Repliek op de toespraak van Lodewijk Asscher t.g.v. de herdenking van de Kristallnacht (Amsterdam, 9 november 2014)

Screenshot_18

Lodewijk Asscher tijdens de herdenking van de Kristallnacht (Amsterdam, 09-11-2014)

(Door: Wachteres & Henk V.)

‘Ik wil niet leven in een land waar de Kristallnacht alleen met bewakers voor de deur herdacht kan worden’, Lodewijk Asscher.

Nou, meneer Asscher, dat had u dan eerder moeten bedenken en u had dan vooral geen lid moeten worden/zijn van de PvdA. Wij hebben ons lidmaatschap van die partij om die reden opgezegd. De PvdA is vóór instroom van de islam en biedt de aanhangers ervan alle ruimte. Het islamitisch gedachtegoed is van Jodenhaat doortrokken. Dat manifesteert zich niet alleen op straat, maar ook in de toenemende afkeer van de staat Israël. Die afkeer houdt gelijke tred met de toegenomen affiniteit tot de Palestijnse Staat, die de vernietiging van de staat Israël beoogt. Wie de staat Israël wil vernietigen, wil op grote schaal de Joden vernietigen. Wie de Palestijnen steunt, steunt de herhaling van de Holocaust. Op die manier wordt de situatie in het Midden-Oosten vertaald naar de Nederlandse politiek. Daar is uw partij dus mee bezig, meneer Asscher.

“Joodse winkels werden verwoest. Synagogen in brand gestoken. Onschuldige burgers aangevallen, opgepakt en afgevoerd. Omdat ze Jood waren.”

Juist, meneer Asscher. En ook nu gebeuren dezelfde dingen en u wilt de misdadigers niet bij de naam noemen. U behandelt hen liever als medeslachtoffers? De Joden worden nog net niet opgepakt en afgevoerd, maar omdat zij wel worden mishandeld en vermoord, moeten zij zelf al maken dat ze wegkomen, omdat hun leven hen lief is.

“Voor het oog van de wereld zetten de nazi’s opnieuw een schaamteloze stap op weg naar hun uiteindelijke doel: de verdrijving en vernietiging van de Joden.”

Dat bedoelen wij nu precies, meneer Asscher. Deze keer zijn het niet de nazi’s, maar de moslims … waarom heeft u wel de moed om de nazi’s bij de naam te noemen en niet de islam?

“Wakend voor onverdraaglijke onverschilligheid over het lot van mensen die worden verjaagd en vervolgd.”

Wat u zegt, meneer Asscher. Weigeren om de waarheid onder ogen te zien. Is dat niet nog erger dan onverschilligheid?

“Ik wil niet leven in een land waar de Kristallnacht alleen met bewakers voor de deur herdacht kan worden. Mijn Nederland, óns Nederland, is een land waarin iedereen zich vrij en veilig voelt. Waar je kunt zijn wie je bent, waar je kunt geloven wat je wilt, waar je niet anders dan anderen wordt behandeld, omdat je Jood bent, omdat je moslim bent, omdat je homo bent.”

Meneer Asscher, nu maakt u ons toch echt verschrikkelijk kwaad: U zet de aanhangers van een ideologie, diegenen die de Joden en de homo’s, die hier vóór de komst van de islam alle vrijheid hadden, bepaald niet goed gezind zijn in het rijtje van de slachtoffers. Hoe durft u!

” … ik wil hier wel hardop zeggen dat ik tot op het bot gemotiveerd ben om me in te zetten voor uw, voor onze vrijheid en veiligheid. Het kabinet is niet van plan om ook maar één millimeter te wijken voor de terreur van de intolerantie. Anti-Joodse agressie wordt hard aangepakt.”

Bullshit …. Hoe zet u zich dan in als ik vragen mag? En hoe zet het kabinet zich in? Door niet te willen horen, niet te willen zien en te zwijgen? Als u met elkaar nog niet eens het beestje bij de naam durft te noemen, hoe wilt u dat probleem dan aanpakken?

“Zeker in deze tijd, waarin smeulend antisemitisme door de spanningen in het Midden-Oosten wordt aangewakkerd en hier en daar gevaarlijk ontvlamt. Dat vraagt om redelijkheid. Dat vraagt om nuchterheid. We moeten ons niet mee laten slepen en voorkómen dat conflicten dáár tot conflicten híér leiden.”

