SYRIËGANGERS/JIHADISTEN VERPLICHT AFKICKEN?

Screenshot_32

Burgemeester Jozias van Aartsen van Den Haag (VVD)

(Door: Martha N.)

Het is niet te geloven! Hebben deze mensen, die dit onzalige plan voorstellen, het dan nóg niet begrepen? Van Aartsen wil gedwongen de-radicalisering van Jihadisten. Je kunt Jihadisten niet de-radicaliseren! Je kunt moslims de ideologie die ze aanhangen niet afleren! Je kunt het vergelijken met de eerste christenen, die liever voor de leeuwen werden gegooid in de arena dan hun geloof af te zweren!

Teruggekeerde Syriëgangers willen zich niet laten behandelen door heidenen en honden! Zij staan in hun recht en vinden het doodnormaal dat zij zijn gaan vechten voor hun geloof! Het onverstand en onbegrip over moslims, die onvoorwaardelijk geloven in de woorden  geschreven in de koran, blijkt opnieuw uit onderstaand stuk. Hoe ongelooflijk stom en niet ter zake kundig kun je zijn om dit voor te stellen:

De gedachte van van Aartsen:

Van Aartsen wil dat Jihadisten direct na terugkeer worden gescreend door een speciale gedragsdeskundige, desnoods tegen hun wil. Die dwang zou ook moeten gelden bij een eventuele behandeling, zoals een de-radicaliseringstraject.

Ivo Opstelten heeft ook geniale gedachten:

Minister Ivo Opstelten (Justitie en Veiligheid) laat weten dat hij het idee van Van Aartsen onderzoekt. Hij overweegt gevaarlijke terugkeerders onder te brengen in een Inrichting voor Stelselmatige Daders, een gevangenis waar nu veelplegers verplicht worden behandeld.

Note: Let wel: Gevaarlijke terugkeerders onderbrengen in een inrichting! Ja, zitten ze allemaal gezellig bij elkaar aanslagen te bedenken! Een ander voorstel: Op lokale locatie onderbrengen tot zij geen gevaar meer vormen!

Bericht in AD, van 13 november:

Gemeenten kunnen het toezicht op teruggekeerde Syriëgangers en tegengehouden Jihadisten niet meer aan. Burgemeesters eisen hulp van het rijk. Zij willen dat deze mensen op een centrale locatie gedwongen worden behandeld tot zij geen gevaar meer vormen. De opvang en begeleiding van (tegengehouden) Syriëgangers is nu nog een verantwoordelijkheid van de gemeente waar een teruggekeerde strijder zich vestigt. In een brief aan de Haagse gemeenteraad schetst de Haagse burgemeester Jozias van Aartsen de problemen die hiermee gepaard gaan.

Gemeenten missen niet alleen de kennis om het risico in te schatten dat een teruggekeerde Syriëganger vormt, maar ook de expertise om dat risico te verkleinen. Bovendien zijn er ‘geen instrumenten om mensen aan te pakken die hulp weigeren’, schrijft Van Aartsen namens alle burgemeesters van Jihad-gemeenten.

Wat een sublieme gedachte: “Nazorg en vrijwillige medewerking”. Ha, ha, ha, ha, laten we eens hartelijk lachen!

Vervolgen we deze ongelooflijke story:

‘De hele nazorg staat of valt nu met vrijwillige medewerking van de betrokken terugkeerder, die op elk moment in het proces kan afhaken zonder dat dit enige consequentie heeft.’

Screening door gedragsdeskundige

Van Aartsen wil dat Jihadisten, desnoods tegen hun wil, direct na terugkeer worden gescreend door een speciale gedragsdeskundige. Die dwang zou ook moeten gelden bij een eventuele behandeling, zoals een de-radicaliseringstraject. ‘Pas als vaststaat dat iemand geen gevaar (meer) vormt, gaat hij in een gemeente wonen en wordt daar opgevangen en begeleid’, schrijft Van Aartsen.

