Louter inferieure geesten/culturen zijn te beledigen

Screenshot_1

(Door: Spartacus)

Degenen die zich door deze kop beledigd voelen, geven hiermee aan inderdaad tot die categorie te behoren. U beledigd voelen is niet gelijk aan het voelen van verontwaardiging, niet gelijk aan het heel jammer vinden dat iets gezegd wordt en niet gelijk aan boosheid om de verspreiding van een pertinente leugen. Het is een intense sensatie van krenking. Iemand die beledigd wordt, wordt in zijn eigenwaarde aangetast. In onze huidige postmoderne cultuur/rechtsstaat is het gevoel beledigd te zijn genoeg om u rechtelijk in het gelijk te stellen. Echter, wanneer iemand zich beledigd voelt, geeft deze persoon impliciet aan dat er een kern van waarheid in de belediging schuilgaat. Zou dit niet het geval zijn, dan zou deze persoon in eerste instantie niet beledigd zijn.

Lees verder>>>
(h/t sprx)
GeenStijl

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

10 reacties op Louter inferieure geesten/culturen zijn te beledigen

 1. Dit is op eunmask herblogden reageerde:
  OOPS! Dit is een heel confronterend artikel, vooral voor mensen met een minderwaardigheidscomplex! Ik denk dat Zwarte Piet nu vergeten is…

  Like

 2. Theodoor zegt:

  Het is net of ik weer in de schoolklas zit. De uitleg is van de bovenste plank.
  Dit is nu wat je noemt een stukje westerse cultuur en dat is zo belangrijk!

  De Tweede Kamer en ook de D66 justitie moeten maar eens weer terug naar de schoolbanken, de socialisten zijn niet meer te redden.

  Like

 3. Jean zegt:

  Is dat een foto van pechdroll van D66?
  Het is misschien toch beter D66 te wijzigen in D69 want het zijn puur volksnaaiers.

  Like

 4. Theresa Geissler zegt:

  Boeiend artikel. En in grote lijnen waar. Zij het dan, dat de auteur één nuance niet nader belicht, hoewel hij haar wel zijdelings aanstipt door de woorden “in eerste instantie……”
  In eerste instantie niet beledigd, maar in twééde instantie…..
  Ik zal een poging doen, dit nader toe te lichten.
  Ooit las ik het relaas van een moeder van een tienerdochter, wier kind volgens haar een “sterrenkind” was -spiritueel euferisme voor onuitstaanbare etter. Volgens de moeder reageerde de omgeving verkeerd op haar ‘juweel,’ waarbij zij haar eigen vader -grootvader van het sterrenkind dus- als voorbeeld nam: Zij waren bij hem op bezoek op een moment waarop de man net een nieuwe auto had aangeschaft waarmee hij erg blij was. De kleindochter echter zei er maar één ding van: “Je auto heeft een lelijke kleur,” wat zij niet wenste terug te nemen, maar integendeel maar bleef herhalen. De woordenwisseling die volgde liep dusdanig uit de hand, dat Grootvader zijn kleindochter tenslotte razend te lijf dreigde te gaan, waarop zij de straat op vluchtte. -Tot zover het ooggetuigenverslag van de moeder.
  Grootvader was dus laaiend. Waarom? Omdat hij zich beledigd voelde en er in de belediging een kern van waarheid zat? Vast niet: Hij had de auto op eigen initiatief aangeschaft en was er blij mee, ook met de kleur, naar alle waarschijnlijkheid. Het enige, wat hem irriteerde was, dat hem door zijn kleindochter een waarheid werd aangepraat, die de zijne niet was. Waar hij in EERSTE instantie dus inderdaad niet beledigd geweest zal zijn en de bewering rustig zal hebben weerlegd (“nee, dat vind ik zelf niet”) is hij in TWEEDE instantie over de rooie geraakt doordat het ‘sterrenkind’ in haar spirituele wijsheid niet van ophouden wist en hem koste wat het kosten mocht háár waarheid bleef opdringen.
  Ik heb dit zelf nog kort geleden hier op de site meegemaakt doordat één of twee mede-reageerders (zelf dus strikt genomen geen Nederlanders) mijn land een DDR-mentaliteit toedichtten. Ik zag -en zie- dat zelf niet zo en legde dat rustig uit. Waarop zij hun bewering maar onverkort bleven herhalen, blind voor elk argument, tot ik mij diep gekrenkt voelde en dit ook niet langer kon verbergen, wat mij het onder andere het etiket ‘psychopaat’ opleverde.
  Voel ik mij daarover beledigd? Nee, want ik weet zelf, dat het niet zo is.
  Voel ik mij dan in TWEEDE instantie beledigd -of gekrenkt- door de betreffende bewering (DDR-land)? Ja. Vanwege het streven, mij een waarheid op te dringen, die de mijne niet is.
  Met de islam net zo: Alle moslim-stellingen over de positie van de Vrouw, bijvoorbeeld kun je in eerste instantie naast je neerleggen, omdat ze niet de jouwe zijn.
  In tweede instantie echter gaan ze irriteren, omdat het duidelijk is, dat ze hun normen proberen op te dringen èn omdat je weet, dat ze dit óók zullen dóen, zodra ze de kans krijgen.
  Hún norm -die ze op zichzelf mogen hebben- wordt op die manier een bedreiging en daardoor krenkend.
  Aldus kan men beweren dat er in een belediging in eerste instantie een kern van waarheid kan zitten, maar in een belediging in twééde instantie niet. Dat men die terecht als krenkend kan ervaren.Omdat er grenzen overschreden worden.
  Iets, wat men trouwens Geert Wilders verwijt. Terwijl de islam dagelijks ónze grenzen overschrijdt…..

