Arabische discriminatie & misbruik van de Palestijnen sinds 1948

Screenshot_3

(Vertaling: E.J. Bron)

In alle Arabische landen behalve Jordanië geldt dat Palestijnen geen staatsburgers mogen worden, dit in overeenstemming met het decreet nr. 1547 van de Arabische Liga uit 1959 “om de Palestijnse eenheid en identiteit te behouden.” Ook in Jordanië mogen zij nu geen staatsburgers meer worden (uitzonderingen: Palestijnse christenen in Libanon in de jaren-50, Palestijnen die van Egyptische moeders afstammen in het jaar 2011).

Palestijnen zijn onderworpen aan een zeer strenge reisbeperking in de hele Arabische wereld. Ze krijgen geen paspoort en hun reisdocumenten worden slechts door enkele landen erkend.

De Palestijnen bezitten geen actief of passief kiesrecht en kinderen van Palestijnen worden niet in het gastland ingeburgerd.

Het blog “Elder of Ziyon” geeft een overzicht van die landen, waarin Palestijnen gediscrimineerd of vervolgd worden. Hier een gedeelte daaruit:

Jordanië:

1967: Jordanië weigert de burgers uit Gaza, die na de Zesdaagse Oorlog, kwamen, het staatsburgerschap. Op dit moment mogen 165.000 Palestijnen in Jordanië geen staatsburger worden en ze krijgen ook geen ondersteuning van de staat.

1988: Jordanië herroept het staatsburgerschap voor miljoenen Palestijnen uit de “West Bank” toen zij de “onafhankelijkheid” uitriepen.

2013: Jordanië stopt Palestijnse vluchtelingen uit Syrië in speciale kampen, die zij niet mogen verlaten, scheidt hen van andere vluchtelingen en sturen honderden of duizenden terug naar Syrië.

Egypte:

1948: Egypte stopte alle Palestijnse vluchtelingen in kampen, dwong de mannen terug te keren naar “Palestina” om daar te vechten.

1949: Egypte gooide alle Palestijnen uit de kampen en stuurde ze naar Gaza.

2013: Honderden Palestijnen uit Syrië belanden in de gevangenis toen ze probeerden Egypte te bereiken. Tot nu toe is de grens met Gaza gesloten, ook ziekenhuispatiënten mogen slecht in een gering aantal binnenreizen. Zodoende zitten er in feite 1,7 miljoen Palestijnen in Gaza opgesloten.

Libanon:

1962: Palestijnen worden als “buitenlanders” geclassificeerd. Tot op de dag van vandaag zijn 50 banen voor Palestijnen taboe (o.a. arts, journalist, apotheker of jurist). Ze mogen geen nieuwe huizen bouwen, ook niet op een eigen grondstuk, of oude huizen renoveren. In de vluchtelingenkampen heerst het oorlogsrecht.

Koeweit:

1991: 400.000 Palestijnen werden getreiterd en moesten gedwongen het land verlaten.

Libië:

2011: Palestijnen worden gedwongen om een speciale belasting van $ 1550,- te betalen.

2012: Veel Palestijnen raken hun huis kwijt, omdat hun vermogen na de revolutie door anderen in beslag werd genomen.

Irak:

2005: Na de val van Saddam Hussein werden de Palestijnen door gewapende groepen in Irak ontvoerd, gegijzeld, vermoord en vervolgd. Ongeveer 15.000 van hen moesten Irak verlaten. Duizenden strandden in kampen in de woestijn tussen Irak en Syrië, geen enkel Arabisch land wilde hen opnemen.

Qatar:

1994: Qatar weigerde arbeidsvisa aan de Palestijnen te geven.

Syrië:

2012 tot nu: tot nu toe werden er ongeveer 2000 Palestijnen in de oorlog gedood. Ongeveer 50 van hen verhongerden, nadat de troepen het water en de levensmiddelentoevoer hadden afgesloten in het kamp Yarmouk.

