Marokko haalt fel uit naar Nederland

Screenshot_34

Marokkaanse koks bereiden op de markt van Marrakech maaltijden om te verkopen. Marokko heeft fel uitgehaald naar Nederland om het plan over sociale zekerheid op te zeggen.

(Door: Gijs Herderscheê)

Het Nederlandse voornemen om het verdrag over sociale zekerheid op te zeggen zet de diplomatieke relatie met Marokko onder druk. De Marokkaanse regering voelt zich geschoffeerd en spreekt van een ‘onvriendelijke daad’. Ambassadeur Abdel Bellouki waarschuwt bovendien dat het plan de remigratie van Nederlandse Marokkanen ontmoedigt en juist Marokkanen terug zal drijven naar Nederland.

Lees verder>>>
(h/t Wachteres)
De Volkskrant

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Marokko, Nederland. Bookmark de permalink .

31 reacties op Marokko haalt fel uit naar Nederland

 1. stellingsma2010 zegt:

  nee hoor want wij moeten de grenzen dicht gooien ,verblijfsvergunning zolang je werk hebt , werk afgelopen dan opzouten en retour afzender !!!! niks uitkering en als een leech de boel leegzuigen met 25 kinderen en een dikke mercedes onder de kont …….

  Like

 2. Tom Hendrix. zegt:

  En al weer dreigen. Dat is het kenmerk, zowel van Marokkanen als ook de volgers van de islam.

  Like

 3. Sjaak zegt:

  Bellouki waarschuwt dat het kabinet zich in de vingers snijdt. !

  Bellouki ! TERING-TAKKENLUL !
  Jouw dreigingen ken je in jouw
  harige marrokaanse kont steken !
  Lang genoeg hebben jullie de zaak
  besodemietert ! ROT OP !

  Like

 4. janfreak zegt:

  Ja, dank je de koekoek (Cuculus canorus)! In Marokko belazeren ze de kluit bij het leven en daar mogen wij niets van weten. Dan maar ruzie met Marokko, gewoon ook dan maar alle uitkeringen stoppen als we niet mogen weten wie dat krijgen.

  Like

 5. Monalisa zegt:

  Weet wat je eet daar, de oudjes hier hebben ook niet te eten

  Like

 6. windwens zegt:

  De Marokkaanse hoogmoed dan komt iedereen terug om hier nog meer te kunnen ontvangen!!! Hoe dan waar dan, dan moeten ze ook meteen naar de Sociale Diensten het werkschuwe volk en die hebben tegenwoordig eisen waar ze van ijsberen. Dan nog we hebben hier ook een stelletje Syrie en Irak gangers die mogen ze dan ook meteen even opvangen kunnen ze ronselen verder in Marokko want deze zijn zelfs ongewenst vreemdeling hier en hebben nog maar 1 paspoort volgens Opstelten. Dus Opstelten doe waar je voor aangenomen ben en zend deze moslim lovers naar daar waar ze vandaan komen zijn ze in Marokko voorlopig zoet met het opruimen van dit tuig.

  Like

 7. Cathja zegt:

  Huilie huilie, en allemaal krokodillentranen!!

