Ieder mens heeft recht op bed, bad en brood; Europa tikt Nederland op de vingers

Screenshot_13

(Door: Martha N.)

Hoe denken de lezers van dit artikel over dit besluit?

Nederland moet de opvang voor uitgeprocedeerde asielzoekers verbeteren. Het recht op voedsel, kleding en onderdak voor dergelijke volwassenen zonder papieren wordt onvoldoende gerespecteerd. Ook de opvang van daklozen, al dan niet uit het buitenland, is onder de maat. Dat stelt het Europees Comité voor Sociale Rechten in Straatsburg maandag. Het onafhankelijke comité controleert de naleving van het Europees Sociaal Handvest, een verdrag over mensenrechten. Het comité boog zich over klachten van de Conferentie van Europese Kerken en een Europese federatie van nationale organisaties voor daklozen.

Staatssecretaris Fred Teeven (Veiligheid en Justitie) wacht af wat het Europese Comité van Ministers vindt van de uitspraak over ‘bed, bad en brood´ voor met name vreemdelingen. Dan is het pas definitief. Ook PvdA en VVD vinden dat beter. De kwestie ligt gevoelig in de coalitie van VVD en PvdA. Teeven (VVD) riep eerder, bij een voorlopige uitspraak over de zaak, dat Nederland niet in de houding zou springen en meteen iedereen zou voeden. Maar de PvdA wil een ruimhartiger beleid. Met het wachten op het comité lijkt er dus nog even ruimte om naar een oplossing te zoeken.

Tweede Kamerlid voor de PvdA Attje Kuiken zei maandag te begrijpen dat de staatssecretaris nog even wacht: „Nederland moet voorkomen dat mensen op straat belanden, en uitgeprocedeerde vreemdelingen moeten uiteindelijk terugkeren naar het land van herkomst. Dat hoort volgens de PvdA bij een humaan en rechtvaardig asielbeleid. Het Europees Comité voor de Sociale Rechten heeft nu een belangrijke uitspraak gedaan over het recht op onderdak in noodsituaties. Binnen een paar maanden volgt de definitieve aanbeveling die voortvloeit uit deze uitspraak. Ik begrijp dat de staatssecretaris hier niet op vooruit kan lopen en die aanbeveling afwacht.”

Malik Azmani, Kamerlid voor de VVD, vindt ook dat nog moet worden gewacht, maar benadrukte nog wel het VVD-standpunt: „De Nederlandse overheid ondersteunt uitgeprocedeerde asielzoekers bij het voldoen aan hun vertrekplicht door tijdelijke opvang te bieden. De VVD vindt het een verkeerd signaal om mensen die bewust hun vertrek frustreren te belonen. Wij wachten eerst de aanbeveling van het Comité van Ministers af, nu de beslissing van het ECSR aan hen gericht is en niet direct aan de afzonderlijke lidstaten.”

De Protestantse Kerk in Nederland (PKN) noemt de uitspraak ‘ongelooflijk goed nieuws voor al die mensen die nu veroordeeld zijn om op straat te leven en afhankelijk zijn van de liefdadigheid van anderen. Ieder mens heeft recht op bed, bad en brood. De grote vraag is nu wat staatssecretaris Teeven met deze uitspraak gaat doen.’

Lees eveneenswww.telegraaf.nl

Door:
Martha N.
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Verrijking", "Weg met ons!", Europa, EUSSR, Immigratie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Linkse christenen, linkse gereformeerden, Linkse Kerk, Multiculti, Nederland, Rotzakken, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

49 reacties op Ieder mens heeft recht op bed, bad en brood; Europa tikt Nederland op de vingers

 1. janfreak zegt:

  Ieder mens heeft daar inderdaad recht op, maar deze mensen hebben ook de verplichting te willen werken daarvoor. Mensen die te lui zijn daarvoor hebben deze rechten niet, er is een oud gezegde, wie niet werkt zal ook niet eten. Het is toch te zot voor woorden dat goedwillende mensen op moeten draaien voor anderen die alleen maar hun hand op willen houden. Alleen mensen die niet kunnen werken moeten we ondersteunen, maar niet diegenen die er te belazerd voor zijn.

