie je zelfs hele groepen tieners passeren waarvan minstens de helft zwaarlijvig is) Er zal dus een soort acceleratie te zien zijn in de toekomst van het voorkomen van een ouderdomsziekte op een veel lagere leeftijd. (met alle schrikwekkende gevolgen van dien, die tot nu toe meestal ouderen treffen)

   Er zijn er veel in de geciteerde leeftijdscategorie die gewoon te dik zijn, dat kan je met het blote oog zien. Zo zie je o.a. enorm veel meisjes in Vlaanderen tegenwoordig die obees zijn en blijkbaar ook denken dat ze aan ontkenning kunnen doen door leggings te dragen, waardoor hun obesitas zo mogelijk nog beter tot uitdrukking komt, wat het zo mogelijk nog belachelijker maakt. Die taferelen kan je ook zien op momenten dat de scholen dicht gaan. Het eigenaardige is bovendien ook dat die zwaarlijvigheid minder tot uiting komt bij jongens voor zover ik kan zien, die lijken blijkbaar meer op voetbalclub of basketclub te gaan, of zoiets, ik weet niet wat het is.

   Er zijn veel mensen die schijnbaar vinden dat roken ongeveer het ongezondste is wat een mens kan doen en dan concluderen ze: rook jezelf dood op je eigen kosten. M.a.w. je hebt het zelf gezocht, dus moet je op geen medelijden rekenen.

   Ik ga nu de stelling poneren dat het erop lijkt dat mensen zich vandaag ook in versneld tempo “gehandicapt aan het eten zijn”. (althans in Vlaanderen) Daaruit kan ik ook gaan afleiden bv. dat jongeren die vandaag extreem obees zijn (of die richting beginnen uit te gaan), er ook niet op moeten rekenen dat ik medelijden met ze ga hebben als ze op de leeftijd van bv. 40 jaar tenen, voeten of zelfs benen moeten worden afgezet.

   Afhankelijk van het soort verslaving waarmee deze of gene individu behept is, zie ik dat er gewoonlijk veel meer tolerantie bestaat voor de ene verslaving, terwijl er voor andere verslavingen tegenwoordig, zeer modieus, helemaal GEEN tolerantie meer lijkt te bestaan. En ja, ik rook gemiddeld 10-12 sigaretten per dag !!!

   Doet me ook denken dat ik geen uitspraken kan doen over de situatie in Nederland bijvoorbeeld, maar in de Vlaamse media is al regelmatig melding gemaakt van dit medisch fenomeen en wie zijn ogen open houdt, die ziet zelf effectief dat dit klopt !

   Like

   • Luchtpint zegt:

    En dan heb ik het nog niet gehad over het feit dat veel studenten op de leeftijd van begin tot midden 20 in Vlaanderen al kunnen beschouwd worden als alcoholverslaafden. Als ik dan goed nadenk over het feit dat ik zelf altijd al een matige alcoholgebruiker ben geweest dan kan dat tellen. Je zou maar eens een levercirrose kunnen krijgen nog voor je 45e, bijvoorbeeld. Maar dat lijken veel mensen hier maar “normaal” te vinden, bijvoorbeeld in de zin van “Bourgondisch”. Perfect aanvaardbaar volgens de samenleving, het zal wel als een soort traditie worden afgedaan, of zo…

    Om maar te zeggen dat er nogal veel met 2 maten en gewichten wordt gemeten als het over volksgezondheid gaat !

    Like

   • Hans zegt:

    Ik heb COPD en ik rook. COPD heb ok al vanaf m’n geboorte. Met roken ben ik begonnen toen ik 12 was. Het was cool. Reclamespotjes over roken, denk aan de Marlboro man.
    De staat verdient het meeste op een pakje. Minimaal 5 Euro op een pakje gaat naar de staatskas. Belachelijk, eerst wordt je verslaafd gemaakt en dan mag je niet meer roken hier en niet meer daar. In een restaurant kan ik erbij komen. In openbare gebouwen oom.
    Maar in de kroeg hoort roken thuis. Wie wil oud bier ruiken, of de putjes of iets andere onaangename geuren zoals zweet enzovoort.
    Ik niet.
    Wat de COPD betreft ik moet toch ergens aan dood gaan. Al is het van het roken.
    Ik beleef het in kroegen die een aparte rokersruimte hebben dat daar 80-90% van de gasten zijn. En niet alleen rokers, maar ook een groot deel NIET – rokers. En die zeggen liever in de rook te zitten waar het gezellig is en niet in het lege café gaan zitten (ongezellig).
    Op de schop met allemaal de regeltjes die ons leven in een dwangbuis steken. Ik ben mans genoeg om zelf te beslissen.

    Like

  • Joost Visser zegt:

   Familie, kennissen. 38 Tot 42 jaar, nooit gerookt, nooit gedronken. Dood. Groot gedeelte is genetisch bepaald.

   Like

  • jitskesez zegt:

   Een tante is overleden aan longemphyseem, die heeft nooit gerookt. Mijn vader is overleden aan longkanker; die heeft 2 dagen in zijn leven gerookt. Mijn opa rookte pijp en de andere rookte cigaren en ze zijn alletwee 84 geworden. Verder nog vragen?

   Like

   • Monalisa zegt:

    jitskesez mijn opa is stoker geweest met kolen hij is er niet aan dood gegaan maar zijn collega’s wel, niet ieder mens is het zelfde.
    Mijn vader is overleden aan longkanker; die heeft 2 dagen in zijn leven gerookt. jitskesez misschien met het werk te maken gehad wat dacht u van die militairen met die verf die hebben nu ook allemaal kanker, De afgelopen tientallen jaren heeft Defensie het wapenolie PX-10 gebruikt bij het schoonmaken van wapens. In dat middel, dat tot begin jaren negentig werd gebruikt, zat het kankerverwekkende benzeen verwerkt.

