PvdA’ers worden verplicht de straat op te gaan

Screenshot_11

(Door: Remco Meijer en Raoul du Pré)

In de zoektocht naar zichzelf en de weggelopen kiezers gooit de PvdA het roer drastisch om. De partij wil breken met de te bestuurlijke houding en zichzelf omvormen tot een ‘buurt- en werkvloerpartij’. PvdA-politici worden verplicht een kwart van hun werktijd door te brengen buiten de gemeentehuizen, de provinciehuizen of het Kamergebouw. Ook komt er een ‘hulplijn’ voor PvdA-politici die ‘vast dreigen te lopen in een kwestie’.

In een oproep aan zichzelf, in het vandaag verschijnende rapport Politiek van Waarde, neemt de partijtop zich voor vanaf nu te breken met de ‘machteloosheid van eigen makelij’ en te kiezen voor ‘robuust idealisme’. De schrijvers, afkomstig uit alle geledingen van de partij inclusief de Tweede Kamerfractie, willen radicale vernieuwing.

Lees verder>>>
(h/t Wachteres)
De Volkskrant

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Hypocrisie, praatjesmakers, PvdA, Socialisten, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

25 reacties op PvdA’ers worden verplicht de straat op te gaan

 1. Th.M. van Baarle zegt:

  Nu wordt het pas echt gevaarlijk.
  De PvdA gaat de straat op en gaat de politieke ideologie aan de man brengen.
  Dat zal er ongetwijfeld toe leiden dat er een dependance in Italië gevestigd gaat worden om het immigranten te vergemakkelijken om naar Nederland te reizen.
  Om te beginnen komen er in Syrië, Eritrea en Somalië PvdA-reisbureaux om de uitstroom daar op gang te houden.
  Autochtonen krijgen te horen dat het minimaal een wachttijd van 10 jaar zal opleveren om wellicht in aanmerking te komen voor huisvesting. Op de autochtonen – andere dan PvdA-leden – zal druk uitgeoefend worden om het nageslacht zo beperkt mogelijk te houden. Allochtonen, en dan met name met islam-achtergrond, zullen daarentegen gestimuleerd worden om zoveel mogelijjk kinderen op de wereld te zetten.
  Het ‘gaat heen en vermenigvuldigt u’ geldt alleen voor uitkeringstrekkers.

  Like

 2. Wachteres zegt:

  In GB is het wat Labour betreft ook ‘huilen met de pet op’:

  http://www.telegraph.co.uk/active/11227128/Ed-Miliband-claims-he-is-now-a-wealth-creator.html

  Ed Milliband beweert dat hij niet meer met geld zal rondstrooien, maar dat hij ervoor zal zorgen dat ‘het volk’ weer geld te besteden heeft. Hij zal ervoor zorgen dat de gewone mensen, ook de economische vooruitgang in hun portemonnee voelen, wat onder deze regering niet het geval is.

  In zijn toespraak erkent hij dat zijn partij, toen die in het verleden aan de macht was, wat immigatie betreft, fouten heeft gemaakt. Maar dat onrechtvaardig verleden wil zijn partij goed maken door dichter naar UKIP te kruipen.

  Farage op zijn beurt zei dat hij, als het nodig was, een verbond met de duivel zou sluiten, als hij maar krijgt wat hij wil: Europese verkiezingen!

  Like

 3. Tom Hendrix. zegt:

  De nood is blijkbaar hoog bij de Partij van de Afbraak. Nu gaat men vissen “in de vijver”, van de SP. Dat wordt nog leuk, maar redden doen ze het niet. Ze hebben al veel te lang de burgers belazerd!

  Like

  • Jantje Beton zegt:

   Tom als je deze twee ziet moet de mens toch gaan nadenken! kijk naar hun gezichten spreekt boekdelen.

   Like

  • peterselie1 zegt:

   Hoogst waarschijnlijk wordt het meer van hetzelfde Tom bij de nieuwe Tweede Kamerverkiezingen, deze gore rooie honden flikken het sinds mensenheugenis. In ieder geval sinds 1848 hebben de parlementariërs het o zo goed voor elkaar met zijn allen daar in de Kamer, het is een spel en het blijft een spel. Naar de kiezer toe blijven zij hun smerige inwisselbare partij ideologie verkondigen en men trapt er keer op keer in, het zit in het aard van het beestje. Wij vertegenwoordigen maar een klein clubje realisten hier bij E.J. Een grote groep mensen heeft helemaal geen politieke belangstelling of zijn bezig met het hoofd boven water te houden. Enfin zo zie ik dus dit issue, alles lijkt te veranderen naar toestanden die men niet wil hebben en er valt niets aan te doen behalve een ongezouten mening op diverse blogs te geven.