Dat vraagt om redelijkheid en nuchterheid, meneer Asscher? Wat houden die termen volgens u in? Tegenover tot geweld neigende intolerantie mogen/kunnen wij geen enkele vorm van tolerantie plaatsen. Wij leven in een NEDERLANDSE rechtsstaat.

“Anti-Joodse agressie wordt hard aangepakt.”

Hoe precies dan wel? Wij hebben daar nog geen voorbeelden van gezien.

“Het is tijd dat wij, gewone vaders en moeders, gewone opa’s en oma’s, gewone gelovigen en ongelovigen, onze mond open doen en luid en duidelijk maken,dat we horen, dat we zien, maar dat we niet zwijgen over onrecht en onverdraagzaamheid om ons heen.”

Wij zwijgen niet, meneer Asscher, we zien het onrecht en de onverdraagzaamheid van de islam. Het geweld ten opzichte van andersdenkenden en het onrecht dat vooral de Joden en de homo’s wordt aangedaan. Volgens uw partij zijn we daarom racisten en fascisten. Hoe rijmt u dat met wat u hier zegt?

“Wij accepteren niet dat mensen zich hier bedreigd moeten voelen. Wij accepteren niet dat mensen worden buitengesloten. We mogen niet lijdzaam toekijken als onze rechtsstaat wordt ondermijnd. Dat is één van de belangrijkste lessen uit de geschiedenis van de Kristallnacht. Wij moeten voorkómen dat onze kinderen en kleinkinderen over driekwart eeuw hier in het kaarslicht zitten en hun hoofd schudden over de manier waarop wij het uit de hand hebben laten lopen.”

Iedereen die zich volledig akkoord verklaart met de doelstellingen en de fundamenten van onze maatschappij wordt niet buitengesloten, meneer Asscher, en hoeft zich ook niet bedreigd te voelen. Onze rechtsstaat wordt ondermijnd als er mensen – lees moslims – zijn die de sharia hier willen vestigen. Niet de Joden willen hun opvattingen aan ons opdringen, niet de hindoes, niet andere godsdiensten.

Er is maar één godsdienst die de essentie van ons land en ons werelddeel wil aantasten. Dat wordt door de aanhangers ervan bevestigd, meneer Asscher.

Politiek-correct weigert het gevaar van de islam in te zien en OVERAL waar de politiek-correcten het voor het zeggen hebben, zal alles voor de autochtonen op een verschrikkelijke manier uit de hand lopen. In heel Europa wordt dat al zichtbaar

Politiek-correct tast onze vrijheid aan en verkwanselt onze cultuur aan een achterlijke, voor-middeleeuwse ideologie en dankzij hen zullen onze kinderen en kleinkinderen niet meer in vrijheid leven.

(Lees hier de toespraak van Lodewijk Asscher)

Door:
Henk V. & Wachteres
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Weg met ons!", Amsterdam, antisemitisme, Appeasement, Dhimmitude, Hypocrisie, Islam, Islamisering, Islamofilie, Israël-vijandigheid, Jodenhaat, Krankzinnigheid, Linkse joden, Linkse Kerk, Moslims, nieuw fascisme, Overheid, political correctness, politici, praatjesmakers, PvdA, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie. Bookmark de permalink .

26 reacties op Repliek op de toespraak van Lodewijk Asscher t.g.v. de herdenking van de Kristallnacht (Amsterdam, 9 november 2014)

 1. Prima stuk vn jullie Henk had ht niet betr kunnen verwoorden

  Like

 2. Lis zegt:

  Goed geschreven van u beiden, Wachteres en Henk. Het stuk van Asscher is zo beschamend dat ik me niet meer kan voorstellen dat hij werkelijk gelooft in deze volslagen onzin. Als hij werkelijk van mening is dat dit walgelijke propagandaverhaaltje klopt, dan is hij te naïef voor zijn functie. En als hij die mening niet is toegedaan, dan is hij kwaadaardig en verraad hij zijn eigen land- en geloofsgenoten.

