Het einde van een supermacht: De VS kunnen de wereld niet meer domineren

Screenshot_22

De Amerikaanse hegemonie in de wereld nadert haar einde. Dat denkt niet alleen de Russische president Vladimir Poetin. Ook de internationale banken zien een einde van de dominantie van de VS.

(Vertaling: E.J. Bron)

De VS staan op het punt hun status als supermacht te verliezen. Economisch hebben de VS de eerste plaats al moeten afstaan aan China. En ook hun geopolitieke invloed neemt voortdurend af. De tijd van de unipolaire wereldorde is voorbij, aldus analisten van internationale banken. De geschiedenis zou hebben aangetoond dat hegemoniale machten, die alleen maar inzetten op militaire kracht, voor de teloorgang staan. Ook in de globalisering geldt: It´s the economy, stupid!

In de loop van de geschiedenis kwamen er steeds opnieuw periodes voor, waarin een natie de wereld politiek en economisch domineerde. Tot in de 20e eeuw was het Britse koninkrijk de bepalende supermacht. Er volgde een turbulente tijd met twee wereldoorlogen, waaruit de VS en de Sovjet-Unie als nieuwe supermachten tevoorschijn kwamen. Sinds de ineenstorting van de USSR zijn de VS als enige supermacht overgebleven.

De Russische president Vladimir Poetin had dit onlangs in een toespraak voor studenten als ingrijpende ommekeer beoordeeld. In de VS had men de toespraak gekwalificeerd als dreigend gebaar van Rusland. Maar de “Financial Times” kwam in een bezonnen artikel tot de conclusie dat de toespraak een achter sterke woorden verstopt gespreksaanbod aan het Westen zou zijn. In werkelijkheid had Poetin gezegd dat er gezien de globale bedreigingen een nauwe internationale samenwerking nodig zou zijn.

Maar nu stappen ook de eerste internationale banken af van de arbeidshypothese van de Amerikaanse hegemonie.

Analisten van de Saxobank en de Deutsche Bank zijn het er over eens dat deze unipolaire wereld beëindigd wordt door het opkomende China.

“De VS verliezen hun plaats als de enige dominante supermacht en de geschiedenis toont aan dat tijdens zulke overgangsperiodes de geopolitieke spanningen toenemen”, citeert Zero Hedge de chef-analist van de Deutsche Bank, Jim Reid.

In het jaar 1950 bedroeg China´s aandeel in de wereldbevolking al 29%, maar zijn aandeel in de wereldeconomie bedroeg slechts 5%. Bij de VS was het precies omgekeerd: slechts 8% van de wereldbevolking bepaalde 28% van de wereldwijde economische prestatie. Maar na meer dan 60 jaar VS-dominantie zijn we nu getuige van een globale omwenteling. Daarover zijn analisten van de Saxobank en de Deutsche Bank het eens.

“De nieuwe wereldorde betekent minder VS-dominantie”, een stapsgewijze verzwakking van de dollar en een versterking van de handelszones buiten de VS en Europa”, citeert Zero Hedge de financieel voorzitter van de Saxobank, Steen Jakobsen.

Ook Jim Reid,chef-analist van de Deutsche Bank, is er zeker van dat de VS in de nabije toekomst als grote economische macht zullen worden afgelost door China.

“Uitgaande van de huidige trends zal China wat betreft koopkracht de VS binnen de komende paar jaar inhalen. De VS zijn niet langer de enige economische supermacht. In werkelijkheid is hun aandeel in de wereldeconomische prestatie onder de grens van 20% gedaald, die historisch beschouwd een indicator voor de dominerende economische macht is. Vanuit economisch gezichtspunt gezien, leven we dus al in een bipolaire wereld, waarin de VS en China een derde deel van de wereldeconomie controleren”, aldus de analist van de Deutsche Bank Jim Reid.

In principe zouden twee factoren er over beslissen of een land tot de kring van supermachten zou behoren of niet, aldus Reid. Enerzijds is dit de economische prestatie van een land. Anderzijds beslist de “geopolitieke factor” er over of een land een supermacht is. Deze bestaat uit de culturele invloed van een samenleving op de rest van de wereld (“soft power”) en de vaardigheid en bereidheid zich diplomatiek en militair in de aangelegenheden van andere landen te mengen.

De “geopolitieke factor” staat het een natie toe haar economische nadelen op het wereldpolitieke toneel te compenseren. Zo waren de VS voor de Tweede Wereldoorlog – ondanks hun enorme economische prestatie – nog geen supermacht geweest, omdat zij zich van de rest van de wereld isoleerden. Daartegenover was de Sovjet-Unie in de Koude Oorlog – ondanks een veel zwakkere economische prestatie – een supermacht, aldus de analist van de Deutsche Bank. Op dit moment genieten de VS hun status van supermacht alleen nog maar op grond van hun geopolitieke invloed, aldus Reid verder. De Amerikaanse militaire uitgaven maken altijd nog 35% van de wereldwijde uitgaven voor bewapening uit.

Daarentegen bleef China in verhouding tot zijn enorme economische prestatie tot nu toe geopolitiek achter bij zijn mogelijkheden, aldus Read. De Chinese regering maakt alles ondergeschikt aan de eigen economie en streeft niet tot iedere prijs naar de status van een supermacht. Dat weerspiegelt zich ook in het militaire budget van de Chinezen, dat nog niet eens het derde deel van dat van de VS bedraagt, aldus de analist van de Deutsche Bank.

Maar de wereldpolitieke situatie is de afgelopen vijf jaar in toenemende mate veranderd. Niet alleen dat de economie van China duidelijk sneller groeit van die van de VS, ook de geopolitieke invloed van de Amerikanen in de wereld wordt steeds geringer. De VS zijn getekend door bronnen rovende conflicten in Irak en Afghanistan en verliezen toenemend aan macht, terwijl er nieuwe allianties tegen de VS gevormd worden. Ze zijn niet meer in staat de conflicten alleen op te lossen, wat de jongste gebeurtenissen in de Oekraïne, Syrië en Irak duidelijk lieten zien.