   Like

   • Tom Hendrix. zegt:

    @ Peterselie1: 11.55. uur. Dat maakt het voor mij ook zo moeilijk, om te kiezen om dit WANGEDROCHT /HET PARLEMENT in stand te houden door te kiezen, of NIET MEER TE GAAN STEMMEN. Uiteraard stem ik PVV als ik wel zou gaan. Maar ik worstel ermee.

    Geliked door 1 persoon

   • peterselie1 zegt:

    Ja Tom op de PVV stemmen is de enigste optie.

    Like

 4. leefbarbaar zegt:

  Dit betekent slechts dat het rooie tuig nog meer beleidsmedewerkers gaat aanstellen, stagiaires en vrijwilligers, die namens hen de straat op gaan om het contact met de bevolking te herstellen. Zolang ze ons geld kunnen blijven jatten, stoppen ze niet.

  Like

 5. Leo zegt:

  Mooie foto: Man met rouwboeket !

  Like

 6. koddebeier zegt:

  Dat valt niet mee voor de PvdA ers, nu moeten ze ook nog op straat gaan lopen liegen en bedriegen…..
  Mensen die hun hersens gebruiken trappen toch niet meer in hun mooie praatjes !!

  Like

 7. Sjaak zegt:

  PvdA DE STRAAT OPGAAN ?
  VIND IK GOED !
  VERGEET JULLIE BEZEM NIET !
  EEN PAAR PUTJESSCHEPPERS
  HEB IK OOK AL ONDEKT ONDER
  DE PvdA VAK-KRACHTEN !

  Like

 8. peterselie1 zegt:

  PvdA’ers worden verplicht de straat op te gaan, tsa het laatste redmiddel van deze randdebielen om te proberen de plooien glad te strijken, heb nog nooit het genoegen gehad om met zo’n partij figuur van welke ideologie dan ook te kunnen discussiëren, verheug mij nu al daarop. Maar wees eens eerlijk, de auteur van dit artikel weet óók wel donders goed dat hele reguliere politiek kuis verrot is, niet alleen de PvdA moet deze sarcasme ondergaan. Maar ja de PvdA was voor 1966 een sociaal bewogen partij en toen 10 over rood werd gelanceerd werd het voor Drees senior ook te veel en gooide hij zijn PvdA handdoek in de ring. En wat mij altijd al heeft bevreemd dat de oppositie in mijn beleving geen echte oppositie voert, de regeringspartijen worden met zijden handschoenen aangepakt, iets in het achterhoofd verteld mij dat de oppositiepartijen dan de volgende keer mogen mee doen om dat ze te lankmoedig zijn geweest.

  Like

 9. Tistochwat zegt:

  Het is beter dat ik geen rode ‘ronselaar’ op straat tegenkom, want ik krijg dan de onbedwingbare drang om hem voor z’n noten te schoppen.

  *oeps wat zeg ik nou*

  Like

  • sylvia groot zegt:

   Schoppen zal ik niet doen, maar verbaal zet ik ze voor schut waarbij iedereen het duidelijk kan horen.
   Ik hoop dus dat ze snel bij mij aankloppen.

   Like

 10. leefbarbaar zegt:

  Overigens gaat de PvdA ook langs de deur om mensen te wijzen op alle uitkeringen en toeslagen, die ze kunnen ontvangen. Zogenaamd regelt de gemeente dat (wij dus) maar het is de PvdA die de moslim thuis komt verwennen.

  Like

  • Daiyu-ninja zegt:

   leefbarbaar zegt:
   13 november 2014 om 16:28

   Overigens gaat de PvdA ook langs de deur om mensen te wijzen op alle uitkeringen en toeslagen, die ze kunnen ontvangen…………………………….

   De rotzakken spelen sinterklaas van onze centen.

   Like

 11. Ik hoop toch zo dat ik op straat een keer wordt aangesproken door zo’n pvdafbraak-werver;wat zal ik hem.haar de oren wassen!En public!!!

  Like

 12. Taljaard zegt:

  @Yvonne
  Laat ik er maar eens eentje tegenkomen.

