Belgen lachen Ollanders keihard uit om Zwarte Piet

Screenshot_4

(Door: Pritt Stift)

Dat was een goedkope repo voor reisburo Brandpunt gisteravond. Even de grens over naar Zuiderburië voor een geinig item over meewarige Vlamingen die naar hun voorhoofd wijzen inzake die idiote Zwarte Piet-discussie in Nederland. Nu ja, Nederland. De discussie leeft alleen in de Bijlmer, de grachtengordel en het Hilversumse arbeidsbiotoopje van die grachtengordel, waar ze middels NPO Agitprop dusdanig lopen te drammen dat (groot)winkelbedrijven – Hema, Albert Heijn, Kruidvat, Intertoys, Stipreizen, Sanoma – zwichten voor de goedvolk-terreur van een kleine minderheid. En die Belgen maar lachen in Brandpunt;

Lees verder>>>
(h/t Martien Pennings)
GeenStijl

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Verrijking", "Weg met ons!", Allochtonen, Appeasement, België, cultuurrelativisme, demoniseren, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Linkse Kerk, meningsdictatuur, Nederland, nieuw fascisme, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, Vlaanderen, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

28 reacties op Belgen lachen Ollanders keihard uit om Zwarte Piet

 1. Monalisa zegt:

  Daarom moet we dit blijven koesteren.en zo zwart als roet.

  Like

 2. Monalisa zegt:

  Geschiedenis van Zwarte Piet
  Zwarte Piet is racisme??????

  De politie heeft zaterdag vier mensen aangehouden die tijdens de intocht van Sinterklaas in Dordrecht ongeoorloofd zouden hebben gedemonstreerd. Volgens bronnen op internet hadden zij de leus ‘Zwartepiet is racisme’ op hun shirt staan. Op een Nederlandse prent uit 1800 werd Sinterklaas nog vergezeld door een deftige blanke man met een pruik. Deze helper heette Jan de Knecht.

  In Duitsland heeft Sinterklaas tegenwoordig nog steeds slechts één blanke knecht, Knecht Ruprecht genaamd. Ook Frankrijk kent één blanke helper van de Sint: Le Père Fouettard. Oostenrijk kent weer een andere helper van Sinterklaas. Volgens de overlevering is de duivel hier de helper van Sinterklaas. In zijn leven zou Sinterklaas namelijk de duivel hebben overwonnen. Hierna zou de duivel tot slaaf van Sinterklaas zijn gemaakt. In Oostenrijk is hierdoor het duivelse figuur Krampus de helper van Sinterklaas.

  Het karakter van Zwarte Piet, zoals wij dat tegenwoordig kennen, werd geïntroduceerd in het prentenboek Sint Nikolaas en zijn knecht van Jan Schenkman uit 1850. In de eerste druk van het prentenboek draagt de donkere bediende een wit pak met rode biezen en geen hoofddeksel. Vanaf de volgende uitgave is Zwarte Piet echter in een bont pagepakje afgebeeld. Aan koninklijke hoven hadden dienaren zulke kleding aan een dit is mogelijk de reden om Zwarte Piet in zulke kleding te hullen.

  Waar de oorsprong van deze Zwarte Piet ligt, is niet precies duidelijk. Zo was de Zwarte Piet wellicht een overwonnen duivel. In het toenmalige Europa bestond er weinig verschil tussen de duivel en een Moor. Hieraan dankt Zwarte Piet wellicht zijn donkere uiterlijk. Dit is echter niet het enige verhaal over de oorsprong van Zwarte Piet. Zo zou Sinterklaas op een slavenmarkt in zijn thuisland Myra een Ethiopisch jongetje met de naam Piter hebben vrijgekocht. Deze jongen besloot Sinterklaas uit dankbaarheid voorgoed te dienen. Een derde versie is dat Zwarte Piet oorspronkelijk een blanke helper was die zwart is geworden door het roet in de schoorstenen, waar hij doorheen kroop om cadeautjes in de schoenen van kinderen te doen. Een laatste mogelijkeheid van herkomst ligt in het verhaal van de Germaanse god Wodan. Wodan reed op zijn witte schimmel Sleipnir door de lucht en was aanvoerder van de Wilde Jacht. Wodan werd vergezeld door twee zwarte raven, Huginn en Muninn. De raven luisterden, net als Zwarte Piet, aan de schoorsteen om Wodan over de goede en slechte daden van de stervelingen te vertellen.

