D66 wil kabinet laten vallen

Screenshot_38

(Door: Michael van der Galien)

Gedoger D66 heeft het wel gehad met Rutte II.

Paul Jansen bericht voor De Telegraaf dat D66 er alles aan doet om het kabinet omver te werpen. Pechtold en de zijnen realiseren zich namelijk maar al te goed dat het nu of nooit is voor ze: of er komen binnenkort nieuwe verkiezingen zodat D66 kan toeslaan, of het kabinet blijft nog een tijdlang zitten waardoor de kans op een goed resultaat voor de democraten significant afneemt.

Het enige probleem is dat het niet gemakkelijk is om een regering te laten vallen, zeker niet als gedoger. Vandaar dat Pechtold met een heel plan is gekomen:

Lees verder>>>
(h/t Wachteres)
DDS

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in D66. Bookmark de permalink .

18 reacties op D66 wil kabinet laten vallen

 1. Tistochwat zegt:

  Ja, dat geloof ik graag, dat kereltje Pechtold de zaak wil laten klappen; hij weet dat z’n kansen groot zijn. Maar laat dat kabinet Pechtold I maar komen; het moet immers eerst nog veel en veel erger worden in dit land voordat de stommelingen die op dat heerschap stemmen, uit hun coma ontwaken…

  Like

 2. Breget zegt:

  Voor Pechtold lever de val van dit kabinet te weinig op ,dus een storm in een glas water.

  Like

 3. Rob van Marle zegt:

  Mislukte aanpak crisis: waarom zwijgen de politiek verantwoordelijken?
  Geplaatst door Joost de Weter op dinsdag 11 november 2014 om 14:11

  Joost de Weter
  Afgelopen week was het de week van de economische waarheid. Twee topeconomen deden Nederland aan. Thomas Piketty, bekend van zijn spraakmakend boek Le Capital au XXIe siècle, en Nobelprijswinnaar Joseph Stiglitz. De boodschap van Piketty spreekt voor zich: inkomen uit arbeid wordt te zwaar belast en inkomen uit vermogen te weinig, waardoor de ongelijkheid in de wereld alleen maar toeneemt.

  Joseph Stiglitz en Thomas Piketty
  Joseph Stiglitz en Thomas Piketty

  Joseph Stiglitz’ boodschap was dat de globalisering averechts heeft gewerkt voor de doorsnee burger en dat de financiële elite en het internationale bedrijfsleven de economie en politiek hebben gekaapt. De immense lobby die de multinationals de afgelopen decennia in stelling hebben gebracht heeft voor hen vruchten afgeworpen. Door allerlei fiscale sluiproutes, mogelijk gemaakt door de politiek, betalen internationale bedrijven steeds minder belasting. Landen zijn onderling tegen elkaar uitgespeeld en regeringen hebben zich laten chanteren via het werkgelegenheidsargument. Het resultaat is dat multinationals slechts een schijntje aan belasting betalen van wat normaal zou moeten zijn. Het gevolg is dat regeringen in de problemen komen omdat er te weinig belastinginkomsten zijn. Dat gemis aan inkomsten wordt opgehaald bij de burgers via lastenverzwaringen en bezuinigingen.

  Invoering euro was begin van alle ellende

  Maar er was vorige week meer nieuws. Vanuit de VS kwamen geluiden van het IMF dat hun eerdere eisen aan de noodlijdende Europese landen om strikt te bezuinigen, de zogenaamde austerity, een verkeerde inschatting was geweest. Het resultaat had averechts gewerkt. Regeringen, waaronder ook de Nederlandse hadden hun economieën kapot bezuinigd. Ook vanuit Amerika het vernietigende commentaar van top-econoom Paul Krugman, die op uitnodiging van de Princeton University een college hield over wat we kunnen leren van de crisis in Europa. Dat zijn twee dingen:

  1. De euro had er nooit moeten komen
  2. Overheden hebben veel te radicaal bezuinigd

  Ook de gerenommeerde Belgische econoom Paul de Grauwe, professor aan de London School of Economics, deelt de mening van Piketty, Stiglitz en Krugman. Al voor de invoering van de euro wees De Grauwe regelmatig op de gevaren van een gemeenschappelijke muntunie.

