Gorbatsjov eist van de EU en Rusland de opheffing van de sancties

Screenshot_28

Michail Gorbatsjov

(Vertaling: E.J. Bron)

De laatste leider van de Sovjet-Unie, Michail Gorbatsjov, is er van overtuigd dat de huidige politiek van het Westen schadelijk is voor Europa. Zonder een Russisch-Duits partnerschap zou er geen sprake zijn van veiligheid in Europa. Daarom moeten de EU en Rusland beginnen met de wederzijdse opheffing van sancties.

Bij de festiviteiten rondom de 25e verjaardag van de val van de Berlijnse Muur in Berlijn heeft de voormalige staats- en partijchef van de Sovjet-Unie, Michail Gorbatsjov, zware beschuldigingen tegen het Westen geuit. In verband met het Oekraïne-conflict zei hij zaterdag: “De wereld staat op de drempel van een nieuwe Koude oorlog. Menigeen zegt dat deze al is begonnen.” De afgelopen maanden heeft zich een “vertrouwensbreuk” voltrokken. Gorbatsjov sloot met zijn waarschuwing aan bij zijn jongste uitspraken, waarin hij al had gewezen op de gevaren van de toespitsing in Europa. Destijds had hij gezegd: “De wereld staat aan de rand van een groot ongeluk.

De winnaar van de Nobelprijs voor de Vrede, die geldt als een van de vaders van de Duitse eenwording, verweet het Westen en vooral Amerika zich na de omwenteling in 1989 niet aan hun beloftes te hebben gehouden. In plaats daarvan had men zich tot winnaar van de Koude Oorlog verklaard en voordelen gehaald uit de Russische zwakheden. “De gebeurtenissen van de afgelopen maanden zijn de consequenties van een kortzichtige politiek, van een poging om vaststaande feiten te creëren en de belangen van de partner te negeren.”

Al in de jaren-90 zou het Westen ermee begonnen zijn om in de betrekkingen met Rusland het vertrouwen te ondermijnen dat mogelijk werd gemaakt door de vreedzame revolutie in Duitsland en Midden-Europa. “De uitbreding van de NAVO, Joegoslavië en vooral Kosovo, raketverdedigingsplannen, Irak, Libië, Syrië”, noemde Gorbatsjov als voorbeelden. “En wie lijdt het meest onder deze ontwikkeling? Dat is Europa, ons gemeenschappelijke huis.”

Ongeacht de zware vertrouwenscrisis eiste Gorbatsjov, wiens politiek van de opening de voorwaarden voor de hereniging hadden geschapen, een stabilisering van de Duits-Russische betrekkingen. “Hier in Berlijn, op de verjaardag van de val van de Berlijnse Muur, moet ik vaststellen dat dit alles ook negatieve effecten heeft op de betrekkingen tussen Rusland en Duitsland”, zei hij. “Laten we ons herinneren dat er zonder Duits-Russische partnerschap geen veiligheid in Europa kan bestaan.” Gorbatsjov ontmoet maandag bondskanselier Angela Merkel.

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Duitsland, Europa, EUSSR, Historie, NAVO, Rusland, Volksvijandigheid, VS, Westen. Bookmark de permalink .

33 reacties op Gorbatsjov eist van de EU en Rusland de opheffing van de sancties

 1. Vederso zegt:

  Vanaf 19.45 op Ned 2 verslag van de festiviteiten.

  Like

 2. Maria zegt:

  ja ja dit komt omdat de EU in een neerwaardse spiraal zit economisch en de rest, crash banken komt eraan :-(, terwijl de oplossing zo simpel is, kappen met de VS en zaken doen met Rusland..
  ¨Probleem zijn die bilderberggroep en de socialisten in de EU landen en de pseudo elite politiek die in die loges zitten… die gaan dat niet doen of de mensheid moet OPSTAAN in de EU en zelf die EU dwingen desnoods ontbinden, enkel miserie gaf die EU en de islam er gratis bij …