“Het is een sleutelconcept dat de wereld regelmatig cycli van nieuwe beoordelingen doorloopt en deze periodes gaan gepaard met spanningen en volatiliteit. China en Rusland bouwen op dit moment een sterke anti-VS en anti-dollar-alliantie op. Deze alliantie wordt steeds groter en krijgt steeds meer invloed – tegelijkertijd breidt China zijn aanwezigheid in Afrika, maar ook in Zuidoost-Europa, door middel van investeringen in de infrastructuren uit”, aldus Jakobsen.

Ook in eigen land slaat de stemming van de Amerikaanse burgers steeds meer om. In een peiling van het Pew Research Center werden zij gevraagd naar de toekomstige rol van de VS in de wereld. De meerderheid (52%) was van mening dat de “VS zich internationaal met haar eigen aangelegenheden bezig zou moeten houden en andere landen zo goed en kwaad als mogelijk zichzelf moeten laten redden.” In 2002 was slechts 30% van de geënquêteerden het met deze uitspraak eens.

De verdwijnende invloed van de VS in de wereld, de kwakkelende economie en de gebrekkige toestemming in eigen land laten wat betreft Jim Reid slechts één conclusie toe:

“Met het oog op deze analyse zijn we het er over eens dat we ons op dit moment midden in een zeer zeldzaam historisch moment bevinden – de neergang van een supermacht.”

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Globalisering, Verenigde Staten. Bookmark de permalink .

92 reacties op Het einde van een supermacht: De VS kunnen de wereld niet meer domineren

  1. Monalisa zegt:

    De VS staan op het punt hun status als supermacht te verliezen. het zal tijd worden de VS heeft meer slecht gedaan dan goed, ik spreek over de jaren 2000 tot nu.

    Like

    • Infidel Pride zegt:

      @Monalisa

      Kijk naar de geschiedenis; Zal een supermacht zomaar ten ondergaan?
      Of komt er nog een finale waarin zij wil laten zien nog steeds een supermacht blijkt te zijn.

      Ik weet niet of we nu wel zo gelukkig moeten zijn met deze ontwikkelingen.
      Wij zijn het schoothondje van die supermacht die nu zijn status aan het verliezen is.
      Als zij gaat, gaan wij met haar mee.
      En of je daar nou zo vrolijk van gaat worden betwijfel ik.
      Wie er ook maar aan het roer staat hier in Nederlandje.

      Like

      • Monalisa zegt:

        De ellende onder vinder we iedere dag opnieuw neem alleen de banken crisis maar van 2007,waar we nog steeds niet uit zijn.

        Like

    • Maria zegt:

      @monalisa vergeet afghanistan en de oorlog met de Russen toen, zij de VS in de jaren 70-80 hadden Al Qaida en de muhajedin gefinancierd en terrorisme was geboren op aarde, dan wat zij deden met Cuba, midden amerika, zelf 60 miljoen indianen uitgemoord om de VS te kunnen stichten, hun acties op aarde vanaf ontstaan zijn walgelijk degoutant dat volk de voorouders van de Britten… is een moordend dominerend aard van mens, dan die slavernij in de VS racisme openlijk tot jaren 1970 en erna nog in de VS.
      Hun curriculum vitae op aarde is een en al satanisch degoutant gewoon!!!! wat deden ze niet met Joegoslavie, oekraine enz enz enz… overal waar de vs zich moeide bleef de hel achter!!!
      zie naar de EU regelrechte slaven zijn wij onder hun bewind!!!!

      Like

      • Maria zegt:

        formuleer het verkeerd de britten hun voorouders… want dat is een amerikaan van britse afkomt die die hel toen op de indianen veroorzaakten en uit moording van hen en al de rest!!!!

        Like

  2. chris2 zegt:

    Wanneer er sprake is van management by speech (Yes we can!) is een gezond wantrouwen op z’n plaats. Ook wanneer het wensdenken zover gaat dat men een persoon de Nobelprijs voor de vrede toekent zelfs voor er een enkele daad verricht is die zo’n prijs kan rechtvaardigen. Tekenen van zwakte.
    Voeg daarbij het afnemende geloof in eigen waarden en normen (populair gezegd ‘weg met ons’) en alle signalen voor een leidende natie staan op rood.

    Like

  3. Anneke zegt:

    “Goede reis, naar je eigen ‘getekende’ hell…Vieze Satanische Staten…..”.

    Like

  4. Jean zegt:

    Dat stond in de sterren geschreven vanaf het moment dat wij ‘de macht’ hebben laten nemen door lafaards en verraders, de hele dag door horen en lezen wij ‘ik wil dit….,ik wil dat…., ik wil het zo….,’ wat ze steeds vergeten is wat wij willen, als dat was gerespecteerd dan was het nooit zover gekomen dan zaten we nu niet met die massa barbaren op onze kap dan was er nu niet zoveel geweld en armoede.
    Dat wil dus niet zeggen dat wij het niet kunnen terugdraaien, wij gaan dat uiteraard terugdraaien, zeker weten en sneller dan die lafaards en verraden zouden vermoeden, dat zij zullen betalen voor hun verraad staat eveneens in de sterren geschreven.

    Like

  5. sam zegt:

    “Sinds de ineenstorting van de USSR zijn de VS als enige supermacht overgebleven.”
    Dit getuigd van kortzinnigheid of wel vaneen gebrek aan kennis. Het is niet de USSR maar tegenwoordig Rusland genaamd.
    Putin heeft de Russische strijdmachten terug aanzien gegeven en is bezig deze volledig te vernieuwen met high-tech materiaal. Bv de helikopterschepen gebouwd in Frankrijk.
    Russen hebben het beste type vliegtuig, kan geen enkel toestel tegenop, de beste tanks enz. Het enige waar de Russen niet in slagen is deftige onderzeeboten te bouwen.
    Dat de VS achteruit (zal)gaan, is zeer goed mogelijk. Maar let steeds op voor een gewond dier, dat zal proberen je te bijten.