  De maatregelen van de Europese Centrale Bank hebben niet gewerkt. Het lage rentebeleid van de ECB heeft weliswaar de banken geholpen, maar de economie geschaad. Het laatste redmiddel van ECB-president Mario Draghi om schuld op te kopen en dus geld bij te drukken, de quantitative easing, zal de economie niet helpen, hoogstens de aandelenbeurzen. Het resultaat van dit alles? De economische malaise is alleen maar groter geworden. De economie is kapot bezuinigd en wil maar niet echt op gang komen. Voor de EU dreigt een decennialange periode van stagnatie en welvaartsverlies.

  Euro had nooit ingevoerd moeten worden
  Euro had nooit ingevoerd moeten worden

  De boodschap die vorige week over Europa, en dus ook over Nederland werd uitgestort was niet mis. Brussel en Berlijn hebben het met hun eisen om streng te bezuinigen volledig mis gehad. Diep treurig is dat met name in Nederland de opvolgende regeringen onder leiding van premier Mark Rutte (VVD) het advies van talloze economen, om niet zo drastisch te bezuinigen, volledig genegeerd hebben. De dogmatische door Brussel gedicteerde 3-procentnorm was nu eenmaal heilig. Volledigheidshalve moet daaraan toegevoegd worden dat het Mark Rutte en voormalig minister van Financiën Jan Kees de Jager (CDA) was die in 2010 in Brussel hebben aangedrongen dat die 3-procentnorm door alle landen strikt nageleefd moest worden. Toen bleek dat de Nederlandse economie minder presteerde dan verwacht is Rutte, zoals wel vaker, in zijn eigen mes gevallen.

  Politici en media geven niet thuis

  Verbazingwekkend is dat na alle recente kritiek op het gevoerde economische beleid van de afgelopen jaren het in de politiek muisstil blijft. Waar zijn de reacties vanuit Brussel en Den Haag? Waar blijft het mea culpa? Zou het niet van respect jegens de burgers getuigen, die uiteindelijk de rekening van de crisis betalen, om het eigen ongelijk eens toe te geven? Waar blijven in Nederland de kritische vragen van de kwaliteitsmedia aan de politiek? Aan de hoofdverantwoordelijken, premier Mark Rutte voorop, maar ook aan het CDA die in het kabinet Rutte I medeverantwoordelijkheid droeg?

  Zijn journalisten bang om lastige vragen te stellen? Omdat dan de volgende keer de deur voor hen gesloten blijft en een interview geweigerd wordt? Is het al zover dat niet alleen de politiek gegijzeld wordt door de lobbyisten uit de financiële wereld en het internationale bedrijfsleven, maar nu ook de journalisten op hun beurt door de politiek?

  Waarom zwijgen de hoofdrolspelers nu gebleken is dat ze er faliekant naast gezeten hebben? En als ze toch nog overtuigd zijn van hun eigen gelijk, waarom weerleggen ze de kritiek van bovengenoemde topeconomen en het IMF dan niet? Hebben wij daar als burgers geen recht op? Politici lijken op deze manier niet meer dan een stel beunhazen die de burger alleen maar gebruiken en belangrijk vinden voor de volgende verkiezingen.

  Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @Rob van Marle: 17.49. uur. Geheel correct verwoord. En WIJ kunnen uit de EUSSR, artikel 50 van het Verdrag van Maastricht, geeft daartoe de mogelijkheid. Dat zou ik er even aan willen toevoegen, meneer van Marle.

   Like

  • Taljaard zegt:

   @Rob
   Prima bijdrage.
   Het EU/Euro kaartenhuis zal in elkaar klappen vanuit Parijs.
   Van Nederland hoeven wij in deze niets te verwachten, want dit is economisch gezien al sinds 1871 een provincie van Duitsland.
   Als Duitsland niest is NL verkouden en in Berlijn heeft men haar ziel en zalgheid aan de Euro en de EU verkocht.