Volgens de betrokken gemeenten is het ‘doelmatiger en doeltreffender’ de opvang van teruggekeerde Syriëgangers centraal te organiseren. Het zou bovendien de kwaliteit van de behandeling ten goede komen. Hoe Van Aartsen die centrale opvang ziet, kon hij nog niet zeggen. Minister Ivo Opstelten (Justitie en Veiligheid) laat weten dat hij het idee van Van Aartsen onderzoekt. Hij overweegt gevaarlijke terugkeerders onder te brengen in een Inrichting voor Stelselmatige Daders, een gevangenis waar nu veelplegers verplicht worden behandeld.

‘Wandelende tijdbommen’

De Tweede Kamer reageert bezorgd op de noodkreet van de gemeenten. “De terugkeerders zijn wandelende tijdbommen, daar moet wat mee gebeuren”, zegt CDA-leider Sybrand van Haersma Buma. “Heel zorgelijk dat Nederland krijgt voorgespiegeld dat alles onder controle is, maar dat burgemeesters met de handen in het haar zitten.”

D66-Kamerlid Gerard Schouw: “Deze noodkreet geeft aan dat het kabinet snel iets centraal moet organiseren voor ex-Jihadgangers. Dat is publicitair misschien niet interessant voor minister Opstelten, maar wel heel noodzakelijk.”

Ook de regeringspartijen VVD en PvdA willen dat het kabinet de gemeenten te hulp schiet. “Terugkerende Jihadstrijders zijn een gedeelde verantwoordelijkheid. Als gemeenten meer nodig hebben, moeten we daar naar kijken”, vindt VVD’er Klaas Dijkhoff. De PvdA benadrukt wel dat de gemeenten zelf ‘hun’ Jihadisten moeten opvangen om de re-integratie van de ex-strijders te bevorderen.

Dertig

Uit de nieuwste cijfers van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) blijkt dat een dertigtal Jihadstrijders is teruggekeerd naar Nederland. In totaal zijn er 160 vertrokken naar Syrië. Opvallend is dat relatief veel kinderen betrokken zijn bij de oorlog. Er is 33 keer melding gemaakt van kinderen die zouden vertrekken. Het gaat om 25 kinderen die samen met het gezin zouden vertrekken en acht minderjarigen die op eigen houtje wilden afreizen.

Het dreigingsniveau blijft ‘substantieel’, wat betekent dat de kans op een aanslag reëel is.

Extra aandacht nog even voor deze nonsens!

D66-Kamerlid Gerard Schouw: “Deze noodkreet geeft aan dat het kabinet snel iets centraal moet organiseren voor ex-Jihadgangers.”

NIETS moet georganiseerd worden. De Nederlandse burgers mogen NIET langer in gevaar gebracht worden!!

Het enige antwoord op Syriëgangers/Jihadisten is: Niks nazorg, die is voor onze bejaarden! Syriëgangers eruit en er nooit meer in!

 1. Nederlands paspoort direct innemen.
 2. Nederland is voor hen gesloten, op straffe van levenslange gevangenisstraf
 3. Ieder familielid, dat hen helpt of hen stiekem ons land binnensmokkelt: Uitzetting en Nederlands paspoort afpakken! Hulp door advocaten in alle gevallen verboden! Ook geen rechterlijke hulp!
 4. Alle Jihadgangers moeten worden gezien als oorlogsmisdadigers.

GEEN gezanik verder!

Hoe belachelijk maken politici zich en mensen die plannetjes verzinnen om Jihadisten te hervormen. Mij ontbreken verder de woorden, ik ben sprakeloos.

Door:
Martha N.
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Integratie", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Weg met ons!", Appeasement, Barbarisme, Dhimmitude, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Krankzinnigheid, lafheid, landverraad, Moslims, Nederland, Overheid, political correctness, politici, praatjesmakers, Rotzakken, Terrorisme, tolerantie/intolerantie, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

26 reacties op SYRIËGANGERS/JIHADISTEN VERPLICHT AFKICKEN?