    Like

    • Jade zegt:

      Sterk opgemerkt, die laatste zin…

      Like

      • Maria zegt:

        we moeten hopen dat de republikeinen hem op alle manieren zal stoppen nu, zijn ze zwaar mee bezig die beseffen ook dat omulsa olola genaamd nu daar een regelrecht gevaar is voor hun land!!! de Republikeinen willen vrede herstellen met Rusland en zelf afrekenen met die 8% import wat olola deed in de VS voornamelijk palestijnen hamas muslimbrotherhood en rest!!! want republikeinen zijn de christenen daar …
        er is nog een sprankeltje hoop, beste zou zijn olola publiekelijk te executeren 20 kogels door dat satanisch mulsim kopke van hem !!!!!

        Like

      • Maria zegt:

        olola moet obola zijn is zijn nickname in the States nu (grijns)

        Like

    • Maria zegt:

      yep Tupolev vliegtuigen 🙂 geen 1 militaire jet het op aarde kan daar tegenop !! 😀

      Like

    • Maria zegt:

      @sam wrong , the Russians have the best submarine on earth!!!!!

      New Russian ICBM Nuclear Submarine
      onvindbaar voor eenieder op aarde!!!!

      RUSSIA to Start Building 2 ADVANCED BATTLE-SUBS in 2013: ‘World’s Most ADVANCED’ is gereed gebouwd!!!!

      onvindbaar voor iemand op aarde deze submarine

      Like

      • Maria zegt:

        bewijs stealt onvindbaar voor eenieder op aarde!!!

        Russia Launches New Stealth Submarine

        Like

      • sam zegt:

        @Maria,
        Mooie video’s trouwens. Maar het probleem is dat de Russen (en de USSR) wel degelijk een heel pak duikboten verloren hebben. Niet alleen de Russen maar ook de Amerikanen, Fransen enz.
        Het enigste type duikboot waar de toenmalige USSR er geen enkele van verloren zijn, is de Whisky klasse.
        Dit type duikboot is nu compleet voorbijgestreefd. Pittig detail is dat dit type gebouwd was aan de hand van plans ontwikkeld door het toenmalige Derde Rijk. Na de oorlog hebben de Russen hierop de hand kunnen leggen (gepikt dus) en zijn begonnen deze na te bouwen. Van dit type duikboot ligt er één in Zeebrugge en één in Rotterdam, zijn nu wel museum schepen.
        Aangaande hun nieuwste duikboten, wait and see. De Russen zullen het zeker niet aan ons vertellen als er ééntje spoorloos verdwijnt.

        Like

      • sam zegt:

        duikboot ligt niet in Rotterdam maar wel degelijk in Amsterdam, als je een bepaalde bestemming neemt met de waterbus, dan vaar je gewoon er langs; richting oude ADM droogdokken, maar de nieuwe naam ontsnapt mij

        Like

      • Maria zegt:

        dat was vroeger Sam, Putin is een revolutionair ONGEZIEN!!! zal wel op gepast moment mijn ROOTS eren en openbaren wie en wat zij zijn op aarde!!! de vs is prut vergeleken met PUTIN en China qua militair en oorlogvoeren, weet niet of je zware gevechtssporten doet??? ikke wel volledig aziatisch… je moet niet bang zijn van degene die openlijk show verkoopt, NEEN je moet bang zijn van degene die zwijgt… Sun Tsu en de kunst van oorlog voeren, waar de vs een olifant in een porselijnen kast is 🙂 hihihi PUTIN daar moet het westen wreed bang van zijn en zeker met China als bondgenoot, China hoor je nooit maar onderschat de aziaten niet… (zware innerlijk kicken heb ik hierop 😀 )

        Like

      • Maria zegt:

        en neen deze submarine wat de Russen gebouwd hebben en tegen 2020 een arsenaal aan gaan hebben liggen in Rusland… Waarom denk je dat de vs ineens doodsbang is geworden van Putin, kleine hint, weet je zweden onlangs waar ze zochten naar submarine wetende dat het van de Russen was maar niet vonden (grijns) was ultieme test hihihi ONVINDBAAR

        Like

  6. Perfide Albion zegt:

    Ik ben altijd pro-Amerikaans geweest maar een volk dat Obama heeft gekozen verdient geen enkele steun. Bye Bye Yanks! Sterf maar met je Obama en je demo(c)ratten.

    Hallo meneer Poetin! Lang leve Rusland!

    Like

    • Maria zegt:

      idd Rusland en de BRICS landen zijn de toekomst!!! indien nu eens verdorie massaal miljoenen en miljoenen mensen van EU landen opstonden kunnen we de crash vermijden wat ons te wachten staat, lees hieronder treintrien wat ik openbaarde…

      Like

  7. Theodoor zegt:

    De VS heeft de luxe niet aangekund, waarvan akte.

    Trouwens ik ben er ook van overtuigd dat we de mooiste tijd gehad hebben.
    Je kunt het ook aan de politici zien, het is allemaal zo’n slap gedoe, niet eens snijden in eigen vlees, er zit geen pit in, alleen maar parlementaire enquates als doekje voor het bloeden en waar voorts niets mee gedaan wordt, teveel vriendjes zowel nationaal en internationaal die ze niet tegen het hoofd willen stoten.

    Voor Nederland ligt er een kans om toch een soort referendum te houden door de PVV met klare verkiezingsleuzen als;
    Bent u tegen de huidige Euro dat ons alleen maar veel geld gekost heeft,
    Bent u tegen open grenzen, wat ons alleen maar een toevloed heeft opgeleverd aan geen of laag geschoolden almede een bloeddorstig geloof binnen gehaald heeft,
    Bent u tegen de EU en wilt u graag de EEG terug,
    Bent u voor een kleiner en minder bemoeizuchtige overheid,
    Bent u tegen een banen carrousel van vrinden van politici/politieke partijen,
    Bent u voor “baas in eigen huis”

    Stem dan massaal PVV en steek zo D66’r Pechtold de gek aan die niet van inspraak houdt.

