Giftige Israëlhaat op alternatieve Kristallnachtherdenking

Screenshot_33

(Door: Annabel Nanninga)

Op 9 november zijn er in Amsterdam steevast twee Kristallnachtherdenkingen. De officiële, van het Centraal Joods Overleg, is in de Portugese synagoge met een wandeling naar de Hollandsche Schouwburg na afloop. En er is de alternatieve herdenking van diverse actiegroepen, verenigd in het Platform Stop Racisme en Uitsluiting. Onder meer de Internationale Socialisten, Een Ander Joods Geluid en het Palestina Komitee maken deel uit van dit platform, wat meteen de animositeit tussen beide herdenkings-organisaties verklaart: de herdenking van het Platform is politiek geladen, anti-Israëlisch en men kan zich afvragen in hoeverre de terreurnacht van 9 november 1938 centraal staat op hun bijeenkomst. Er lijken vooral parallellen met het heden te moeten worden gezocht, en het vermeende slachtofferschap van minderheden anno 2014 kan op meer compassie rekenen dan het lot van de Duits-joodse burgers destijds.

Lees verder>>>
(h/t Martien Pennings)
Jalta

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Antifascisten", "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Weg met ons!", antisemitisme, Appeasement, demoniseren, Desinformatie, Hypocrisie, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, Israël, Israël-vijandigheid, Jodenhaat, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Linkse Kerk, meningsdictatuur, Moslims, Nederland, nieuw fascisme, propaganda, Racisme, Rotzakken, Socialisten. Bookmark de permalink .

9 reacties op Giftige Israëlhaat op alternatieve Kristallnachtherdenking

 1. windwens zegt:

  Het meest schokkende stukje is nog wel dat de Israelische Vlaggen verboden waren op den herdenking die speciaal bestemd is voor Joden. Dat de Moslims nu elke herdenking willen kapen dan is het aan vele uitermate domme mensen daar iets van te geloven en/of te vinden dat deze idioten het bij het rechte eind hebben. Dat hele genocide gezeik van de Pallys komt me al jaren meters de strot uit. Maar dat is ook de reden waarom ze het doen, zuigen, jennen, sarren van de bevolking. Het wordt tijd dat we een al deze zaken terug gaan doen.

  Like

 2. Taljaard zegt:

  Het marginale clubje van Meulenbelt kwam dus bijeen.
  En al wat men daar heeft verbreid, bekrachtigt Gode zij dank slechts hun onbetekenendheid.
  Een lucifer in de wind, waar alleen in een hoekje van de media melding van wordt gemaakt..
  Weg.
  Onderwijl wordt werkelijkheid elders gemaakt.

  Like

 3. Theresa Geissler zegt:

  De gotspe zit ‘m er dus in, dit gebeuren überhaupt “Alternatieve Kristallnacht herdenking” te nóemen.
  Of ook weer niet? Het evenement, hoe fout ook, zou een volkomen zuiver, duidelijk karakter hebben gehad als men voor een paar dingen ondubbelzinnig had durven uitkomen:
  -Dat men het EENS is met wat er tijdens de echte Kristallnacht in 1938 plaatsvond -dus een adhesiebetuiging er aan i.p.v. een waarschuwing dat dit nooit meer mag gebeuren
  -Dat men datgene, wat het gevolg werd van die echte Kristallnacht, namelijk de Holocaust, GOEDKEURT i.p.v. AFKEURT.
  Dan zou men echter en passant erkennen, dat men hier aan de zijde van Hitler staat en tot de neo-nazi ’s moet worden gerekend. En zie: Dáár deinst men terug.
  Men is niet neo-nazi; neo-nazi’s zijn juist datgene, waarvan men zich tot het uiterste distanteert, men wil slechts het goede voor iedereen en men is hevig begaan met het lot van alle verdrukten op deez’Aard’, in het bijzonder van de Palestijnen en dus van de moslims. Maar het wèl allemaal de schuld van die verdómde Joden!
  Ziedaar, hoe totaal verknípt dit hele gebeuren is……..
  Net als de initiatiefneemster trouwens, dus dat klopt wonderwel.
  Geen wonder dat het niet meer dan zo ’n 70 man getrokken heeft: Bepaallde vormen van gekte worden zelfs de grootste frustraat te machtig, op een gegeven moment……

