Protesten: In Europa begint het steeds meer te gisten

Screenshot_31

(Door: Marco Maier – Vertaling: E.J. Bron)

Massale protesten kent men in Europa eerder uit landen zoals Griekenland, Italië, Frankrijk of Spanje. Maar de omvangrijke bezuinigingsmaatregelen van regeringen op het hele continent zorgen ervoor dat zelfs de rijkere landen steeds vaker te maken krijgen met burgerprotesten en demonstraties.

In Brussel demonstreerden meer dan 100.000 mensen tegen de bezuinigingsplannen van de regering, in Ierland protesteerden tienduizenden mensen tegen een waterheffing en in Duitsland en Oostenrijk vinden iedere maandag vredesdemonstraties plaats. De al bijna dagelijkse protestmarsen in Griekenland, Italië, Frankrijk of Spanje vallen al helemaal niet meer op. Overal op het continent beginnen de mensen hun onvrede de straat op te dragen, omdat zij zich door de politiek in de steek gelaten voelen.

Of het nu gaat om de economische en sociale politiek, de buitenlandse politiek, de omgang van de politiek met vluchtelingen, de gebrekkige steun voor de Koerden in Kobani, of om de radicaalislamitische salafistische scene in Duitsland – van rechts tot links, van conservatief tot socialistisch, uit alle politieke milieus gaan steeds meer mensen de straat op. Als verkiezingen niet helpen om de situatie te veranderen, dan wellicht openbaar protest.

Maar terwijl de EU zichzelf een nieuwe Europese Commissie geeft, waarin men de kat op het spek bindt en van de Atlantische Oceaan tot aan de Zwarte Zee het vertrouwen in de nationale politiek in toenemende mate verdwijnt, hoor je steeds luider het gekraak in de Europese balken. De beslissingen, die altijd van bovenaf worden uitgevaardigd en het continent in die kritieke situatie brachten waarin we ons nu bevinden, krijgen steeds meer kritiek. De schulden- en geldcrisis, waardoor Europa nu al bijna 7 jaar wordt geteisterd, kwam niet zomaar. Het waren de beslissingen van de politici die het continent aan de rand van de afgrond leidden.

Politici, die al decennia lang door verkiezingsgeschenken stemmen kochten en zich steeds opnieuw door lobbyisten hebben laten bedonderen. Daarvoor speelde men een spel genaamd partijendemocratie, waarin zich een systeem ontwikkelde dat weliswaar enig politiek gekibbel toestond, maar er over het algemeen alleen maar voor zorgde dat zich achter de coulissen een groot machtsapparaat kon ontwikkelen. Hoe moet je anders verklaren dat vertegenwoordigers van de gevestigde partijen niet zelden onderweg zijn in dezelfde clubs en verenigingen?

Dan is het alleen de vraag hoe lang dit spel nog in stand gehouden kan worden, voordat de massa van de mensen werkelijk in opstand begint te komen. De desinformatiecampagnes van de massamedia beginnen nu al steeds vaker niet te werken. Op een bepaald moment stort het kaartenhuis in elkaar en nemen de ontevredenen het commando over. Of het dan tot een beter en rechtvaardiger systeem komt, hangt ervan af of de verstandige en constructieve krachten er met de overwinning vandoor zullen gaan of niet. Maar gewoon toekijken hoe een kleine kliek politici de boel hopeloos in ´t honderd laat lopen, dat kan gewoon niet.

Bron:
www.contra-magazin.com
Auteur: Marco Maier

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR, Graaien, politici, Rotzakken, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

27 reacties op Protesten: In Europa begint het steeds meer te gisten

 1. peterk2014 zegt:

  Weten wij nog niet, wie de baas is op deze aardkloot? Dat zijn de banken en natuurlijk de uluminatie. Deze organisatsies willen de wereld bevolking terug brengen naar enige miljoenen. Waarom?