    Like

    • Anneke zegt:

      HERINNERING: De hyper-actieve verkiezings-/stem-fraude……De politieke richtingen zijn al-lang voor ons ‘bestaan’ gepland. Niet wij burgers kiezen / verkiezen, maar onze zogenaamd ‘democratische’ (OVER)HEERSERS. “It’s all FAKE…..”.

      Like

  8. treintrien zegt:

    Over de groei van china las ik vandeweek ergens een stuk, waarin werd beweerd dat de exportcijfers met een 30% zijn overgewaardeerd. De administratie werd vergeleken met het aantal schepen met goederen dat daadwerkelijk was vertrokken uit china, en dat bleek niet erg overeen te stemmen. Ook andere cijfers zijn boekhoudkundig opgeblazen. (Politiekers, overal hetzelfde vullis)
    Ik weet even niet meer waar ik dit las, het was in een linktip op GS.
    Kan dat zerohedge of iets dergelijks zijn geweest?

    Als de teneur van dat stuk klopte, staat ons een globale instorting van de economie te wachten, die zijn weerga niet kent.

    Een voorbeeld was het effect van deze crisis op staatsobligaties. Van oorsprong waren dat de meest betrouwbare ‘ effecten (zal wel niet de exacte term zijn). Een staat kon immers nooit failliet en betaalde schulden eigenlijk altijd wel terug. Dát staat nu niet meer zo vast. Amerika vult al jaren het ene gat met het andere en er was altijd wel íemand bereid om die schulden te financieren. Het lijkt er nu op dat niemand meer bereid is om de schulden van de USA over te nemen… en dan is er wereldwijd een gróót probleem.
    Ik ga op zoek naar het linkje en als ik ‘m nog vind dump ik hem nog.

    Like

    • Maria zegt:

      china en rusland dumpten jaren geleden die staatsobligaties van de VS en ze hebben de BRICS landen opgericht tegen het IMF, dat zal de ondergang VS en EU worden 😦
      ze dumpten het massaal al jaren geleden, waarom denk je dat VS zo openlijk uit was op oorlog met Putin??

      in 2010 begonnen ze ermee massaal

      http://www.ncpn.nl/manifest/2010/12/dollar.htm

      http://www.wanttoknow.nl/wetenschap/energie/luiden-rusland-china-en-iran-einde-van-us-in/

      de dumping is nu pas begonnen lees de horror wie ze opkoopt….

      België kocht volgens de TIC-data maar liefst $56,2 miljard aan Amerikaanse staatsobligaties. Maar zijn het echt alleen onze zuiderburen die al die Treasuries hebben gekocht? Sander Boon merkt op dat er achter dit bedrag ook aankopen schuil kunnen gaan van andere Europese landen, bijvoorbeeld van commerciële banken, centrale banken die via België kopen en mogelijk zelfs van hedgefondsen.

      Als we in de TIC-data van België zien staan, dan kunnen we dat misschien beter interpreteren als aankopen vanuit Europa. In Brussel staat namelijk het hoofdkantoor van Euroclear, een bedrijf met meer dan 3.500 werknemers dat in opdracht van financiële instellingen in verschillende landen financiële transacties uitvoert. Euroclear levert diensten aan financiële instellingen in onder meer België, Nederland, Finland, Frankrijk, Ierland, Zweden en het Verenigde Koninkrijk. Aankopen van Amerikaanse staatsobligaties die via Euroclear zijn doorgevoerd kunnen op die manier onterecht gezien worden als aankopen van België.

      snap je nu enig idee hoe bankroet de EU is zij kochten alles op om de VS onder de VS dwang eigenlijk hen te financieren 😦

      http://marketupdate.nl/nieuws/economie/valutacrisis/china-verkoopt-48-miljard-staatsobligaties/

      Like

      • Maria zegt:

        onder de socialistische regering Belgie is dit gebeurd

        Deze week werd ook definitief bevestigd dat Rusland al vóór maart 2014, voor een recordbedrag van US$ 26 miljard aan Amerikaanse staatsobligaties had gedumpt, ongeveer 20% van het totaal. Rusland houdt nu voor net iets meer aan $ 100 miljard aan Amerikaanse schuldpapieren over, het laagste niveau sinds de Lehman-crisis in 2008. Maar het is dus des te schokkender te constateren, dat het kleine België sinds december vorig jaar voor maar liefst US$ 181 miljard aan Amerikaanse schatkistpapieren heeft gekocht. En hiervan was US$ 40 miljard in maart aangekocht.

        LEES DE WAANZIN WAT SOCIALISTEN BELGIE DEDEN SAMEN MET NAZI SOCIALISTEN EU, en dan komen jammeren besparen op eigen bevolkingen?????

        In augustus 2013 had België nog voor ‘slechts’ US$ 167 miljard Amerikaanse staatsschuldpapier, maar in november 2013 was dit ineens US$ 257 miljard, en in maart 2014 was dit US$ 381 miljard..!! Ter vergelijking: het Belgische BNP schommelt zo rond de $ 400 miljard per jaar. Japan, de nummer 2 op de lijst van Amerikaanse staatsschuldhouders, heeft onlangs voor US$ 10 miljard verkocht, terwijl China als grootste houder zijn aandeel min of meer stabiel houdt.

        Like

  9. Sjaak zegt:

    En we nu toch erbij zijn !