  Bellouki heeft het over ‘verworven rechten’ en spreekt over arbeiders uit de jaren ’60 die geholpen hebben onze economie op te bouwen. Ja, goed, maar we hebben het niet alleen over de AOW (waarop ze alleen gekort gaan worden), het gaat hier nu ook over de Kinderbijslag, het Kindgebonden Budget en de Vergoeding Zorgkosten. Waarom voelen al die ouwe kereltjes van nu zich gediscrimineerd? In de jaren ’60 hebben zij in ons land vast en zeker Kinderbijslag ontvangen voor hun (talrijke) kroost, toen het gezin herenigd was en hier woonde! Niet zeuren dus! De Nederlandse Staat is niet bepaald knieperig geweest tegenover de immigranten.
  Waarom heeft ons land toch zoveel problemen met het stoppen of verlagen van uitkeringen, terwijl in andere Europese landen deze uitkeringen al lang zijn aangepast aan de kosten van levensonderhoud in het thuisland? En waarom wil Bellouki niet toegeven dat het niet uit te leggen is aan de burgers in Nederland dat ouderen hier steeds vaker noodzakelijke zorg moeten ontberen, maar dat er wel enorme geldbedragen worden overgemaakt naar Marokko, waar de Marokkanen meer dan riant van kunnen leven? Deze man weet donders goed dat hier iets scheef zit, maar het is voor de Marokkaanse economie natuurlijk wel plezierig als er veel geld uit Nederland in zijn thuisland wordt gespendeerd! Zijn ‘boosheid’ over de korting of de stopzetting op uitkeringen is dan ook gespeeld, al zal hij alles op alles zetten om alles bij het oude te laten.
  Als hij niet wil begrijpen waarom Nederland de verdragen wil wijzigen, dan is dat jammer maar helaas. En die terugkerende Marokkanen moeten maar een toontje lager zingen. Iedereen, en zéker onze AOW-ers moeten inleveren, en waarom zij dan niet? Waarom willen zij 3 tot 4 keer zoveel geld te besteden hebben (maandelijks!) als onze eigen gepensioneerden?
  Het is en blijft een onmogelijk volk!
  Gelukkig kunnen de plannen van Asscher op een meerderheid rekenen in de Tweede Kamer, en eindelijk zal er dan eens gerechtigheid komen. Deze scheve situatie had al veel eerder ongedaan gemaakt moeten worden!

  Like

 8. leefbarbaar zegt:

  De verklaring van de ambassadeur dat verminderen van het geld voor nutteloze Marokkanen, leidt tot meer Marokkanen in Nederland is inderdaad een bedreiging. Niemand wil meer Marokkanen. Het gelijk van de heer Wilders wordt meteen bevestigd. Minder is mooi, Minder is goedkoop en Minder is veilig. Hopelijk krijgen we ooit een regering, die alle uitkeringen naar het buitenland stopt.

  Like

 9. Taljaard zegt:

  Marokkanen terug drijven hierheen?
  A.u.b. niet!
  Voeg er dan maar een clausule aan toe dat het uitkeringsbedrag NIET verhoogd zal worden bij hervestiging alhier. Of, nog beter, een absoluut immigratieverbod vanuit Marokko.
  Die vent zal nog wel harder gaan schreeuwen wanneer zijn land te maken krijgt met een flinke influx van de nazaten van het Berberse Rifftuig dat men destijds hierheen stuurde, maar dat wij gewoon weer terug sturen.
  Jullie willen ze niet hebben?
  Tough luck!
  Ze mochten hun Marokkaanse paspoort van jullie toch niet inleveren?
  Ziehier de consequenties, o Sidi Bellouki.
  Dit is de kool die jullie ons hebben willen stoven.
  Vreet hem op en eet smakelijk.
  Net als de euro krijgen jullie van ons valse munt terug; in NL niet langer gangbaar.
  Wij willen wel een bijdrage leveren aan het gevangeniswezen bij jullie om dat tuig ”op te vangen”.
  Uiteraard gebaseerd op het woonlandbeginsel. 🙂

  Like

 10. Bas Koning zegt:

  Als ik twee Nederlandse paspoorten zou hebben, en een uitkering aan zou vragen: hoeveel uitkeringen zou ik dan moeten krijgen? 1, of 2?

  Een natuurlijk: voor elk paspoort dat ik draag 1-gedeeld-door-het-aantal-paspoorten dat je draagt.

  Wat als ik een Marokkaans en een Nederlands paspoort draag, en een uitkering wil aanvragen in Nederland? Dan zou ik maar recht moeten hebben: op een HALVE uitkering. De andere helft kan de dubbele paspoorthouder aanvragen in het andere land!

  Wie twee paspoorten draagt, waaronder een het Nederlandse, is geen volle Nederlander, maar een HALVE Nederlander: at best. Dit gaat niet om afkomst of kleur, maar om het aantal paspoorten dat men draagt (2), en het aantal personen dat men is (1). Deze maatregel zou alleen al bij de bijstand de helft van 54 procent van bijna 6 miljard is 1.67 miljard per jaar opleveren. http://www.elsevier.nl/PageFiles/240476/graphic/003_RBIAdam-image-1607514.jpeg

  Extrapoleren we die 54 procent, dan zou het invoeren van ‘2 paspoorten betekend halve uitkering’ ons de helft van 54 procent van 74.4 miljard is 20 miljard per jaar opleveren. http://nl.wikipedia.org/wiki/Miljoenennota_2013

  Waarom moeten Nederlanders kromliggen om Marokkanen van een uitkering te voorzien? Moderne slavernij is het. Wie twee paspoorten heeft, waaronder een Nederlands paspoort, is maar VIJFTIG PROCENT NEDERLANDER.

