2039 – De Muur staat er weer (satire)

Screenshot_3

(Door: Juvenalis – Vertaling: E.J. Bron)

In het jaar 2014 vierden de Duitsers dat het 25 jaar geleden was dat de Berlijnse Muur viel. Ze konden niet bevroeden dat in het jaar 2039 na 25 jaar burgeroorlog de Muur er opnieuw zou staan: Hoolistan in het Westen en Salafistan in het Oosten zijn de beide landen die Duitsland dan scheiden. Via een door CERN bereidwillig ter beschikking gestelde wormhole zijn twee redacteuren van de “Spügel” naar de toekomst gereisd en berichten na hun terugkeer over de beide Duitse staten.

Max: “Wanhopig in Hoolistan”

Hoolistan is een wereld zonder orde. Hier heerst chaos. Sinds koning Kalle I. de macht heeft overgenomen, zinkt het land in het moeras. Wie de straat opgaat, wordt hoogstwaarschijnlijk aangereden. Overal zie je vrouwen uit de lage milieus met een warrige blik en vol tatoeages, die zich schaamteloos prostitueren als ze hier zin in hebben.

De geweldscriminaliteit bloeit, overal in de bossen komen hordes jonge mannen bij elkaar om met elkaar te vechten. Het gif testosteron heeft de macht in de staat en de samenleving overgenomen. Het straatbeeld wordt vaak bepaald door veelvuldige en heftige conflicten tussen rivaliserende rockerbendes.

Het onderwijs heeft de afgelopen jaren zwaar geleden: er is sprake van een gebrekkige kennis in lezen en schrijven, er worden nauwelijks nog hogescholen bezocht, Nobelprijzen blijven uit. De economische standplaats Duitsland schijnt voor altijd vernietigd.

Straten, bruggen, ziekenhuizen en scholen vervallen, omdat er steeds minder mensen zijn die in staat zijn zonder fouten dingen te bouwen. Kalle I. adviseert de bevolking om de auto aan de kant te doen en over te gaan op de robuuste motorcross machine.

De publiekrechtelijke omroep is afgeschaft, er bestaan alleen nog maar 5 privézenders: FIFA, UEFA, DFB, regionaal voetbal en het tatoeagekanaal. Wie klaagt over deze ontwikkeling, wordt belast met zware sociale buitensluiting – hij wordt uitgelachen, bespot en gemeden. Zo wordt de bevolking wreed onderdrukt. In het rijk van Kalle I. bestaat geen burgerlijke vrijheid.

Verslaggever Max komt geschokt uit Hoolistan terug: daar kun je niet leven!

Lisa: “Op weg naar Salafistan”

Salafistan is een ordentelijk en schoon land. Hier heerst de sharia. Sinds kalief Pierre I. het land naar de toekomst leidt, geldt er een streng alcoholverbod. Wie dit verbod overtreedt, krijgt zweepslagen. Daarom zijn er ook bijna geen verkeersongevallen meer in Salafistan.

De vrouwenrechten zijn hersteld: een kijkspleet van maximaal een vinger breed garandeert dat de vrouwen niet lastig gevallen worden.

Het criminaliteitscijfer is gedaald tot nul, nadat alle verdachte personen gekruisigd, gestenigd of onthoofd werden. Ook voor kleinere vergrijpen worden ledematen geamputeerd en er heerst rust en vrede in het land als nooit tevoren, omdat delicten extreem impopulair geworden zijn.

Nog nooit ging het zo goed met het onderwijs: alle burgers spreken één vreemde taal (Arabisch) vloeiend en kennen één boek (de koran) volledig uit hun hoofd. Natuur- en ingenieurswetenschappen zijn echter verboden; in zoverre is de wetenschappelijke standplaats sterk veranderd.

Straten, bruggen, ziekenhuizen en scholen werden opgeblazen en worden niet meer opgebouwd. De ruïnes laten de grootsheid van Allah zien. Dat getuigt van een verstandig historisch bewustzijn. Tussen de ruïnes ziet men kameelkaravanen: verkeer is 100% ecologisch.

De privételevisie is consequent afgeschaft. Er bestaan nu 5 publiekrechtelijke zenders met waardevolle informatievoorziening: Koran-TV, Hadith-TV, Sira-TV, Fatwa-TV en History Channel met een uit 1416 delen bestaande documentaire over de geschiedenis van de islam, die steeds herhaald wordt. Niemand klaagt over deze programmakeuze: De terughoudend toegepaste doodstraf behoedt het land voor ontwrichtende kritiek en garandeert de vrijheid van iedereen.

Verslaggeefster Lisa wil spoedig naar Salafistan terug: Daar wordt sociale rechtvaardigheid gerealiseerd.

Bron:
www.pi-news.net
Auteur: Juvenalis

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Duitsland, Islam, Krankzinnigheid, Satire. Bookmark de permalink .

3 reacties op 2039 – De Muur staat er weer (satire)

 1. Theresa Geissler zegt:

  Het is allebei niets. Maar als je echt geen andere keuze zou hebben dan tussen die twee, koos ik tóch voor Hoolistan.
  En dat is géén geintje.

  Like

 2. Jade zegt:

  Inderdaad, het is allebei niets.
  Laten wij de Russische tanks helpen, mochten ze komen…
  Zie hier de nieuwe verkeersborden:

  ↑ Гаага ↑ (Den Haag)

  ↑ Брюссель ↑ (Brussel)

  Like

 3. leefbarbaar zegt:

  Wel een aardig, dit stukje. Maar doorgaans kunnen mensen die ver in de toekomst kijken absoluut niet waarnemen wat er om hen heen gebeurt. Gezien vanuit het standpunt van de individu is zowel de overheid een bedreiging als de islam. Ieder totalitair systeem is dat en daar wil niemand naar toe.
  Blijft wel overeind dat de muur er al lang weer staat. Nu nog rond enclaves van haatvolk. Maar deze muur is van rubber en wordt eindeloos opgerekt en omsluit steeds meer land. Er is dus weinig te vieren.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s