  Tot de tweede helft van de twintigste eeuw was de donkere helper van Sinterklaas, in overeenstemming met koloniale tradities, niet erg snugger. Toen er in de tweede helft van de twintigste eeuw steeds meer bewoners uit de voormalige koloniën naar Nederland immigreerden, kreeg Zwarte Piet een meer ontwikkeld karakter. Sinterklaas werd de verstrooide goedheiligman en Zwarte Piet werd zijn uitbundige helper. Ondanks deze verbeterde status is zijn optreden de laatste jaren steeds vaker onderwerp van protest, door het vermeende racistische karakter

  http://www.isgeschiedenis.nl/citaat-uit-het-nieuws/geschiedenis_van_zwarte_piet/

  Like

 3. Trucker zegt:

  Wel ik zal dan één van de weinige VLAMINGEN zijn die niet lacht omdat er weinig reden is tot lachen :
  In Vlaanderen mag de Heilige man niet meer met een Kruis op zijn Mijter de kinderen begroeten, tout court Sinterklaas mag GEEN Heiligen Kruis op zijn mijter vertonen.
  Deze maatregel is op het conto te schrijven van de Nationaal Socialisten en was onderdeel van het plan om ALLE uiterlijke tekenen van een religie te verbieden in openbare gebouwen waarbij ook Sinterklaas in het vizier kwam…want “er komen ook islamieten op bezoek bij de goede man”.
  Let wel die “uiterlijke tekenen” behoren enkel tot het Katholieke geloof en de islam wordt geen strobreed in de weg gelegd, toen al en ik praat over een paar decennia terug.
  Trouwens de Nationaal Socialist zag/ziet verder geen graten in alles wat de Joods-Christelijke religie voorstelt te verwijderen, zelfs Kerstmis is al langer een doorn in het oog.
  Tussen haakjes ik vraag me af of de wever bart die door sommigen (helaas ook op deze blog) beschouwd wordt als de redder van Vlaanderen, wat ik dus eventjes anders zie de ballen heeft om de organisatoren van de intocht te vragen dat hij terug het Heiligen Kruis zal dragen…
  Zijn aard kennende is het nul op rekest en zal Sinterklaas verschijnen met een nietszeggende Mijter.
  Dus nee Pennings ik lach alvast niet.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Nou, Trucker, Het is fideel van je om daar zo onverbloemd voor uit te komen, en dat méén ik. Het lijkt wel een terugkerend patroon, de laatste tijd: Vlamingen, die in hun nopjes zijn zodra ze iets gevonden denken te hebben, waarmee B…..Vláánderen (laten we het daar nu maar op houden) zich gunstig onderscheidt van Nederland. Waarna dan weer blijkt, dat datzelfde Vlaanderen op haar eigen manier uiteindelijk met dezelfde sores kampt. Niet verwonderlijk ook, daar we beiden in hetzelfde EU-schuitje zitten.
   Bij de één manifesteert het zich zus en bij de andere zó, maar de einduitkomst is steeds weer nagenoeg hetzelfde.
   Het beste zou dus zijn, dat we béiden het lachen maar even opschorten; minstens tot de EU ter ziele is……

   Like

   • Trucker zegt:

    @ Theresa Geissler 10 november 2014 om 15:18

    Tja Theresa ik heb een bloedhekel (understatement) aan dom gedrag en laat leedvermaak daar nauw bij aanleunen, dat laatste is heel vaak een uiting van of domheid tout court (lachen met een ander zijn ellende) of, en hier komt de boosaardigheid om de hoek kijken, echt plezier hebben dat een ander ellende heeft.
    Beide HAAT ik kan ik laaiend over worden er is al misérie genoeg, trouwens de eerlijkheid gebied me te zeggen dat ik me als Vlaming meer verwant voel met een Nederlander als met welke andere bevolkingsgroep ook.
    Het is vaak niet wederkerig want heb vele Nederlandse chauffeurs gekend die toch altijd dat tikkeltje superioriteit uitstraalden, zo van wij zijn DE Nederlanders en jullie domme pelgen…kwam het vaak altijd op neer.
    Is uiteraard omdat de Vlaming (in het algemeen) een gebrek aan assertiviteit heeft en zich graag op de achtergrond houd, is iets dat de walen zeer goed uitspelen in de politieke wereld (immer weer).
    Het hoera sfeertje door sommigen geuit over de situatie in Vlaanderen is totaal misplaatst en ik zou niet weten waarom er überhaupt een attitude moet zijn van : kijk eens wij zijn zoveel beter.
    Prettig in elk geval dat u me niet (altijd) beschouwd als een ongelikte beer.
    PS ik zou er geen probleem mee hebben met een diepere samenwerking tussen uw land en onze Vlaamse Staat zou voor beiden vruchtbaar zijn maar dat is een utopie.

