PVV komt vandaag met Zwarte Piet-wet

PVV anders

De Partij voor de Vrijheid wil Zwarte Piet beschermen. Daarom introduceert de PVV vandaag de Zwarte Piet-wet. Daarin wordt vastgelegd dat Zwarte Piet zwart moet blijven.

De Zwarte Piet-wet bepaalt dat lagere overheden (dus gemeenten etc.) alleen mogen meewerken aan Sinterklaasvieringen, waaronder de traditionele intocht, als Zwarte Piet ook echt zwart is – of donkerbruin.

Het is dan niet meer mogelijk anderskleurige Pieten in te zetten.

Lees verder>>>
(h/t Ton van Kesteren)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

29 reacties op PVV komt vandaag met Zwarte Piet-wet

  • Theresa Geissler zegt:

   Jawel, maar of het er ook dóór komt…..,

   Like

   • Jan zegt:

    Fijn om tussen negers te zijn

    Anja: Tussen zwarte Pieten voel ik mee helemaal thuis; en laat ik mij door hen naaien wordt de wereld een stuk ‘spannender’

    Die wet komt er wel, daarvoor zorgt Anja

    Like

   • Rudi zegt:

    @Jan (en anderen)
    Sorry hoor, maar Anja Meulenbelt is mij onbekend, maar na dit gezien te hebben, heb ik een vraag: is zij een soort vrouwelijke Herman van Veen of zo, een zelfverklaard geweten des vaderlands?
    Hier in Vlaanderen hebben we Kristien Hemmerechts, ook zo’n tut hola die meent dat zolang ‘het’ haar niet overkomt, ‘het’ allemaal een probleem is van andermans bekrompenheid. Een ‘fellow traveller’ zoals men in het Engels zegt.

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Ik heb het nu eens even bekijken, maar ze haalt er wèl nadrukkelijk de positie van de Joden in de Jaren ’30 bij.
    Daarvan is ze zich dus wèl bewust. Je snapt niet goed hoe ze dan op andere momenten weer zo verbeten de kant van de Palestijnen kan kiezen en zoiets als een ‘alternatieve Kristallnacht kan organiseren.
    Meulenbelt leeft nog steeds met het droombeeld, dat alle groeperingen vreedzaam samen kunnen leven. Dat dat niet gaat, doordat minstens één van die groepen -of meerdere- te veel opeist, weigert ze te zien.

    Like

   • Trucker zegt:

    @ Rudi 12 november 2014 om 23:30

    (Dag Rudi, is van lang geleden)
    Inderdaad perfect inwisselbaar die twee creaturen.
    Allebei antisemiet, geilen op exotisch en de islamiet is eerder leuk en aardig om eens lekker bedsport met te bedrijven…besnijdenis…ach is toch niet zo erg hé.
    Dus gewaagd aan elkaar.
    Jan heeft al vaker gepost over het takkewijf en het blijft verbazingwekkend dat zo’n hersenloos volk een forum krijgt in het maatschappelijke leven, vermoedelijk omdat de beleidsmakers in dezelfde sfeer vertoeven.

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    @Rudi: Kristien Hemmerechts Ja, dat kun je wel stellen: Goeie vergelijking!
    Noemen zich feministen, hè; Altijd op de bres voor vrouwenrechten en, in het verlengde daarvan, voor de rechten van ‘verdrukten.’ En hoe dat bij Hemmerechts is, weet ík weer niet precies, maar Meulenbelt gaat in dat kader weer op de bres voor Palestijnen -dús voor moslims- en saboteert in dat kader weer automatisch de rechten van Joden, christenen èn vrouwen! (LOL!)
    En als je haar daarmee confronteert, is het niet waar.

    Like

 1. Rudi zegt:

  Beste noorderburen, dit is een reactie op alle berichten die ik over dit thema heb gelezen, maar ik blijf me erover verbazen hoezeer dit bij jullie een issue is dat er zelfs een wetsvoorstel voor ingediend moet worden.
  Heeft er iemand van jullie enig idee hoe dit komt?
  Is Nederland zo diep gezonken in het wegmetonsisme? Is het dat knagende schuldgevoel over de derde wereld? Zit het vervat in het calvinisme/protestantisme? (*)
  Hoe komt het dat Sinterklaas bij ons in Vlaanderen tot het cultureel erfgoed van de Unesco behoort, net als een soortgelijke figuur in Iran overigens, waar ze ook een Zwarte Piet kennen, terwijl dit gebruik in Nederland de afgelopen twintig jaar op de schop zit?