    BENZEEN is de grote boosdoener van kanker kijk waar het allemaal in zit.

    http://nl.wikipedia.org/wiki/Benzeen

    Geliked door 1 persoon

 2. Driek zegt:

  Mooi neergeschreven Ton van Kesteren, ik ben niet roker en geheelonthouder en kom zelden in een café. Vroeger wel, toen ik jong was, en dat is lang geleden. Toen zoop en rookte ik tegen de klippen op. Soms heeft een mens die uitspatting nodig. En ik vind dat mensen die vrijheid behoren te hebben, want een zogenoemde ‘bruine kroeg’ is bruin geworden van het roken, niet van een stelletje macrobiotische, muesli kauwende en groene thee drinkende betweters, daar is geen aardigheid aan. Vroeger, ja, toen waren cafés gezellige plekken van samenkomst, boven de tap hing een rookgordijn, er werd veel geouwehoerd, iedereen kende elkaar, en je maakte ook wel eens kennis met leuke vrouwen. Het heeft allemaal zijn charme verloren. We gaan terug naar de melksalons. De wereld wordt steeds saaier en vervelender.

  Like

  • Joost Visser zegt:

   EU, belachelijke regering, brandhaarden over de hele wereld, IS etc. De wereld kun je niet saaier vinden dan een 20 30 jaar geleden. Helaas ten slechte.

   Like

  • Cowboy20 zegt:


   Vader Abraham – Daar In Dat Rookvrij Café (melodie: in het kleine café aan de haven)

   De rook om je hoofd is verdwenen
   Je kunt nu gewoon weer zien wie naast je staat
   Je kijkt om je heen en het voelt toch wat vreemd
   Nu het roken voorgoed overgaat
   Je hoort ome Arie al zeggen: als ik niet mag paffen
   Neem ik een kroket
   Hij wordt sjaggerijnig, de weegschaal op tilt
   Arie wordt op den duur moddervet

   Daar in dat rookvrij café op het pleintje
   Daar zijn de mensen niet blij en niet tevree
   Ze zitten daar nu met hun wijsvinger tegen de neus
   Gebogen over een glasplaatje aan een wit lijntje
   Waar is mijn geur, mijn rook, mijn ouderwets café?

   Een klant wat gestresst gooit zijn dartpijltjes vrolijk in ’t rond
   Een beland in een oor
   Een ander die springt door een ruit van ’t café
   Omdat hij steeds met pokeren verloor
   De kastelein kijkt wat bedroefd in het rond
   Door zijn eens zo gezellig café
   Straks wordt ook nog ons kopje koffie verboden
   Dan is d’r alleen nog maar thee

   Daar in dat rookvrij café op het pleintje
   Daar zijn de mensen niet blij en niet tevree
   Ze zitten daar nu met hun wijsvinger tegen de neus
   Gebogen over een glasplaatje aan een wit lijntje
   Waar is mijn geur, mijn rook, mijn ouderwets café?

   Niet roken maakt meer nog kapot dan je lief is
   Toch slaan we er ons samen doorheen
   Want zonder zo’n witblonde stengel in je mondhoek
   Voel jij je toch maar heel alleen
   Je mist nu nog erger die blauwgrijze wolken
   Die stijgen tot aan het plafond
   Ik kan me niet houwe, ik steek er een op
   De kastelein krijgt toch de bon

   Daar in dat rookvrij café op het pleintje
   Daar zijn de mensen niet blij en niet tevree
   Ze zitten daar nu met hun wijsvinger tegen de neus
   Gebogen over een glasplaatje aan een wit lijntje
   Waar is mijn geur, mijn rook, mijn ouderwets café?

   Daar in dat rookvrij café op het pleintje
   Daar zijn de mensen niet blij en niet tevree
   Ze zitten daar nu met hun wijsvinger tegen de neus
   Gebogen over een glasplaatje aan een wit lijntje
   Waar is mijn geur, mijn rook, mijn ouderwets café?

   Read more: http://muzikum.eu/nl/123-192-126795/vader-abraham/daar-in-dat-rookvrij-cafe-melodie-in-het-kleine-cafe-aan-de-haven-songtekst.html#ixzz3IJdKq1G8

   Like

 3. Maria zegt:

  weet je wat ik nooit begrepen heb aan die niet rokers? Waarom hadden ze destijds dan niet hun eigen NIET rokers cafe oprichten??? Nu het rookverbod er is zijn cafe’s leeg iedereen staat op straat te paffen en de niet roker komt er dan bij staan want het is o zo gezellig bij dat groepje rokers… Dan begon de zever wanneer je in de zomer op een terras zat en daar rookte begonnen de hatelijke anti rokers te klagen dat je in open lucht sigaret rookte… resultaat??? cafe’s een voor een over kop weg gezelligheid in de kroeg, want de niet rokers zijn niet degene die de cafe’s recht hielden oh neen want destijds maar klagen hoe het stonk en ze wilden ohhh zo graag op cafe gaan als er niet meer gerookt zou worden??? … alles maar dan alles wat die EU met regeltjes de mens afpakt gaat over kop, maar ondertussen betaal je wel 6.5 euro op een pakje waar de overheid fortuinen op verdienen??? hypocrieter kan gewoon niet meer!!! de uitlaatgassen van auto’s fijn stof enz zijn 1000x schadelijker dan een sigaret maar daar hoor je de niet roker over klagen hé! Als mij iets stoort kom ik daar niet en ga niet als een nazi mijn wil erop leggen om MIJN zin te krijgen, dus anti rokers degene die veroorzaakten dat cafe’s overkop zijn gegaan bedankt, echt waar bedankt en waar zijn jullie nu ergens in een kroeg??? NERGENS!!!