    Like

   • Luchtpint zegt:

    Je zou ook kunnen argumenteren dat als policor in Vlaanderen even veel druk had gezet op Sinterklaas en Zwarte Piet, dat de Vlamingen dan gemakkelijker zouden inbinden dan de Nederlanders dit doen op het moment. In die zin is het goed dat er tenminste discussie over bestaat in Nederland: het toont alvast aan dat er genoeg Nederlanders zijn die niet met hun tradities willen laten sollen. Van de Vlamingen zou ik zo zeker niet zijn. Dus lachen met Nederland lijkt nu wel plezant te zijn, maar ik denk niet dat men in Vlaanderen hoog van de toren moet blijven blazen.

    Zoals Trucker zegt: het feit dat er geen kruis op de mijter mag staan, is hier zonder al te veel kritiek voorbij gegaan.

    Like

  • Joost Visser zegt:

   Die baarden en rare broeken van slachtlims zijn ook een uiting van geloof. Evenals boerka´s, hoofdoekjes voor tutlima´s. Gelijke monniken, gelijke kappen?

   In de tweede kamer ligt een bijbel en een koran. Waar is het boek van boedhisme etc. en een klein kromzwaarje van de Sihks?

   Discriminatie alom.

   Like

  • Monalisa zegt:

   Trucker morgen een feestdag in België ???

   Like

   • Trucker zegt:

    Monalisa 10 november 2014 om 19:20

    (Brede grijns) goed geprobeerd Monalisa maar voor mij is het alle dagen feestdag want ik ben op rust gesteld.
    Voorheen was het een dag dat ik demonstratief buiten werkte in “den hof” (weer of geen weer) of ik poetste want dat hoefde ook te gebeuren hé 😉
    Toegeven een sluwe zet van u maar die pakt niet.

    Like

   • Leo zegt:

    Nee, een GEDENKDAG van eens was en tevens een OVERDENKDAG van wat weer komen gaat.

    Like

   • Trucker zegt:

    @ Leo 10 november 2014 om 21:30

    Spijkers op laag water zoeken.
    Ik ken geen kat die het geen feestdag heet en zelfs de oude knarren die de oorlog meegemaakt hebben zeggen het niet anders.
    Een Heilige dag heten wij op “den buiten” (*) een Hoogdag maar een “GEDENKDAG”…nog geen éne horen zeggen.

    (*) platteland

    Like

 4. wouteenhoorn zegt:

  Trucker je hebt honderd procent gelijk. En de Nederlanders zouden misschien eens meer over België moeten lezen om te zien dat er in Vlaanderen hetzelfde linkse klimaat heerst. Misschien kunnen zij EJ Bron eens bekijken maar ik twijfel er sterk aan want de Noorderburen zijn niet zo geliefd. En dan druk ik mij voorzichtig uit.

  Like

  • Monalisa zegt:

   wouteenhoorn waar zit het linkse klimaat nou niet zelf in Duitsland zit het.
   de Noorderburen zijn niet zo geliefd. dat valt nogal mee je kan het ook opblazen.je hebt goede en slegte maar dat heb je overal.

   Like

  • Trucker zegt:

   Thanks, is wel leuk om bijval te krijgen over een( toch wel) heikel punt…voor sommigen althans.
   🙂

   Like

  • Luchtpint zegt:

   “En de Nederlanders zouden misschien eens meer over België moeten lezen om te zien dat er in Vlaanderen hetzelfde linkse klimaat heerst.”

   ’t Is nog maar van gisteren geleden dat ik daar op gewezen heb, wout.

   Schandaal in het Duitse parlement: DDR-dissident Wolf Biermann noemt “Die Linke” een “armzalig restant” (+ video)

   9 november 2014 om 22:22 :

   Links is overal in West-Europa hetzelfde, Willie. Het is domweg naiëf om te veronderstellen dat België niet zou passen in dit verhaal. Alle mediaconcerns in Vlaanderen zijn met elkaar verweven, waardoor de massamedia overal hetzelfde verhaal opdissen. Geen woord van kritiek op immigratie-non-beleid in dit land, geen mensen zoals Geert Wilders, Hans Jansen of Leon de Winter die ooit aan het woord gelaten worden in Vlaanderen, hoofdredacteurs die regelmatig afgezaagde PC stukjes komen plegen om een lofzang te zingen op de multicultuur, idiote onbenullen van BV’s die aan de lopende band hetzelfde stukje PC/multikul gezwets komen opvoeren in weekbladen als Humo e.d., Vlaams-nationalisme dat op alle mogelijke manieren moet geboekstaafd worden als reactionair / racistisch / niet van deze tijd,…enz door de staatstelevisie. En dan maak ik bovendien ook de bedenking dat Nederland druk bezig is om het concept “cordon sanitair” over te nemen van de Belgische media + Justitie. Dat heeft Nederlands links goed afgekeken van ons !