  Like

 3. Monalisa zegt:

  Hij heeft gelijk de sancties woorden op massaal overtreden ook door Nederland

  Like

 4. Cathja zegt:

  Europa moet de woorden van Gorbatsjov ter harte nemen! Deze man heeft er aan meegewerkt dat 25 jaar geleden zeer velen de vrijheid (terug) kregen, en dat moeten we ons ook nu realiseren.
  We hebben Rusland nodig voor een stabiel Europa. We kunnen ons niet nog eens een ‘koude oorlog’ permitteren, en daarom moeten de wederzijdse sancties worden opgeheven, als teken van goede wil.
  Het westen dient zich te houden aan de afspraken die ooit zijn gemaakt met Rusland, en zich niet te laten gebruiken door de VS. We moeten ons niet steeds de les laten lezen door Obama, maar onze eigen (Europese) koers varen. Obama wil Europa gebruiken om er zelf beter van te worden, maar laten we vooral niet in die val trappen! Als we niet op onze hoede zijn, worden wij meegesleurd in de val van de VS die sommigen voorspellen voor 2016!

  Like

 5. Harry zegt:

  Hij is al een dagje ouder , maar nog steeds helemaal bij de les .
  Het lijkt me het beste dat de Europese “leiders” hun oor bij hem te luister leggen en die zwarte praatjesmaker in de VS gewoon laten verrekken . Die verrekte taqiyya-neger .
  Vorige keer heeft Gorbatsjov samen met Reagan de wereld enorm vooruitgeholpen , Reagan is er helaas niet meer , maar laten we hem, Gorbatsjov, nog een keer de kans geven .
  Heel zinnig voorstel van die man , knoop dat even in je oren , Rutte en ander rapalje .

  Like

 6. Tistochwat zegt:

  En het is allemaal zo simpel:

  – het op ons parasiterende ‘koningshuis’ dat alleen maar in de weg zit, opdoeken
  – het geld dat de ‘royals’ in de loop van 200 jaar bij elkaar hebben geharkt, flink afromen
  – uit de eu
  – een zakenkabinet vormen, dat bestaat uit rechtvaardige deskundigen die een normaal salaris ontvangen en die niet – al bekvechtend- de hele dag bezig zijn met het verzinnen van allerlei regeltjes die het leven van de burger verzieken
  – Geert Wilders één en ander laten organiseren en hem de kans geven om te laten zien wat hij kan
  – stoppen met politiek (correct zwammen)
  – stoppen met het over de balk smijten van ons belastinggeld
  – de belastingdruk drastisch verlagen
  – het belastinggeld gebruiken voor de eigen burger en o die manier diens leven aangenaam en ontspannen maken
  – allochtonen die hier alleen maar aan de ‘zuigfles’ hangen, het land uitzetten; het is al moeilijk genoeg om voor de eigen (bejaarde) bevolking te zorgen
  – islam in dit land uitbannen

  Like

  • Tistochwat zegt:

   o = op

   Like

   • Jade zegt:

    Daar kan ik mij meteen in vinden, beste Tistochwat…
    Het is de meest logische, en beste weg te bewandelen.
    Alleen het gebeurt niet, want we hebben een stel
    angsthazen aan de knoppen zitten.
    Dat zal dan ook wel de reden zijn dat het leger totaal
    wegbezuinigd is, om een militaire coup te voorkomen.

