‘De antiracisten houden racisme in stand’

Screenshot_30

(Door: Marco Visscher)

Hoezo maakt racisme een comeback? Racisme komt nog maar weinig voor, beweert Adrian Hart. Helaas worden we door antiracismecampagnes aangespoord om in alles racisme te zien en om ons slachtoffer te voelen.

Racisme op en rond de voetbalvelden is menens. Alleen al vorige maand werden in Italië twee clubs (Inter Milaan en Hellas Verona) beboet wegens racistische spreekkoren. Dnjepr Dnjepropetrovsk kreeg een boete voor een racistisch spandoek. In Roemenië kreeg de spits van Concordia Chiajana een bananeschil naar zijn hoofd. Fans van CSKA Moskou misdroegen zich bij de Champions League-wedstrijd tegen AS Roma. Er loopt een onderzoek tegen de racistische opmerkingen die de Braziliaanse spits van Sjachtar Donetsk heeft moeten ondergaan… De lijst is verre van volledig.

Om het tij te keren, overweegt de Engelse voetbalbond clubs op te dragen om tenminste één kandidaat van een etnische minderheid mee te nemen bij een vacature voor een technisch directeur. Actiegroepen roepen op om een wedstrijd stil te leggen bij een racistisch incident. President Poetin moet het racisme in de voetbalstadions gaan bedwingen, anders dreigt een boycot van het WK van 2018 in Rusland.

Niet alleen in het voetbalstadion woekert het racisme. Op schoolpleinen, bij de ingang van de discotheek, op kantoor bij de beoordeling van sollicitatiebrieven: overal ligt racisme op de loer. Ook in ons land, waar al ruim een jaar een verhit debat woedt over Zwarte Piet.

Lees verder>>>
(h/t sprx & Martien Pennings)
Dagblad Trouw

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Racisme. Bookmark de permalink .

7 reacties op ‘De antiracisten houden racisme in stand’

 1. Future Child zegt:

  Wat een zieke foto. Van die neger die een weerloos mens trapt.

  Like

 2. delamontagne zegt:

  Zou deze oudere cassiëre uiteindelijk ook “racistisch” worden??????????
  Voorstad PARIJS::
  Fresnes (94): een cassiere wordt geslagen met een ijzeren staaf; door de verscheidenheid waarmee het zo goed samenleven is………….

  Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @amontagne:12.50. uur. Dat ijn nou de VRIENDEN van de LAZWANS RUTTEN (VVD). Bij dit schorum zou Dhr. Wilders niet in de schaduw kunnen staan! rp dat moslimgepeupe toch de Middelandse Zee over! Kotsen moet ik van deze BOSMAKAKEN!!

   Like

 3. Sjaak zegt:

  TOTDAT DE DAG KOMT WAAR ZE WIE BIJ DE
  JUWELIERSVROUW TEGEN EEN 9mm LOPEN !

  Like

 4. Jean zegt:

  Zie je foto’s met geweld, dus dagelijkse kost, dan zie je steeds van dat zwart tuig naar hoofden trappen, het zijn nu eenmaal onder, onder, onderontwikkelde primitieve dieren die wij zo snel mogelijk uit Europa moeten trappen anders wordt het hier een bloedige bedoening.
  Alle geïmporteerde rotzooi komt uit Afrika en het midden oosten, lees moslimlanden en het is nu net die vuiligheid die wij asap willen kwijt zijn.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s