  Like

  • Joost Visser zegt:

   Zie jij weleens een allochtoon in een kroeg of terras zitten? Zeldzaam. Heb tegen de eigenaar van mijn stamcafe eens gezegd een week lang foto’ s te nemen van zijn negotie, ‘ s morgens, ’s middags en ‘´s avonds. Na een week met hem geanalyseerd. 80% van zijn clientele is grijs en wit. Boven de 60. Op termijn failliet.

   Een eigen niet-rokerscafe rendeert niet. Onderzoek: niet-rokers spenderen minder in de kroeg.

   Like

   • Maria zegt:

    nee die zitten (de allochtoon) in hun vzw thee huis te blowen…. en idd niet rokers spenderen geen zak in de horeca !!!

    Like

   • Monalisa zegt:

    Maria wij als niet rokers ik en mijn vrouw eten genoeg in de horeca, maar de mens kan niet berijpen als ik in een zaak ga zitten waar er gerookt wort dat ik binnen een paar ziek thuis lig dat heb ik er niet voor over, niet ieder mens is het zelfde dat is net als met het junkfood daar hoor je me ook niet over, daar kan je ook aan dood gaan Maar ik heb alleen iets neer gezet over roken is dodelijk ik heb 1 vriend al verloren aan COPD en no 2 ligt nu te steven die de ziekte ook heeft ze zijn niet ouder geworden dan 66 jaar, maar alle twee waren verstokte rokers maar ook zij hebben in het verleden ook met asbest gewerkt.

    Like

   • jitskesez zegt:

    Monalisa een rookvrij restaurant kan ik inkomen maar ik weiger te geloven dat een niet-roker schade oploopt van het bezoeken van een cafe of bar waar gerookt wordt. Zeker niet tot het niveau dat ze er kanker van krijgen. Die studies (gedaan in Amerika door de anti-tabak mensen) heb ik gelezen en daar klopte geen hout van. Het hele idee dat meeroken net zo slecht is als zelf roken is pure nonsens, en ook is het bepaald niet waar dat niet-rokers ziektes incl. kanker, en dood bespaard blijven.

    Like

   • Monalisa zegt:

    jitskesez ik zou zeggen met mijn astma gaan we een keer eten in een restaurant waar gerookt wort u kun mij wegbrengen binnen een half uur zo ziek als een hond en kots u auto helemaal onder, niet ieder mens is gelijk de een kan poffertjes eten en de ander kreigt een scheid aanval (sorry voor de taal).

    Like

   • Joost Visser zegt:

    Kan ook iets psychologisch zijn. Ik ken mensen die worden misselijk en ziek van alleen mar het zien van spruitjes.

    Like

   • Monalisa zegt:

    Joost visser ik ken ook mensen die ziek worden van parfum het heeft niks te maken wat schrijft.

    Like

   • Joost Visser zegt:

    Het woordje ´kan´, betekent niet dat het per direct zo is.

    Like

 4. Hendrick M. zegt:

  Leven is …. óók dodelijk !

  Like

 5. Pingback: Mijn kleine-Kroegbaas-naam is Gerhard Sannes | Jasterke's kwijt-zonder-spijtsite

 6. Wachteres zegt:

  We mogen straks niet meer roken – doe ik toch al niet – en ook niet meer zeggen wat we denken.

  Als we ons niet verzetten worden we in een communistisch EU-keurslijf geduwd onder het motto:

  “Wij weten wel wat goed voor jullie is, doe nou maar en laat nou maar wat wij jullie voorschrijven”.

  Like

 7. Qvic zegt:

  De gestopte rokers zijn het ergste, zij schijnen het heel normaal vinden, om de rokers hun voorbeeld te moeten laten volgen en liefst met dwang van de overheid. Per saldo verdient de overheid aan belastingen er meer op, dan de ziekenkosten die met roken gemoeid zijn. Dus ook nu weer zijn die argumenten van de niet rokers op niets beredeneerd. Zo als vaker het geval is. Dit soort mensen moeten/willen gewoon wat te klagen hebben over de medelanders, maar hoogst verbaast zijn of zelfs kwaad worden als andere hun eigen argumenten weerleggen en dat zij zelf de hoek in geluld worden. Terwijl zij dat juist graag bij andere dat willen, zodat zij een mooie sier kunnen maken bij dees of gene. Deze mensen begrijpen dingen niet zoals het geven en nemen, dit betekent ook dat je ieder in zijn waarde moet laten, maar ook andersom en daar ligt hun grootste probleem, dat kunnen zij niet. De wereld draait niet alleen om hun heen, maar de wereld draait en wij alle draaien mee.

  Like

 8. R.Kroonenberg zegt:

  .
  Mijn kleine-Kroegbaas-naam is Gerhard Sannes
  en ik lig op ramkoers met de Overheid
  die bezig blijft mijn vrijheid te beknotten !
  .
  ik haat die Haagse droogjoekels…en wil ze kwijt
  ze gaan hun vriend de duivel maar bedotten
  maar van mijn kleine kacheltje blijven ze af !
  .
  het is toch van de gekke, dwaze, zotte…
  ik sta gewoon te trillen weet je én sta paf…
  en de rook komt uit m’n oor door dat gehannes !
  .
  nee…ze duwen mij die gein niet door de strot…
  Ik kies ( wie doet er mee? ) voor wolken van genot !