    Like

  10. treintrien zegt:

    (ik wou dat mijn handtas net zo georganiseerd was als mijn bladwijzermapje 😉 )
    http://www.zerohedge.com/news/2014-11-05/we-have-just-witnessed-last-gasp-global-economy

    Like

  11. I reject the suggestion of Gorbachov stating that he started the change when he noticed that the people in East Germany wanted to be free. The change was in reality caused by the defeat of the Gunships of the Red Army in Afghanistan against the CIA equiped Stinger shoulder rockets to the Mujahedeen under the geostrategy of Zbigniew Brzezinski Grand Chessboard.
    Ik verwerp de suggestie van Gorbachov met zijn stelling dat hij de omwenteling begon toen hij zogenaamd merkte dat het Oost Duitse volk vrij wilde zijn. In werkelijkheid werd de neergang van de Sovjet Unie veroorzaakt door de nederlaag van de gunships van het Rode leger tegen de door de CIA met Stinger schouder raketten uitgerustte Mujahedeen onder de geostrategie van Zbigniew Brzezinski Grand Chessboard
    http://en.wikipedia.org/wiki/The_Grand_Chessboard

    Like

  12. Maria zegt:

    tja this was my dream and my curse…..

    eindelijk komt die uit!! de VS heeft zoveel vernield op aarde, soevereine landen naties heeldere continenten…. terrorisme op ons gezet ongezien

    I had a dream…. It came true…
    alles en iedereen keert buiten nazi west EU tegen de VS…
    nu nog van Nazi EU vanaf geraken en dan mss kunnen we EINDELIJK de islam verslaan en in vrede leven??? I still have this dream and won’t give up dreaming about it !

    Like

    • Trucker zegt:

      Ik zie dat gewaardeerd reageerder Jan deze nog niet heeft gepost dus plaats ik het maar.

      Like

    • Trucker zegt:

      @ Maria 8 november 2014 om 22:19

      Heimelijk hoopt u op iets heel anders wrouwmens en los van die zekerheid die ik heb wordt ik moe van dat “nazi” gedaas.

      Like

      • Theresa Geissler zegt:

        Hè, hè, blij, dat een ander het eens opmerkt, Trucker!
        Eerlijk, dít is nu eens een opluchting: Zelf durfde ik er geen tweede keer meer over te beginnen, uit angst, de hele gifbeker weer over me heen te krijgen.

        Like

      • Maria zegt:

        tiens… 90% op de blog hier inclusief EJ BRON erkent de Nazi aanhang van links in de EU en VS… hoe strange dat jullie beiden dat nu net blijven ontkennen????

        FOTOSHOPPER Obama

        weet ge ga met 2 samen wonen, enige reactie van mij verkrijg je niet meer… want uiteindelijk stopt het niet, subtiel poken en de realiteit onder ogen te zien.
        Ciao!!!

        Like

      • Trucker zegt:

        @ Theresa Geissler 9 november 2014 om 12:26

        Ik weet dat u een slimme dame bent dus wat ik onlangs (*) heb gepend is hier voor het volle pond te koop.

        (*) Gisteren 😉

        Like

      • Trucker zegt:

        @ Theresa Geissler 9 november 2014 om 12:26

        “…Zelf durfde ik er geen tweede keer meer over te beginnen, uit angst,…”

        “…uit angst,…”

        Meisje Theresa ik denk dat u best moedig bent, moediger als velen (mezelf incluis) want we zijn niet vergeten dat u één van de eerste was die zei ik stap mee in die manifestatie…tegen de islam(ieten).
        Dat was trouwens de reden dat ik veel respect heb gekregen voor u, dus die “angst” heet ik eerder een teveel aan beleefdheid om eens uit uw krammen te schieten.

        Na eens rustig alles te overlezen acht ik het nodig om te duiden wat er moet geduid worden.

        Maaaaar dat is genoeg wierookvat voor een hele maand dus vanaf nu ben ik terug de ijzervreter die boos zal worden als er een tekst verschijnt die spot met onze Joods-Christelijke waarden.

        Like

    • sam zegt:

      Leuke video, Gillerman spreekt hier meer dan de waarheid.
      Waarom je door trucker beschuldigd wordt van dat je een nazi bent, gaat er bij mij niet in. Als je commentaren leest die trucker de laatste week postte, is het steeds ruzie zoeken en alles afbreken. (… verwijderd door webmaster)
      Spijtige aan deze site is dat wij personen niet kunt blokkeren, zodat je nooit hun (stomme) commentaren dient te lezen of zelfs maar op te reageren.

      Ga zo door Maria.

      Like

      • Maria zegt:

        enige wat ik erover nog kwijt wil… idd spijtig dat EJ geen knop heeft om voor persoonlijk gebruik sommigen te blokken zodat je die cinema en beledigingen niet meer hoeft te lezen, enne heb veel door hoor, hihihi je moest eens weten Sam
        bedankt voor je steun

        xx

        Like

      • Trucker zegt:

        @ sam 9 november 2014 om 13:02

        (Zoals ik al juist ingeschat had : correct lezen is niet voor u weggelegd.)

        Censuur hé jongen dat zou nu eens prettig zijn, wis de comments die u nu bevallen of ze tegenstrijdigheden aan de kaak stellen of goede argumenten bevatten wis ze, gooi ze in de virtuele prullenbak, dan hoeven ze niet beantwoord te worden.
        Het verlengde daarvan is ban de personen die dit schrijven van de blog of forum en een logisch gevolg is ban ze uit de maatschappij.
        Kritsiche opmerkingen worden niet gewaardeerd omdat het een wetmatigheid is : wie geen argumenten heeft doet het zoals enkelen op deze blog en opvallend lieden die hier enkele maanden komen schrijven (het vrouwmens Maria na een paar postings die ze niet kon beantwoorden met goede steekhoudende inhoud wou me a weghebben van deze blog) menen te weten wie/wat en hoe…
        Neigt naar links en doet me denken aan de communistische heilleer : kritiek wordt niet geduld.
        Kom af met goede argumenten ipv wat gedaas zonder inhoud en dat schelden…

        Like

      • Monalisa zegt:

        Like

      • Trucker zegt:

        @ Maria 9 november 2014 om 13:49

        Tja Maria dat is inderdaad spijtig want nu moet u voortdurend maar wroeten om een consistente text te kunnen pennen om een reactie te kunnen beantwoorden…ik meen te weten dat dit het doel is van een blog of forum of ben ik mis en mag het alleen maar om gelijkgestemden gaan dus onder en boven de korenmaat eraf ?