  Like

  • Cathja zegt:

   Ach, Hitler wilde destijds toch ook zo graag een z.g.n. superras mensen kweken? Het Germaanse ras, dát was goed!
   Degenen die nu DENKEN het op deze aarde voor het zeggen te hebben, hebben genoeg van armlastige sukkels, en willen het liefst de wereldbevolking drastisch uitdunnen. Ze vergeten dat zij hierover niets te zeggen hebben, maar ze gaan smerige streken niet uit de weg om toch hun zin te krijgen!
   De wegen die zij willen bewandelen zijn alleen niet altijd duidelijk zichtbaar voor ons.
   Smerig en geniepig, dat is het wel.

   Like

 2. Monalisa zegt:

  Ga zo door regering dan komt het hier ook.

  Like

 3. Geronimo zegt:

  Er wordt hier m.i., tenzij ik me vergis, ten onrechte de indruk gewekt als zou de betoging te Brussel een massale uiting zijn geweest van het verzet van de Belgische bevolking tegen de EUSSR.

  Vergis u niet, beste Nederlandse vrienden, niets is minder waar. Deze betoging had daarmee niets te maken, maar wel alles met de binnenlandse politiek van de (on)staat die België is.

  Het is met name enkel een puur ‘links’ verzet tegen de nieuwe rechtse regering in België. Al wat links is (de Waalse P.S., het Waalse Ecolo, het Vlaamse ‘Groen’ en de linkse vleugel van de CD&V, het ACW, PVDA…) kan zich gewoon niet neerleggen bij hun verkiezingsnederlaag, en vooral niet met het feit dat zij, zowel op federaal als op Vlaams niveau, van de vetpotten van de macht zijn verdreven. ‘Du jamais vu’ hier ten lande.
  Zij zwepen nu de domme massa op door hen voor te liegen dat het niet meer mooi is. Vraag aan de doorsnee betoger wat meer uitleg over zijn protest en met name over de inhoud van datgene waar hij nu furieus tegen protesteert, en het zal meteen duidelijk zijn. Dat bleek o.a. ook al uit straatinterviews op het moment van de betoging. Vraag deze betogers ook eens of zij al dan niet tegen de EU zijn, en of zij ook tegen de Europese instellingen betogen, het antwoord zal njet zijn.

  Kop van jut is nu de Vlaams-nationale partij, de N-VA. Men heeft eerst de rode en groene vakbondsmeute terdege opgezweept met leugens en halve waarheden tegen de NOODZAKELIJKE besparingsplannen van de huidige rechtse regering. Nu is men intussen heel fijntjes en verraderlijk de focus gaan verleggen op deze N-VA, die nu met de vinger gewezen wordt als de hoofdverantwoordelijke voor alle kwaad. Een poging tot demonisering met het oog op de volgende verkiezingen.

  De N-VA is idd. de vreemde eend in de Belgische politiek, de outsider, die het aangedurfd heeft de Belgische politieke verhoudingen grondig te verstoren. Want het is idd een feit dat deze partij de hoofdmotor is geweest om de socialisten in dit land – Bart De Wever is intussen al langer burgermeester van Antwerpen, waar ook al de socialisten door zijn toedoen tot hun allergrootste frustratie werden buiten gekegeld – uit de regeringen te houden, Vlaams en federaal.
  De P.S. en Ecolo zijn dat naar slechte oude gewoonte uiteraard nog altijd in Wallonië, en dat is er ginder ook letterlijk en figuurlijk aan te zien. Maar federaal zijn ze nu vleugellam, vandaar hun grote woede.

  Kortom, De geplande besparingen die nu zijn gepland door deze rechtse regering, zijn broodnodig om de politieke en niet in het minst de financiële varkensstal die links heeft achtergelaten, op te ruimen. Het ‘rode feest’ is nu eenmaal over, en dat zint de linkse oproerkraaiers/vakbondmeutes absoluut niet, met daarbij op kop de criminele bende van de Waalse P.S., de schandalen-partij van gewezen eerste minister Di Rupo, nu zij opeens mee aan de kant werden geschoven – een unicum in België (!!) – en in het politieke bezemhok zijn beland, wat mij betreft het liefst voor de volle 5 jaar.

