Voormalige aartsbisschop van Canterbury: “Laat islamitische onderwijzeressen volledige versluiering dragen in de klas.”

Screenshot_22

Lord Rowan Williams

(Door: Marilla Slominski – Vertaling: E.J. Bron)

De voormalige aartsbisschop van Canterbury, Lord Rowan Williams, heeft het woord genomen betreffende de volledige versluiering. Hij ziet geen reden tot paniek als basisschoolleerlingen les krijgen van volledig versluierde onderwijzeressen.

Bezwaren dat kleine kinderen bij de aanblik van een vrouw die volledig versluierd is moeilijkheden zouden hebben bij het leren, zouden compleet misplaatst zijn. Er zouden per slot van rekening andere mogelijkheden bestaan om te begrijpen wat er gezegd wordt, ook als men het gezicht van de onderwijzeres niet ziet.

Daarmee opent de voormalige aartsbisschop opnieuw de discussie rondom de volledige versluiering in het openbaar in Groot-Brittannië.

Verleden jaar brak er een politieke storm los, nadat minister van Binnenlandse Zaken Jeremy Brown een landelijk debat over het beperken van de versluiering op scholen had geëist om jonge vrouwen er voor te beschermen onder de sluier te worden gedwongen.

Minister-president Cameron had een algemeen verbod afgewezen, sprak zich echter uit voor de ondersteuning van scholen, die vrouwen ertoe oproepen de sluier af te doen.

Lord Williams had een van de grootste crises van zijn bisdom veroorzaakt, toen hij in 2008 met het oog op het toenemende aantal islamitische scheidsgerechten verkondigde dat het onvermijdelijk zou zijn om delen van de sharia rechtspraak over te nemen in de Britse wetgeving.

Bron:
http://journalistenwatch.com
Auteur: Marilla Slominski

Bron oorspronkelijk artikel:
www.telegraph.co.uk
Auteur: John Bingham

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Weg met ons!", Appeasement, cultuurrelativisme, Dhimmitude, Groot-Brittannië, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Linkse christenen, Moslims, political correctness, propaganda, Religie, Rotzakken, sharia, tolerantie/intolerantie, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

31 reacties op Voormalige aartsbisschop van Canterbury: “Laat islamitische onderwijzeressen volledige versluiering dragen in de klas.”

 1. Wachteres zegt:

  Ha ha, ik had ‘m net overgenomen om te vertalen. Er zijn mensen die altijd nog sneller zijn.

  Deze kreeg ik van Vederso doorgestuurd. Ik heb me rotgelachen.

  Like

  • delamontagne zegt:

   Heel leuk inderdaad, maar zet DEZE “Archbishop” . of de echte uit artikel het Christendom in de maling.?
   “…blijf bidden, ook al helpt ,t niet het is goed om in slaap te vallen……..”

   Like

   • Wachteres zegt:

    Rowan Atkinson laat de aartsbisschop dat zeggen. Hij geeft daarmee meteen aan hoe waardevol de geloofsbeleving van de aartsbisschop is.

    Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Kostelijk! Die man kan toch ook èlk type neerzetten; een all-round comedian!
   Overigens roept de titel “Aartsbisschop van Canterbury” bij mij sinds een paar jaar steevast nog een andere associatie op:
   Dat is ontstaan na het zien van de film “The King’s speech,” waarin Lionel Logue, de spraakleraar van George VI, op een gegeven moment ronduit onuitstaanbaar wordt behandeld door de toenmalige Aartsbisschop van Canterbury, Gordon Cosmo Lang: Voor een goed verloop van de speech is het noodzakelijk dat Dr. Logue de hele tijd in de onmiddellijke nabijheid van de koning verblijft, iets, wat Lang ‘niet passend’ acht en wat hij laat merken óók: Het ‘beste man,’ waarmee hij de logopedist aanspreekt, lijkt nog het meeste op gedwongen welwillendheid tegenover de eerste de beste bedelaar. En dat dus voor iemand die uiteindelijk nog voor gééstelijke wil doorgaan.
   Het is natuurlijk maar een film. Maar iets zegt mij, dat deze scène er niet voor niets in opgenomen is. Waarschijnlijk had de regie zich van tevoren een goed inzicht verschaft in de authentieke personages -dus ook in deze Gordon Cosmo Lang.

