Raad van State vernietigt uitspraak rechtbank over Zwarte Piet

Screenshot_59

De gemeente Amsterdam hoeft de vergunningverlening van de Sinterklaasintocht niet over te doen omdat de figuur van Zwarte Piet discriminerend zou zijn. Dat oordeelt de Raad van State woensdag. 

De Raad van State heeft de uitspraak van de rechtbank Amsterdam woensdag vernietigd. Tevens geeft de Raad van State geen inhoudelijk oordeel over het mogelijk discriminerende karakter van Zwarte Piet.

De Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan hoeft volgens de hoogste bestuursrechter bij het verlenen van een vergunning niet te kijken naar eventuele stigmatisering of discriminatie.

De Raad van State noemt het terecht dat de vergunningaanvraag alleen is getoetst aan de eisen van de openbare orde en veiligheid. Van der Laan is niet bevoegd om de vraag te beantwoorden of van de figuur van Zwarte Piet een discriminerend effect uitgaat.

Hiermee hebben woensdag de tegenstanders van Zwarte Piet de zaak tegen de gemeente verloren. Als iemand een oordeel wil krijgen over Zwarte Piet, moet hij of zij naar de burgerlijke rechter of de strafrechter, aldus de Raad van State. Dat kan bijvoorbeeld door een zaak te beginnen tegen de organisatie van een Sinterklaasintocht.

Lees verder>>>
(h/t Wachteres)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Integratie", "Nuttige idioten", "Verrijking", "Weg met ons!", Amsterdam, cultuurrelativisme, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Linkse Kerk, meningsdictatuur, Multiculti, Nederland, Rotzakken. Bookmark de permalink .

14 reacties op Raad van State vernietigt uitspraak rechtbank over Zwarte Piet

 1. @geertwilderspvv #VanderLaan NIET OORDEELbevoegd! Tegenstanders v Zwarte Piet hebben de zaak tegen gemeente verloren. https://ejbron.wordpress.com/2014/11/12/raad-van-state-vernietigt-uitspraak-rechtbank-over-zwarte-piet/

  Like

 2. 1-0 dus!En wel voor ons!!!

  Like

 3. Cathja zegt:

  Jammer dat de tegenstanders tóch weer een kans hebben gekregen om alsnog door te zaniken over dit onderwerp, nu de rechter hen heeft laten weten dat ze naar de burgerlijke rechter of de strafrechter kunnen gaan met hun bezwaren. Ze kúnnen dus alsnog een zaak beginnen tegen de organisatie van de Sinterklaasintocht. Dat zal voor de intocht van dit jaar geen gevolgen hebben, maar ik vrees dat we volgend jaar weer opnieuw met het gesodemieter zitten!
  Ik ben het zo langzamerhand wel beu. Wie had ooit kunnen denken dat we ons nog eens zó bezig zouden houden met het leuke decemberfeest? Het is altijd goed gegaan, maar enkelen vinden blijkbaar de tijd rijp om dit kinderfeest voorgoed te verzieken met hun gedoe over racisme. Dit muisje kon nog wel eens een heel lang staartje krijgen!

  Like

  • Rein van L zegt:

   Ze kunnen rustig naar de rechter stappen, burgerlijk of strafrechtelijk, de vraag is dan alleen op grond waarvan? Discriminatie? Wie heeft gediscrimineerd en wie heeft er dan in de zin van de wet een strafbaar feit begaan? Dat is waar de rechter naar gaat kijken. Dus als ze op discriminatie pleiten wie heeft dan gediscrimineerd en wanneer en waar. Dus moet een volk en zijn voorouders over een tijdsbestek van meer als 300 jaar gediscrimineerd hebben!! Bewijs het maar!!

   Like

 4. Monalisa zegt:

  En nu afwachten op zaterdag waar hij mee aan komt met wat voor pieten!!

  het liedje sinterklaas wil met pensioen
  http://dewerelddraaitdoor.vara.nl/media/324235

  Like

 5. Sjaak zegt:

  ZO HEBBEN JULLIE ZEURPIETEN DAT VERSTAAN ?
  EN NU OPSODEMIETEREN EN GA WERK ZOEKEN !