  Gedaan dus met hun linkse profitariaat, en het morsen met belastingsgeld ten voordele van zovele linkse vriendjes en dito clubjes. Gedaan ook met het afpakken als volleerde rovers van geld van zij die het verdienen, om het als schaamteloze populisten en demagogen uit te delen aan zij die het niet verdienen. De kassen zijn leeg, voor een groot deel door hun toedoen, dat is een onloochenbaar feit, maar dat willen die rode oproerkraaiers langs geen kanten geweten hebben. Voor hen dient het rode Sinterklaasfeest ongestoord en onverminderd verder gezet, ten behoeve van hun eigen kiezers-cliënteel (samenstelling u ook gekend), wat ook de gevolgen mogen zijn voor de volgende generaties. Waar socialisten en de Groenen mee aan de macht zijn, dreigt immers steevast het financiële debacle. Wereldwijd. Dat hoeft inmiddels, meen ik, niet meer bewezen.

  Wilt u wat meer inzicht m.b.t. de perfide rol van de Belgische (p)vakbonden in dit hele verhaal van rode straatterreur, dan kan ik u verwijzen naar een art. van politicus Jean-Marie Dedecker in Knack, waar hij onnavolgbaar, de vinger op de gapende wonde legt in een open brief aan Rudy De LEEUW, voorzitter van de linkse vak- en graai-bond, het ABVV, en grote aanstoker van alle gepleegde geweld. Gemakkelijk als je geen rechtspersoonlijkheid bezit als vakbond. Lees wat meer over al datgene wat u al weet m.b.t. al wat ‘links-profitariaat’ is. Het zal u helpen om wat enkele dagen geleden in Brussel is gebeurd, beter te kaderen in de juiste toedracht. (zie link hieronder)

  Ik weet het, Belgische politieke toestanden zijn voor onze Nederlandse vrienden moeilijk te verstaan – je zou voor minder bepaalde zaken hier bij ons niet begrijpen – daarom deze reactie, in een nederige poging om iets te verduidelijken.

  En…ik ben geen lid of kiezer van de N-VA. Maar de waarheid heeft altijd haar rechten. Ook in dit geval.

  http://www.knack.be/nieuws/belgie/de-enigen-die-belang-hebben-bij-werkloosheid-zijn-eigenlijk-de-vakbonden/article-opinion-509513.html?utm_source=Newsletter-09/11/2014&utm_medium=Email&utm_campaign=Newsletter-RNBDAGKN&M_BT=11464858960194

  Like

  • Cathja zegt:

   Bedankt @ Geronimo, voor de uitleg. Of ik het allemaal haarfijn zal begrijpen doet er niet toe. U heeft uw best gedaan!

   Like

  • Joost Visser zegt:

   Dank. Informatief.

   Like

  • Maria zegt:

   idd Geronimo
   had dit ook al op een post verduidelijkt de betoging in Brussel had enkel te maken met links die met leugens de mensen bang maakten en zo op de been kregen om te betogen tegen de nieuwe regering en besparingen waar nota bena de socialisten verantwoordelijk voor waren… had NIETS te maken met betoging tegen de EU of iets anders enkel de socialist die reeds openlijk op tv verklaarden om met alle middelen deze centrum rechtse regering te willen breken 😦
   De vernielingen wat zij aanrichten en economische schade lopen over de 2 miljard euro die dag…
   Was het maar waar dat deze betoging tegen de EU was maar WAS ZEKER NIET ZO! was puur socialisten die uit zijn op breking van de huidige regering waar de socialist niet meer inzit, de zuiderse landen daarentegen die BETOGEN wel tegen de EU…
   Waarom kunnen wij in onze landen dat niet afbrengen 😦
   hier in België hebben de vakbonden alle macht over enige betoging…
   maar je de vakbonden in België zijn zelf multinationals die hun gelden belastingvrij weg sluizen naar paradijslanden… en dat de bevolkingen dat niet willen inzien is intriest

   Like

 4. vigilante zegt:

  Dankjewel Geronimo!
  Voor het “rechtszetten”.