  .
  Jasterke
  .

  Like

 9. Giny zegt:

  Het wordt steeds gekker in dit land, iedereen gaat wel even voor je bepalen wat wel en
  niet mag! Zelf rook ik niet, maar ik heb er ook geen bezwaar tegen als er iemand op bezoek is en een sigaret op wil steken! Dood kun je van alles gaan, ook als je verplicht buiten staat te roken
  midden in de winter, je kan kou vatten, een longontsteking oplopen en noem maar op!
  Er zijn genoeg gelegenheden voor niet rokers, dus laat ieder zijn eigen keus bepalen!
  Nu weer een probleem met hagenslag, het Pieten probleem, ik kan nog wel een uurtje
  doorgaan, alles wordt je inderdaad door je strot geduwd!
  Hoorde gisteren in een boekenwinkel dat vanaf januari 2015, geen standaard met kaarten meer
  buiten mogen staan, ook niet in overdekte winkelcentrums, een grote strop voor de winkeliers!!!

  Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @Giny: 14.05. uur, op 6/11. Precies, alles wordt ONS door de “strot geduwd”. Of het nu de islam is, het gezever over Zwarte Piet, het constant schoppen tegen de “blanke mensen”, het gaat niet over. Het is in Nederland steeds meer een DDR staat aan het worden, net als bij de EU. Dadelijk dwingen ze ONS ook wel om te denken, als de “RODE KERK”, en de politieke elite. Walgelijk!

   Like

 10. Q zegt:

  Maffe reactie van Monalisa, van roken ga je dood. Overheidsindoctrinatie en hersenspoeling, dat is het.
  Dat hele antirookbeleid is gebaseerd op 1 onderzoek uit de jaren ’50 van de vorige eeuw. Ken uw cijfers !
  Wat is de uitkomst van dat onderzoek ?

  Neem 2 groepen. 1000 Rokers en 1000 niet-rokers.
  De statistiek uit dat onderzoek zegt dat in de groep niet-rokers er 3 overlijden aan longkanker. In de groep rokers overlijden er 9 aan longkanker.
  Volgens dat onderzoek is dus de kans dat je als roker aan longkanker zult overlijden 3 keer zo groot als bij niet-rokers.

  Dat mensen als Monalisa dat uit wensen te leggen als ‘van roken ga je dood’ toont de stompzinnige onnadenkendheid van mensen en hun ziekelijke hang om maar bij een bepaalde groep te willen horen door klakkeloos wat met die groep mee te wauwelen.

  Dood gaat u toch Monalisa, zelfs u. Rokers betalen zich al helemaal suf aan accijnzen, van ieder pakje sigaretten verdwijnt er meer als € 5,- in de staatskas. En ze hebben een zorgverzekering. Dan word er nog gezegd dat rokers ‘niet op uw kosten’ behandeld zouden moeten worden ? Wilt u opsodemieteren met dat gezanik ?
  Datzelfde onderzoek waar het hele antirookbeleid op gebaseerd is vertelt mij dat de kans dat je als roker aan iets anders als longkanker zult overlijden 99,1% is.

  Je mag een ander niet doodwensen en ik schaam me er eigenlijk wel een beetje voor
  maar het gaf me veel voldoening om uit de media te mogen vernemen dat de Amerikaan die verantwoordelijk is voor die hele anti-rook hetze vanuit overheden
  -een persoon die zelf in zijn hele leven nooit gerookt heeft-
  dat uitgerekend hij bij die 3 promille zat van niet rokers die toch aan longkanker overleden.

  Zo,
  nu steek ik er nog eentje op.

  Like

  • Monalisa zegt:

   Heer Q hier ga je ook dood aan als je te veel drinkt.

   Dus op gemopert neem ik er van avond twee.

   Like

  • Monalisa zegt:

   Q Maffe reactie van Monalisa, Q zo maf zal je zijn, hebt je wel eens geademd door een rietje Q

   ik zou zeggen doen dan weet u meteen wat COPD inhoud.

   Like

   • Q zegt:

    Beste Monalisa,
    als u vanavond 2 borrels wilt nemen dan zou ik zeggen : doen ! Maak er 2 dubbele van. En het allerbelangrijkste geniet ervan.

    Ik hoop niet dat u er een levercirrose aan overhoud want dat is ook een langzame pijnlijke dood.

    Misschien helpt het om uw eigen sterfelijkheid eens onder ogen te zien. En met helpen bedoel ik dan dat het u er in het vervolg van zal weerhouden om de hele tijd anderen op het bestaan van de langzame pijnlijke dood te wijzen.

    Ikzelf zou het allerliefste sterven aan een hartaanval in mijn slaap. Merk je niets van.
    Ik hoop niet dat het ooit een echte burgeroorlog word in NL maar als je filosofeert over hoe je liever wel en liever niet doodgaat is een kogel voor je kop in het gevecht ook niet eens zo’n verkeerde dood.
    En nu niet gelijk roepen : nou dat komt goed uit want als roker heeft u ook een verhoogde kans op een hartaanval ! En keelkanker !