  Like

 2. Tistochwat zegt:

  “Maar de PvdA wil een ruimhartiger beleid.”

  “Nederland moet voorkomen dat mensen op straat belanden”

  Die prachtige praatjes gelden NIET voor de autochtone (bejaarde) bevolking hè?
  Vroeger was ik een ‘Nederlander’, tegenwoordig ben ik een ‘autochtoon’.
  Het is werkelijk om van te walgen.

  Like

  • Fred zegt:

   Van autochtone bejaarde lieden hebben ze niks te vrezen. Die kunnen nog nauwelijks op hun benen staan, laat staan dat ze zouden beginnen verkrachten, geweld plegen, stelen, roven, rellen,…vul maar aan.

   Like

 3. Hoe lang laten wij ons nog op de kop zitten?Uitzetten,vandaag nog,slappe hap hier in Nederland!Al jaren leeft en procedeert dat schorem op onze kosten.Dit is een kwestie van de langste adem tot…het onvermijdelijke volgende pardon!Als Teeven of van Opstelten,of wqie dan ook,die lui op tijd het vliegtuig in gestampt hadden,zoals het hoort,hadden wij niet met deze ellende gezeten;de aanzuigende werking nog niet eens mede in aanmerking genomen!En de Eu-raad:fuck you!Mensen ,ga toch eindelijk allemaal!!!! de straat op met de eis:wij willen uit de Eu,nu!Want die blijft ons provoceren,belasten,knoeten en kaal plukken!

  Like

 4. Tom Hendrix. zegt:

  Jawel hoor, KOM MAAR BINNEN in NEDERLAND/ABSURDISTAN. Door de GOEDMENSGEKKEN en de SOCIALISTEN gepropageerd. Dan schoppen WE nog wat “oudjes”, uit de Zorgcentra. Laat dat hele smerige EU gedrocht, met dat Europees Comité voor sociale Rechten, toch naar de kl.ten lopen! Ziehier wat dat COMMUNISTISCH GESPUIS in Brussel en Straatsburg voor ONS in petto heeft. Gloeiende,gloeiende….

  Like

 5. felix zegt:

  Ik wil iedereen bedanken voor de mooie reacties hier op deze website…

  Like

 6. Martha N zegt:

  Ieder heeft recht op een bed, brood en een bad…
  Als oplossing voor dit probleem zou ik zeggen: de gevangenissen staan leeg (zegt men). Stop ze in de bak, daar hebben ze het goed. In ieder geval een bad, brood en een goed bed. Misschien zelfs een TV en een laptop. Dat is zelfs meer dan de Europese Comite van ons eist!

  Like

 7. R.Kroonenberg zegt:

  .
  We lezen van een nieuwe Nationale sport,
  die dus genoemd wordt : “Illegaaltje vangen”
  dol-komischer kan je ’t toch niet verlangen
  dus kijk ik vol verwachting naar het scorebord !
  .
  want de spelregels zijn behoorlijk streng en zwaar:
  je mag de illegaal niet boven de 2 meter heffen
  beslist niet trachten er een ander mee te treffen
  en zélfs ook geen een-tweetjes met elkaar!
  .
  ook de werp-afstand is zwaar gelimiteerd
  en mag de illegalen-lengte niet te boven gaan
  zelfs 3-maal in de rondte is niet toegestaan
  terwijl ook voldaan ge-grijns niet wordt getolereerd !
  .
  en ene Teeven schijnt de Scheidsrechter te zijn
  nou vrienden, dat wordt ..zeg-maar-rustig.. smullen
  ik hoor de sneue rondvliegertjes al brullen,
  want word je niet gevangen…nou dan doet het soms best pijn…
  .
  Jasterke
  .

  Like

 8. Jan Wandelaar zegt:

  Gutmenscherei ??

  Like

 9. Johan zegt:

  Bij deze nodig ik nog gaarne 100 miljoen Noord-Afrikanen uit om in Nederland te komen vertoeven, mede namens het Europees Comité voor Sociale Rechten.
  Heeft U geen bed, geen douchebak of badkamer, of heeft U geen brood ? Komt allen, wij regelen het voor U.