 1. Vederso zegt:

  In GB kunnen ze er ook wat van. “Jihadi’s kunnen nobele motieven hebben”. Hier in NL zijn ze net zo oerstom en leren ook niet. Goed op een rijtje gezet Martha N. Bedankt.

  http://www.jihadwatch.org/2014/11/uk-chief-inspector-says-jihadis-motives-may-be-honorable

  Like

 2. Joost Visser zegt:

  In sommige kringen en afrikaanse landen gaat men ervan uit dat homo-zijn een ziekte is. Geloof is nu ook een ziekte die behandelbaar is in Nederland? Politici die deze standpunten innemen zijn in hun verwarde geest dus een 50 jaren terug of vereenzelvigen zich met politici uit vierde wereldlanden.

  Like

 3. bigljohn zegt:

  VVDér Van Aartsen; Een zwaar dementerende ouwe opa heeft nog veel meer intellect dan jij ! Zijn we die kwestie van die Christenen nog niet te boven, die homoseksuelen via het gebed wilden genezen, en nu dit weer ! Op naar de volgende stuip. In Nederland Kennisland, bul voor dit, bul voor dat, is intellect erg ver te zoeken !

  Like

 4. windwens zegt:

  Zal ik van Aartsen eens uit de droom helpen verplicht afkicken van wat dan ook help niet. Denkt dat deze rabdomant eerst een zelf moet trachten af te kicken van zijn drankverslaving. Dan zegt hij gehaaid ik kan de drank altijd laten staan als ik dat wil, nee v Aartsen nooit meer drank geen druppel. Ik durf er vergif op in te nemen dat hij het niet volhoud.

  Like

 5. joop van den heuvel zegt:

  laat ze daar blijven hier helpen kost de belastingbetaler weer een vermogen dus daar laten waar ze thuis horen

  Like

  • exter39 zegt:

   Hoe simpel kan het zijn ,maar hoe moeilijk willen ze het maken, als je als land zegd dat als er burgers vertrekken zonder toestemming van de regering naar een land waar oorlog is , zij wat er ook gebeurd , het Nederlanderschap verliezen , en nooit meer terug kunnen keren naar het land , is ALLES opgelost. En internationale verdragen , door Brussel ,Okee dan vangt Brussel ze op tot ze weer normaal kunnen functioneren met minstens 3 jaar daar begelijding.

   Like

 6. delamontagne zegt:

  Zijn er nu echt nog NL-ers die zo,n man serieus nemen.? Hij kan beter gedwongen worden VERPLICHT af-te-kicken .d.w.z. naar de realiteit terugkeren.
  In Fr. pakken ze het anders aan:\
  …………..
  Eerste Syriëganger veroordeeld in Frankrijk
  PARIJS –
  Een 27-jarige Fransman die zich had aangesloten bij extremisten in Syrië, is donderdag als eerste teruggekeerde jihadist in Frankrijk tot een celstraf veroordeeld. Het gaat om Flavien Moreau, een voormalige delinquent die als bekeerde moslim in november 2012 naar Syrië toog. Hij noemde zich daar Abdel Fattah en kwam als strijder in beeld op een foto in een Zwitserse krant, waardoor de Franse veiligheidsdienst hem op het spoor kwam.
  Moreau kwam al na een korte tijd in Syrië terug naar Frankrijk, naar eigen zeggen omdat je in zijn bataljon niet mocht roken. Hij werd eind januari 2013 gearresteerd en heeft donderdag 7 jaar cel gekregen wegens een samenzwering tot het plegen van terroristische daden.

  //////////////// NIET MOCHT ROKEN,……………JE HOUDT ,T NIET VOOR MOGELIJK.

  Like

  • Harry zegt:

   Typisch , DLM , roken en drinken mag niet , maar al die papavervelden in Afghanistan , zou dat dan alleen zijn om ons westerlingen een plezier te doen ?
   In sommige betere restaurants zitten wel eens geroosterde papaverzaadjes over het eten , maar dat zal de opzet niet zijn .
   Hel lijkt me meer de bedoeling om ons continent verslaafd en makkelijker te veroveren te maken .
   Het is toch ongelofelijk wat voor soort eenrichtingsverkeer die lui hanteren .
   Zij mogen wel moorden en onthoofden , maar oh wee als je iets tegen een moslim zegt dat ie als een belediging op kan vatten .
   Woorden kunnen je doodvonnis al zijn .
   De enige optie is om ze domweg allemaal van deze aardkloot te verwijderen .
   Het wordt met de week erger met die lui !
   Hoe langer we wachten hoe erger het probleem .