  Niet dat ik niet heb opgelet, maar ik wil het heel graag weten.

  (*) dit terzijde, maar het valt me op dat de protestantse landen (VK, Nederland, Duitsland, Zweden en Noorwegen) koploper zijn in het wegmetonsisme. Geen waarde-oordeel, slechts een vaststelling naar aanleiding van de vele artikelen die ik hier lees.

  Opgelet, in Vlaanderen gaat het dezelfde kant op. Moet je de laatste nieuwe horen: ‘roetpiet’ is het neologisme van de dag. Gehoord op een familiefeest.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Goeie vraag, Rudi. Je noemde als één van de mogelijkheden het Calvinisme en ik denk wel, dat dat er in zekere mate mee te maken heeft.
   We moeten niet vergeten, dat er voor WO II tenminste één bevolkingsgroep was, zij het ook een minderheid, die niet aan Sinterklaas deed: Dat waren de bevindelijk Gereformeerden, die het feest afwezen omdat Sint Nicolaas de verpersoonlijking van het Katholicisme was. De vrijzinniger hervormden volgden dat principe niet en vierden het feest op gelijke voet met de Katholieken. In die tijd, vanaf ca. 1850 t/m 1980, stond Zwarte Piet trouwens nog helemaal niet ter discussie. Wel wijzigde zijn karakter zich natuurlijkweg,gelijk met Sinterklaas: De schrijver Godfried Bomans zei er ooit van in zijn autobiografische werk “Beminde Gelovigen:””Een strenge tijd levert een strenge Sint. Valt de strengheid weg, dan verzacht onmiddellijk het beeld van de Sint: Hij strooit niet alleen lekkers, hij smijt ook zijn eigen martelwerktuigen in het water.” Dit naar aanleiding van de feestelijke intocht eind jaren ’60 in -ik meen- Harlingen, waarbij Piet op een wenk van Sint, nog voor de boot was aangemeerd, zak en roe in de golven smeet voor het oog van de camera ‘s. Sinterklaas en Zwarte Piet waren kindervrienden geworden, zoals de Nederlander tot op heden de verhouding tussen kind en pedagoog eigenlijk nóg graag ziet.
   Maar ja, dat Calvinisme dus: Inderdaad loopt dat bij alles door de Nederlandse volksaard in de vorm van voortdurend principieel zelfoverleg -zelfs de minder streng wordende pedagogiek is, hoe paradoxaal het ook klinken mag, een kwestie van principe- en nadat Sint en Piet tot ‘kindervrienden’getransformeerd waren, kwam de aandacht voor de talrijker wordende “Rijksgenoten” uit Suriname en de Antillen. Men ging er -ook alweer principieel- beter op letten, hen niet te ‘discrimineren’, wat sommigen, net als nu, àl te gretig aangrepen om op alle slakken zout te leggen. Met als triest dieptepunt GL-Kamerlid Astrid Roemer, die zo ongeveer hysterisch werd zodra het woord ‘zwart’ gebezigd werd. Nu was dat wel een heel extreem voorbeeld, maar als er een blanke groepering bestond, die daar serieus op in ging, dan was het toch wel het steeds goedmenschelijker wordende Links, dat -hoewel het dat zelf eigenlijk niet wide weten- nog steeds onbewust gedreven werd door datzelfde, sinds eeuwen ingebakken, aan het geweten knagende Calvinisme.
   Het discriminerende van Zwarte Piet was nog niet direct aan de orde; dat is er de laatste 10 jaar heel ongemerkt ingeslopen, op ongeveer dezelfde manier als de eerdere stigmatisering van het begrip ‘zwart.’ -En de laatste anderhalf à 2 jaar nieuw leven ingeblazen door typische Roemerachtige ‘zeurpieten’als Quinsy Gario en Verene Shepherd.
   Maar de groep autochtonen, die dit streven ondersteunt, wordt vrijwel zeker nog steeds gedreven door datzelfde ingesleten Calvinisme, dat het geweten blijft tarten.
   Ik geloof wel dat jet ongeveer zo kunt zien.

