Iran: 74 zweepslagen voor een hondenbezit!

Screenshot_40

Een vrijwilligster voert honden bij de  dierenopvang Vafa in Hashtgerd, Iran

(Door: Marilla Slominski – Vertaling: E.J. Bron)

Een groep Iraanse parlementariërs wil het houden van honden evenals het wandelen met een hond bestraffen. Voor Iraanse hondenvrienden dreigen 74 zweepslagen of een hoge geldboete tussen € 250,- en € 2500,-

De nieuwe wet werd door 32 parlementariërs ontworpen en maakt goede kans om aangenomen te worden, omdat de conservatieven de meerderheid in het parlement hebben.

De wet zegt dat “het wandelen of spelen met dieren zoals apen en honden in het openbaar een bedreiging is van de gezondheid, de rust verstoort van de medemensen, vooral die van vrouwen en kinderen, en in strijd is met de islamitische cultuur.”

Voor politieagenten, jagers, boeren en schaapherders wordt een uitzondering gemaakt.

In de islam gelden honden als onrein. Slechts een minderheid in de rijkere districten in het noorden van Teheran houdt honden als huisdieren.

Tot nu toe had de Iraanse zedenpolitie, die op openbare pleinen en in straten patrouilleert, eigenaars van honden gewaarschuwd, een boete gegeven of de hond geconfisqueerd. Deze straffen gelden ook voor burgers, die onislamitische kleding of kapsels dragen.

De Iraanse hardliners willen westerse invloeden verhinderen. Het houden van honden is voor hen een uitdrukking van westerse cultuur en daarmee onacceptabel.

De vooraanstaande ayatollah Makarem Shirazi had daarvoor al een fatwa tegen het houden van honden uitgevaardigd.

Bron:
http://journalistenwatch.com
Auteur: Marilla Slominski

Bron oorspronkelijk artikel:
www.theguardian.com
Auteur: Saeed Kamali Dehghan

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Barbarisme, dictatuur, fatwa, hersenspoeling, Iran, Islam, islamitische ideologie, islamofascisme, koran, Krankzinnigheid, meningsdictatuur, Moslims, nieuw fascisme, Rotzakken, sharia, sjiieten. Bookmark de permalink .

21 reacties op Iran: 74 zweepslagen voor een hondenbezit!

 1. Tom Hendrix. zegt:

  Ziehier weer een zegening, van de CULTUUR DES DOODS de (P)Islam. kots!

  Like

 2. Claudia M. zegt:

  De beschaving van een samenleving valt af te meten aan de wijze waarop ze omgaat met dieren
  Mahatma Gandhi (1869-1948)

  Maar ja, de ‘beschaving’ vanuit dit soort volk maken wij, als nog immer trachtend zijnde vreedzame westerlingen, iedere dag opnieuw mee.

  Totdat de bom valt…

  Like

 3. Nou ja 74 zweepslagen… als ik er daarna 72 maagden aan overhoud!!!

  Like

 4. um shmum zegt:

  Het is bij de beesten af …
  Sadisten zijn he

  Like

 5. Kraftavilqa zegt:

  “onislamitisch” moet dat niet zijn “mislamitisch”? De debieligheid van de pislam angehörigen is waarlijk peilloos.Nu ben ik geen hondenliefhebber maar ik heb ’s een half jaartje een logeerhond gehad en we hadden dikke pret samen. En zo onrein was het beest echt niet. Ik zie moslims in de nieuwsberichten die m.i. aanmerkelijk onreiner zijn, die stinkbaarden en die zure lappen waarin ze gehuld gaan en over mentale reinheid heb ik het dan nog niet gehad.

  Like

 6. Theresa Geissler zegt:

  Ik schrok me al rot van de titel, want ik dacht even, dat ze in hun gekte een hónd tot 74 zweepslagen hadden veroordeeld.
  En dat is nu eenmaal een tic van me: Ik vind zo ’n pontificale lijfstraf voor een díer nog erger dan voor een mens.
  Waarom? Tja, gevoelskwestie: Dieren en kinderen zijn hulpelozer, dus dienen ze nóg sterker in bescherming genomen te worden tegen zulk wreed machtsvertoon dan volwassenen.
  Maar “gelukkig” bleek het voor de eigenaar te gelden. Nóg abominabel genoeg, maar dat weet je nu eenmaal met die klootzakken onder elkaar.
  En daar wil Obama nog mee in zee gaan ook; z’n ogen uit zijn kop schamen moest-ie zich!

  Like

 7. Sjaak zegt:

  EN HET KWARTJE VALT EN VALT MAAR NIET !
  HYPOKRIET !

  Like

 8. Tistochwat zegt:

  “De Iraanse hardliners willen westerse invloeden verhinderen. Het houden van honden is voor hen een uitdrukking van westerse cultuur en daarmee onacceptabel.”

  Kijk eens aan! En WIJ moeten HUN islamitische ‘cultuur’ hier maar pruimen; of we willen of niet!