  Like

 4. Jan zegt:

  Tijdens de ‘alternatieve’ Kristallnachtherdenking herdenkt men NIET de joden die slachtoffer werden maar het ‘recht van minderheden’
  Sharon Gesthuizen (SP) vanaf 00.30

  Ido de Haan meent dat er verschil is tussen antisemitisme en racisme (geniepig kereltje). Voor hem zijn Turken en Marokkanen slachtoffer van blanke tokkie Nederlanders:
  “Het is misschien gebruikelijk bij dit soort gelegenheden zoals de herdenking van vanavond, om onze zorgen te uiten over toenemend antisemitisme, racisme en homohaat. We kennen allemaal de voorbeelden van gescheld op Joden, homo’s, Marokkanen, Turken en andere minderheden.”
  Vervolgens ageert hij tegen de PVV en haar aanhang:
  “Antisemitisme en andere vormen van rassenhaat en xenofobie worden pas echt gevaarlijk als er een politieke beweging ontstaat die zo’n racistische ideologie tot grondslag van het staatsgezag weet te maken. Het grote gevaar schuilt niet in antisemitisme en xenofobie op zichzelf, maar ontstaat als van staatswege geweld tegen delen van de bevolking wordt gerechtvaardigd, gestimuleerd en georkestreerd.”
  Er wordt niets georkestreerd.
  Rest toespraak die met deKristallnacht niets te maken heeft:
  Wat mij betreft zouden we ons dus zorgen moeten maken over het bewind van Victor Orban in Hongarije, die met zijn eigen partij Fidesz een absolute meerderheid heeft voor een xenofoob beleid en zich gesteund weet door de antisemitische beweging Jobbik die bij de laatste verkiezingen twintig procent van de stemmen wist te halen. Ik maak me zorgen over het autoritaire bewind van Poetin, die zijn partijkader steeds vaker de antisemitische kaart laat spelen om zijn achterban te mobiliseren. Als het om Nederland gaat, maar ik me dus net iets minder zorgen over de 20 procent aanhang die Wilders voor zijn xenofobe ressentiment weet te mobiliseren, dan om de regeringspartijen die er niet voor terugdeinzen om te spreken van een golf van Polen, Bulgaren of andere vreemdelingen die onze welvaart zouden bedreigen. Ik maak me net wat MINDER zorgen over demonstranten die ISIS toejuichen dan om de volkomen uitzichtloze maandenlange vreemdelingendetentie van mensen die nooit een strafbaar feit hebben gepleegd, maar zonder noemenswaardig protest door de Nederlandse staat van hun fundamentele rechten worden beroofd.
  Niet de spontane volkswoede, niet het antisemitisme of de rassenhaat, maar het gevaar van een staat die tot vijand wordt van een deel van de bevolking – dat is wat mij betreft de Kristallnacht die we vanavond herdenken.
  http://www.nieuwwij.nl/verdieping/toespraak-ido-de-haan-tijdens-kristallnachtherdenking/

  Fragment uit de ‘herdenking’

  Luister wat malloot Elforkani uitbraakt: “Mijn Joodse broeders, u moet ook kunnen reflecteren”
  Maar ja, zijn Joodse ‘broeder en zuster’ hebben al een mes door hun keel gekregen. Wat haat ik dat stuk drek.

  Like

 5. vanhetgoor zegt:

  Twee Kristallnacht-herdenkingen, de ene om zes miljoen joden te herdenken, de ander om er over na te denken hoe veel er nog niet zijn vermoord.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s