    Het gaat om een verhoogde kans Monalisa. Niet om een zekerheid
    Door al dit soort dingen die de levensvreugde verhogen te mijden als de pest zult u de kans dat u zoiets vreselijks overkomt (een langzame pijnlijke dood) echt niet reduceren tot nul. Misschien krijgt u als niet-roken activiste wel longkanker (kans van 3 op de 1000) en krijg ik met mijn 3 pakjes shag per week wel volgende week een verkeersongeval. Pats, op slag dood.
    Dus stop a.u.b. met al dat geroep over die pijnlijke aandoeningen waaraan u langzaam doodgaat. Ook niet-rokers kunnen COPD, astma, of een keur van allerhande kankers krijgen. En het is geen zekerheid dat rokers wel zoiets zullen krijgen.

    Ik zal u nog een ander geintje vertellen dat ik meemaakte. Een tijd lang kreeg ik hier elke week een meisje van de gemeente over de vloer. Ook zo’n groenbevlogen type.
    Die verzocht me ook ijskoud of ik even niet wilde roken als zij er was. Nou Monalisa, dan ontplof ik hoor. Het is mijn huis, en ik doe & laat erin wat ik zelf wil. Als ze last heeft van mijn rook dan gaat ze maar lekker buiten staan wachten tot ik de peuk uitdruk. Dat vond ze maar lomp. Dat types zoals zij anderen vertellen dat ze maar even buiten moeten gaan staan is helemaal niet lomp natuurlijk. Jaaa, ik ben een beetje astmatisch en heb zo’n last van die rook zei ze. Waarop ik haar vertelde dat ze dan niet geschikt is voor haar beroep. Zij kiest ervoor om bij de mensen thuis te komen voor haar werk. Ik ben hijskraanmachinist. Als een uitvoerder tegen mij zegt : ga jij eens even die hijskraan bedienen hoef ik toch ook niet te zeggen : jamaar…ik heb hoogtevrees ?
    En dan nog eens wat, zei ik tegen haar. Jij bent toch zo dol op hardlopen ? Halve marathons enzo ? Afgelopen zomer (het was 2013) was er de marathon van Amsterdam. Daarbij kreeg een vent van 43 jaar een hartaanval, en hij stierf daar ter plekke op straat. Hoe gezond is dat ? Vind je het erg dat ik mijn levensstijl als gezonder beschouw als die marathonloper puur om de reden dat ik al 49 ben en die vent niet ouder werd als 43 ?

    Antwoord : eeeuuuhhh …

    Ik ben het aan niemand verplicht om er een ZOGENAAMD gezonde levensstijl op na te houden. Niet aan de maatschappij, niet aan mijn eigen kinderen, en ook niet aan u.

    Nou,
    als u wilt kan ik ook nog wel een verhaaltje houden over de schadelijkheid van meeroken.
    Als u wilt 😛

    Like

   • Monalisa zegt:

    heer Q blijk baar volgt deze sait pas als u mij zou kenden dan had u moeten weten dat ik niet drink maar die fles heb ik er opgezet om u reactie uit te lokken wat u nog meer vervelends zal gaan vertellen nou dat is uitgekomen.

    En keelkanker krijg je ook door het zuipen en het roken. + het beffen van u Vrouw

    Q een activiste nee dat ben ik niet, ik gaf alleen maar iets aan Roken is dodelijk dat u daar moeite mee heeft dat is u probleem

    Q wel volgende week een verkeersongeval. jammer ik had u graag zien lijden en naar zuurstof zien happen.

    En het is geen zekerheid dat rokers wel zoiets zullen krijgen. COPD ik hoop voor u dat u het nooit krijgt, maar al u het wel krijgt met u 65 jaar zal u misschien nog aan die woorden denke roken maak meer kapot dan je lief is.

    Ik ben het aan niemand verplicht om er een ZOGENAAMD gezonde levensstijl op na te houden. Niet aan de maatschappij, niet aan mijn eigen kinderen, en ook niet aan u.
    Ik heb u niks gevraagd u gaf een antwoord op wat ik geplaatst heeft.

    dat het u er in het vervolg van zal weerhouden om de hele tijd anderen op het bestaan van de langzame pijnlijke dood te wijzen.

    Wat is een hele tijd ik had 1 artikel geplaatst maar u voeld zich aangesproken dat klopt ander reageert u niet zo vel op het stukje.

    Like

   • Maria zegt:

    kijk niet iedereen over de zelfde kam scheren Monalisa heeft niet gekozen om ziek te zijn, maar hij zal niet al zeikend een cafe binnenstappen als de gestapo om te eisen dat daar niet gerookt mag worden, zelfs toen cafe’s eerst filters en luchtafzuiging moeten installeren dan kwamen de aparte rookkamers waar enorm moest geinvesteerd worden door cafe bazen om dan totaal verbod in te voeren, dat heeft de kroegen totaal failliet gemaakt, pak Monalisa NIET op zijn ziekte aub, hij is niet degene die schuld treft hierin maar de neo nazi’s links ja met de EU!!!!

    Like

   • jitskesez zegt:

    En 1 miljoen Euri als je mij kan bewijzen dat je COPS krijgt van tweedehands rook.

    Like

   • Monalisa zegt:

    jitskesez ik heb niet geschreven dat je van een tweedehands rook COPS krijgt, dat maak u er van, beter google en ook u komt er achter dat roken voor 75% die boosdoener is, maar ik ga nog verder stel u bent 65 jaar u heeft vroeger met bepaalde stoffen gewerkt neem plastic vezels en dan de schoonmaak middelen voor plastic denk u ook even aan die jaren 60/80 remvoeringen met asbest die we dan even schoon blazen en u had niks voor u mond er is in Nieuwegein een speciaal zieken huis voor deze ziekte, als u getest wort daar kanen ze precies verten om welke stof het gaat,COPS is een sluip moordenaar.