    Like

 7. Jules Vismale. zegt:

  Michail Gorbatsjov valt erg op met zijn bewering dat Duitsland en Rusland opnieuw partners moeten worden, 25 jaar nadat de Berlijnse Muur viel, Duitsland weer verenigd werd en Rusland uit elkaar viel. Hoewel beide landen in de 20ste eeuw aartsvijanden waren werkten ze na WO I en voor WO II ook in het geheim samen waarbij ze elkaar financieel steunden, elkaars economieën opbouwden en hun bewapening gingen testen. Zonder de Pruisische generaals zouden tijdens WO I de communisten nooit aan de macht zijn gekomen en de Stalinisten steunden in de jaren ’30 van de 20ste eeuw liever de nazi’s dan de sociaal-democraten en bovenal konden de nazi’s zonder alle grondstoffen die ze van de Sovjet-Unie kregen nooit WO II beginnen!
  Het is bovendien verwonderlijk dat Angela Merkel beweerd dat Duitsland geschiedenis schreef door de Berlijnse Muur te vernietigen opdat de Duitsers vrij waren terwijl ze anderzijds de gehate EU een warm hart toedraagt die Gorbatsjov juist weer verafschuwd! Niettemin heeft hij groot gelijk met zijn betoog dat de huidige politiek van het westen enorme schade toebrengt aan Europa en feitelijk is de Koude Oorlog allang begonnen maar dan meer door de Europeanen onderling die hun eigen EU-regering en de euro terecht haten, doodziek zijn geworden van asielzoekers, de islam, moslimterroristen, het neerhalen van de MH17 boven Oekraïne en de burgeroorlog van Oekraïne rebellen tegen Russische separatisten!
  Het huidige Europa brengt inderdaad niets dan ongeluk en zeker als je daar vreemden voortrekt boven je eigen soort want de akelige politici daar denken dat als je vreemden gastvrij onthaalt, oververwend (net zoals sommige kinderen), altijd aardig tegen ze bent en overal hun zin in geeft zij hartstikke blij en dankbaar zijn! Sarcastisch genoeg willen veel volwassenen helemaal NIET verwend en afhankelijk gemaakt worden, zullen zij steeds meer willen van hun betuttelaars en knuffelaars (net zoals in verhalen van Donald Duck en Lucky Luke waar desperado’s en allerlei geboefte, mist je ze al zo mag noemen, het steeds naar de zin wordt gemaakt) en zich tegen hen keren wat door de buitenwereld niet meer kan worden getolereerd.
  De gehate EU en de nog gehatere islam zullen gewoon zichzelf gaan verwoesten op dezelfde wijze waarop de blauwe jakhals (de verafschuwde linkse politici die vaak tegen Zwarte Piet zijn en beter zichzelf ook blauw kunnen verven, net als de Smurfen, hoewel deze dwergen in hun eerste stripverhaal ook een keer tijdelijk zwart werden en kwaadaardig door een besmettelijke ziekte waarbij ze elkaar doelbewust gingen besmetten) zichzelf vernietigde omdat deze vreemden eveneens verkoos boven zijn eigen soortgenoten al ging dat in Rusland decennia’s lang meestal omgekeerd!

  Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @Jules Vismale: 12.23. uur. Daar kan ik een heel stuk in meegaan!

   Like

  • Maria zegt:

   weet je wat ook nog bangelijk gelogen is, net op nieuws gezien dat merkel geboren was in de DDR??? neen lees dit ne keer over haar!!!!

   Zij is de dochter van de lutherse dominee Horst Kasner en lerares Herlind Kasner-Jentzsch. De familie verhuisde in het najaar 1954 van Hamburg in het vrije West-Duitsland naar het Brandenburgse Quitzow in de communistische DDR, waar de vader de leiding over een protestantse Luthers-Evangelische gemeente overnam. (…). In 1977 trad Angela Kasner in het huwelijk met de natuurkundige Ulrich Merkel. Het huwelijk werd in 1982 burgerlijk gescheiden, maar zij behield de naam van haar ex-man.

   en er zijn mensen die graven naar haar verleden en tot waanzinnige conclusies komen WAANZIN HOE DE MSM LIEGEN DAT ZIJ GEBOREN IS IN DE DDR???

   http://nl.wikipedia.org/wiki/Angela_Merkel

   http://olympiczion.nl/index.php/de-ongelofelijke-geschiedenis-van-adolf-angela-waar-of-niet-waar/
   OF ze de dochter is laat ik in het midden van adolf, wel is deze info wreed interessant over haar vader en welke macht die had in die DDR
   is te verifiëren deze info over haar vader en dat ze effectief in Hamburg is geboren;…