  Bekijk deze aflevering van Oog in oog 06-11-2014 waarin Sven Kockelmann Bart de wever ontvangt.
  http://www.npo.nl/oog-in-oog/06-11-2014/KN_1662294

  Like

  • Maria zegt:

   krijg het niet te zien, pagina blijft laden maar krijg niets te zien, jammer had het wel willen zien…

   Like

  • Maria zegt:

   toch snel effe gaan zien op digitale tv neen enkel 10 november en andere date maar niet deze aflevering van 6 november… damn… snap niet waarom die niet wilt laden die aflevering op pc 😦

   Like

   • Maria zegt:

    @monalisa net zoals bij de telegraaf die ik niet kan openen laat mijn beveiliging niet toe om dat te bekijken, er zit spyware bij dat traceert wat je doet op je pc en waar je naartoe surft, eens dat op je pc zit krijg je dat er niet meer af, het is zo dat ze dan weten wat je allemaal doet op je pc waar je naartoe surft, mailt enz… ik surf niet via google daarom dat ik het niet kan bekijken… beveiliging blokkeert dat…

    Like

 5. vigilante zegt:

  Waarschuwing uw bloed kan gaan koken kokkelmans alert.

  Like

 6. Tom Hendrix. zegt:

  Het gist in Europa, dat is zonder meer een feit. Maar de machtige politieke-elite, zal alles in het werk stellen, om het communistisch gedrocht, de EUSSR, in stand te houden. Ze zullen de europese politiemacht, EUGENDFOR- een communistische terreureenheid- zelfs inzetten, tegen ONS burgers van Nederland en Europa. Ze zijn tot ALLES in staat!!

  Like

 7. Eer je hier mensen massaal de straat op krijgt tegen de Eu en tegen het immigratie-wan-beleid,moeten ze eerst allemaal de moord stikken van de honger en geen auto meer kunnen rijden!

  Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @ Yvonne van Cleef: 17.48. uur. Zo is het helaas, Yvonne! Nederlanders zijn voor een groot deel ZOMBIES geworden, ze lopen als lemmingen partijen na, die ons al sinds 1975 VERRADEN hebben, de VVD, het CDA, de PvdA en uiteraard D66!!

   Like

  • Tempelier zegt:

   Yvonne, u heeft waarschijnlijk gelijk, op een klein groepje na.

   Like

   • Maria zegt:

    maar overal in west EU zijn bevolkingen zombies geworden!!! voor niets staan ze op, enkel wanneer de socialist iets organiseert zie maar betogingen in belgie 120000 man op de been gekregen onder leugens dan nog… straf is dit wreed straf…
    tegen de islam krijg je geen kat op de been!!! zij nemen alles over cultuur landen alles openlijk bedreigingen aan ons adres en NIEMAND staat op, ook niet tegen dat gedrocht van een EU waar politiek alles in onze landen en tegen ons beslissen, dit was 20j geleden NIET zo !!!

    Like

 8. Rob van Marle zegt:

  Belastingdienst, we snappen het niet meer!

  woensdag, 05 november 2014

  Belastingdienst, we snappen het niet meer! ‘Leuker kunnen ze het niet maken, wel moeilijker’. Dat gevoel bekruipt ons bij de zoveelste fout van de Belastingdienst. Miljoenen gepensioneerden krijgen een naheffing. Directeur Manon Vanderkaa: “Wij krijgen het onze leden niet meer uitgelegd. Moeten ouderen nu steeds bang zijn voor naheffing of terugvordering van onterecht gekregen bedragen?”

  Deze week werd bekend dat zeer veel gepensioneerden volgend jaar een naheffing krijgen. Voor ouderen tot modaal gaat het om enkele tientjes tot maximaal 105 euro. Voor ouderen met een aanvullend pensioen tot tweemaal modaal, is de naheffing maximaal 372 euro. Komende maand krijgen belastingplichtigen meer informatie.

  Vragen om problemen
  De problemen ontstonden nadat VVD en PvdA besloten eind 2013 de algemene heffingskorting (die iedereen krijgt) inkomensafhankelijk te maken, terwijl ook verder in de arbeidskorting werd gesneden. Manon Vanderkaa: “Zo’n grote verandering doorvoeren vlak voor het moment dat een nieuw belastingjaar begint. Dat kunnen de Belastingdienst en de systemen helemaal niet aan; dat is vragen om problemen.”