   En als ik dan nog even persoonlijk mag worden , Delamontagne , jij zit je daar in Frankrijk toch maar te vervelen en te relaxen op je berg omdat daar niks te beleven valt , kun jij nou niet eens een afdoende oplossing bedenken ?

   Wij hebben daar, hier in Nederland vanwege drukke werkzaamheden even geen tijd voor .

   Like

   • delamontagne zegt:

    Dat mag best, maar met dat vervelen vergis je je. Ik (wij) ben(zijn) de hele dag aktief bezig. Meestal buiten. Je leeft hier +- 8mnden buiten.
    Maar nu het kouder wordt moet de “hout-oven” aan. Dus gisteren met kettingzaag heel de dag bezig geweest een voorraadje hout klaar te leggen. is=lam !!!!!!!!!!
    OPLOSSING: die hele moslim-troep verbieden. Toen ik 40 jaar terug dat daar in MO meemaakte, NOOIT GEDACHT ,t zou in NL en EU komen.

    Like

 7. Luchtpint zegt:

  Heb mijn eigen reacties op EJBron nog eens terug getraceerd. Ik meende een tijd geleden al dat we die richting zouden uitgaan:

  https://ejbron.wordpress.com/2014/03/13/poepbroek-jihadis
  13 maart 2014 om 18:08

  “Evengoed kan het zijn dat het praktijkdiploma met deze stage is verworven en dat deze Rode Baretten van Allah zich nu als ‘slachtoffers’ van religieuze dwaling laten afhalen, teneinde weer onthaald te worden in het Westen alsof het zinsbegoochelde volidioten zijn, rijp voor een fikse hoeveelheid steun uit de linker broekzak en een paar vaderlijke aaien over het hoofd.”

  “Daar gaan we naartoe, ja. Eens kijken hoe lang het gaat duren vooraleer men in Nederland of Vlaanderen speciale psychiatrische afdelingen gaat oprichten, speciaal bedoeld om dergelijke figuren te zitten psychoanalyseren of zgn. te “deprogrammeren”. Kunnen ze allemaal in één keer gehandicapt worden verklaard met alle bjikomende steun tot gevolg. Allemaal slachtoffers van hun eigen “domheid” die door overheden over het bolletje gaan worden geaaid alsof ze diep getraumatiseerd zijn door wat er ginder is gebeurd. Dan kunnen er verschillende categorieën op worden geplakt, om toch maar niet te moeten toegeven dat die zwijnen er ZELF voor gekozen hebben, zoals bv. autisten, neuroten, of mensen met een obsessief-compulsieve neiging tot het opzoeken van doctrinaire “waanideeën”, of zoiets. Psychotherapie voor islamofascisten, maw.”

  Toch eigenaardig dat de policor altijd zo doorzichtig is dat je dat zo gemakkelijk kan voorspellen, allemaal.

  Like

  • windwens zegt:

   Denk eerder dat de policor heel veel oplossingen van het internet halen en u ze bediend heeft van een mooi voorbeeld. Nimmer voeren ze zo’n voorbeeld meteen uit maar het zit wel ergens in het hoofd opgesloten.

   Like

 8. Johan zegt:

  Tijdbommen moet je onschadelijk maken. Dat is de enige oplossing.

  Like

 9. jitskesez zegt:

  Dit is op Voice in the Desert herblogden reageerde:
  Jihadi’s moeten voor het Militair Tuchtrecht worden gesleept en berecht als oorlogsmisdadigers!!