        Like

      • Theresa Geissler zegt:

        @Sam, 13.02u.: Wel goed lezen: Daar beschuldigt hij haar nu juist helemaal niet van!
        Niemand hier, trouwens. Wat Trucker hier te kennen geeft is alleen maar, dat hij er moe van wordt, dat Maria de Godganse tijd in alles en iedereen maar nazi’s ziet. En dat komt mij eerlijk gezegd ook af en toe de strót uit.
        Natuurlijk is het terecht om het met verschillende systemen oneens te zijn! Maar nazi’s -en satanisten trouwens- dat is zo ’n extreem begrip, dathet bezijden de realiteit is om daar alles en iedereen van te gaan betichten.
        En we moeten het juist hebben van die REALITEIT.
        Nogmaals: Dat ze een Nazi is, zegt NIEMAND.
        En jammer voor jullie, maar alles en iedereen deleten wat je niet bevalt, behoort nu eenmaal niet tot de mogelijkheden.

        Like

      • Trucker zegt:

        @ Monalisa 9 november 2014 om 14:16

        Monalisa alles is vergeven en vergeten die vlag 😉

        Like

      • Trucker zegt:

        @ Theresa Geissler 9 november 2014 om 14:39

        U weet waarom ik u meisje heet hé, ik ken er maar enkele en die heten dan Pamela (G) uit de USA en Marine (L), van het mooie land waar Delamontagne (de bofkont) nu luilekkert dus u bent in goed gezelschap 😉

        Like

  13. windwens zegt:

    Deze tol zat er zeker aan te komen het is voor geen enkel land mogelijk zoveel oorlog te voeren dat het niet bij het land zelf zal gaan opbreken. Als je agressief ben naar anderen dan roept dat agressie op naar jezelf. Ik geloof dat dit toch wel zo universeel is als maar zijn kan. Obama zoekt nu allerlei uitwegen om het eigen losgemaakte beest die het samen gecreëerd heeft met de Saoedie vriendjes in toom te houden en het lukt niet. Niet zo gek als je altijd de baas wil spelen worden mensen je gewoon zat zo simpel is het.Nu moet men trachten in 2 jaar tijd de boel te repareren wat de gek in 6 jaar heeft gesloopt. Bush was niet de best President maar stond nog ergens voor en wist ook niet de hele wereld tegen zichzelf in het harnas te jagen maar deze laatste is een deviant van de bovenste plank ik vraag het me af of ze dat daar nog twee jaar met deze joker gaan volhouden. Er is al drie keer op hem geloerd en vele veteranen zijn zo achtergesteld en door gedraaid door deze malloot dat het nog wel eens ernstig verkeer met hem kan aflopen.

    Like

  14. Louis Burgemeestre zegt:

    Als de Amerikanen terug keert tot JHWH dan zullen ze weer onverslaanbaar zijn. net als eens Nederland.

    Like

  15. joopklepzeiker zegt:

    En maar volhouden dat obola niets bereikt heeft !

    Zo te lezen veel obola fans hier .

    Like

    • Maria zegt:

      hahaha ja ‘die hard fans” sarcastisch bedoeld 😀

      Like

      • joopklepzeiker zegt:

        U is een grote FAN maar u beseft het nog niet .

        Like

      • Theresa Geissler zegt:

        @Joopklepzeiker, 15.11u: Veel voorkomend verschijnsel: Diehard-linksen beseffen doorgaans ook niet, dat ze feitelijk grote fans zijn van het nazi-gedachtengoed.
        Iedereen neemt het waar, behalve zij zelf.

        Like

      • Maria zegt:

        ik een fan van obola ???? whhahahahahahaha jaja oh my god gekker kan het niet worden!!! hahahahahaha knappe fan ben ik dan door te openbaren wie hij is en wie de CIA nazi oprichters zijn en ik OPENLIJK fan van Putin ben!!!
        hahahahaha mensenlief!!! mijn roots zijn totaal door de VS uitgeveegd en aan de islam overgedragen, oneindig hier gepost!!! en mij dan als een fan van obola omulsa betichten???? echt waar Joop waar haal je het !!! veracht de VS en zijn obola ongezien!!! als men mij maar kan bashen op deze site… wel raakt mijn koude kleren niet meer andere reaguurders en EJ weten beter!!!

        Like

      • Maria zegt:

        ach ja vergeet ik de oekraine nog te vermelden… daar waar de EU en VS illegaal regelrechte fascisten aan de macht bracht totaal dat land in een burgeroorlog zetten de oost russen daar massaal aan het uitroeien zijn !!! Putin heeft zich er NOG niet in gemengd… maar dat is ook normaal zeker fascisten daar aan de macht die openlijk met hitler leuren en de dood willen van 8 miljoen russen daar, zich gaan mengen in een Oost europees land die geen lid was van de EU, daarvoor was er geen oorlog in dat land, tot van balen verhofstadt en compagnie via de maidan kiev dat land totaal om zeep hielpen… dat vergeet je er wel bij te vermelden niet??? ze wilden de <krim afnemen waar de Russen meer dan 200j hun militaire vloot hadden, houden de russen ginder een referendum is dat ILLEGAAL maar westen EU VS gaan dan beslissen wie daar aan de macht mocht komen???
        waanzin over dingen praten waar je geen sikkepit van afweet!!!
        ooit al over google gehoord en zaken opzoeken en verifiëren???? denk het niet

        http://www.express.be/joker/nl/brainflame/de-oekraiense-horrorregering-ultra-liberalen-neo-nazis-en-ander-uitschot/203365.htm

        lees wie er aan de macht werd gebracht in oekraine nen BANKIER van het IMF

        http://www.gewoon-nieuws.nl/2014/02/oekraine-klaar-om-door-wall-street-geplunderd-te-worden/#.VF-PMmdiiM-

        Like

    • Trucker zegt:

      @ joopklepzeiker 9 november 2014 om 15:11

      joopklepzeiker, ik zal u brutaalweg joop heten eerste keer dat ik volledig instem met wat u pent.