  Terecht kritisch
  En problemen zijn er al genoeg bij de Belastingdienst. De NOS constateerde in januari 2014 dat de Belastingtelefoon slecht bereikbaar was. De Belastingdienst maakt nog steeds veel fouten, kort geleden nog in de berekening van de huurtoeslag. Kamerleden als Pieter Omtzigt zijn hier terecht kritisch op. Vanderkaa: “De Nationale Ombudsman startte afgelopen zomer een onderzoek naar de uitvoering Belastingdienst en Toeslagen. En niet voor niets, zo blijkt het. Wij krijgen het al nauwelijks meer uitgelegd aan onze leden.”

  Vangnet
  De Belastingservice Ouderenbonden, gecoördineerd vanuit de Unie KBO, helpt ouderen en vormt een vangnet voor mensen voor wie het allemaal te ingewikkeld wordt. Het blijkt meer nodig dan ooit. “De financiële situatie van veel ouderen verandert sterk. Veel sterker dan waarop ze zich bij hun werkende leven hadden voorbereid. Wij komen op voor het belang van deze ouderen, bij wie de koopkracht ook al zes jaren op rij daalt. Helderheid en consistentie zijn wel het minste dat we van de Rijksoverheid mogen verwachten in deze tijden van verandering. We hopen dan ook dat de mist rond de Belastingdienst snel optrekt!”

  Like

 9. Anneke zegt:

  Europa ‘staat’ op ontploffen……zo ook de andere continenten!!! ! !!!

  Like

  • Anneke zegt:

   Israel zal ZEGEVIEREN……..Dit land zal de Grote Overwinnaar zijn, na het vurige politieke span.

   Like

   • Leo zegt:

    Mijns inziens is de staat Israel een voorbeeld staat voor de beschaafde wereldbevolking.

    punt uit .

    Like

   • Maria zegt:

    west europa staat letterlijk op ontploffen zuiderse landen staan op en vechten terug!!!! hier NIEMAND!!!
    die betoging in Brussel had niets te maken met de EU maar om de nieuwe regering te breken 😦

    Like

   • Cathja zegt:

    @ Anneke, ik ben het met je eens. In feite hoeven we ons geen al te grote zorgen te maken over Israël. Ze staan er niet ‘alleen’ voor!

    Like

   • Maria zegt:

    @Anneke en Cathja
    het is NIET het westen dat Israël zal verdedigen, ohhh neen zal vanuit het MO zijn Egype voornamelijk die Israël tot de dood zullen verdedigen met andere Oostblok landen en China, het Koptisch Christendom is het Christendom van Jesus Christus wat rooms katholieken protestanten en alle andere santanische reliegies verraden hebben tot en met!!!! daarom treed niemand op omdat die religies tegen de leer van Christus ingingen met kerken pausen gezanten (duivels) waar de openbaringen heel formeel in zijn het woord van die God: gij zult geen beelden aanschouwen, gij zult geen tempels bouwen om de Heer te eren, en allerbelangrijkste van woord God in die openbaringen, eenieder de spreekt in naam van God is de duivel himself!!! wreed straf al die gelovigen (ik ben er geen want ik eer de cultuur van het Spirituele via Indianen en Bhoeddisme wat geen religie is) dit niet kennen maar via religies geschreven en herschreven door MENSEN aanbidden!! ze aanbidden zo het kwaadaardige, want wees eens eerlijk waar staat ergens geschreven dat er priestersn bisschoppen, pausen imams en al die zever het woord van God mogen verkondigen??? NERGENS!!! dus al degenen de via religies geschreven door de mens aanbidden het kwaadaardige, Jezus Christus sprak nooit over enige religie op te bouwen laat staan hetgeen waar de mens nu onder dogma’s wordt gedomineerd!!! Het Goddelijke zit in U zelf en de enige manier om dat te bereiken is iets tussen Hem en U , NIET door derden die verklaren gezanten te zijn van God, de openbaringen zijn daar zeer formeel in!!!! Jezus Christus was anti religie daarom vermoorden de farizeërs hem via romeinse keizer toen!!! omdat ze dan hun macht zouden verliezen, God is iets tussen U en hemzelf!!!! bestudeer de openbaringen en Koptisch Christendom!!!!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s