Islam en de maffia: ”Making an offer you can’t refuse”

Screenshot_5

(Door: Raymond Ibrahim – Vertaling: Wachteres)

Een opmerking van de redactie: Het volgende artikel is het derde deel van een driedelige serie die de vele parallellen tussen de islam en de maffia onderzoekt, na de recente uitroep van Bill Maher dat de islam “de enige religie is die zich gedraagt ​​als de maffia, die u f *** ing vermoordt als u de verkeerde dingen zegt, de verkeerde conclusie trekt/de verkeerde tekening maakt, of het verkeerde boek schrijft”. Klik hier voor deel een en hier voor deel twee.

Dwang en doodsbedreigingen

Hoewel de roman ‘The Godfather’, waarvan een film gemaakt is, fictief is, legt die ook veel vast van de modus operandi [werkwijze] van de maffia. Denk bijvoorbeeld aan die  bekendste zin – “I’m going to make him an offer he can’t refuse” [Ik ga hem een aanbod doen dat hij niet kan weigeren] – die uitgesproken werd door de peetvader tegen een van zijn ‘peetzonen’, een eerzuchtige acteur en zanger die, nadat hij door een directeur van een studio was afgewezen voor een rol die hij wanhopig graag wilde, zich tot zijn peetvader om hulp wendt. Naarmate de film vordert, ontdekken we dat het aanbod dat de directeur niet kan weigeren niets minder is dan geweld en dreiging met de dood; nadat de boodschapper van de peetvader, die aan de directeur vraagt of de acteur de rol kan krijgen, opnieuw wordt afgewezen, ontdekt de directeur van de studio, als hij wakker wordt, het bebloede en onthoofde hoofd van zijn favoriete hengst naast zich in bed. Het petekind krijgt vervolgens de filmrol. In de gehele context van de volledige Godfather-trilogie – en inderdaad, [ook] in de context van de maffia – wordt met iemand “een aanbod doen dat hij niet kan weigeren” – bedoeld: “Doe wat ik zeg of accepteer de gevolgen”, mogelijk de dood.

Vergelijk dit met de drievoudige keuze van de islam. Wanneer islamitische Jihadisten op bevel van Mohammed een territorium veroveren, dan geven zij de niet-islamitische inwoners drie keuzes: 1) zich bekeren tot de islam, 2) de eigen religie behouden (een optie die formeel gezien alleen voorhanden is voor christenen en Joden), maar dan belasting/schatting betalen en als een ingetogen derderangs burger, een “dhimmi”, leven, of 3) sterven.

Niet alleen leggen de hoofdzakelijk historische teksten, die geschreven zijn door gezaghebbende moslims, dit aspect van de islam vast, maar tot op de dag van vandaag haalt de  drievoudige keuze van de islam de krantenkoppen, het meest recent door de Islamitische Staat.

De ‘protectieorganisatie’

Zodra de maffia een ‘territorium’ verwerft, is één van de eerste manieren waarop zij profiteert het inzamelen van ‘beschermingsgeld’ van de bewoners. Hoewel de ‘protectieorganisatie´ verschillende verschijningsvormen heeft, is één ervan in het bijzonder verwant aan een islamitisch gebruik: het idee om mensen te dwingen om op het grondgebied van de maffia geld te betalen voor ‘bescherming’, zogenaamd tegen krachten van buitenaf, terwijl in feite de bescherming afgekocht wordt van de maffia zelf, dat wil zeggen, dat afpersingsgeld, of “pizzo” wordt betaald. Van potentiële ‘klanten’ die de ‘bescherming’ van de maffia weigeren, worden vaak hun eigendommen vernield en zij worden vanzelfsprekend bedreigd en lastiggevallen.

Vergelijk ‘pizzo’ met het islamitische concept van ‘djizja’: Het woord djizja verschijnt in Koran 9:29: “Bestrijd diegenen onder de mensen van het Boek [christenen en Joden], die niet in Allah geloven, noch in de Laatste Dag, noch voor onwettig houden wat Allah en Zijn boodschapper voor onwettig hebben verklaard, die noch de ware godsdienst belijden, totdat zij de djizja met eigen hand betalen, terwijl zij onderdanig zijn [cursivering van de schrijver].

In de Hadith roept de boodschapper van Allah, Mohammed – in onze analogie, de ‘onderbaas’ –  moslims regelmatig op djizja van niet-moslims te eisen: “Als ze weigeren om de islam te accepteren”, zei de islamitische profeet, “eis van hen de djizja. Als zij erin toestemmen om te betalen, accepteer dat dan van hen en onderneem geen actie. Als ze weigeren om djizja te betalen, zoek Allah’s hulp en bestrijd hen”.

De oorspronkelijke betekenis van het Arabische woord “djizja” is “terugbetalen” of “vergoeden”, in principe om iets te “compenseren”. Volgens de Hans Wehr Dictionary, het standaard Arabisch-Engels woordenboek, is djizja iets dat ‘de plaats inneemt’ van iets anders, of dat ‘in plaats daarvan dient’.

Eenvoudig gezegd: veroverde niet-moslims moesten hun leven, dat anders geconfisqueerd werd door hun islamitische veroveraars, met geld [terug]kopen. In plaats van dat ze hun leven namen, namen ze hun geld. Zoals een middeleeuwse jurist het beknopt zegt: “Hun leven en hun bezittingen worden alleen beschermd vanwege de betaling van djizja”(Crucified Again, pag. 22).