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    jet= je het

    Like

   • Taljaard zegt:

    @Theresa
    Prachtige en rake analyse!
    Ik kom uit dat volksdeel dat geen sinterklaas viert (want Rooms en kinderen voorliegen).
    De ”seculiere calvinisten”, zoals jij ze zo raak typeert, zijn altijd en eeuwig verongelijkt, verzuurd, steil principieel en notoir intolerant. Calvinisten zonder God en zonder geloof, die zichzelf op de troon van God hebben gezet en die daarom ook als godjes en godinnetjes over de rest van het volk willen heersen, en hun leer aan anderen willen opdringen, omdat alleen HUN leer alleenzaligmakend moet zijn en moet gelden voor iedereen.
    En die om zich heen beginnen te schoppen en mensen, die hun leer niet onderschrijven, voor ”fascist”, ”sexist”, ”xenofoob”, ”racist” en zelfs voor ”psychopaat” uitmaken, wanneer ze hun zin niet kunnen doordrijven
    Vergeleken met zulke zure, verbitterde drammmers is de gereformeerde gezindte een toonbeeld van gezelligheid, goedlachsheid en levensblijheid.
    Al vieren we dan ook geen sinterklaas.

    Like

  • Vederso zegt:

   Tja …. we kunnen alle hulp en goede adviezen gebruiken.

   Like

 2. Th.M. van Baarle zegt:

  De tekst van dit voorstel van wet zit heel goed in elkaar. Bovendien als wetsvoorstel, doorgaans droog van inhoud. is het zeer onderhoudend en het leest bijna als een roman.
  Het schetst op zeer heldere wijze het ontstaan van het feest.
  Het lijkt me dat het heel moeilijk zal zijn voor andere leden van de Tweede Kamer om tegen dit voorstel te stemmen. Ze zullen door de bevolking daar voor veroordeeld worden.
  Zeer lovenswaardig initiatief van de PVV. Aan dit voorstel moet zoveel mogelijk bekendheid verleend worden.
  HOORT ZEGT HET VOORT.
  Waarin een ‘kleine’ partij groot kan zijn. Dit zal zeker ook mede bijdragen aan de groei van de partij.

  Like

 3. Jules Vismale zegt:

  Dan mag de PVV tegelijk een aantal idiote inwoners van Londen, en een linkse stomkop zoals Russel Brand, op de vingers tikken daar die opeens vinden dat Zwarte Piet een “koloniale kater’ zou wezen! Bunny Bergman had zich namelijk als Zwarte Piet verkleed en door Londen gewandeld en al kennen ze daar alleen de Kerstman, dat zij daar zo correct-links en racistisch reageren is gewoon schandalig te noemen!
  Anders weet ik nog een betere oplossing voor die akelige Brand en de Londenaren die Zwarte Piet afkraken: laat gewoon een bende gemaskerde ISIS-strijders door de hoofdstad van Engeland lopen, gewapend met machinegeweren en hakmessen en zodra deze Britten gaan aanvallen die hen verafschuwen dan gaan de desbetreffende Londenaren en Brand hen vast toejuichen, voor hen knielen, bloemen, brood en zout aanbieden, thee met koekjes met hen nuttigen en zich verder tot de islam bekeren! Of stuur desnoods maar een gereïncarneerde seriemoordenaar zoals Peter Kürten naar Londen toe en dan mogen de Londenaren begrip ervoor hebben dat deze vampier een slechte jeugd had in Düsseldorf met een tirannieke vader en zich daarna kapot lachen als hij hun vrouwen en kinderen aanrandt, vermoord en hun bloed als een soort Dracula opdrinkt!
  Wat mij betreft mag de PVV zelfs een compleet leger Zwarte Pieten op deze Britse zeur- en zeikpieten afsturen om hun achterwerken met de roe langdurig te tuchtigen en hen meenemen naar Spanje om ze daar te leren wat echte armoede precies is!

  Like

  • windwens zegt:

   Russel Brand is een loser pure sang deze moslim heeft het notabene over slavernij terwijl hij een geloof aanhang wat bol staat van de slavernij. De reportage is ook midden in de zomer geschoten en puur toevallig kwam deze kwal voorbij. De griezel die Israel de veroorzaker vindt van alles wat er in GAZA gebeurt, en als een gillende heks tekeer ging op youtube om zijn statement uit te dragen.

   Like

 4. Taljaard zegt:

  Zucht…… 😦

  Geert en Martin;

  Ga kamervragen stellen over de uitkomst van het onderzoek van ”Motivaction” over hoe Turkse jongeren hier tegen het jihadisme aankijken.
  87% is voor!
  Lijkt me veel nuttiger en relevanter dan je nog steeds druk te maken over de krijs-, gil en huilbrigade van Quinsy Gario, c.s. met hun ophef over een kinderfeestje.