  Like

 10. Rein van der Veen zegt:

  Er bestaat helemaal geen ‘recht op voedsel, kleding en onderdak’. Wat het Comité wil, is dat de Nederlandse bevolking gedwongen wordt in het onderhoud van de gelukzoekers te voorzien. In feite is er dan sprake van dwangarbeid; dat moet wel de natte droom zijn van elke EU-bureaucraat! 🙂

  Like

 11. Jean zegt:

  Lariekoek en dikke bullshit, wat wij wel moeten toepassen is al die illegalen incl. criminelen er uit flikkeren. Als we al het geld gebruiken wat nu verknoeid wordt aan de EU bende leeglopers incl. die troep in Staatsburg en dat gebruiken om de armoede te bestrijden, uiteraard na eerst alle illegalen en criminelen er uit geflikkerd te hebben dan zijn veel problemen ‘verleden tijd’, geen gezever geen bemoeienissen van leeglopers meer maar terug veiligheid en welvaart.
  Laten we maar eerst dat parasitsme uitschakelen dan zijn we al een heel eind op de goede weg.
  A’ wij moeten niets.
  B’ wij helpen alleen wie ‘wij’ willen helpen.
  C’ alles wat met islam te maken heeft is persona non grata.

  Like

  • Deze uitspraak is niet bindend;dus:wat houdt Teeven tegen om ze er vanavond nog uit te zetten?Niks!Maar die jodokus heeft besloten met zijn antwoord te wachten tot januari!!!Is mij ook goed,moet hij zelf weten.Maar laat hij wel deze dwingelanden dan per omgaande het land uit “helpen”!!!Ze hebben al veel te veel gekost!

   Like

 12. sam zegt:

  Enigste oplossing zijn gesloten asiel-centra, waar die asielzoekers (?) van dag 1 van hun aankomst in thuishoren. (Vergelijk dit met het Deens model).
  Aanvaarding van de status van asielzoekers, dit laat veel te lang op zich wachten (Deens model binnen 2 weken aanvaard of afgewezen).
  Na afwijzing gedwongen opsluiting in gesloten asielcentrum tot het ogenblik dat zij terug op het vliegtuig gezet kunnen worden naar hun thuisland. Als het moet is hiervoor jarenlange opsluiting voor vereist (afschrikkingsmodel), geen onderwijs, geen medische kosten voor asielzoekers noch hun kinderen tijdens een verblijf in een asiel land (zie Russisch model)
  Conclusie, het ontradend element ontbreekt, dus blijvende stijging van asielzoekers, immigranten en konsoorten. Tevens import van criminelen, ziektes enz.
  Gesloten asiel-centra dienen niet vergeleken te worden met concentratiekampen alle vrijheid is toegestaan, uitgenomen naar buiten gaan, telefoneren (naar advocaat enz.), en godsdienst te belijden (vooral niet islam en dergelijke). Asiel-centra zijn ook geen kweekvijvers zodat gedwongen inname van de pil verplicht is voor vrouwen.

  Onder dat soort maatregelen dat zelfs de Nederlandse overheid kan invoeren, zullen nog weinig gelukszoekers naar Nederland komen.
  Anderen zullen nog een hoop maatregelen kunnen bij bedenken, vul het lijstje zelf maar aan.

  Like

 13. Monalisa zegt:

  Martha mijn antwoord staat ergens anders vermeld Nerderland is VOL.

  Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @Realpredictor: 18.53. uur. Precies wat U hier naar voren haalt. Van het ploertenkabinet, en onze ploerten tweede kamer, mogen WIJ, GEBOREN NEDERLANDERS STIKKEN!!
   Vooral de volgende verraders reken ik daartoe: PvdA,CDA,VVD en uiteraard D66. Maar ook de GL bende, de CU,SP,PvdD. Alleen de PVV is er VOOR ONS!

   Like

 14. Peter Rissing zegt:

  En hele rare wending, want ik meende dat er in NL een scheiding van kerk en staat bestond.
  Hoe kan het dan zijn dat religieuze organisaties, via het Europees Comite voor Sociale Rechten, tracht af te dwingen dat NL (volgens hun religieuze normen van barmhartigheid) ‘Uitgeprocedeerden’ bed, bad en brood moet gaan bieden ?