  Laat ik, net als Theresa, nu ook eerst gedacht hebben dat die sadistische barbaren een hond zweepslagen wilden gaan toedienen…
  Nou ja, dat zou ook mij niets verbazen; de achterlijke wreedheid van die lui kent immers geen grenzen?

  Like

  • Maria zegt:

   de wreedheden wat zij islam barbaren dieren aandoen zijn weerzinwekkend toen ik ooit FB had posten ze daar die horror hoe ze levend katten en honden vilden openlijk gefilmd was te laat klikte het open en door shock lam geslagen en had het gezien 😦 😦 … gruwelijkste ooit wat ik zag qua dierenmishandeling… ben er nog niet goed van, en die dat soort filmen mag op FB gerust blijven staan, net zoals die jihadisten die Christenen en anderen folteren kelen enz.. ben ik blij dat ik ban heb van FB want op den duur werd ik daar gek van wat je daar allemaal niet aan dierenleed te zien kreeg niet alleen door moslims veel mensen mishandelen dieren 😦 … ik kan nog geen spin of vlieg doodkloppen 😦 spinnen pak ik op en zet ze buiten en vlieg jaag ik weg door raam….
   begrijp dat bij FB niet dat dat zomaar kan en you tube openbaar hun folteringen op dieren en mensen van die islam ipv alles te bannen van die landen….

   Like

 9. delamontagne zegt:

  Honden zijn “Haram”- in de islam-idioterie. Trouwens Kufar zijn ook haram. Maar varkens en honden zijn erger. Arab, sorry bedoel muslims, houden niet van dieren. Die gruwelijke beelden van de hallala-slacht-partijen bij het offerfeest zijn welbekend.
  Van alle volkeren die zij hebben uitgemoord, schijnt het er in India het ergst aan toe te zijn gegaan. India = Hindu. Die denken heel anders over het leven, ALLE LEVEN……
  Op straat lopen zelfs in de grote steden de koeien rond. Niet dat ik dat normaal vind, maar all-lah, beter dan dat VRESELIJKE slachten van die moslims.
  De strengste sekte van de Hindoes, wil zelfs niet de “misdaad” begaan om het kleinste leven ( ongedierte,insecten op de grond ) te doden.
  Daarom lopen ze op straat met een soort grote bezems voor zich en swiepen de grond van de-ene-kant, naar de andere.
  De ouders van Gandhi hadden ook sympathy voor die sekte:::
  ……………….
  Gandhi,s parents were also close to Jainism, whose doctrine lays down a respect for all living creatures. Orthodox Jains cover theirs mouths with a cloth so that they don,t breathe in any insects, and they also use a soft broom to sweep the ground on which they walk so as not to trample on any living organism.
  …………
  Behalve dat de Hindus allerlei Goden hebben ( niet één, zoals die allah), maar voor elke gebeurtenis wel een of andere godheid. Dit was die arab-veroveraars natuurlijk ook een “doorn-in,t-oog” en dan dat superlatieve respect voor alle leven op aarde er ook nog eens bij .

  Like

 10. Martha N zegt:

  Dieren gaan me enorm aan het hart. In veel gevallen zie ik liever stokslagen gegeven aan mensen (die dieren martelen). In Apeldoorn, werd laatst een hond aan een trekhaak meegetrokken, dood uiteraard… De angst van zo’n dier is onbeschrijflijk. Aan de dieren wordt zelden gedacht in veel landen. Bij extremiteiten van het weer, brand, overstromingen e.a horen we de kranten alleen maar over het leed der mensen, het leed der dieren wordt vergeten. We hebben de organisatie van de mensenrechten, maar liever zou ik een goede en sterke organisatie zien voor de rechten van de dieren!!!
  Veel dieren worden op een vreselijke wijze gedood door harteloze mensen (helaas hebben ze die naam). Ze worden gegeten, mishandeld… Ik kan het beeld niet kwijt van honden in doodsangst, geprikt aan een stok en levend in kokend water gegooid om op te eten. Dit soort mensen worden gesteund, komen ook naar Nederland. Hoe graag zou ik eigenhandig dit soort mensen aan een stok ik kokend water gooien. Opeten doe ik ze niet.
  De wereld is voor dieren een verschrikking en bedenk, dat wanneer het zo doorgaat met naar de EU te luisteren en nog meer moslims binnen te halen, dat U straks het onderspit delft en daarmee ook het recht op het houden van huisdieren. Voornamelijk honden worden op een vreselijke manier afgemaakt, schapen en geiten.. ach wat kan het de regering en de EU schelen.

  Like

  • Martha N zegt:

   aan een stok IN kokend water moet het zijn.

   Like

  • Maria zegt:

   ik begrijp dat ook niet hoe mensen en moslims zo dieren kunnen martelen… snap dat echt niet, als je dat met een dier doet doe je dat ook met een mens…
   Honden bv zijn je soulmates katten ook andere dieren hebben veel gevoel zijn zeer gevoelig… begrijp dat niet dat je weerloze dieren zo kan folteren, levend kelen levend koken enz… 😦

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s