  Like

 5. Luchtpint zegt:

  Ik denk dat dit stuk gewoon over de hele lijn waar is.

  Moslims die willen poseren als “gematigden” door zichzelf keurig in het pak te steken en het policor discours van links over te nemen, begrijpen zelf perfect dat ze elke keer opnieuw een rookgordijn moeten optrekken voor een doctrine die geen uitstaans heeft met wat wij in het Westen beschaving noemen. En als je die mensen daar op gaat wijzen, tsja, dan zijn ze beledigd.

  Er gaapt nu eenmaal een niet te negeren kloof tussen die aanhangers van de doctrine, die op geen enkele manier beschaamd zijn om zich zonder nadenken te plooien naar de dictaten van hun ongesofisticeerde doctrine en diegenen die de zaken anders proberen voor te stellen dan ze zijn. Op grond daarvan moet het ongelooflijk frustrerend zijn voor de “gematigden” om onder ogen te zien dat ze tegelijk worden ondermijnd door leden van hun eigen gemeenschap én door die Islamorealisten in het Westen die aan willen tonen dat er geen zalf aan de Islam te strijken valt ! Natuurlijk zijn ze dan beledigd, als de feiten alleen al tegenspreken wat ze over de Islam willen beweren.

  Zo ver gaat het nu eenmaal tegenwoordig: de realiteit zelf is voor de ontkennende kontdraaiers de grootste belediging van allemaal ! Links kan eenvoudig de waarheid niet verdragen omdat die aantoonbaar reëel is en ook objectief vast te stellen ! En dat druist in tegen de dommige en primitieve verdraaiingen waarmee men Islam wil voorstellen als iets dat het in wezen HELEMAAL NIET IS !

  Dus er schuilt inderdaad een logica in het gevoel van belediging zelf: wie zich beledigd voelt die probeert de waarheid zelf uit de weg te gaan, en weet tegelijk ook dat het niet echt mogelijk is. Daarom dat mensen zoals wij eigenlijk verondersteld worden om onze bek te houden. Dat is het enige verweer dat de “beledigden” nog rest op de lange termijn: het juridisch proberen af te dwingen.

  Like

 6. Luchtpint zegt:

  “Het woord neger wordt, zeker wanneer gebruikt door een niet-neger, als beledigend ervaren omdat veel negers de term associëren met een episode waarin zij volstrekt inferieur waren. Echter, wanneer negers zich heden nog steeds beledigd voelen door deze term, illustreert dit dat zij zichzelf tot slaaf van hun eigen verleden hebben verklaard. Immers, heden zijn zij geen slaven en inferieuren meer. Negers zijn volwaardige en gelijkwaardige burgers van het Koninkrijk der Nederlanden, maar de beledigden onder hen reageren alsof zij nog altijd inferieur zijn. Een nagenoeg identiek verhaal gaat op voor de Zwarte Piet kwetsuren. De gekwetste negroïde activisten reageren ondanks hun feitelijke gelijkwaardigheid alsof zij nog altijd in kettingen van het ene continent naar het andere worden verscheept. Zij zijn heden niemands slaaf, behalve van hun eigen geschiedenis.”

  Daar komt nog bovenop dat het woord neger of nigger gewoon een afgeleide is van het Latijnse woord niger, een bijvoeglijk naamwoord dat gewoon zwart betekent. En dan zijn er twee landen op deze planeet die zichzelf bovendien ook nog eens naar die zgn. “racistische” term genoemd hebben: Niger en Nigeria

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s