   Like

   • Cathja zegt:

    @ Maria,

    ik heb nogal wat vraagtekens bij de ‘veronderstelling’ dat Frau Merkel wel eens de onnatuurlijke dochter van Adolf Hitler zou kunnen zijn. Angela Merkel is geboren in 1954, en Adolf Hitler is aan het eind van de WOII gestorven. Ik heb een stukje gelezen op Olympic Zion, maar ik vind dat wat daar allemaal te lezen is wel een beetje lijken op een sprookjesverhaal. Angela Merkel’s moeder zou dus kunstmatig geïnsemineerd zijn? Tja, het zou kunnen, maar ik vind dit hele verhaal echt een beetje ongeloofwaardig.
    Ik zal het hele stuk nog eens opnieuw lezen, maar de ‘toevalligheden’ zijn mij te veel!
    De twijfel blijft.

    Like

   • Maria zegt:

    |@cathja daarom dat ik ook schreef dat ik dat in het midden laat, moet wel vermelden dat hitler en eva brown geen zelfmoord pleegden dat waren dubbelgangers!!! want nooit werden die lijken geopenbaard… er zou sprake zijn dat hitler naar Kenya was gevlucht, en vermits de engel des dood dr mengele specialist was in DNA veranderingen ed, wie zegt dat hij geen sperma nam van adolfke??? de engel des dood werd door de VS geholpen om naar midden amerika te vluchten en daar zijn werk verder te zetten.. maar voor ik dat kan posten openbaren moet ik eerst 100% zeker zijn, ben niet de enige die als waanzinnige de roots in kaart breng van merkel!!!

    Like

   • Maria zegt:

    en lieve Cathja TOEVAL bestaat niet !!!

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    @Maria: Nee, hoor: Toeval bestaat niet en alles kan. Maar houd je nou alsjeblieft eens een keertje aan de feiten: Cathja heeft gelijk: Merkel is van 1954 en dan kun je je nóg in zoveel bochten gaan wringen of één en ander des-on-danks niet mogelijk zou kunnen zijn, maar wat heb je daaraan? Je zegt zelf dat je het in het midden laat, nou, daar heb je het dan al! Het zijn de feítelijkheden, die tellen; al dat andere kan van z’n levensdagen niet bewezen worden.
    Hitler had vermoedelijk één natuurlijke zoon, maar dan al in 1917 verwekt bij de Normandische Charlotte Lobjoie en zelfs dàt is nooit officieel bevestigd, al bestaan er aan waarschijnlijkheid grenzende aanwijzingen voor en komen er zeker geen science-fiction-achtige toestanden als afgetapt en bewaard sperma in voor: Gewoon de korte relatie tussen twee mensen, die elkaar tijdens WO I gekend hebben, met als tastbare aanwijzing een -bestaand- portret, dat hij van haar geschilderd heeft. Plús de bekentenis van een moeder aan haar zoon op haar sterfbed. Geen doorslaggevende bewijzen, maar in ieder geval wèl waarschijnlijkheden. Ook hier geldt echter: Dan zal het zo zijn, wat dan nóg?
    Jij wilt hier op de site niet voor complottheoretica versleten worden; je wordt zelfs verontwaardigd als dat gesuggereerd wordt. Toch draag je er op deze manier aardig aan bij, neem ne niet kwalijk!

    Like

   • Maria zegt:

    is zo amusant theresa uw aanvallen op mijn persoon, als je maar kan komen afbreken… leren lezen en hitler en compagnie waren de grondleggers ivm pharma DNA inseminaties en zo veel meer via dr megele de engel des dood in die concentratiekampen, die de VS HIELP te vluchten naar midden amerika met velen andere belangrijke nazi’s , feit alleen al dat ze openlijk liegen over merkel dat ze in de DDR is geboren terwijl ze in hamburg geboren was en haar ouders vrijwillig naar de DDR verhuisden waar iedereen uit wilde vluchten is u voorbij gegaan he? Doet geen lichtje branden he ???
    Toeval bestaat niet alles gebeurd met of door een reden, net zoals jou aanvallen op mijn persoon en wat ik post 🙂
    je kan het niet laten van af te breken, ipv zelf op onderzoek te gaan, want wie zegt dat mengele idd geen sperma af heeft genomen ingevroren van adolf, schreef zelf dat ik die optie in het midden laat, doe maar lekker verder amuseer me rot met uw reacties!!!
    Ga zo lekker uit eten nu genieten van mijn avond en vreet jij verder je kast op mijn posten!
    have a nice day theresa,