  Like

 6. Martha N zegt:

  Het jaarlijkse gebeuren Sinterklaas met zwarte Piet, een deel van de Nederlandse cultuur, heeft heel wat oproer veroorzaakt. Alles opgerakeld door een stelletje subsidie vretende minkukels. Zelfs een enkele Nederlandse vrouw raakte verhit en was het eens met de discriminerende uitstraling van zwarte Piet… Van discriminatie had in de tijd toen Sinterklaas en Zwarte Piet ontstonden, nog nooit iemand gehoord… Zwarte Piet als boeman van de stoute kindertjes..?
  Toch kregen ze altijd een klein cadeautje en nooit de roe.
  Diegenen die zich benadeeld voelen of gediscrimineerd, krijgen constant cadeautjes hier in Nederland, uitkering hier, subsidie daar, fluwelen handschoenen want het woord discriminatie is geboren vanuit deze groep mensen die alles wat ze niet in eigen land konden krijgen, hier met gulle hand toegeschoven wordt. Het is terecht dat ons kinderfeest van Sinterklaas en Zwarte Piet blijft zoals het is. Weg met die flauwekul van Regenboogpieten. We hebben genoeg gebogen en ons vernederd om anderen te helpen, wij hebben recht op een eigen cultuur en onze eigen vrijheid.Wij hebben rechten opgebouwd die de grond in worden geboord, genoeg is genoeg!
  Sinterklaas en Zwarte Piet moeten blijven.

  Like

  • Laten ze zich maar storten op de slavenafbeeldingen op de gouden koets en ons met rust laten!

   Like

   • Cathja zegt:

    Op de gouden koets zullen ze wel geen aanmerkingen durven te maken, wetend dat niemand die koets zal ‘aanpassen’.
    Maar ooit heeft Maxima een begin gemaakt met het in twijfel trekken van ‘onze cultuur’, want DE Nederlander bestond volgens haar niet.
    Wel, we zien aan de enorme commotie rond het zwarte Pietengedoe duidelijk dat wij wél een cultuur hebben, en dat we die niet laten afpakken!

    Like

 7. Tom Hendrix. zegt:

  Sinterklaas en Zwarte Piet, moeten zo blijven. En lazer op stelletje linkse debielen, en “zeurnegers”, WIJ zijn jullie kotszat! Flikker op naar de rimboe, liever vandaag dan morgen!

  Like

 8. Taljaard zegt:

  Verwacht een stel krijsende linkse trollen, die rellen gaan schoppen, ME, traangas, etc..
  Acht ze zelfs nog wel gek genoeg om bomaanslagen te plegen.
  Want dat soort mensen MOETEN en ZULLEN hun gelijk halen.
  Dat is hun levensdoel.

  Like

 9. Kraftavilqa zegt:

  Daarmee kregen de eisers gelijk in hun argument dat “de negatieve stereotypering van Zwarte Piet op de zwarte mens” Wat een stom gelul het is juist dat slachtofferige gezeik van een handjevol beroepsnikkers dat leidt tot negatieve stereotypering van de zwarte mens.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Och, weet U: Daar hebben de afgelopen decennia politici als Philomena Bijlhout, Tara Singh Varma en Astrid Roemer al aan bijgedragen. Oh, en dan niet te vergeten: Sam Pormes.
   Alle denkbare mogelijkheden zijn de revue gepasseerd: Van corruptie , fraude en verzonnen kanker tot dood-ordinaire incompetentie en, daar heb je ‘m weer, zéikerigheid. ( Collega-kamerlid tijdens het debat: “Dat was een zwarte bladzijde in de geschiedenis van…..”Astrid Roemer, opspringend: “Ik sta niet toe, dat het woord ‘zwart’ in zo één negatieve context wordt gebrui-uikt!”)

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s