  Like

 3. Theresa Geissler zegt:

  Bravo, Wachteres en Henk! Dat vond ik direct allemaal óók al en stak het niet onder stoelen of banken, al hield mede-commenter Cathja naar aanleiding daarvan vol, het tóch een mooie rede te vinden…..
  Tja, dat was het ‘m dan ook juist: Té mooi. Tegelijk met de mooie gevoelens werd er vakkundig om de hete brei heengedraaid. En dat was, tegen de actuele situatie afgezet, nu juist het in-foute!
  Iemand met Asscher ’s achtergrond! Als iemand als ik, een tamelijk afstandelijke waarnemer van de Israëlische zaak, dat al zo scherp aanvoelt, kun je wel nagaan, hoe bijvoorbeeld mensen als Martien er over denken!
  Trouwens, nu je dat zo nagaat, vraag ik me af, wat de aanwezigen bij deze herdenking er eigenlijk van gevonden hebben……
  Ja, warempel, het zou interessant zijn om daar achter te komen!

  Like

 4. louis-portugal zegt:

  Geweldig wachteres maar het zal niet helpen.

  Like

 5. Tom Hendrix. zegt:

  Henk en Wachteres, woorden naar mijn hart! Ik sta volkomen achter jullie artikel!

  Like

 6. Driek zegt:

  Ik kan mij gewoon niet voorstellen dat meneer Asscher werkelijk zo naïef is, dat hij de onverdraagzaamheid der mohammedanen niet inziet. Want één ding is zeker, en dat heeft de geschiedenis ons wel geleerd: de Joden gaan er het eerst aan.
  Ik vind het een erg goed artikel.

  Like

 7. Jade zegt:

  Prima geschreven, Henk V. & Wachteres.
  Ik ben het er letter voor letter mee eens…
  Stuur het a.u.b. maar door naar Asscher.
  Lees eventueel mijn reactie in het eerdere topic over hem vandaag.

  Like

 8. kernrob4 zegt:

  Deze reactie is volledig juist en waar. Pim had het kunnen schrijven en Pinto wil het vast meenemen naar Asscher.

  Like

 9. riet-1 zegt:

  “Waar je kunt zijn wie je bent, waar je kunt geloven wat je wilt, waar je niet anders dan anderen wordt behandeld, omdat je Jood bent, omdat je moslim bent, omdat je homo bent.”
  Of vrouw, of christen, of een ongelovige, of democraat – even een paar kleine dingetjes ter aanvulling- maar verder,………ik had zo’n stuk graag zelf kunnen schrijven……Mijn gedachten prima verwoord, met dank.

  Like

 10. Lekker scherp tegen de huichelaar Asscher!!!

  Like

 11. Dokus zegt:

  Asscher etaleert hier vakkundig zijn ONKUNDE. Zijn meeheulen, met de wolven in het bos.
  Geen hoofdzaken van bijzaken kunnen onderscheiden. Kortom Asscher etaleert hier de domheid van de Nederlandse politici. Het niveau van politici is zodanig gedaald dat slachtoffers op een hoop gegooid worden met daders. Waar zijn we aan overgeleverd????. Ondeskundige platvloerse een dimensionele lieden doe het land moeten besturen……

  Like

 12. Wachteres zegt:

  Dank voor de complimenten, mede-reaguurders.

  We hadden dit samen als een reactie op het artikel over de toespraak van Asscher geschreven.

  Maar ja, soms maakt E.J. daar een zelfstandig stukje van. Ik schrok eerst en dacht: ‘is het dan wel voldoende’?. Maar ach, we hebben al zoveel kritiek op de gutmenschen geleverd [nietwaar Theresa?] en we zullen daar ook wel mee doorgaan.

  En inderdaad louis-portugal; de vraag is: ‘zal het helpen”?

  Dat moeten we dan maar hopen. Zoals het spreekwoord zegt: “Hoop doet leven”.

  Like

 13. Joost Visser zegt:

  ´‘Ik wil niet leven in een land waar de Kristallnacht alleen met bewakers voor de deur herdacht kan worden´.

  Wel verhuis dan, het zal door o.a. jezelf enkel maar erger worden.

  Like

 14. Frerik zegt:

  Echt ieder woord is de waarheid , dit moet asscher onder ogen krijgen. Geweldig goed geschreven.