  Stand.nl geeft aan dat 2/3e van de NL-ers daar tegen is,
  http://www.stand.nl/stellingen/Binnenland/Nederland-moet-uitgeprocedeerde-asielzoekers-bed-bad-en-brood-bieden
  onze democratische regering is er ook op tegen, na lang overwegen en met goed onderbouwde redenen.

  Hoe halen die religieuze kadetten het dan, met brutale, ondemocratische dwingelandij, in hun christelijke koppen te trachten dit beleid te ontkrachten.

  “Scheiding van Kerk en Staat” stelletje drammers, is belangrijker dan jullie ideeën.
  ‘Religie’ doe je maar thuis of in de kerk en kom niet aan de NLse democratie, die heeft het moeilijk genoeg.

  Like

 15. Qvic zegt:

  Dan ligt het voor de hand, dat alle gemeentes waar de protestantse kerkgangers wonen, dat daar dan de opvanghuizen/ruimtes voor deze groepen mensen gemaakt moeten worden. Zo ook de kosten hiervan betalen. Immers het was hun idee en vastberadenheid om voor deze mensen te strijden. Dan moet je niet verwachten, dat de rest van Nederland hier ook aan mee betaald. Toch best wel vreemd, dat de protestante kerk meer voor de uitgeprocedeerde moslim opkomt. Dan de christenen in Irak/Syrië die door deze kerk aan hun lot overgelaten wordt.

  Like

  • sam zegt:

   Ik ben Belg en heb geprobeerd jullie systeem op te zoeken. Bij ons in België worden alle “erkende” godsdiensten vergoed door de overheid of door de gemeente (=kerkfabriek). Ik meen te verstaan uit de uitleg die ik opzocht. Dat in Nederland de kerkgangers (=gelovigen dus) van een bepaalde kerk betaalde voor die (hun) kerk (=hun geloofsovertuiging), of zie ik dat verkeerd?
   Als dat zo het geval is, waarom blijven de mensen dat betalen? Herinner U de reden waarom de Christelijke – Protestante kerk gescheiden zijn. Kan steeds verder gaan zoals in de VS reeds al meer dan 150 jaar geleden (en meer) is gebeurd (zie mormonen).
   Corrigeer indien ik verkeerd ben.

   Like

 16. Fred zegt:

  Volgens mij kan je daar op een dusdanige manier een draai aan geven dat dergelijke maatregelen discriminatoir zijn t.o.v. de ingezeten bevolking, en een groepsprocedure opstarten tegen het Europees Comité voor Sociale Rechten in Straatsburg, de Conferentie van Europese Kerken en die Europese federatie van nationale organisaties voor daklozen. Analoog daarmee, ik heb dus ook nooit gesnapt hoe het kan dat tot nu toe slachtoffers van allochtoons geweld nog nooit de handen in elkaar geslagen hebben om de regering van hun land, of eventueel transnationaal de EU voor de rechtbank te slepen wegens opzettelijke ingevaarbrenging. Ik vermoed dat dergelijke gerechtsprocedure, gezien de corruptie van het gerechtssysteem, weinig of geen kans op slagen heeft, maar de publiciteit errond zou verstrekkend zijn, en er zou een knallend signaal mee afgegeven worden.

  Like

 17. Willie zegt:

  Met hun bed, voedsel etc zijn deze kaffers zeker niet tevree , kijk maar naar Italie , en er zullen zeker nog wel landen zijn waar ze de vreet weggooien en t kot vernielen .
  Gewoon UITSCHOT ! btw wanneer schieten wij hen eruit ?? Dan zijn ze letterlijk uitschot

  Like

 18. KeesvanD zegt:

  Uit de EU, weg met de Euro en verdragen opzeggen met directe ingang.

  Like

 19. Erik zegt:

  Dit alles staat in schril contrast met wat wij onze bejaarden en zieken aandoen.
  Hoe moet het overigens met mensenk die de huur of hypotheek niet meer kunnen opbrengen, en onze eigen zwervers?
  Het is gewoon een eis om een basis inkomen te verschaffen aan iedereen uit de wereld, te betalen door……..
  Slimmeriken die vacantie willen houden in NL, hebben geen hotel of restaurant of ziekte verzekering meer nodig, gewoon een tijdje asiel zoeken ipv spoor zoeken.
  Terwijl Nederlanders die de ziekteverzekering niet meer kunnen betalen op straat belanden.

