Asscher noemt opvatting Turkse jongeren over IS “verontrustend”

Screen Shot 2014-11-12 at 14.11.54

Minister van Sociale Zaken Lodewijk Asscher is zeer verontrust over de grote steun onder Turkse jongeren in Nederland voor gewelddadige jihadistische groeperingen als Islamitische Staat (IS).

Dat zegt Asscher dinsdag tegen NU.nl.

Uit een dinsdag gepresenteerd onderzoek van Motivaction blijkt dat 80 procent het niet ‘verkeerd’ vindt dat er door groeperingen uit naam van de jihad geweld wordt gebruikt tegen anders gelovigen of niet-gelovigen.

Daarentegen is er onder de Turkse jongeren nauwelijks steun voor het door IS uitgeroepen kalifaat. Forum, het instituut voor multiculturele vraagstukken, vermoedt dat de Turkse jongeren redeneren dat in een oorlog alles geoorloofd is om het gewenste doel te bereiken, namelijk verandering.

Uit het onderzoek blijkt verder dat 90 procent van de Turkse jongeren vindt dat de strijders die het opnemen tegen Assad ‘helden’ zijn en dat de helft het een goede zaak vindt als Nederlandse moslims naar Syrië vertrekken om daar mee te doen aan de strijd.

Verder vindt 80 procent deze strijders geen bedreiging voor Nederland zodra zij terugkeren en reageert 90 procent negatief op de stelling dat moslims vervolgd moeten worden als zij van plan zijn om af te reizen naar Syrië.

Lees verder>>>
(h/t Martien Pennings)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Integratie", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Weg met ons!", Appeasement, cultuurrelativisme, Dhimmitude, Elite, Hypocrisie, Immigratie, ISIS, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, Islamofilie, Krankzinnigheid, lafheid, Linkse joden, Moslims, Overheid, political correctness, politici, praatjesmakers, PvdA, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, Turken, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

17 reacties op Asscher noemt opvatting Turkse jongeren over IS “verontrustend”

 1. Joost Visser zegt:

  Deze onderzoeken concluderen dat Turkse jongeren geweld vereren, maar het doel daarvoor is niet belangrijk. Geweld op zich is geweldig.

  Like

 2. Theresa Geissler zegt:

  Oh, is hij ‘zeer verontrust?’ Dat had hij dan eens met duidelijker bewoordingen moeten laten blijken uit zijn speech tijdens de “Kristallnacht”herdenking.
  Of is hij verrast over het feit, dat die dingen evenzeer leven onder Turken als onder Marokkanen? Tjonge, jonge, Martien: Als ik je wanhoop over dit soort vertegenwoordigers van het Jodendom niet allang begrepen had zou ik het nú gaan begrijpen: Wat een hopeloze figuur!

  Like

 3. Bas Koning zegt:

  En voordat iemand weer begint over ‘maar 300 is te weinig voor een steekproef’:
  http://www.custominsight.com/articles/random-sample-calculator.asp
  Bij een zekerheid van 99 procent dat de fout binnen 7.5 procent van de uitslag zit, een populatie van 400.000 http://nl.wikipedia.org/wiki/Turken_in_Nederland is een steekproef van 295 mensen voldoende.

  Anders gezegd: bij een zekerheid van 90 procent dat de fout binnen 4.8 procent zit, is op een populatie van 400.000 een steekproef van 295 mensen voldoende.

  300 is WEL een goede steekproef.

  Like

 4. Sjaak zegt:

  NEDERLANDSE PAS AFNEMEN EN MET DE
  HELE FAMILIE ENKELTJE WOESTIJN !!!!

  Like

 5. Tom Hendrix. zegt:

  En weer “thee drinken”, als oplossing voor het probleem, van deze agressieve moslimjeugd. Maar dat heeft Asscher van geen vreemden, hij past hetzelfde toe als de nationale theedrinker,Job Cohen. Men wil het gewoon niet weten en oplossen, de ISLAM is het probleem!

  Like

 6. Kraftavilqa zegt:

  ‘Asscher noemt opvatting Turkse jongeren over IS “verontrustend”‘ Ik vind al asscher’s opvattingen verontrustend hersenloze habbezakker.

  Like

 7. koddebeier zegt:

  Let op !! Het zijn niet alleen Turken die er zo over denken.

  Like

 8. Harry zegt:

  Ik vraag me voortdurend af of die politici nou echt zo achterlijk zijn of dat ze zich maar zo voordoen , uit eigenbelang of zo .
  Die Asscher etaleert hier toch weer een aantal uitspraken waarvan je denkt , hij is echt achterlijk .
  ” Het is nieuw dat er zoveel steun is onder Turkse jongeren van het geweld en de opkomst van IS ” ,
  joh , dat soort dingen weten wij al jaren , zij het dat het voorheen andere groepen van dezelfde idiote ideologie waren .
  Alleen na jaren voorkauwen en drammen door het niet-linkse kamp , gaat er hier en daar een oog open , op een kier . A la Chinees .
  Hoe stom moet je zijn om dat nou nog steeds niet in z’n volle omvang te kunnen zien ?
  Sommigen waarschuwen al tientallen jaren !
  Socialistisch tempo , veertig jaar te laat met alles .