      Er is voor alles een eerste keer, ook op Bron’s blog.

      Like

  16. Jan zegt:

    Nu de tussentijdse verkiezingen zo grandioos verloren zijn door de communisten/’Democraten’ krijgt Israël voor de 1000ste keer de agressie van de Gek over zich heen:

    Jen Psaki: Israël had heel wat burgerslachtoffers minder kunnen maken*

    * ofwel: waarom pleegt dat volk niet collectief zelfmoord door zich niet te verdedigen

    Like

    • Maria zegt:

      wacht maar… VS gaat meemaken wat ze zelf overal op aarde aan hel brachten, de hamas lovers, is het je nog niet opgevallen iedere keer nu dat zone hamas terrorist aanslagen wilde plegen en de Israelische diensten hem wel moesten doodschieten ze allen opeens amerikaanse nationaliteit hadden???
      dit mens kan niet schrijven wat ik persoonlijk met haar zou doen!

      Like

  17. Jan zegt:


    De criminele kliek van Washington vertegenwoordigt niet het volk, net zomin als dat Brussel Europa vertegenwoordigt en Den Haag het Nederlandse volk. Dus hopen dat de VS ten onder zal gaan is dus precies hetzelfde wat menig aanhanger van links hoopt, dat Israël weggevaagd wordt.
    Duidelijk is dat ook menig ‘rechtse’ er geen enkel probleem mee heeft met bestuur van fascisten in het Kremlin en in Peking

    Like

    • Willie zegt:

      ”De criminele kliek van Washington vertegenwoordigt niet het volk”
      Nee ,idd MAAR ze zijn er wel de baas ,dus de mening van t volk kan ,lelijk gezegd, hun blote kloten niet schelen , !!
      Heb je t nu door Jan ????

      Like

  18. Jan zegt:

    De commentaren van enkelen hier over Amerikanen zoals van Perfide Albion en Maria zouden op Stormfront niet misstaan.

    Like

    • Maria zegt:

      ik weet niet hoe je comment te interpreteren….
      maar vertel me een keer welk goeds de VS heeft gedaan op aarde??? enkel oorlogen veroorzaakt op aarde om hun ziekelijke imperialisme en dollar overal op te dringen, al qaida opgericht, regelrecht hamas steunen tegen Israel, IS mee groot gemaakt door anti Assad de “vrijheidsstrijders” nu de koppensnellers van de planeet te bevoorraden qua wapens waar ze de Christenen aan de lopende band op de meest wrede barbaarse manieren afslachten daar… en zo veel meer ellende…
      wat bedoel je met dat Perifide en in niet zouden misstaan op Stormfront???

      Like

      • Jan zegt:

        Alsof de bezetting van oost-Europa aan jullie voorbij is gegaan, de moorden, de gigantische terreur. Wat jullie bedrijven is revisionisme van het ergste soort en heeft inmiddels het niveau bereikt van de Israëlhaters en palestinofielen.

        Like

      • joopklepzeiker zegt:

        O jee, een voorstander van de grote proletarische culturele revolutie .

        Like

      • Maria zegt:

        heu mijn land was niet bezet door de Sovjet Unie,de landen die wel bezet waren waren de landen die in de tijd samen met hitler werkten en de orthodoxe christenen en Joden er massaal er uitroeiden… ken je geschiedenis hieromtrent!!!
        en na de val van de Sovjet Unie… welke landen bezetten zij dan?? Welke landen heeft Rusland oorlog gaan zoeken stoken zoals de VS en EU nu doen??? ze hebben ze laten gaan na de val van Sovjet Unie, hadden tjetjenie moordende islam zelf waar ze mee moesten afrekenen maar daar was de EU om het op te nemen voor die terreur islam tjetjeen… De VS weekte voormalige staten los van de Russen om er NAVO te zetten!!!
        denk dat je eens een keer HEEL goed moet lezen wat Gorbatjov schrijft qua verbreken beloftes naar Rusland toe na die koude oorlog!!! niets van dit kan je PUTIN verwijten!!!

        Gorbatsjov eist van de EU en Rusland de opheffing van de sancties

        hihihi wat een opmerking zelf niet afkomstig van oostblok en dan deze onzin schrijven!!
        Putin welk land bezet hij??? waar is hij oorlog gaan voeren??? waar dan???
        De VS daarentegen???pakistan, afghanistan, Irak, Libië, Syria gans het midden oosten de terroristen gaan bewapenen nu waar IS door groot is geworden etc etc… maar ja dat mag dan en is normaal??? en dan Perifide en mij gaan verwijten dat wij op het stormfront thuishoren???

        Ja man twiglight zone

        Like

  19. sam zegt:

    Als je Europa bekijkt, wordt deze nu gegijzeld door één van de oude historische machten. Namelijk Duitsland, Merkel dient zich aan als de “nieuwe fuhrer”. Bij de herdenking van de 25 jarige val van de Berlijnse muur, maakte oud-president Gorbatchov een opmerkelijke toespraak. Namelijk dat zowel Europa als Rusland hun boycot maatregelen dienden op te heffen. Daar beiden tot Europa behoren en meer toenadering met elkaar dienen te zoeken. Daar dit ten goede zou komen aan de wereldvrede.
    Uit de mond van Gorbatchov is dit een zeer opmerkelijke toespraak, hij is namelijk een tegenstander van het eerste uur,van Putin.
    Maar ja bij Merkel helpen wijze woorden (blijkbaar) niet.

    Like

    • Maria zegt:

      het bewijs hoe obola de vernietiging wilt van de mensheid christenen Joden en Israel!!!
      hopen op onze blote knieën dat de republikeinen letterlijk afrekenen met omusla obola voor de wereld echt in brand staat!!!! jeeses f*****g christ omusla wilt met iran samen werken???? de aartsvijand van de VS
      Republikeinen zijn de christenen daar en steunen Israel!! dus er is een sprankeltje hoop …

      Like

      • joopklepzeiker zegt:

        Zou het mogelijk zijn dat u uw gedachten en ideeën zo niet meningen eens een wat coherent organiseert .