Interessant is dat, net zoals de maffia het innen van ‘beschermingsgeld’ aannemelijk maakt door het af te schilderen als geld dat betaald wordt om bescherming van de maffia tegen “buitenstaanders”  te kopen – terwijl, zoals gezegd, het geld/de belasting alleen dient om de klant te beschermen tegen de maffia zelf – zo schilderen de apologeten van de islam het innen van de djizja af als geld dat bedoeld is om bescherming van moslims tegen buitenstaanders te kopen, terwijl in feite het geld /de djizja bescherming koopt tegen de moslims zelf.

Conclusie: Maffia – Wat zegt een woord nu eigenlijk?

Hoe worden al deze overeenkomsten tussen de islam en de maffia verklaard? Het is veelzeggend dat  het woord maffia op zich, dat “vijandigheid jegens de wet, onverschrokkenheid” betekent, vermoedelijk is afgeleid van het Arabische ‘slang’ woord mahya, dat vertaald betekent “opscheppen, pochen, bravoure, en bluffen”.

Deze etymologie [historische oorsprong van het woord] herinnert eraan dat Sicilië, de geboorteplaats van de maffia, meer dan 200 jaar onder Arabische/islamitische overheersing was. Afgezien van een geleende etymologie, is het mogelijk dat een groot deel van de modus operandi van de maffia ook is ontleend aan de islam? Is het mogelijk dat inheemse Sicilianen door de eeuwen heen de technieken van sociale controle waaronder ze [in het verleden] hadden geleefd en die ze hadden geleerd van hun voormalige overheersers hebben overgenomen – hoewel die vrij zijn van haar islamitische attributen?

Hoe dan ook, toen de beroemdheid Bill Maher onlangs verkondigde dat de islam “de enige religie is die zich gedraagt als de maffia, die u f *** ing doodt als u de verkeerde dingen zegt, de verkeerde conclusie trekt/tekening maakt, of het verkeerde boek schrijft”, raakte hij nauwelijks het topje van de ijsberg van de overeenkomsten tussen de islam en de maffia.

Screenshot_4

Bron:
www.frontpagemag.com
Auteur: Raymond Ibrahim

Vertaald uit het Engels door:
Wachteres
(voor www.ejbron.;wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Islam, islamitische ideologie. Bookmark de permalink .

6 reacties op Islam en de maffia: ”Making an offer you can’t refuse”

 1. Th.M. van Baarle zegt:

  Deze 3 (drie) delen over de maffia, maar meer nog over de daaraan gelijk zijnde ISLAM, zijn zeer verhelderend. De veronderstelling dat de maffia op Sicilië hun gedrag hebben geleerd van de islam die daar een tijd geheerst heeft is zeer plausibel.
  Eens temeer moet deze uiteenzetting ertoe leiden dat we ons bezig houden met de grondige bestrijding van de islam. Het is niet aanvaardbaar dat deze maffiosi hun kazernes en drilscholen vrijelijk in Nederland kunnen exploiteren, zelfs met geldelijke steun van onze overheid. Met ons belastinggeld dus.
  Achtereenvolgende regeringen met instemming van het parlement hebben hoogverraad gepleegd. Dit kan niet onbestraft blijven. Het zou mooi zijn als we dit via de aanstaande verkiezingen konden regelen maar dat is vermoedelijk ijdele hoop. Dat dwingt ons na te denken over andere wegen te bewandelen om deze verraders te verdrijven en te vervangen door PATRIOTTEN.
  Nederland moet bevrijd worden van de islam maar ook van de LINKSCHEN en de GOEDMENSCHEN.

  Like

 2. jitskesez zegt:

  Dit is op Voice in the Desert herblogden reageerde:
  De Islam is puur crimineel want Mohammed was puur crimineel.

  Like

 3. danny zegt:

  Zeer verhelderend drieluik, waarin de islam met de maffia vergeleken word.
  Net als je de islam met het nazisme kan vergelijken.

  https://ejbron.wordpress.com/2013/07/04/islam-is-nazisme-waarom-word-ik-niet-vervolgd-waarom-doet-niemand-aangifte/

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Islamofascisme

  http://contradicere5.wordpress.com/2009/01/25/de-overeenkomsten-tussen-de-islam-en-het-nazisme/

  Ik had hier nog niet bij stilgestaan, terwijl ik toch een hoop gelezen heb over zowel de maffia als de islam, maar ik kon de overeenkomsten snel doorzien. Kortom deze drieluik is een echte eye-opener. Chapeau voor de vertaling, wachteres!

  Like

 4. Ja, ik heb het niet voor niks voortdurend over “Palmaffia”

  Een paar comments uit begin 2012 op AmsterdamPost:

  Martien Pennings zegt:
  9 februari 2012 om 08:46
  ALS JE ER OVER NADENKT: WAAR ZOU TOCH DIE SICILIAANSE MAFFIA-MENTALITEIT VANDAAN KOMEN?

  Wachteres zegt:
  9 februari 2012 om 08:23
  SICILIË WORDT BINNENKORT DE TROTSE EIGENAAR VAN EEN MEGA MOSKEE VAN MEERDERE MILJOENEN EURO. DE MOSKEE, DIE IN HET MIDDELEEUWSE STADJE SALEMI IN HET ZUIDWESTEN VAN HET EILAND ZAL GEBOUWD WORDEN, WORDT GEFINANCIERD DOOR HET EMIRAAT VAN QATAR.

  In dit stuk uit 2011 citeerde ik Manfred Gerstenfeld:
  “IK HEB OP SICILIË GEWERKT, IK HEB GEZIEN WAT DE BOEL BIJ ELKAAR HOUDEN BETEKENT. De maffia zorgt dat de politici verkozen worden, de politici houden de maffia de hand boven het hoofd. Ook in mijn jeugd in Amsterdam werd op de Wallen de boel bij elkaar gehouden. De sterke jongens wilden geen rotzooi, dat was slecht voor de klandizie.”

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s