  Like

 5. Goed van de Pvv.Maar het zal wel gaan.zoals het altijd gaat:wordt weggestemd door de nsb’ers van het Binnenhof!

  Like

 6. windwens zegt:

  Deze overheid is ervoor om het heers en verdeel met alle macht en kracht uit te dragen en zakken vuller Pauw doet daar stevig aan mee tijdens zijn NPO uitzendingen. De kwal die het dagelijks heeft over Sinterklaas. Als deze wet er door komt is deze discussie voor eeuwig gesloten en betekend dat meer vrijheid voor het totale volk zwart of blank. Ook de macht van de politiek om dit met allegeweld te polariseren is dan weggenomen Bosma en Wilders geven voor mij hiermee aan dat zij de macht willen verdelen tussen volk en parlement dus de gene die op de PVV gaan stemmen stemmen daardoor ook voor echte vrijheid, zoals de partij ook zijn naam draag. Tevens ligt het culturele erfgoed dan verankerd in de wet waardoor er niet meer aan te tornen is. Zo is ook het gebruik van de Nederlandse taal opgenomen en is dit enige taal die er in Nederland gesproken wordt en deze is niet over te nemen door een andere taal ook ter bescherming van het nationaal erfgoed.

  Like

 7. Jantje Beton zegt:

  Even wat anders van der laan zij vanavond de in tocht in Amsterdam is een verrassing, misschien toch regen boog pieten??? of witte pieten.
  http://spitsnieuws.tcdn.nl/styles/artikel_main/mogilefs/field/image/35a60eb300ee77e4a8836eaf445ab076-1409076914.jpg?itok=7qgD_z9n
  Het lijken wel homo’s.

  Like

 8. John zegt:

  ik vind het goed dat de PVV een wet wil voorstellen maar reken er maar op dat het toch niet door de tweede kamer door komt maar goed ff terug te komen op die discussies van wel of geen zwarte pieten er nog mogen zijn omdat het zo genaamd gevoelig lig voor bepaalde mensen om dat het discriminerend is die mensen heb ik een ding lees de geschiedenis van Sinterklaas (offeciceel sint Nicolas ) dan zullen jullie zien dat de zwarte pieten geen slaven van de goedheiligman was maar dat de zwarte pieten knechten waren van onze goedheiligman en dat hij deze knechten ook nog deed betalen voor hun goede inzet en werkpresentatie wat ze deden dus het waren vroeger geen slaven waren maar gewoon die voor onze goedheiligman werkte dus die hel discussie is gewoon over dreven en dat alleen door een ….vrouwelijke hogen pief uit Amerika dit heeft aan gewakkerd

  Like

 9. maria zegt:

  OMG begin niet over Anja M. zeker niet na de zg. Kristallnacht-herdenking waar alleen weerloze Joden mogen worden herdacht en weerbare Joden (in een Joodse Staat!!) als de nieuwe fascisten worden beschouwd. Met zulke vrienden heeft Israël geen vijanden nodig!
  Maar goed ik laat me weer afleiden door die misselijkmakende Gutmenschen.
  Maar laat de PVV zich in Godsnaam bezighouden met werkelijke issues en het Zwarte Piet debat aan het volk overlaten. Het is al een schande dat de Raad van Europa (wie?) zich hiermee bemoeit maar met 50 000 zwarte pieten, pardon asielzoekers voor de deur lijkt dat mij wel een urgentere kwestie!

  Like

 10. Tom Hendrix. zegt:

  Goed gedaan PVV. Jullie komen tenminste nog op voor ONZE CULTUUR, en voor ONS geboren Nederlanders. Maar ook ik denk, dat het niet door de Tweede Slaapkamer gaat komen. Men haat de PVV, en men zal alles doen om de PVV tegen te werken.

  Like

 11. vanhetgoor zegt:

  In Nederland hebben wij scheiding van kerk en staat. Gelukkig maar! De overheid mag zich niet bemoeien met wat de mensen geloven. Als mensen niet in Sinterklaas geloven dan is dat hun zaak. Een wet aannemen over geloof is daarom onzin.

  En verder is het zo dat dit wetsvoorstel totaal kansloos is. De mensen die negers haten houdt je hier niet mee tegen, verder gaan de gemeenten er niet over hoe een volksfeest wordt gevierd. Wij zullen nu eenmaal moeten accepteren dat in de slag om Zwarte Piet de fascisten een grote slag hebben gewonnen.