  Wie met twee paspoorten in zijn hand, waaronder een Nederlands paspoort, een uitkering aan wil vragen in Nederland, zou dan ook maar EEN HALVE Nederlandse uitkering moeten krijgen.

  Als wij dezelfde regel toepassen op de zorg: en halve Nederlanders maar de helft zouden vergoeden, dan zouden wij nog eens ruwweg 20 miljard per jaar besparen. Geld, dat dan weer ten goede zou kunnen komen aan NEDERLAND, ipv aan ‘MAROKKO’. Met die 40 miljard besparing per jaar zouden wij in 12 jaar onze staatschuld kunnen betalen, en daarna: de belasting met 50 procent kunnen verminderen. Zodat het net is alsof hier vrije mensen wonen, in plaats van melkvee voor een ander, in plaats van de menselijke SLAVENFARM.

  Marokkanen tellen hier DUBBEL: ze zijn, volgens links; EN vol Marokkaan, EN vol Nederlander: tellen, volgens links: VOOR TWEE.

  Nederlands belastinggeld zou moeten vloeien: Naar NEDERLANDERS, niet: NAAR MAROKKO.

  Like

 11. Jean zegt:

  Waar blijft Vlaanderen om hetzelfde standpunt uit te voeren als Nederland?
  Wij hebben niets met marokko en we willen ook niets met dat islamitisch land, niet minder minder minder maar geen geen geen is de boodschap want het barbaars geweld en de criminaliteit komende van dat onderontwikkeld tuig is dessastreus.

  Like

  • Maria zegt:

   zijn ze ook mee bezig nu die NVA… en effectief de Belgische nationaliteit af te nemen van degenen die in MO zitten te moorden! ze zijn ermee bezig!!! 🙂

   Like

 12. Van mij kunnen ze daar de tering krijgen;mensen hier in dezelfde omstandigheden stikken de moord van de armoe,en daar leven ze in weelde;dat moet nu maar eens eindelijk recht getrokken worden!En dan gelijk de zieligheidskaart trekken en dreigen?Kom nou,regering:pas de wet nu eindelijk eens aan;dat kan binnen 24 uur;dat kon met de id-kaart toch ook?War een wil is,is een weg.Marokkanen hoeven niet te vluchten,dus;daar blijven!Marokko heeft ons nodig,niet omgekeerd!Wij zijn het zat om ons uit te laten kleden!Als ik daar zou willen gaan wonen[niet]dan krijg ik ook geen uitkering;dit is meten met 2 maten!

  Like

 13. Logisch, hun kip met de gouden eieren wordt geslacht! Jammer dan, nu moeten ze echt werken in plaats van je handje ophouden…

  Like

 14. guusvelraeds zegt:

  Nu remigreren jaarlijks ruim duizend Marokkanen naar Marokko.

  Veel te weinig. Duizend per jaar zet geen zoden aan de dijk. Ik heb er geen moeite mee dat ze geld meekrijgen. Als geld hun stimuleert te vertrekken heb ik het er voor over. In plaats van een energie akkoord kunnen we beter een Marokkanen uitreis akkoord opzetten. Een paar honderdduizend Marokkanen minder zou Nederland goeddoen op praktisch alle maatschappelijke terreinen. Criminaliteit zal significant afnemen, antisemitisme zal teruglopen naar een absoluut verwaarloosbaar getal. Druk op de sociale uitkeringen neemt af en vooral niet vergeten de kwaliteit van het onderwijs dat zal met sprongen vooruitgaan. Verder zal de leefbaarheid in de wijken een positieve wending doormaken en wellicht nog het allerbelangrijkste de nieuwe Nederlandse export van Jihad zal met het dalen van het aandeel Marokkanen in de samenleving gelijke tred houden in de gewenste richting van nul Jihad export. Die Marokkanen die ondanks een flinke zak geld toch liever willen blijven zijn natuurlijk geen probleem. Daarmee zullen we goed door een deur kunnen want zij maken per slot van rekening een duidelijke keuze.