   Like

 2. Tom Hendrix. zegt:

  Weer een vieze LANDVERRADER, en NESTBEVUILER! Wat is dat toch met deze IDIOTEN, dat ze aan de gang blijven met het ONS door DE STROT te duwen van de perverse ISLAM. Ik ben dood-en doodmoe van de (P) ISLAM!!

  Like

 3. Jade zegt:

  Even googelen en je komt dit tegen:

  Aartsbisschop Rowan Williams van Canterburry:
  “In Groot Britannië wordt geen enkele fundamentele kerkelijke beslissing genomen zonder de zeer gerespecteerde inbreng van de werkgroep van het Bilderberggenootschap. Ik weet dat vele collega’s in de wereld dezelfde werkwijze hanteren.”

  Like

 4. Theresa Geissler zegt:

  Allereerste gedachte: Die vent is ongetwijfeld aan het dementeren…..
  Maar misschien moet je het nog weer anders zien: De Anglicaanse Kerk is er, geloof ik, altijd nogal prat op gegaan, het Geloof wereldser, neutraler en ruimdenkender te presenteren dan andere gevestigde kerken in GB:
  Alles wat bij de Katholieken, Presbyterianen of Methodisten niet kon, was bij hèn in ieder geval ‘bespreekbaar,’ zo lieten ze voorkomen.
  Nu, zo ook dit: Zó bespreekbaar, dat Zijne Eminentie, Lord Williams finaal doorgeslagen is in zijn tolerantie, exact op de manier van een zeker Molenpaard Meulenbelt…..
  En die arme schoolkinderen betalen het gelag: Je mag blij zijn als ze op de eerste schooldag geen trauma voor het leven oplopen!
  Maar dat pík je toch niet, als autochtone ouders zijnde…? Of ben ík nou gèk?!

  Like

  • Peter Selie zegt:

   Nee, Thérèse je bent niet getikt. Maar de ‘eminentie’ is van de Anglikaanse Kerk altijd een links bolwerk geweest zo zei beweerde deze man ook te betwijfelen of er ooit gaskamers hebben bestaan. Dan weet je dus waar je mee van doen hebt.
   En ouders begrijp ik al evenmin om hun kinderen toe te vertrouwen aan die monsters onder zo’n tent. Overigens in Duitsland wordt op veel scholen koranles gegeven en ook daar gedogen de ouders dat allemaal.!
   peter

   Like

 5. delamontagne zegt:

  Ik dacht dat hij een paar geleden door andere absurde uitspraken moest aftreden en nog net niet in dwangbuis werd afgevoerd.

  Like

 6. Ad de Koning zegt:

  De wereld is gek geworden. Het is de hoogste tijd dat mensen met een normaal verstand hier tegen in opstand komen. Je ziet al aan de bisschop met zijn baard dat hij zo rijp is om voor imam op te gaan. Walgelijk allemaal.

  Like

 7. Vederso zegt:

  Wat er tegenwoordig vanuit GB doordringt staat je verstand bij stil; Theresa May op de Conservatieve partijconferentie; via Robert Spencer;

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Nóu! Nota bene mijn naamgenote…..Brrrrrr……

   Like

   • Wachteres zegt:

    Gelukkig geen familie, Theresa? 😛

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Nee, niet dat ik weet: Geen Britten in de familie.
    De buurman van mijn tante, voor zover die het halve jaar in Paignton woonde, had een jongere huishoudster, die wel placht te zeggen: “I love Anna like a mother,” maar van echte bloedbanden was geen sprake, uiteraard.
    Maar goed ook, want later bleek, dat ze mijn vader óók meer dan aardig gevonden heeft. En niet bepaald ‘like an uncle, ‘ als je begrijpt wat ik bedoel. (LOL! Hoe ouder, hoe gekker!)

