CDU-politicus boos over boerka

Screenshot_21

Vrouw met boerka in Berlijn

(Vertaling: E.J. Bron)

Hamburg – De CDU-politicus Jens Spahn heeft kritiek op de volledige versluiering voor islamitische vrouwen. “De boerka kan helemaal niet”, zei de woordvoerder gezondheid van de CDU-fractie in het Duitse parlement in een gesprek met “Die Zeit”. “Dat vrouwen zich alleen maar compleet verhuld in de openbare ruimte mogen bewegen, kan ik niet accepteren.” Alleen uit angst “voor al die landmijnen van de politieke correctheid”, zeggen de Duitsers hier niets meer van, zei de politicus boos.

De politieke correctheid zou ervoor zorgen dat iedereen zich bij kritiek direct aangevallen en beledigd zou voelen. “Dan wordt er onmiddellijk beweerd dat de gewelddadigheid van de Islamitische Staat niet, maar dan ook helemaal niets met de islam te maken zou hebben.” Op die manier zou iedere netelige discussie direct beëindigd worden. “Dat vind ik vaak behoorlijk laf”, bekritiseerde Spahn.

Spahn beschouwt zichzelf als “moderne conservatief”

“Want zo laten we enerzijds het speelveld over aan de neonazi´s en hooligans en anderzijds aan de verheerlijkers van de multiculti.” Spahn werd door de krant gevraagd wat de CDU er aan zou kunnen doen dat de partij steeds meer teleurgestelde kiezers zou kwijtraken aan de AfD.

In december stelt Spahn zich kandidaat voor een zetel in het nieuwe presidium van de CDU. Hier neemt hij het op tegen minister van gezondheid Hermann Gröhe. Spahn beschouwt zichzelf als een “moderne conservatief”, die zich zou inzetten voor de rechten van levenspartnerschappen van mensen van dezelfde sekse. “Ik wil er geen begrip voor hoeven hebben dat iemand, die vanuit een andere cultuur of religie naar ons is toegekomen, vraagtekens plaatst bij de rechten van vrouwen, homoseksuelen en Joden.”

Bron:
http://jungefreiheit.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", "Verrijking", "Weg met ons!", Duitsland, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Joden, Krankzinnigheid, meningsdictatuur, Mensenrechten, Moslims, Multiculti, nieuw fascisme, political correctness, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

15 reacties op CDU-politicus boos over boerka

 1. windwens zegt:

  De partij van Merkel begint het door te krijgen en met Obama minder in het centrum van de macht kan er wat meer gezegd worden. De plaag stootjes van Putin zullen hier ook mee te maken hebben. Dat Merkel de EU wilde verkwanselen aan de moslimbroederschap heeft geen doorgang gekregen maar men tracht het in de EU nog wel voort te zetten. Wel dom van een christelijke partij om zo enorm mee te gaan met moslims terwijl de signatuur totaal niet overeenkomt met die van hun zelf.

  Like

 2. catharina zegt:

  Zo is het! Weg met dat wollige taalgebruik. Noem man en paard. In deze tijd gaat het om authenticiteit van iedereen; niet alleen die van de haatzaaiers.

  Like

 3. Goeie zin: “Want zo laten we enerzijds het speelveld over aan de neonazi´s en hooligans en anderzijds aan de verheerlijkers van de multiculti.”
  En je kunt er iets aan toevoegen: je dwingt zo de fatsoenlijke critici van de nazislam tot steeds hardere uitspraken.

  Like

 4. Joost Visser zegt:

  Het boerka-probleem zal zich toch wel oplossen als er een zelfmoordaanslag gepleegd wordt door een fanaticus in boerkatent? Of zal de vrijheid van uiting van godsdienst prevaleren boven de veiligheid van burgers?

  Komt er een aaanslag, dan zal de politiek wel weer geschokt zijn. Nooit zouden ze kunnen bedenken dat de boerka de meest geschikte vermomming is om een aanslag te plegen.

  Like

 5. Ekster zegt:

  Tja, het is in principe heel eenvoudig. Als je je ergens als gast vestigt vanuit een ander land, heb je je netjes te gedragen en als het niet naar je zin genoeg is, dan ga je maar weer ergens anders heen, maar dan ga je dus niet eisen dat jouw gastland zich naar jouw wensen aanpast. Heel eenvoudig, maar voor politici niet te begrijpen.. politieke correctheid heeft hun hersens blijvend beschadigd.. hulde dus voor deze dappere dame, ze is een zeldzaamheid.

  Like

 6. Tom Hendrix. zegt:

  Dat kan Spahn, wel flink zitten te beweren, maar heeft hij de ruggengraat als het erop aankomt. Want geloof maar dat de politiek-correcte elite, en de socialisten “op het vinkentouw”, zitten om deze man te veroordelen met termen als: nazi, bruinhemd etc. En ook het CDU zelf, zie ik als onderdeel van de politiek-correcte elite!

  Like

  • wouteenhoorn zegt:

   Ja, ik geloof steeds meer dat iemand uit een politieke partij uitgekozen wordt om ons een rad voor de ogen te draaien. Goed opgemerkt Tom maar dat ben ik wel van je gewoon.

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Inderdaad: Zo ’n uitspraak is eigenlijk alleen bona fide als ze afkomstig is van iemand uit de nationalistische gelederen.

    Like

 7. Tom Hendrix. zegt:

  Het in de laatste zin moet de zijn. De CDU.

  Like

 8. Alles moest weg waaronder het kruis,zelfs om je nek mocht het niet meer!Dan is het dus belachelijk dat mosselse uitingen van hun zogenaamde geloof wel toegestaan zijn!Allemaal of niemand,simpel toch?

  Like

 9. Trucker zegt:

  Spahn beschouwt zichzelf als een “moderne conservatief”, die zich zou inzetten voor de rechten van levenspartnerschappen van mensen van dezelfde sekse. “Ik wil er geen begrip voor hoeven hebben dat iemand, die vanuit een andere cultuur of religie naar ons is toegekomen, vraagtekens plaatst bij de rechten van vrouwen, homoseksuelen en Joden.”

  “…die zich zou inzetten voor de rechten van levenspartnerschappen van mensen van dezelfde sekse…”

  Een nobel doel van die brave man maar er zijn andere prioriteiten dan het welbehagen van de homosexuele man of vrouw anno 2014.
  Indien deze Spahn zich exclusief zou bezighouden met het louter bestrijden van de aanwezigheid van de islam(iet) in zijn land zou het anders klinken, ik doe niet mee aan het hoera sfeertje.

  Like

 10. Jade zegt:

  Het klinkt allemaal prachtig, maar al deze partijen die al
  zo lang in het zadel zitten, hebben Europa wel aan de rand
  van de afgrond gebracht. Wat mij betreft krijgen ze dan ook
  geen enkele kans meer. Wat ze wel kunnen krijgen is berechting
  door een volkstribunaal.

  Like

 11. Jan Wandelaar zegt:

  +


  +

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s