  Like

 20. Johan zegt:

  Vanavond in het NOS journaal was er een verslag van de 5 man, die Nederland op dit moment bijdraagt aan de grensbewakings-operatie in de Middellandse Zee. Op de vraag van de verslaggever aan een van de zeelieden, wat hij nou precies kon bijdragen, antwoordde de brave borst : “Als we een gammele immigrantenboot ontwaren, dan roepen we het Portugese bergingsvaartuig op. Daar kunnen minstens 1000 bootvluchtelingen op . Wij kunnen dan assisteren met het op en neer pendelen tussen dat wrakke bootje en het bergingsvaartuig. ”
  Met andere woorden : Nederland houdt gewoon de veerdienst in stand tussen Libië en Lampedusa. Hier wordt men toch doodmoe van, van deze onzin.
  Wat ze MOETEN doen is die bootvluchtelingen per ommegaande terugvaren naar de Libische stranden. Waarom gebeurt dat niet ? Straks zitten ze weer in Nederland, worden er eindeloze procedures opgestart en op het eind van het liedje probeert zo een flutcomité voor Sociale Rechten af te dwingen dat de gelukzoekers tot in lengte van dagen van alle gemakken voorzien moeten worden. het is de omgekeerde wereld.

  Like

  • Ik heb dat ook met stijgende verbazing zitten kijken;eerst hebben ze het over grensbewaking,die later gewoon een reddingsonderneming blijkt te zijn!Terug begeleiden naar waar ze vandaan zijn gekomen;en als ze niet willen,dan schiet ze maar lek!Het wordt verdomme te gek voor woorden:half Afrika zit hier en de andere helft is onderweg!Wat een misdadig wanbeleid!Door de regering te laten zitten,waar ze zit,plegen we langzaam maar zeker zelfmoord!

   Like

  • We worden al sinds 1974 genaaid door onze diverse regeringen!En hier staat dus zwart op wit dat de scholen,universiteiten en media pro islam en pro Palestijnen moeten zijn,hangende dat verdrag!Laat geen enkele linkse lul nou nog iets afdoen met “complot denken”!Het staat zwart op wit in dat verdrag!Uit kwaadheid heb ik dat ook op fb geplempt;hoe meer mensen dat kunnen lezen,hoe beter!Wanneer maken we hier een revolutie?Ik ben het zo spuugzat!

   Like

 21. Republikein zegt:

  Mensen, ik zeg, moed houden, the show must go on!

  Like

  • Sjaak zegt:

   WAHAAA ! IS WEL NIET ZO GELOPEN ALS GEDACHT
   MET 1200 VLUCHTELINGEN HE VAN DER MOST !
   MAAR GEEN ANGST DIE 400 ZIJN OOK AL GENOEG
   OM JOUW PLEITE ASYL-VAKANTIE-DORPJE NAAR
   DE KNOPPEN TE HELPEN ! TJAKKA !
   IK WENS JE VEEL SUKSES MET DE DEURWAARDERS
   DIE JOUW NA JE INSOLVENZ BEZOEKEN KOMEN !