    Like

   • Monalisa zegt:

    jitskesez blijkbaar heeft u niet op de linken geklikt en geluisterd war daar verteld word, TOCH maar even doen, komt u een hoop aan de WEET.
    http://www.uwkindenroken.nl/gevolgen-van-roken#

    Like

   • Monalisa zegt:

    jitskesez we kunnen ook een keer hier eten als ik in de buurt ben.

    Like

   • Monalisa zegt:

    “Ik geloof omdat het absurd is, daarom de plaatser hier van, ziet er niet uit maar dat is andere koek.

    Like

 11. Sjaak zegt:

  Zo is het maar net ! Ik ben wel niet-roker maar ik versta helemaal
  niet wat het de regeringszeikers het aangaat geen roker-kroegen
  toe te laten ! Moet iedereen toch zelf bepalen of hij in een roker of
  niet-roker-kroeg gaat !

  Like

 12. R.Kroonenberg zegt:

  Roken in de kroeg…..doe je nooit genoeg 😛
  .
  (K.M.)

  Like

 13. Tistochwat zegt:

  Ik heb een hekel aan roken omdat ik niet tegen die benauwde rook kan die met roken in een binnenruimte gepaard gaat; ik word er echt beroerd van. Maar van mij mag iedereen roken hoor; alleen niet in mijn huis. Zeker niet omdat ik vogels binnen heb zitten, want roken is voor vogels funest.
  Maar een door de overheid opgelegd rookverbod in café’s verafschuw ik net zo erg (hoewel uit eten gaan in een rookvrij restaurant letterlijk een verademing is; niet dat ik dat ooit doe, maar tóch…) als andere stompzinnige verboden die ons door de overheid worden opgelegd. Ik blief geen overheids-bemoeizucht en al helemaal niet over het vermogen van mijn stofzuiger en mijn hagelslaggebruik, om maar eens twee voorbeelden te noemen.

  Vanmiddag trof ik van deze ziekelijke bemoeizucht weer een belachelijk voorbeeld aan in een winkel. Ik kreeg geen plastic tasje meer mee want het is tegenwoordig door de overheid verboden om dat aan klanten mee te geven, zei het winkelmeisje me. Dat is een stuk beter voor het milieu, voegde ze er aan toe. Ik heb nog een poging gedaan om haar uit te leggen dat deze druppel op een gloeiende plaat volslagen nutteloos is vergeleken met wat er op veel grotere schaal in de wereld gebeurt. Maar daar wilde ze niet aan, want alle kleintjes tellen mee, enz.
  Zo zie je maar weer hoeveel invloed de klimaat- en milieugekte heeft op degenen die zich alleen maar laten voorlichten door de msm.

  De plastic tasjes die ik tot op heden in winkels heb gekregen, zijn hier altijd hergebruikt als afvalzakjes, zodat ik voor dat doel de ‘milieuschadelijke’ plastic afvalzakken niet heb hoeven aanschaffen.

  Like

 14. bigljohn zegt:

  Alles wat verboden is en gaat worden, gebeurt bijna ongemerkt in stapjes. Het roken waar eeuwenlang niemand zich druk om maakte wordt nu door overheidscampagnes als a-sociaal bestempeld, en in cafe’s en openbare gelegenheden verboden. Bull Chips ! Alles, wat typisch westers was, werd in slechts enkele jaren aangepakt en verboden. Zwarte Piet is het volgende slachtoffer, en Sinterklaasliedjes moeten aangepast worden. Binnenkort is Donker bruin brood en zwart roggenbrood discriminatie, net als Buijs Negerzoenen overkwam. En dan zijn de cafe’s nogmaals aan de beurt, als de Islamieten gaan eisen dat alcohol taboe moet zijn in Nederland. Omdat dat anders een belediging voor hun godsdienst is ! Bioscopen, dansgelegenheden en andere uitgangsgelegenheden staan ook al op het verlanglijstje van Moslims. Evenals alle Christelijke feestdagen en verjaardagen, die worden vervangen door Islamitische feestdagen. Ook de indoctrinatie van de jeugd met de Islam leer zit in de pijp ! En zoals gezegd; Alles gaat bijna ongemerkt in stapjes.

  Like

  • Monalisa zegt:

   bigljohn ik heb hier al een een citaat van Ruud Lubbers neer gezet die zij dat ook, en hij voerde dat ook uit. en wij zagen helaas dat nooit.

   Like

 15. Q zegt:

  Wel jammer Monalisa dat u mij “graag naar zuurstof zou zien happen”. Dergelijk sadisme is niet iets om trots op te zijn. Maar ik lach er maar om.
  Besluit ik met een goede gratis tip voor u :
  Beseft u eigenlijk wel dat elke ademhaling u dichter bij uw dood brengt ? U kunt er maar beter mee stoppen.
  Nou, niet te zout, te zoet, te vet, of te lekker eten verder. Citroentje met azijn, net iets voor u. Lekker veel vitamine C en azijn tegen de vrije radicalen. En morgen gezond weer op hè 😉

  Like

 16. Leo zegt:

  Mee-rokers zijn gierige profiteurs.