  ” We mogen niet accepteren dat deze jongeren zich op deze manier van de samenleving afkeren ”
  Tjonge , hebben ze ooit echt deel uitgemaakt van de samenleving , dan ?
  Luister nou eens Asscher , ze willen helemaal niet integreren , soms doen ze net alsof , maar het enige doel is om ook hier een islamitische staat te vestigen .
  Als je dat niet ziet ben je blinder dan Andrea Bocelli .
  En ondertussen profiteren ze maximaal van de geboden welvaart en vrijheid .
  Het zijn ( net als politici ) leugenachtige rotzakken .

  ” Een gezonde mix van informatie die Turkse jongeren tot zich krijgen ” ???
  Zelfs wij ECHTE NEDERLANDERS krijgen die in ons eigen land niet !
  We worden hier overspoeld door het rode gebroed dat overal geinfiltreerd is om hun zieke socialistische boodschap ons dagelijks door de strot te proppen .
  Wat stel je je dan voor van informatie uit zo’n Turkse boevenstaat , die het kalifaat nastreeft ?

  Ik hou het er voorlopig maar op dat je gewoon wereldvreemd , naief en stapelgek bent , Asscher .
  Tot het tegendeel bewezen is .
  Maar dat zal in het beste geval ook wel weer veertig jaar duren .

  Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @ Harry: 17.05. uur. Helemaal waar wat U zegt, Harry. Ze luisterden NIET naar Hans Janmaat, ze luisterden NIET naar Pim Fortuyn, en ze luisteren NU OOK NIET NAAR GEERT WILDERS. Sinds de jaren ’80 van de vorige eeuw is er AL gewaarschuwd over de perversiteit van de ISLAM, en de massale immigratie van MOSLIMS naar Nederland. En onze politici, de wegkijkers, DEDEN NET OF ZE STR.NT IN DE OGEN EN OREN HADDEN! Het is al dik 40 jaar bezig!

   Like

 9. Jan zegt:

  Cohen: Ouders relschoppers strenger aanspreken
  http://www.elsevier.nl/Nederland/nieuws/2007/10/Cohen-Ouders-relschoppers-strenger-aanspreken-ELSEVIER143276W/

  Al in augustus 2002 kondigde Cohen een harder optreden tegen Marokkaanse reljongeren aan.
  Uit onderzoek van de gemeente Amsterdam blijkt dat veel jongeren werkloos zijn en verslaafd aan softdrugs. Een flink aantal lijdt aan een psychische stoornis. Volgens een Amsterdamse politierechercheur bestaat voor veel jongens hun enige belevingswereld uit stelen: ”Vaak zijn ze ook gewetenloos. Het maakt hun niet uit om iemand met een mes te steken als zij maar krijgen wat ze willen”.
  Bron: De volkskrant
  http://partyflock.nl/topic/635617:Marokkaanse-jeugdbendes-in-Adam-vormen-groot-probleem

  ‘Aanpak van Ahmed Marcouch: hij schreef Marokkaanse reljongeren en hun familie allemaal een persoonlijke brief en ontbood hen op het stadsdeelkantoor voor een ‘stevig gesprek’

  http://www.maroc.nl/forums/nieuws-de-dag/231165-amsterdam-tuig-krijgt-geen-kinderbijslag-meer.html

  Misschien was het niet ‘stevig’ genoeg

  Like

 10. wouteenhoorn zegt:

  Ik verkondig al jaren dat de Turken erger zijn dan de Marokkanen. Maar ik word altijd een beetje meewarig bekeken. Lieve mensen ik het er vijf jaar tussen gewoond in Bloemhof Rotterdam. Zo’n negentig procent Islamieten woonden daar. Heb van alles meegemaakt. Zal er maar over zwijgen want d

  Like

 11. wouteenhoorn zegt:

  Graag een punt achter zwijgen. Sorry

  Like

 12. Bas Koning zegt:


  Turken denken europa weer te kunnen invallen. Het zijn de grootste nationalisten die er te vinden zjin. Ook hebben ze nooit excuses aangeboden voor hun slavenhaaltochten, waarvan zwarte piet een overblijfsel is.

  Like

 13. breget zegt:

  En de oudere Islamiet zit heerlijk achter de geranium en laten de kinderen de hun leven geven ,een pracht volk die je met liefde en plezier zou willen verzuipen .

  Like

 14. hans zegt:

  Weet je: ik vind het tijd (om maar even te reageren op het geen stijl bericht Amerikaanse soldaten aangevallen in Nederland, Agressieve Turken klappen Amerikaanse zeelui, FILMPJE) om geweld, mits nodig te gebruiken tegen deze protesterende turken en dan zeg ik het nog netjes. Eigenlijk vind ik gewoon dat we ze allemaal de KANKER moeten slaan en iedereen die er voor meent op te moeten komen! EN ONTZETTEND HARD!!
  Komt wel…very soon…

  Like

 15. Jade zegt:

  Al bladerend door m`n bestanden kwam ik zonet dit nog tegen:

  Een ernstige raad
  Ernstig en met nadruk wordt
  aangeraden de Jodenster niet
  alleen op mantel of overjas,
  maar ook op de japon of het
  colbert te bevestigen, opdat zij
  zichtbaar is, ook wanneer de
  mantel of de overjas open is.

  De Voorzitters van den
  Joodschen Raad voor
  Amsterdam,

  A. ASSCHER.
  Prof. Dr. D. COHEN.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s