    je hebt het exact 1,5 dag volgehouden om niet giftig te reageren op posten van me, ik trap niet in die val van je!!! lach je gewoon uit en zal beleefd reageren wanneer nodig zoals nu…
    Ciao

    Like

   • Harry zegt:

    Maria ,
    je zult je mogelijk wel weer aangevallen voelen , maar dat is niet de bedoeling .
    Wat ik niet kan begrijpen , maar waarschijnlijk ben ik daar te stom voor , waarom je je steeds vastklampt aan allerlei mogelijke theorieën , die misschien wel denkbaar zijn , maar zeer onwaarschijnlijk .
    Zo kun je toch een miljoen scenario’s bedenken , die allemaal even onwaar zijn .
    Wat koop je daarvoor ? Dat is toch enkel zinvol voor roman schrijvers ?
    En het jammere is dat je zelf ook in zo’n gemoedstoestand raakt dat je denkt dat mensen die met je in discussie gaan over de feiten , je in je eer aangetast voelt of zo en gelijk heftig in de tegenaanval gaat . Zo verzeil je toch in een science fiction wereld ?

    Als ik één zin er uit mag pikken ; ” wie zegt dat hij geen sperma nam van adolfke” ?
    Dan vraag ik me af : wie zegt dat hij wél sperma afnam van adolfke ?
    Dat zijn toch absurde veronderstellingen ?
    Wat kopen we ervoor ?
    En wie zou nou toch behoefte hebben om zo’n linkse idioot zich postuum te laten vermenigvuldigen , het was immers geen genie ? Van een Einstein zou ik me nog wat voor kunnen stellen .
    En een nazaat van een massamoordenaar wordt toch niet automatisch ook zo ?
    Ik ken geniale figuren met oliebollen als nazaat .
    En omgekeerd .

    Persoonlijk ben ik er ook vóór om te trachten zoveel mogelijk dingen te proberen te doorzien , maar zoals mevrouw Geizelaar al opmerkte , blijf bij de feiten , anders wordt deze site straks gekenmerkt als een alu-hoedjes site .
    En dat zou het vele goede en nuttige dat hier te vinden is te kort doen .

    En , NEE , ik heb geen mail ontvangen voor enig vorm van bijstand van de bewuste mevrouw . Dat heeft ze ook verre van nodig ……….
    Ook dat is hier al eens gesuggereerd .
    Zij het , door een andere geBelgde .

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    @Harry, 9 November, 20.09u: Kijk, Harry, die voorlaatste alinea van jouw comment: Dààr ben ik nou inderdaad zo benauwd voor.
    Maria eíst als het ware alle ruimte op boor het spuien van hààr gedachtengang, wat echter bij haar steeds meer lijkt neer te komen op oeverloze complottheorieén mèt aftakkingen, waarvoor altijd wel een paar figuren mede vatbaar blijken, zodat voor je het weet hele onderwerpen er door in beslag worden genomen.
    En dan eindigt het inderdaad in een alu-hoedjessite, waar andere sites zich kapót om lachen. En nog terecht bovendien!
    Ze kan het wel vergeten, dat ik daar kritiekloos bij ga staan zonder er iets van te zeggen!
    Het kan maar beter überhaupt tot haar doordringen, dat ze helemaal geen totale stilte kan afdwingen van commenters die haar toevallig niet in alles naar de mond praten; dat niemand dat kan, dus zij ook niet. Ze is daarin nog onrealistischer dan die andere ‘gebelgde’: Die neemt dat nog min of meer zoals het is, en probeert er dan op eigen kracht overheen te schreeuwen. Maar ook haar zal dat niet lukken!
    Is dàt trouwens wat ze denken? Dat ik jou om steun gevraagd zou hebben? Man, ik heb je e-mail niet eens, nooit gevraagd óók!
    Die meiden zien ze werkelijk vliegen! (LOL!)