   Like

  • sam zegt:

   Als je Paul Grauwe als voorbeeld wil stellen, stel ik mij daarbij grote vragen. Gewoonlijk als hij wit zegt, doe dan zwart.
   Is oorspronkelijk van liberale signatuur (oud PVV nu VLD), tot deze partij hem OOK had uitgebraakt. Laatste tijd begint hij meer zinnige dingen te vertellen, maar hij heeft er al zo dikwijls naast gezeten, dat ik in zijn uitspraken geen vertrouwen kan hebben.

   Like

 4. bigljohn zegt:

  Pechtold is er van overtuigd dat Nederland bol staat van domme kiezers, die flink op hem gaan stemmen bij welk soort van verkiezingen dan ook. En daarom moet het kabinet Rutte vallen. Pechtold waant zich al de volgende minister president van Nederland. Maar als die aanhangers van de PvdA en VVD nu eens echt naar die smerige Pechtold overlopen ? Ik moet er niet aan denken, Manneke Pis Pechtold als minister president. U en ik worden dan nog meer in de zeik gezet ! De grenzen steeds verder open voor Moslims, terwijl zijn E.U. liefde geen grenzen kent. Het zou nog wel eens een groter horror kabinet kunnen worden als dat van Rutte nu al is. De PVV zal telkens wel weer door de overige politieke partijen uitgesloten worden van regeringsdeelname. Hup PVV 80 Kamerzetels ! Zet hem op, witte muizen ! Maar of dat ooit werkelijkheid wordt…..

  Like

 5. Tom Hendrix. zegt:

  Van mij mag het kabinet zeker vallen. Maar niet omdat de “partij van spek en bonen”, dat graag wil. Maar vanwege haar totale AFBRAAKBELEID!

  Like

 6. Monalisa zegt:

  Dan vieren wij feest dan kunnen we op een echte partij gaan stemmen op de PVV dan.maar ik zet heb er toch nog een keertje er bij op wij vieren dan FEEST.

  Like

 7. Theresa Geissler zegt:

  Het is waar, dat D ’66 altijd weer in moeilijkheden is gekomen, zodra ze regeringsverantwoordelijkheid kréég, dus in het kader van ‘l’histoire se repète’ zou je zeggen: Laat dat miezerige mannetje inderdaad maar eens een tijdje voor premier spelen; het zal ‘m niet in z’n kouwe kleren gaan zitten!
  Er is wel moed èn even wat slikken voor nodig, maar uiteindelijk, misschien……
  Denken die onzijdige minkukels nou echt, dat ze opgewassen zijn tegen de problematiek, die hier op het ogenblik speelt? Of……Zouden ze zich ogenblikkelijk totaal willen laten indekken door de EU?
  Verdorie, het is en blijft toch een risico!

  Like

  • Taljaard zegt:

   @Theresa
   Dat partijtje staat erom de bekend de meest INcompetente bewindsleiden te leveren.
   Wnnie Sorgdrager (StaS justitie) en Laurens Jan BrInkhorst (landbouw) waren een regelrechte RAMP. Hoewel Sorgdrage N.B. nog wel in de Raad van State zit!
   Denk dat je gelijk krijgt wanneer je zegt dat Pechtold zich hier vreselijk aan gaat vertillen en dat een kabinet met hem als MP (denk dat dat ook nog wel gebeurt, want Bilderberg) geen lang leven zal zijn beschoren. Want ze zullen er een ongeevenaard zooitje van maken wat zelfs de meest door de MSM gehersenspoelde schapen de ogen nog opent.
   Zo’n zooitje zou nog wel eens het laatste ”policor-kabinet” kunnen zijn voordat de PVV helemaal niet meer te stuiten is.