  Like

 17. Monalisa zegt:

  Misschien helpt het om uw eigen sterfelijkheid eens onder ogen te zien. En met helpen bedoel ik dan dat het u er in het vervolg van zal weerhouden om de hele tijd anderen op het bestaan van de langzame pijnlijke dood te wijzen, Q ik heb de pil van drion in de aanbieding voor u, is het wat.
  http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/3153421/2012/02/03/Euthanasiepillen-makkelijk-te-krijgen-in-Belgie.dhtml

  Like

 18. Je eigen dood vreten en zuipen mag wel?Dat wordt namelijk overal of getolereerd of dood gezwegen!En dat vind ik nogal hypocriet!Er waren rookvrije kroegen,naast de eenmanszaakjes waar nog wel gerookt werd!Ook,doorgaans,door de eigenaar!Ik vind het getuigen van betutteling en niet kunnen!Als ik op mijn fiets voor een stoplicht sta,weet je hoeveel bagger ik dan moet inademen,want ik kan toch moeilijk een paar minuten niet ademen!En ik zeg toch ook niet:ik wil een verbod op auto; s?Nou dan:leven en laten leven!En niet rokers hoeven niet perse naar dat ene eenmanszaakje;ze hebben keus genoeg!Puur treiteren!

  Like

  • Monalisa zegt:


   Wist u dat?
   Vetten uit junk food leiden tot de hersenen om meer voedsel willen. Dit effect kan enkele dagen duren.

   Like

   • jitskesez zegt:

    Niet de vetten maar de zoetstof, oftewel high fructose corn syrup oftewel Glucose-Fructose siroop. Goed ingredienten lezen, het zit OVERAL — koek, snoep, brood, toetjes, en zorgt ervoor dat je als een ballon op gaat zetten en suikerziekte krijgt en een onbegrensde eetlust. Je doodskist moet met een verhuiswagen, dit gebeurt al in de VS waar HFCS sinds 1975 in de voedselketen zit en sinds 1987 in de frisdranken.

    Like

  • Monalisa zegt:

   jitskesez ik heb dat plaatje geplaatst waar alles te voor staat is slecht, doe normaal dan doe als mens gek genoeg.

   Like

 19. joopklepzeiker zegt:

  O ja even een tip

  Resveratrol en CO Q10 gebruiken geen last meer van radicalen en ook geen vrije dus.

  Like

  • Monalisa zegt:

   Welke eigenschappen heeft Q10
   Er zijn verschillende positieve eigenschappen toe te schrijven aan het co-enzym, zo heeft het een gunstig effect op:
   de weerstand
   verlagen van het ouderdomsproces
   bloeddruk
   hartklachten
   spierklachten
   tandvlees
   vermoeidheid

   Like

   • Luchtpint zegt:

    Zagevent ! Jij bent zeker een veganist ? Dat zijn de ergste die er zijn ! En kijk hoe gezond ze eruit zien, allemaal grauwgrijs van gelaatskleur. Een tijdje geleden ging ik eens stevia proberen i.p.v. andere zoetjes voor de koffie. Kom ik daar in zo’n ecologisch verantwoorde quasi-Oxfam winkel binnen waar zo’n figuur staat te zwammen over wat er allemaal te koop is aan “eerlijke” producten en blablabla…”Dat zegt mij niet veel, mijn vraag was verkoopt U ook stevia voor in de koffie ?”

    De dispensers voor pilletjes stevia kosten in zijn zaak 9.95 euro het stuk en er zitten maar 300 pilletjes in ! Van duur gesproken ! Stevia, je van het hoor je iedereen dan zeggen, maar het valt gewoon niet te betalen. Dan liever aspartaam ! Omwille van de prijs alleen al !

    Like

   • Monalisa zegt:

    Luchtpint als u mij bedoelt met de worden veganist ? dan heeft u het mis

    Like

   • Luchtpint zegt:

    Ik weet perfect dat het slikken van voedingssupplementen niet noodzakelijk een oplossing biedt. Ik heb ook al jaren combinaties “getest” om te zien wat het effect daarvan kon zijn op de lange termijn voor mij persoonlijk, e.d. Om maar een paar voorbeelden te noemen: chondroitine / glucosamine voor gewrichten, extra magnesium voor botsterkte, extra omega 3, lecithine / kelpasan voor een betere darmtransit, 25 mcg vitamine D3 per dag in de winter,…enz.

    Ik denk, eerlijk gesproken, dat een mens heel lang kan bezig blijven met de zin en onzin van mekaar te proberen scheiden als het over voedingssuplementen en anti-oxidanten gaat, en vroeger dacht ik “Allemaal larie en apekool, daar ga ik me niet aan laten vangen”, tot ongeveer 4 jaar geleden, toen ben ik dit ook gaan onderzoeken, en elke keer dat je op websites terechtkomt, dan denk je “Ik heb een tekort aan X en dan weer aan Y,…enz.” En dan ga je naar het Kruidvat lopen en kom je om de 4 weken weer met wat anders thuis. Het resultaat is nu dat ik potjes met van alles en nog wat in kartonnen schoendozen heb opgestapeld, waarvan ik nog NIETS helemaal heb opgebruikt. Gelukkig dat ik er op de duur mee gestopt ben: die voedingssuplementen beloven je altijd een snel resultaat e.d. , maar in de praktijk blijkt daar gewoon niets van aan te zijn !

    Van al die anti-oxidanten en supplementen heb ik er na rijp beraad exact 2 overgehouden die ik nog elke dag gebruik: pilletjes van 25mcg D3 en omega3 caps. Van bijna al de andere is de concrete werking betwist, voor zover ik weet. Op internet spreken “resultaten” mekaar gewoon tegen, maar dat houdt een gebruiker die ervan overtuigd is toch weer niet tegen het ene supplement na het andere te kopen, en dat was ook bij mij het geval. Resultaat: jezelf gek maken met het idee dat je weer wat tekort komt aan vitaminen waar je eerst niet aan gedacht hebt, en dat ga je dan ook weer onderzoeken tot vervelens toe. Tot je die dingen begint op te stapelen en door het bos de bomen niet meer ziet.