Bron:
http://europenews.dk/de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestijnen", "Religie van de vrede", Arabieren, Arabische wereld, Barbarisme, Hypocrisie, Islam, kwaadaardige opzet, Midden-Oosten, Moslims, Rotzakken. Bookmark de permalink .

10 reacties op Arabische discriminatie & misbruik van de Palestijnen sinds 1948

 1. Gadverdamme, Bert!!
  Dat kán toch niet !?
  Je maakt de goede linkse mensen in de war!
  Israël, waar Arabieren alle burgerrechten genieten, is toch de “Apartheidsstaat”!?

  Like

 2. IkHebErZoGenoegVan zegt:

  En dat is allemaal de fout van Israel wordt er dan gezegd.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Ja….Eigenaardig, niet? Het moet wel aan mij liggen
   Maarre……ik lees hier alleen namen van móslimlanden.
   Hoe is dàt nou toch mogelijk……?

   Like

 3. Cathja zegt:

  Israël is nog coulant tegenover de Palestijnen, als ik lees wat moslimstaten met hen hebben uitgevreten en wat er allemaal aan hen werd en wordt geweigerd!

  Like

 4. J. C. Th. Köhler zegt:

  Nog meer ongelofelijke feiten staan in het document “Twee soorten vluchtelingen” dat ik voor de geïnteresseerden beschikbaar heb. Stuur een e-mail.

  j.c.th.kohler@online.nl

  Like

 5. guusvelraeds zegt:

  Het is een bewust gekozen strategie om het zogenaamde Palestijnen vluchtelingen probleem levend te houden zodat jaar in jaar uit Israël de zwarte Piet toe geschoven kan worden. Aan deze strategie werken ook de westerse landen mee via diverse hulp organisaties zoals o.a. de speciale hulp organisatie van de VN alleen bedoeld voor Palestijnse vluchtelingen.

  http://brabosh.com/2013/06/03/pqpct-phy/

  Like

  • delamontagne zegt:

   Ook alle nakomelingen van de arabische bevolking iuit voormalig “Palestina”, die op advies van de arabs uit de omringende landen, de nwe Staat Israel uitvluchten.
   Ook die nakomelingen tot in de ..ste generatie, mogen claimen weer terug-te-keren.
   Iets wat bij vluchtelingen uit andere gebieden niet zo is.

   Like

 6. delamontagne zegt:

  Na de stichting van de staat Israel in 48, werden 100.000 den Joden uit al die genoemde landen gedeporteerd. Hen werd alles in beslag genomen en zij vluchten naar de nieuwe Staat. Ook zij, die wel Joods waren, maar toch niet in de nwe Staat wilden leven en liever bleven in hun (moslim)land.
  Een uitspraak van de vroegere Israelische President Golda Meir:”waarom gaan al die z.g.n. Palestijnen niet naar hun broederlanden (alle Arabische landen ), WIJ HEBBEN MAAR ÉÉN Staat: Israel.
  De naam voor Israel stond voor de jaren 48, niet eens vast.
  Andere uitspraak van haar:::Er was niet zoiets als Palestijnen, die hebben nooit bestaan. Voor 1948 waren wij de Palestijnen.

  Like

 7. jjans zegt:

  Wat is de definitie van een Palestijn? Wat is de oorsprong?
  Niet Israel, want daar hebben de Joden altijd geleefd?
  En als het wel Israel was? Hoe komen die palestijnen dan in Koeweit en Libie terecht?
  Dat zijn honderden tot een duizend kilometers, erg ver voor een volk dat geen ander transport kent dan een kameel. Heel vreemd allemaal dat gedoe met die islamitische nep bewoners van Israel.
  De islamieten roepen allemaal op tot oorlog tegen Israel om de palestijnen en die tyfus moskee op de tempel berg, maar echt helpen doen de islamieten niet. Islamieten maken hun eigen problemen, dit zal ook uiteindelijk hun ondergang worden. Deze ondergang is al in een vergevorderd stadium, de islamitische winter maak kortemette met de islam.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s