   Like

 8. Wachteres zegt:

  Vluchten kan niet meer, ook niet voor de Belgen onder ons:

  Like

 9. Jean zegt:

  Wil men een land laten draaien op welvaart dan is er maar een boodshap:
  Inkomen uit arbeid en pensioenen lager belasten want zij zijn de consumenten die de boel draaiende houden.
  Kapitaal wat niet geïnvesteerd wordt in werkgelegenheid zwaarder belasten want zij parasiteren.
  Paria’s minder in handen geven zodat ze snel uit de hangmat komen en werk zoeken.
  Stoppen met importeren van parasieten want zij vernietigen de welvaart en zijn een bedreiging voor onze veiligheid, wordt dagelijks bewezen.
  Wilders tot minister president kiezen geeft toekomst of Pechdrol verkiezen geeft gegarandeerd totale afgang en ellende.

  Like

 10. Republikein zegt:

  Bea heeft gesproken, ze is de baas van het geld.

  Like

 11. sam zegt:

  Quote uit het origineel artikel;
  De hardwerkende belastingbetaler is langzaam aan het doodbloeden
  Quote uit een reactie op het origineel artikel;
  Bovendien is ons land OVERVOL . Toenemende armoede en werkloosheid wordt geweten aan de vergrijzing. Iedereen weet dat dit maar voor een betrekkelijk klein deel waar is. Vele, vele Miljarden worden besteed aan nutteloze zaken zoals windmolens, het grootste deel van ontwikkelingshulp, de rovende EU en ga maar door

  Ik denk dat het artikel en de reactie meer dan voldoende aangeeft waar het probleem is. Hetzelfde probleem stelt zich nu alsook in België. T.g.v. van het socialistisch bestuur van de laatste 25 jaar, worden nu eensklaps ALLE facturen doorgeschoven naar de werkende mens. Van het jaar reeds een stijging van de elektriciteits-factuur, volgend jaar een stijging van de waterprijs EN nogmaals een verdere stijging van de elektriciteits-factuur.
  De fout van heel dit gebeuren is terug te vinden bij de socialisten, nu deze niet meer in de regering zitten kunnen de nieuwe coalitie-partners BEGINNEN het puin te ruimen. Waarbij ENKEL de werkende mens, werkloze mens of gepensioneerde worden getroffen. Bepaalde categorieën worden helemaal niet getroffen zoals de rijken, steuntrekkers (vooral vreemdelingen zgn. asielzoekers)

  Goed bezig zou ik zeggen. Vooral als jaar na jaar de onrechtstreekse lasten gaan stijgen. Ik hoop alleen dat de kiezer bij volgende verkiezing uit walging niet opnieuw voor de socialisten gaan stemmen. De huidige regering zou meer dienen te benadrukken en blijven benadrukken, dat hetgeen de bevolking meer dient te betalen de schuld is van de socialisten.

  Like

  • Jantje Beton zegt:

   Sam Nederland is berekend op 13,5 miljoen mensen en niet meer

   Like

   • Tom Hendrix. zegt:

    @ Jantje Beton: 16.32. uur. Dat zit al aardig in de buurt, Jantje. Maar de politiek heeft het erger gemaakt. Snotverdomme, in de jaren ’50 van de vorige eeuw, riepen de toenmalige Nederlandse regeringen EN DE POLITIEK, om het hardst: “NEDERLAND IS VOL,TEN DELE OVERVOL”. En dezelfde riedel moest Juliana, van van Agt en Wiegel uitspreken bij de Troonrede in het najaar van 1979!! WIJ geboren Nederlanders zijn de pineut, van het vuile verraders gedrag, van met name: VVD,CDA,PvdA, en de grootste LANDVERRADERSKLIEK D66!! Nederland is leefbaar met ca. 10 miljoen inwoners, en nu zitten WIJ al haast op 17 miljoen. Maar de stomme NEDERLANDER- buiten de mensen op dit blog, en andere PVV kiezers- BLIJFT HET MAAR SLIKKEN! Kots!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s