  Like

 15. Taljaard zegt:

  @Joost
  Met u kan ik praten.
  In plaats van de verbeelding is hier in NL en in de hele Westerse wereld het cynisme aan de macht gekomen. Die Asscher weet bliksems goed wat de nieuwe broeihaard van het antisemitisme is, maar dat kan hem niets schelen. Voor de Buhne voert hij even een emotioneel nummertje op, opdat de krantenlezende en TV kijkende paupers erdoor geraakt zullen worden en denken dat de PvdA ondanks alles toch wel uit beschaafde en fatsoenlijke mensen bestaat.
  Onderwijl voeren hij en de kliek waartoe hij behoort, op instructie van Brussel, de islamiserings-agenda keihard door en meent hij geen bal van wat hij hier zegt.
  Want bij de PvdA is persoonlijke integriteit een handicap om carriere te maken en wordt je geselecteerd op hypocrise, nepotisme, huichelachtigheid, acteertalent en gebrek aan principes.
  Vermoed dat u dat zelf ook heel goed weet, ten minste wanneer mijn vermeden aangaande uw ware identiteit juist is.
  Niet alleen daar trouwens, maar ook bij het CDA (daar hebben ze het uitgevonden!) en de VVD.
  Bij D’66 hebben ze dit zelfs tot een kunst verheven.
  Asscher hoeft zich ook helemaal geen zorgen te maken over aanvallen door mosilims, ook al is hij zelf Joods, want hij behoort tot de onaantastbare regentenelite. Daarom kan hij ook ongegeneerd de huilebalk uithangen.

  Like

 16. Taljaard zegt:

  ”vermeden”=”vermoeden”

  Like

 17. Theodoor zegt:

  Prima artikel.
  Ook Asscher bevindt zich in de grote groep politici die de waarheid niet onder de ogen durven te zien. Lafaard.

  Like

 18. debeukerin zegt:

  PRACHTIG

  Like

 19. Ik mocht aan de gedegenereerde Jood Lodewijk Asscher reeds twee odes brengen:
  “Saoedie-Arabië, de pianospelende baviaan Mark Rutte, de antisemiet Frans Timmermans en de gedegenereerde Jood Lodewijk Asscher”: http://bit.ly/1hy4jii
  “De gedegenereerde Jood Lodewijk Asscher gaat dóór met zijn eigen en onze doodsvijanden te faciliteren”: http://bit.ly/10QcG0q

  Like

 20. Hans zegt:

  Mooi en helder geschreven.
  Maar ze moeten lekker zo doorgaan. Die politici. Lekker blijven ontkennen.
  Hollanders lijken een laf volk, toch heeft de geschiedenis laten zien dat er ook moedige Hollanders zijn. En die rammen uiteindelijk de moslims zelf wel het dorp/stad/provincie/land uit.
  De eerste knokploegen formeren zich al.
  Beroepsmarrokanen?, dat gaat nog eens een bedreigde soort worden.

  Like

 21. koddebeier zegt:

  Wat een grote smerige huichelaar is die man (zoals natuurlijk een linkse fascistische lamstraal hoort te zijn)

  Like

 22. Republikein zegt:

  Vuile ploerten wonen overal.

  Like

 23. Een regering moet alle onderdanen dienen; zolang deze bijdragen aan de opbouw en instandhouding van een open democratische samenleving. Dat wil zeggen in het Nederlandse model.
  In dat licht, lees ik de toespraak van Lodwijk Frans Asscher.

  Waar we met z’n allen voor moeten waken is dat we inderdaad niet ten prooi vallen aan een grenzeloze naïeviteit, van onze regering en onze gewaardeerde minister Asscher.
  Naïeviteit, die ook 70 jaar terug met alle goede bedoelingen een instrument is gebleken te zijn in de handen van onze bezetter.
  Toegegeven onze samenleving is nu veel transparater, dan in het interbellum 1918 – 1940.
  Toch wist de explicite bezetter van toen, op slinkse wijze de publieke opinie zand in de ogen te strooien.
  Wie de diverse media volgt, ziet dat er opnieuw een opponent is opgestaan, die zich ijverig van media en slinkse beeldvorming bedient. En zo de realiteit verdoezelt, verbloemt en diffuus maakt.

  Zal deze Asscher hebben geleerd om de naïeviteit opzij te schuiven en nederig in plaats van arrogant de werkelijke situatie in ons land en de westelijke wereld onder ogen te nemen?
  Als mens heb ik onze minister hoog staan. Toch hoop ik dat realiteitszin hem voldoende inzicht geeft om tijdig op de rem te trappen en waar nodig inpopulaire maatregelen treffen, die op termijn het belang van de BV Necderland en haar goed willende burgers dienen.

  Ik wens de Minister en het Kabinet veel inzicht.

  De beste stuurlui………………….

  Like

 24. Pingback: Marcouch: je moet het een beetje stiekem doen | De Vrije Chroniqueurs

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s