  Het is makkelijker om iets te beschadigen dan om iets op te bouwen. Er is door de negerhaters zoveel met vuil gegooid dat het eigenlijk een onbegonnen zaak is om alles weer in het reine te krijgen.

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Geachte heer @vanhetgoor. Ik begrijp niet zo goed waar u precies naar toe wilt als u een groep zogenaamde “negerhaters” ten tonele voert die van U de schuld krijgen van een bij voorbaat mislukken van Zwarte Piet-vredesoverleg… met negers? Ik neem toch aan dat u zult begrijpen waar deze zaak om ging en nog steeds om gaat? In geval dat u onwetendheid veinst zal ik het u in grote lijnen proberen duidelijk te maken.
   Het gaat hier totaal niet om een luxe zoals “negerhaat” maar om het behoud van onze nobele Nederlandse cultuur die door de vervloekte islam en aanverwante gekleurde beroepsallochtonen dreigt te worden vernietigd! Waarom zou “Negerhaat” trouwens in belangrijke mate in NL voorkomen? Waar haalt u dit vandaan? België heeft bijvoorbeeld veel negers uit haar voormalige kolonie Kongo. En zelfs daar wordt deze door links zo geliefde leugen niet door de linkse media gebruikt.
   Ik begrijp dat u jarenlang gebukt moet zijn gegaan onder het verschijnsel van het Sinterklaasfeest. Gezien uw profielfoto zal dit heugelijk feit bij u thuis natuurlijk nooit zijn gevierd. U kreeg dus ook nooit cadeautjes. Dit moet de reden van uw frustraties zijn!…
   Ik ben een groot voorstander van bestaan en voortbestaan van onze Zwarte Piet en doe er alles aan om onze eigen Zwarte Piet en alle andere Oer-Nederlandse gebruiken waarop onze cultuur steunt, te beschermen. Als zodanig wens ik niet door U op de grote hoop gegooid te worden van het fascisme. Laat dit duidelijk zijn.

   Like

 12. koddebeier zegt:

  Gezien het Cordon Sanitaire zullen de PVVers wel de enige zijn die deze wet steunen !!.
  De rest zijn toch volksverlakkers !!

  Like

 13. jitskesez zegt:

  Dit is op Voice in the Desert herblogden reageerde:
  Niet fijn dat zo’n wet nodig is, maar IETS moet gebeuren als tegengas tegen de cultuurbarbaren die alles Nederlands willen vernietigen en afschaffen.

  Like

 14. John zegt:

  oh ja en ik wou dit ook nog ff kwijt aan iedereen we schuiven alles nu op de islam mensen maar de islam mensen zijn vaak de Turkse en de Marokkaanse mensen en eerlijk is eerlijk en ik vind at dit gezegd moet worden deze mensen de Turkse bevolking en de Marokkaanse bevolking die zijn er niet op tegen die die hebben vrede er mee maar het gaat hier om die de discussie heeft aan gewakkerd dat is een donker vrouw die afkomstig is uit Suriname of Afrika althans ergens uit een land waar echte donker mensen wonen want ik lees en hoor vaak mensen dus onze eigen bevolking zeggen van ja als onze traditie veranderd of afschaffing van de zwartepieten dan moet we ook iets aan die suikerfeesten doen maar onthou een ding mensen dat Suikerfeest is afkomstig van de Turkse en volgens mij ook de Marokkaanse cultuur en zo als ik al zei deze mensen hebben vrede mee met de traditie van ons land dus we moeten nu niet gaan zeggen o ja dan moeten we de Suikerfeest ook maar afschaffen of verandering krijgen dat vind ik dan niet reel tegen over deze mensen het gaat hier om die tegen de zwartepieten zijn omdat hun het zien als slaven wat ook nog niet eens helemaal klopt die moeten de geschiedenis maar een goed naar lezen staat duidelijk in dat sinterklaas of ter wel de heiligman(bisschop) hun juist van de slavernij weg heeft gehaald en hun een baan bij de heiligman(bisschop) hadden gekregen en dat ze er voor betaald werden maar goed sommigen mensen althans de mensen uit die cultuur kennen de geschiedenis niet van sinterklaas als al deze mensen die tegen zwartepieten is een goed de geschiedenis eens lezen dan zullen ze zien dat de zwartepieten geen slaven waar van de heiligeman(bischop) maar knechten waren van de heiligeman(bischop) en dat de heiligeman(bischop) hun een baan had aangeboden dus lees de geschiedenis maar eens goed door voor de mensen die tegen de zwartepieten zijn

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s