  Like

 13. wouteenhoorn zegt:

  Te laat mensen over een tijdje staan jullie zelf op straat. Kunnen jullie vast wennen.l

  Like

 14. Republikein zegt:

  Je zou ze toch een trap in het kruis verkopen, pleuriskoppen, en velen zitten op zondag op de eerste rij, niet beseffend, na zaterdag komt de zondag:

  Like

 15. Taljaard zegt:

  Eigenlijk is het triest dat een politieke partij, die toch eens wel degelijk een echte volkspartij was, die opkwam voor de belangen van de mensen die het hier in dit land met handen moesten verdienen, gedurende de laatste 40 jaar zo rampzalig is afgegleden, en is verworden tot een door en door corrupte, nepotistische en schreeuwend incompetente regentenkliek.
  Nagenoeg alles waar zij eens voor stond, ja ieder principe van de sociaal democratie, waarop zij eens waren gegrondvest is door hen met voeten getreden.
  Een man als Jan Schaeffer zou er van hebben gegruwd.
  Ben nooit een socialist geweest, maar kon een jaar of 30/40 geleden zeker nog wel respect opbrengen voor de PvdA.
  Vader en zoon Drees hadden er al voor gewaarschuwd dat de links radicale koers, die men aan het einde van de jaren `60 insloeg, op termijn een doodlopende weg zou betekenen, maar mensen als Den Uyl dachten deze toenmalige ”jonge honden” wel aan de lijn te kunnen houden.
  Daar slaagde men gedeeltelijk ook wel in, maar toen de oudere generatie sociaal democraten moest wijken voor een nieuwere werden de eerste aanzetten reeds zichtbaar die zouden leiden tot de teloorgang van de PvdA. Deze nieuwe garde, met figuren als Hans Alders, Max van den Berg, de gebroeders Van Thijn, Marcel van Dam en anderen, bleken namelijk bepaald niet uit te munten in bestuurlijke competentie en presenteerden voornamelijk pretentieuze gebakken lucht en ideologische luchtfietserij, in plaats van ook daadwerkelijk iets te presteren.
  Ze werden dan ook met gemak door Lubbers c.s. aan de kant gezet, omdat het CDA en de VVD in die tijd nog wel over mensen met echte capaciteiten beschikte.
  (Tegenwoordig trouwens ook nauwelijks meer)
  Toen het Oostblok instortte bleek ook voor ieder het failliet van het socialisme.
  Er restte de PvdA, die 20 jaar tevoren een koers had genomen die zich in feite met deze failliete boedel identificeerde, daarna dan ook niets anders dan ”het afschudden van hun ideologische veren”. Dat hield dus in dat zij, vanuit de verkeerde koers die men eerst was ingeslagen, deze koers niet wijzigden, maar het roer verwijderden!
  Het resultaat was een stuurloze en inhoudsloze politieke partij, die met alle winden en stromingen mee draaide en in haar kader ten prooi viel aan gewetenloze opportunisten, ijdeltuiten en baantjesjagers, wiens enige intellectuele bagage bestond uit een plat en stompzinnig eenzijdig cultureel marxisme, waar echte sociaal democraten, zoals Jaques de Kadt en Willem Drees jr. in het verleden al voor hadden gewaarschuwd.
  Deze opportunisten beschouwden zich bovendien zodanig boven het gewone volk verheven dat zij niet meer naar hen luisterden en daarom slechts uitsluitend zichzelf vertegenwoordigden.
  Deze treurnis wist men nog twee keer te rekken, door twee ”redders des vaderlands” op het schild te hijsen; nl. eerst Job Cohen en daarna Diederik Samsom.
  Maar nu het voor iedereen, die de politiek zelfs maar marginaal volgt, gebleken is wat voor een rampenclub deze huidige PvdA wel niet is zal deze taktiek waarschijnlijk niet voor een derde keer lukken.
  Er zijn 2 echte volkspartijen overgebleven.
  De PVV en de SP zijn in feite beiden met het oude sociaal democratische erfgoed aan de haal gegaan en de PvdA is nu eindelijk aan het einde gekomen van haar 40 jarige zelfmoord, hoewel zij eigenlijk al meer dan 20 jaar doodziek was.

  Like

  • En de Sp zal uiteindelijk aan haar eigen starheid ten onder gaan;ze willen niet weten van minder,laat staan geen EU!En minder of,nog beter,geen immigranten is ook al niet bespreekbaar!Integendeel:ze vorderen gewoon woningen voor immigranten,terwijl de Nederlandse ingezetenen kunnen dealen met een wachtlijst van een jaar of tien!En er is ook genoeg gemor over het af te stane deel van het salaris,dat bij hen verplicht is!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s