        Tot nu lees ik eigenlijk maar wat onsamenhangend gebral .

        Like

      • joopklepzeiker zegt:

        Even een aanvullende observatie .

        Het lijkt erop dat uw hersens wat overbelast zijn met niet geheel verwerkte en begrepen informatie waarbij vooral ook het tijdsbestek een stiefkind is geworden.

        Misschien eens iets rustiger aandoen, wat meer georganiseerd en overdacht uw mening uiten, dat zou uw zaak ten goede komen en vooral het begrip vergroten, want dat is immers toch uw bedoeling van uw aanwezigheid hier, info verspreiden in een coherente wijze zodat een ieder er kennis van kan nemen.

        Like

      • Theresa Geissler zegt:

        Om deze waarheden op een dergelijke indringende en vooral núchtere manier in het midden te brengen, moet men jk ‘heten…….’
        Applaus, Joop!

        Like

      • Maria zegt:

        is toch dubbelzinnig hier niet?? verdedig ik de joden en openbaar de aard van omusla en wat zijn plannen zijn dan is het gebral van me als anderen het doen muisstil van jullie … jaja surrealistisch is dit hier van sommigen!!!
        en dan mij gaan verwijten dat ik een die hard fan ben van obola en nazi, hahahahah man aub… als je nu nog niet doorhebt aan de hand wat ik openbaar pfffffff en anti nazi en omusla ben, tja pure bashing he op mijn persoon… dacht dat dit gestopt was, maar blijkbaar niet…. don’t care mij kan je niet weerhouden om de waarheid over nazi EU leiding nazi omusla en anti haat van hen tegen Israel te openbaren… daar draait de site van EJ BRON om!

        Like

  20. Louis Burgemeestre zegt:

    Nee dank je dan wordt ik weer er uit geknikkerd

    Like

    • Trucker zegt:

      Louis Burgemeestre 9 november 2014 om 16:02

      Ik wacht op een mooi Bijbels proza waar het hier de laatste tijd aan ontbreekt, krijg meer de indruk dat het verwordt tot een bruine kroeg waar er door euh …reageerders nogal gescholden wordt.
      En voor la petite histoire, nu is het eens niet ik die de afgelopen week gescholden heb, integendeel ik ga mijn leven beteren (lees mijn teksten aanpassen) 🙂

      Like

    • Harry zegt:

      Oh , dus je weet het wél !
      Het is niet dat je het nog steeds niet snapt .

      Like

  21. Trucker zegt:

    Hey Boss ben voldaan want net lekker kippetje opgepeuzeld I know off topic maar who cares 🙂 en beval net van een geweldige vondst : u rommelt wat met uw blog en maak een —>DELETE<—knopje waar reageerders op drukken als ze iets lezen wat hun niet aanstaat.
    Sommige reageerders 😉 zouden dat een geweldig idee vinden want Trucker (ikke dus) of misschien ook meisje Theresa zouden veelvuldig "gedeleet" worden als de argumenten niet voorhanden zijn om een fatsoenlijk antwoord te plaatsen en aangezien u de mogelijkheid tot schelden heeft geneutraliseerd blijft er dus voor "sommige" reageerders niet veel ruimte meer over dan : boem, pats, weg ik wil dat niet lezen, ik wil dat niet weten…
    Goed dat de maaltijd afgelopen is want zou ik er nog aan moeten beginnen kreeg ik gegarandeerd buikkrampen van de LOL.
    Dus uiteindelijk eindigt mijn dag nog eens zoals het hoort te zijn : goed.
    Euh voor de goede verstaander dit is ironie 🙂

    Like

    • sam zegt:

      Jouw enigste zelfs geschreven bijdrage aan deze topic is
      Hey Boss ben voldaan want net lekker kippetje opgepeuzeld
      Gefeliciteerd, wat dat met het onderwerp van de topic te maken heeft ontgaat mij volledig.
      Dat je niet wat ik bedoelde toen ik dat schreef, verbaast mij niet

      Like

      • sam zegt:

        laatste zin moet zijn:
        Dat je niet weet wat…

        Like

      • sam zegt:

        Ik kan er niets aan doen dat je verschil niet kent tussen iemand blokkeren en deleten. Vermits dat je toch beweert super-verstandig te zijn, is dit wel heel verwonderlijk. Moest er een blokkeer-functie voorhanden zijn. Dan diende ik je commentaren zelfs niet te lezen. Eenieder ander zou dit wel kunnen.
        De laatste week heb je alleen commentaar geleverd op de reacties van meerdere reaguurders. Waarbij de beleefdheidsgrenzen meer dan overschreden werden. Spijtig genoeg heb ik van jouw hand geen enkele originele reactie gelezen op eender welke topic

        Like

      • Trucker zegt:

        @ sam 9 november 2014 om 20:05

        Kan er niet aan doen maar een grijns van oor tot oor op dit moment ontsiert mijn lelijke kop.
        Goed jongen…als je al die moeite neemt om aandachtig mijn bijdragen te lezen signaleer dan ook eens de schrijffouten, want ik heb om budgettaire redenen mijn lieftallige medewerkster moeten ontslaan en mijn scholing was maar tot het zesde leerjaar dus niet veel soeps.
        Dus dat u mij “super-verstandig” acht is net te veel eer, verstandig is ook al een goede beoordeling 😉

        Like

    • Monalisa zegt:

      was het een kippetje of een haantje?,
      Trucker ik vind het geen goed idee.

      Like

  22. Jan zegt:

    “de landen die wel bezet waren waren de landen die in de tijd samen met hitler werkten”

    Precies zoals ik zei, revisionisme van het ergste soort te vergelijken met de leugens van de palesiniofielen. Ik krijg het zelfs op een presenteerblad aangereikt en waarmee mijn hartelijke dank.

    Like

Plaats een reactie