    Uiteindelijk ben ik het beu geworden, want je weet gewoon niet wat je moet geloven. De anti-oxidanten industrie kan er maar wel bij varen dat mensen achter de feiten blijven aanhollen. Maar ik heb besloten dat er een einde moest komen aan mezelf gek te maken met die paranoïa !

    Like

   • Luchtpint zegt:

    Zwijg ik nog van het feit dat ik ook nog de “Voedselzandloper” van Kris Verburgh gelezen heb. Die zegt vrijwel niets over het slikken van anti-oxidanten, behalve dan – voor zover ik mij kan herinneren – de genoemde twee ik nog wel neem.

    Like

   • jitskesez zegt:

    Als je anti-oxidanten wilt hebben eet dan gewoon kool! Mensen mensen, eet toch gewoon wat lekker is, het ned. dieet met aardappellen en groente en maar weinig vlees, is zo gezond als wat! Appeltje of ander fruit zo nu en dan, nootjes tussendoor, lekkere dubbelle bruine boterham met kaas. ’s Winters een stamppot en dikke snert. Niet te veel snoepen en suiker een beetje afschaffen (ik drink mijn thee al 40 jaar zonder en vind het met suiker NIET meer lekker). Wijntje bij’t eten, goed voor de spijsvertering en het hart, leef lang en gelukkig.

    Like

   • Monalisa zegt:

    Luchtpint ik zou zeggen gewoon gezond leven dat is het mooiste wat een mens kan krijgen,
    Het is jammer dat ziekten openbaren bij de een eerder dan bij de ander, dit heb je al meegekregen bij je geboorte.Groot gedeelte is genetisch bepaald.

    Like

 20. Otto von Braackenssieck zegt:

  Deze wetgeving, in eerste instantie bedoeld ter bescherming van niet-rokend personeel, is inmiddels uitgegroeid tot een aan dictatuur grenzende ingreep op vele persoonlijke belevingswerelden. En dat waar een bordje “roken”, of “niet roken” voldoende zou moeten zijn om volwassen mensen, eigenaren, bezoekers zowel als personeel, zelf hun keuze te kunnen laten maken. Zo bespaart men ook nog eens een, op zijn minst, honderden miljoenen verslindende, strenge controle van de overheid op naleving van deze dictatoriale wetgeving. Als de bedenkers van dit absurde rookverbod(gebaseerd op aannames en pertinente onwaarheden) willen ontdekken wat echt ongezond, ja zelfs dodelijk is, dan moeten ze eens een kwartiertje met lopende motor in een afgesloten garage verblijven. (Niet doen natuurlijk, dit is maar bij wijze van spreken). En omdat minister Klink de brutale arrogantie had, om op 4 juli 2008 te verklaren:”Nederland moet gezonder gaan eten” vrees ik dat in korte tijd de cafetariahouders wel aan de beurt zullen zijn en dat zij gedwongen worden alleen nog vers fruit te verkopen. Het zal overigens beginnen met een sticker op elke kroket: “DEZE KROKET IS VET EN KAN DODELIJK ZIJN

  Like

 21. Otto von Braackenssieck zegt:

  En nog iets:
  Met een beetje goede wil van hun kant, kan ik mensen die volgens de nieuwe trend veel water drinken wel van het waterdrinken afhelpen. Het kost natuurlijk wel iets maar, dan smaak je na een week de voldoening te merken dat water ideaal is om het toilet mee door te spoelen. Door te spoelen vooral met de ideeën van mensen die menen hun gezondheidswaan aan anderen te moeten opdringen. http://www.dokterdokter.nl/gezond-leven/eten-drinken/teveel-water-drinken-is-gevaarlijk/ of deze http://www.grenswetenschap.nl/permalink.asp?i=9292

  Like

 22. Leo zegt:

  Om even alle comments over roken en drinken in 1 regel te vangen;

  Mijn buurvrouw is arts en zegt:

  “Regelmatig roken vernauwd de bloedvaten, regelmatig een borrel drinken zet ze weer open.”
  So, Whats the problem??

  Dokter Gerda Toeback – van der Neut.

  Like

 23. Hans zegt:

  Ik heb COPD en ik rook. COPD heb ok al vanaf m’n geboorte. Met roken ben ik begonnen toen ik 12 was. Het was cool. Reclamespotjes over roken, denk aan de Marlboro man.
  De staat verdient het meeste op een pakje. Minimaal 5 Euro op een pakje gaat naar de staatskas. Belachelijk, eerst wordt je verslaafd gemaakt en dan mag je niet meer roken hier en niet meer daar. In een restaurant kan ik erbij komen. In openbare gebouwen oom.
  Maar in de kroeg hoort roken thuis. Wie wil oud bier ruiken, of de putjes of iets andere onaangename geuren zoals zweet enzovoort.
  Ik niet.
  Wat de COPD betreft ik moet toch ergens aan dood gaan. Al is het van het roken.
  Ik beleef het in kroegen die een aparte rokersruimte hebben dat daar 80-90% van de gasten zijn. En niet alleen rokers, maar ook een groot deel NIET – rokers. En die zeggen liever in de rook te zitten waar het gezellig is en niet in het lege café gaan zitten (ongezellig).
  Op de schop met allemaal de regeltjes die ons leven in een dwangbuis steken. Ik ben mans genoeg om zelf te beslissen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s