    Like

 8. Fubar zegt:

  7 feb 2008
  The Archbishop of Canterbury tonight prompted criticism from across the political spectrum after he backed the introduction of sharia law in Britain and argued that adopting some of its aspects seemed “unavoidable”.
  Rowan Williams, the most senior figure in the Church of England, said that giving Islamic law official status in the UK would help achieve social cohesion because some Muslims did not relate to the British legal system.
  http://www.theguardian.com/uk/2008/feb/07/religion.world

  Like

  • delamontagne zegt:

   Is het dan ook niet heel TOEVALLIG ( of typisch, zoals je het noemen wilt ), dat een andere bischop, die er tegengestelde ideeën over heeft, van Pakistaanse afkomst is…………. en onmiddellijk werdt bedreigd.
   ///////
   The bishop, who is no stranger to controversy, also claimed that extremists have
   created “no-go” areas, which were too dangerous for non-Muslims to enter. He has
   since received death threats and was placed under police protection. He was
   unavailable for comment today.

   Like

 9. Fred zegt:

  Hersenverweking is toch een kwaal waar alle “gelovigen” aan lijden?

  Like

 10. Henk.V zegt:

  Van deze Rowan Williams, de voormalige aartsbisschop van Canterbury, herinner ik mij een veelzeggende foto waarop hij op een soort voetbankje zit, terwijl ,opvallend hoog boven hem uitrijzend, op een zetel een of andere islamitische geestelijke.heeft plaats genomen..
  Eigenlijk wil ik aan deze man verder niet zoveel woorden meer wijden.Bovenstaande alinea zegt namelijk genoeg over dit linkse dwaallicht.
  Misschien duikt er nog een keer een foto van hem op waarop hij te zien is ,terwijl hij de kont van een mohammedaan kust, of er half in verdwijnt..

  Like

 11. Theodoor zegt:

  Ongewoon knettergek, die oude baas.

  Like

 12. Van mij mogen ze allemaal gesluierd gaan,als ik er een aansteker onder mag houden!

  Like

 13. Frerik zegt:

  dacht het niet , misschien wel enkelen maar het is dan jammer dat die juist aan de top staan.

  Like

 14. breget zegt:

  Seniliteit beperk zich niet voor leeftijd of geloof waartoe deze blindganger toe behoord kijk naar de openbaring van het nonnen gedrag ,sluit goed aan bij de islamitische grafvullend gedrag .

  Like

 15. sam zegt:

  Zit heel die kerk daar ook niet gevangen in een pedo-schandaal, ik dacht van wel. Het is steeds eenvoudiger om over iets anders te beginnen dan over je eigen fouten

  Like

 16. debeukerin zegt:

  Kijk dan naar die vent zijn wenkbrauwen.
  Je ziet het meteen.
  Het is een smerige duivel!!!

  Like

  • Wachteres zegt:

   @ debeukerin, de hoorntjes en de snijtanden heeft hij weggemoffeld, vermoed ik. 😉

   Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Ja, als je dat al van de w e n k b r a u w e n moet gaan aflezen……
   Heeft U nog een ander argument ook?

   Like

   • Republikein zegt:

    Wat bedoel je eigenlijk, ik snap je niet.

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    @Republikein, 19.22u.: Feitelijk niets anders dan dat van die wenkbrauwen flauwekul is.
    D’r komen mij de laatste tijd een beetje te veel mensen aan met duivels, satans, nazi ’s en wat dies meer zij.
    Daar moet je niet te serieus op ingaan, anders is de realiteit hier binnen de kortste keren vèr te zoeken. Meteen àfkappen, die handel!

    Like

 17. Wans Horst zegt:

  De aartsbisschop is natuurlijk al een tijdje niet in het nieuws geweest en ik heb al zo vaak betoogt dat aandacht verslavend werkt. Bovendien bewerkt de klasse immigranten, die op dat eiland vrij groot is, wie ze kunnen met ook maar het kleinste beetje invloed om het sentiment rondom immigranten, vreemdelingen in het algemeen, maar vooral er één te houden van ouwe jongens krentenbrood. Borrel, plas, was…

  Like

 18. koddebeier zegt:

  Waarschijnlijk krankzinnig dit lamlendig stuk gutmensch !!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s