  Like

 15. peterselie1 zegt:

  Nederland mag EU burgers die niet werken uitwijzen

  Dat ambtelijke molens traag werken en indien de uitspraak van een rechter en in dit geval zelfs het Europese gerechtshof in de ogen van de politiek niet sociaal democratisch correct is, dit soort zaken gewoon “vergeten “worden is de zoveelste schandvlek op het vaderlandse politiek bestel, dat er niet op gericht is de eigen burgers datgene te geven waar zij recht op hebben en voor gewerkt hebben. Het is inmiddels een bekend feit dat je in de zieligheidsindustrie kunt scoren en dus is in principe elk middel daartoe heilig.

  Een Roemeense alleenstaande moeder met een zoon leven sinds 2010 bij een zuster van de moeder in Duitsland. Zij worden door de zuster onderhouden, maar de vrouw ontvangt maandelijks € 184 kinderbijslag en €133 onderhoudsvoorschot. Zij is van mening dat zij hier recht op heeft, omdat zij als burger van een EU land dezelfde rechten ( maar uiteraard niet de plichten !!!! ) heeft als de andere burgers die in het zelfde land wonen , een geluid dat je ook bij asielzoekers steeds vaker hoort.

  Nadat de vrouw een rechtszaak ( uiteraard gesubsidieerd ) had aangespannen bij het Sozial Gericht in Leipzig , die de zaak doorverwees naar het Europse Hof, oordeelde dit Hof dat het EU landen vrij staat om immigranten van andere lidstaten uit te sluiten van bepaalde uitkeringen indien zij niet aan bepaald eisen voldoen. En in dit geval wees het Hof erop dat de vrouw niet in staat was om haar eigen verblijf te financieren, een volgens het Hof reden om de vrouw uit te wijzen. Bij het berekenen van het financieren van een eigen bestaan tellen uitkeringen niet mee .

  Deze uitspraak betekent een doorbraak in de eeuwig durende discussie of bewoners van EU landen wel of niet in een ander EU land mogen verblijven, indien zij LOS VAN STEUNUITKERINGEN niet beschikken over voldoende middelen van bestaan.

  Of ons land deze uitspraak zal gaan hanteren, durven wij te betwijfelen, u weet onze politici zijn gulle gevers, zeker als het gaat om het geld van een ander. >>>>

  http://www.geennieuws.com/2014/11/nederland-mag-eu-burgers-die-niet-werken-uitwijzen/

  Like

 16. Jan zegt:

  Bellouki liegt wat kenmerkend is voor dit volk:

  Vanaf minuut 19
  http://tvblik.nl/buitenhof/henk-kamp-marokko-betere-zorg

  Graag minder, minder, minder liegen.

  Like

 17. Joost Visser zegt:

  ´Ambassadeur Abdel Bellouki waarschuwt bovendien dat het plan de remigratie van Nederlandse Marokkanen ontmoedigt en juist Marokkanen terug zal drijven naar Nederland´.

  Dit is een bedreiging. Dus de ambassadeur weet donders goed wat zijn landgenoten hier aanrichten.

  En een 40% korting op de uitkering betekent nog steeds een veelvoud van de levenskosten in Marokko. Ik durf zelfs te stellen dat als een Marokaan voor deze reden hier blijft, hij/zij per saldo minder te besteden zal hebben. Immers, de torenhoge vaste lasten vervallen als hij/zij naar Marokko emigreert.

  verder geldt het voor nieuwe gevallen. Dus de oude gevallen worden meer dan honderd jaar.

  Like

 18. Maria zegt:

  Marokko voelt zich geschoffeerd maar wanneer de marokanen gaan kelen moorden met IS leuren dan zwijgen ze netjes hé!!!
  SCHAF ineens al die uitkeringen af en slinger hen dit verwijt terug naar hun kop!!!! marokanen de barbaarste moordenaars van het MO!!! DAAR ZIJN WIJ GESCHOFFEERD OVER!!!!

  Like

 19. sam zegt:

  Waarom wachten tot 2016, doe het onmiddellijk!
  En geef het verschil terug aan de eigen bevolking, in de vorm van een belastingsvermindering

  Like

 20. Fred zegt:

  Luizen zuigen nu eenmaal andersmans bloed.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s