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    @Harry: Op de valreep viel me in, dat je in dit verband misschien niet Willie bedoelt, maar Trucker.
    Zou natuurlijk kunnen. Maar tussen hem en mij is de lucht inmiddels weer opgeklaard.
    Dus zal hij zoiets wel niet meer vermoeden.

    Like

 8. aquarius4422 zegt:

  Eindelijk eens iemand die zijn verstand bewaard heeft en een heldere kijk heeft op de gang van zaken.
  De EU moet stoppen met die idiote sancties, een lange neus trekken naar Obama en zich verontschuldigen bij de Russen.
  Nu zijn we op een heilloze weg die enkel maar tot een oorlog kan voeren op de verkeerde plaats tegen het verkeerde land.
  We zijn al in oorlog met het Moslim fundamentalisme, daarbij hebben we Rusland als bondgenoot hard nodig.
  Laat de idioten die ons op lopen te hitsen tegen Rusland daar eens over nadenken.

  Like

 9. peterk2014 zegt:

  De banken wereldwijd zijn de baas en zullen deze nonsens een halt toe roepen.

  Like

  • Maria zegt:

   hihihi de banken zijn bankroet ja!!!! komt ervan om staatsobligaties op te kopen waardeloos papier die geen enkele bal waarde heeft, de VS heeft zo triljoenen dollars laten bijdrukken monopoly geld zonder waarde en daarom zijn alle banken nu failliet de rest vergokten ze a la las vegas op de beurs.. niets macht hebben de banken nog, wacht maar als die carrousel ineenstort 😦 is niet meer veraf

   Like

  • Joost Visser zegt:

   Ze verzamelen rijkdom via onrust en oorlogen. Het meest rijk worden ze als ze alle oorlogspartijen financieren. Een of meerdere zal (zullen) overwinnen. Het is als het kopen van zowel een put- als een calloptie. De winst op de een maakt het verlies op de andere meer dan goed. Plus, je hebt de verliezende partij(en) helemaal in je hand.

   Like

 10. sam zegt:

  Ik ben vroeger voor mijn werk regelmatig in de voormalige DDR geweest, toen was het al terug aangehecht bij Duitsland. Hetgeen frappant is, als je met de mensen daar spreekt, die de Russen helemaal niet moeten hebben. En erger zelfs deze haten. De jeugd heeft andere gevoelens, deze hebben nooit dienen te leven onder de Russische invloedssfeer en bezettingsmacht.
  Merkel is opgegroeid in de voormalige DDR, zouden de maatregelen (boycot) die zij oplegde aan de Europese landen tegen Rusland. Niet voortkomen uit haar haatgevoelens jegens Rusland.

  Like

  • Maria zegt:

   zou kunnen wat je zegt, alleen spreekt ze vloeiend Russisch… er klopt heel veel niet aan deze vrouw want dankzij Rusland had Duitsland een bloeiende economie die ze nu door de wc heeft gespoeld, dus haat ze eigenlijk haar duitsland niet?? want de sancties op Rusland ze wist maar al te goed dat dat Duitsland zou vernielen, dus welke vuile rol speelt deze vrouw eigenlijk???? Want ze dient de belangen van de VS!!! het land dat alle nazi’s overbracht naar de VS in WOII en haar vader ging gewillig van Hamburg naar Oost duitsland wonen kon wel de grens over wanneer hij wou en had hoge functie in de DDR… en dan op MSM verkondigen dat zij geboren is in de DDR??? welk vuil spel is hier nu aan de gaande???

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s