   Wat te denken trouwens van al die alternatieve culturo’s met hun experimentele theater bullshit waar geen hond naar komt kijken, die moord en brand lopen te krijsen als een Vlaamse regering subsidies voor die sector aan banden probeert te leggen (net zoals in Nederland). Wat te denken van geflipte onnozelaars uit immigratieprojecten die het “racistisch” vinden als de Vlaamse regering inburgering wil verplichten door mensen op taalcursus te sturen ? Die vinden blijkbaar dat alle Vlamingen die immigranten niet verstaan dan maar beter de taal zouden leren van de nieuwkomers ! Mensen de taal leren van het land waar ze naartoe komen, schandalig vinden ze dat, wat een aanslag op mensenrechten, stel je voor ! Wat te denken, bijvoorbeeld, van hypocriete burgemeester “feestneus” Termont van Gent, die eerst vindt dat alle minderheden in zijn stad welkom zijn, om nu zijn kar te keren en het de Roma-zigeuners en Bulgaren met klem wil afraden om nog langer naar zijn stad af te zakken. Zal wel niet te maken hebben met het feit dat die mensen zich gedragen zoals hij het zich had voorgesteld. Misschien wat te veel “overlast” waargenomen, of zo ? En als de mensen dan een NVA-burgemeester verkiezen voor Antwerpen boven een SPa’er met een diploma pr / marketing management, dan is meteen heel het kot in de unisono linkse media te klein en worden er ineens bakken stront over de Antwerpenaars uitgekieperd, die wel allemaal goed bevonden worden zolang ze een linkse burgemeester in het zadel houden !

   Het is overal in Europa hetzelfde verhaal met links. En Vlaanderen ontsnapt er niet aan. Zou het veel slechter zijn in Nederland of veel beter zijn bij ons ? Ik denk eerlijk gesproken van niet. Misschien komt Zweden veeeeeel dichter bij een DDR regime, want daar zijn ze zo mogelijk nog geflipter dan elders in Europa. En hebben ze meer te zeggen dan hier.

   Like

 5. Anneke zegt:

  Kan de Belgen géén ongelijk geven!!! “Afschaffen heel die afgodische COMMERCIËLE sprookjes-feesten”. Weet nog hoe ‘kwaad’ mijn kinderen waren; voelden zich ‘bedrogen’ toen zij gingen beseffen dat het puur NEP was.

  Like

  • Monalisa zegt:

   Anneke dan moet je ook alles afschaffen en gewoon doorwerken met de feestdagen.

   Like

  • Trucker zegt:

   Anneke 10 november 2014 om 16:51

   “…“Afschaffen heel die afgodische COMMERCIËLE sprookjes-feesten”…”

   “…Afschaffen…”

   Bent u zelf geen kind geweest…(retorische vraag)

   Like

  • Luchtpint zegt:

   Zo lang we in België geen georkestreerde kritiek over ons heen krijgen, kan dit feest ongestoord blijven doorgaan in Vlaanderen, dus wanen we ons veilig in de veronderstelling dat dit onze koude kleren niet raakt. In tegenstelling tot wat jij lijkt te denken, Anneke, moet je niet gaan geloven dat er een verband zou zijn tussen gefundeerde seculiere kritiek op Sinterklaas “als commercieel ritueel” in Vlaanderen, zo militant of kritisch zijn de meeste mensen hier niet eens. Het gaat hier puur om hypocriet leedvermaak. “Nederland heeft er last van ? hahaha…” Meer dan dat is het niet.