   Like

 22. Jules Vismale zegt:

  Het begint er verdacht veel op te lijken dat het Europese Comité voor Sociale Rechten (ze zijn tenslotte al jarenlang stapeldol op asielzoekers, illegalen, daklozen, criminelen, islamieten etc.) samen met de EU een ander doel lijken na te streven. Decennia’s lang zijn wij hier in Nederland al veel te gastvrij voor vreemdelingen geweest en nou wij een steeds grotere haat tegen de EU krijgen
  en zogenaamd racistisch worden, dankzij dergelijke linkse klootzakken, willen ze ons hiervoor gaan straffen! Feitelijk komt het erop neer dat alle autochtoonse Nederlanders op een gegeven moment helemaal aangepast moeten zijn aan die buitenstaanders of anders gewoon allemaal gedwongen worden om te emigreren of desnoods gedeporteerd worden opdat Nederland voorgoed als provincie in de EU verdwijnt! Een voor 100% allochtoons Nederland zal namelijk zo gemakkelijker in diens greep gehouden worden terwijl de autochtonen vrijwel van hun bed, bad en brood worden beroofd omdat zij de EU gewoon (en terecht!) haten!
  Jozef Stalin leek soortgelijke dingen al in de USSR in omgekeerde vorm te doen daar hij miljoenen niet-Russen uit hun land verjoeg en deporteerde naar afgelegen streken waar hen beslist GEEN bed, bad en brood te wachten stonden! Zo heeft hij tijdens WO II zeker 600.000 Wolga-Duitsers gedeporteerd naar Siberië en deze door gewone Russen vervangen al kwamen hier tallozen van hen om het leven.
  Adolf Hitler daarentegen viel in 1941 Rusland binnen om de Duitsers te kunnen voorzien van oneindige grondgebieden en brood hoewel miljoenen Oekraïners, Balten, Wit-Russen, Kozakken, Tartaren, Kaukasiërs, Russen en zelfs joden de Duitsers als bevrijders beschouwden. Sommige Duitse soldaten kregen van deze dankbare burgers meestal ook gastvrijheid aangeboden en zij werden dan in hun huizen voorzien van een bad, voedsel, bloemen en wodka! De Duitsers toonden zich echter zeer ondankbaar jegens hun gastheren en begonnen hen toen uit te buiten, af te ranselen, te bestelen en daarna zelfs met miljoenen tegelijk tot slavernij te brengen en af te slachten! Zo beweerde de brute nazi Erich Koch, de Rijkscommissaris van Oekraïne, zelfs dat de laagste Duitse arbeider 100x waardevoller was dan de inwoners van Oekraïne en de rest van Rusland!
  En laten het Europese Comité voor Sociale Rechten en de desbetreffende kerken toch gewoon zelf al die “zielige” groeperingen in hun eigen huizen opnemen en hen voorzien van een bed, bad en brood maar dan moeten ze absoluut NIET gaan zeiken als hun “gasten” hen hierna kaalplukken, beroven, hun interieur vernielen of hen aftuigen! Al te goed is al tijden buurmans gek en wij hier in Nederland MOETEN gewoon helemaal NIETS van dat anti-Nederlandse uitschot in dat Comité en en de EU want zo langzamerhand hoop ik dat onze haat tegen hen zo explodeert dat er een revolutie gaat uitbreken wat ik HAAT de EU nog meer dan de pest, pokken, TBC of ebola omdat het al een afschuwelijke Europese ziekte is!

  Like

 23. Taljaard zegt:

  @Sjaak
  Van der Most is de grootste wanbetaler van Overijssel, dus daar krijgen die deurwaarders nog een kluif aan.

  Like

 24. Avidia zegt:

  Ik zie er van komen dat wij straks verplicht worden asielzoekers in ons huis op te nemen, ja echt!
  Ik heb een groot huis, met 4 slaapkamers, van de 4, 2 groten gemaakt, een voor mijzelf, een voor mijn atelier, dus ze kunnen niet bij mij in bed (mochten ze willen) en de ander is atelier, kan ik niet missen voor het maken van schilderijen en het restaureren van beelden. Ik ben gevrijwaard.

  Like

  • Martha N zegt:

   Daar zijn al suggesties over gedaan, er is al opgeroepen door socialisten om dit soort mensen in huis op te nemen… en volgens die mijnheer was het een schande dat mensen in grote huizen wonen, misschien moest het wel verplicht worden om asielzoekers in huis op te nemen.

   Like

 25. Republikein zegt:

  Is dit geen mooi betoog?
  Ik vind het zwaar kut, maar dat is een open deur intrappen.
  http://www.at5.nl/tv/de-stelling-van-amsterdam/aflevering/16428

  Like

 26. Tom Hendrix. zegt:

  @ Jules Vismale: 23.32. uur, op 10/11. U heeft prachtig verwoord, “waar de schoen wringt”.

  Like

 27. Pingback: Ieder mens heeft recht op bed, bad en brood; Europa tikt Nederland op de vingers | Vrije Burger

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s