   Moest men hier hetzelfde meemaken als in Nederland, dan denk ik niet dat hier veel mensen er tegenin zouden gaan. Maar ook dat heeft geen uitstaans met militant secularisme of minachting voor tradities, maar eerder met de vervelende schroom van Vlamingen om zich uit te spreken voor/tegen iets. Er scheelt iets met de mentaliteit: deze regio heeft geen discussiecultuur zoals in Nederland, en iedereen loopt hier veel sneller met de staart tussen de benen mbt wat andere mensen wel eens zouden kunnen denken als je tegendraads gaat doen. Gevolg: iedereen houdt zich in. Op die manier zijn we gemakkelijker moreel te chanteren dan de Nederlanders, en zeker veel meer dan diegenen die in het openbaar zeggen “Wij pikken dit niet !” In Vlaanderen is zoiets nagenoeg ondenkbaar ! Het is vooral die hypocriete boerenlullenmentaliteit die mij stoort ! Hoe snel zouden die Vlaamse keuterboertjes niet inbinden moest men hier dezelfde hetze creëren heb ik al een paar keer gedacht. Echt veel kritiek ga je daar volgens mij niet over horen, moest het zich hier ooit voordoen. Dan zou het rap afgelopen zijn met de traditie !

   Dan kan je natuurlijk de aandacht zitten afleiden en de Nederlanders een beetje belachelijk voorstellen. Tot het ook hier menens zou kunnen worden. Dan ga je mogelijk zien dat het een ander verhaal wordt: nul komma nul mensen in Vlaanderen die opkomen voor de traditie. Ben ik wel zeker van !

   Ongeacht wat ik zelf denk over godsdienst, als het al relevant zou zijn voor dit onderwerp, meen ik wel dat volkeren hun tradities in stand moeten houden, want dat is een deel van onze identiteit. Politiek correcte zwamneuzen van links kunnen het idee gewoonlijk niet verdragen dat een volk eigen kenmerken heeft waarmee het zich blijft identificeren, dat is nu eenmaal “nationalistisch-racistisch” e.d. vanuit die hoek. Links ziet liever dat elk volk in Europa onderling verwisselbaar is, maw geen eigen cultuur meer heeft waar het trots op kan zijn. Links wil zo graag alle culturele eigenheid uit de volkeren van Europa wegzuiveren tot we abstracte Europeanen worden. Weg met identiteit is daar de redenering.

   Ik kan het alleen maar toejuichen dat men in Nederland protesteert daartegen, dan kan het nog zijn dat het allemaal maar als commerciële flauwekul kan worden afgedaan door sommigen, maar dat denk ik soms bijvoorbeeld over Kerstmis ook, en toch vind ik dat je ook dat niet moet afschaffen. Het blijft gewoon een stuk van de identiteit.

   Like

 6. koddebeier zegt:

  Wie lacht niet die Nederland beziet !!

  Like

 7. Tom Hendrix. zegt:

  Het probleem is, dat het niet zo zeer om de kleur van de helper van Sinterklaas gaat, maar enkel om onze cultuur weer aan te vallen! Na Sinterklaas, beginnen de “boosbaarden”, te tornen aan ons Kerstfeest, daarna natuurlijk het Carnaval, dan Pasen en Pinksteren. En door de “rode kerk”, en ander links volk en de goedmensen gesteund, RUIKEN ZIJ- de moslims en de zeurnegers- de overwinning! WEG MET ONS,BLANKE MAN/NEDERLANDER/EUROPEAAN! Dat is het ultieme streven, en D66 KROMSPRAAK en OM zal zomaar weer door de knieën gaan!

  Like

  • Leo zegt:

   Beste Tom.
   Het is al VEEEEL erger dan je denkt. Alles gaat naar de kloten !!
   Zo juist het bericht ontvangen dat door het snel groeiende aantal moskee-en de kerkuil
   OOK al aan het uitsterven is.

   Like

  • Luchtpint zegt:

   Tuurlijk. Op de duur moet alles er ten lange leste aan geloven. En niet alleen maar in Nederland ! Voor links gaat het er om de culturele identiteitsbeleving van Europese volkeren te ondermijnen !

   Like

 8. Avidia zegt:

  het is gewoon een ernstige toestand, ik moet er gewoon om janken, ons feest, ons jeugd feest, de ik nafeest van jullie kinderen wordt verpast door een stelletjes uittrekking mensen die die ondanks dit in ons Nederland wonen en uitkeringen krijgen, van u en mij opgebracht, die de moed opbrengen om ons te beschuldigen is voor ons onuitstaanbaar, ikj haat die mensen en ik vind dat Hun uitkeringen gesoptp worden, Je bent voor of tegen Nederland!!

  Like

 9. RHW zegt:

  “Zwarte Piet blijft zwart zegt Sinterklaas” op https://youtu.be/jxyl12qoLJk

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s