  Like

 10. guusvelraeds zegt:

  Als bestuurders op dit niveau nog steeds niet in de gaten hebben dat de Jihad (ik bedoel de kleine Jihad, dus de gewelddadige) een integraal onderdeel is van de islam dan is Nederland verloren. Iedereen moet voor zichzelf gaan uitmaken hoe hij straks zichzelf en zijn gezin het beste kan verdedigen als de pleuris uitbreekt in Nederland. Zinvol ingrijpen en een begin maken met het land te de-islamiseren hoeven we van dit soort bestuurders niet meer te verwachten. Kijk goed naar recente gebeurtenissen in Israël. Hier is het inmiddels zover dat Palestijnse terroristen door islam vergiftigd niet meer terugdeinzen met hun auto in een groep wachtende busreizigers rijden. Wat in Israël gebeurd gaat ook in Nederland gebeuren. Wie dat niet geloofd zal binnen afzienbare tijd gelogenstraft worden. Het islamitisch geweld kan alleen gestopt worden met een gepast uitzettingsbeleid van alle actieve sharia aanhangers en een regeringsbeleid gericht op de-islamisering van de gehele samenleving. Elke moslim moet een verklaring ondertekenen dat hij de seculiere wetgeving belangrijker voor zijn leven acht dan de sharia wetgeving. Ondertekend hij dat niet dan het land uit. Een gematigde islam is een illusie. Heeft nooit bestaan en zal nooit bestaan. Elke gelovige moslim is vanuit zijn geloof verplicht om bij voldoende sterkte in aantallen actief mee te werken aan de invoer van de sharia in zijn leefomgeving en/of land van wonen. Einde oefening.

  Like

 11. Leo zegt:

  Dit soort “bestuurders ” verplicht afvoeren.

  Like

 12. Kraftavilqa zegt:

  Wat een waanzin! Ik heb ook een behandelingsvoorstel: terugkeerjihadis executeren volgens de Pershing-methode en dan ook vooral flink publiceren dat de Pershing-methode gehanteerd wordt. Ge merkt wel dat ik niet policor ben maar wat doe je er aan eh?

  Like

 13. Jihadgangers moeten worden gezien als oorlogsmisdadigers,dus opsluiten

  Like

 14. Jan zegt:

  Agenten beschoten vanuit woning in Den Haag

  Vanuit de Haagse Rijnauwenstraat zijn agenten diep in de nacht van donderdag op vrijdag beschoten. De twee agenten hebben vervolgens een schot gelost. Er raakte niemand gewond, zo meldt de Haagse politie op Twiter.

  Like

 15. koddebeier zegt:

  Verplicht afkicken , in Nederlandse FEMA kampen ???

  Like

 16. Theodoor zegt:

  Van Aartsen is een ziek mens, aan hoogmoed lijdt hij, de ontkenner.
  Nu wil hij iemand die verslaafd is aan de Koran laten afkicken.
  Domme politici, ze kunnen maar niet van het liegen afkomen, ook maar afkickcursus?

  Like

 17. Dokus zegt:

  Het enige wat hier mogelijk zoden aan de dijk zet is nu een wet maken dat een ieder die naar een oorlogsgebied reist ( Irak Syrie en mogelijk Nigeria en andere boevenlanden) bij terug komst statenloos wordt door het paspoort in te nemen en ze op te sluiten. Als ze een dubbele nationaliteit hebben dan naar het land van herkomst sturen. Grensbewaking instellen.

  Wat mij overigens opvalt en hier niets mee toemaken heeft is dat de toon op dit soort fora heel agressief is. Ik lees hieruit dat heel veel Nederlanders het helemaal gehad hebben met dit soort onrust veroorzakende buitenlanders/ medelanders met andere normen en waarden. Ik vind dit zeer verontrustend.

  Like

 18. Claudia M. zegt:

  Ik eis dat die klanten het paspoort afgepakt wordt, gedenaturaliseert worden, tot persona non grata bestempeld en bij voorkeur de Europese grens over getieft worden! Ga maar fijn ergens in een zandbak spelen, niet hier! Ik wens hier niet voor te betalen; die hele multicultiflauwekul kost al genoeg geld op niks af. Het helpt allemaal niet en je hebt er alleen maar gigantisch veel last van!

  Like

 19. Thomasson zegt:

  Jozias van Aartsen kon een geweldige carrière in de Sovjet Unie bouwen. Mensen met afwijkende politieke gedachtegoed worden in een psychiatrische inrichting opgenomen. Als ze te lastig zijn, gaan ze naar de Goelag. Sorry voor Van Aartsen en Ivo Opstelten maar mensen met afwijkende politieke visie zijn niet altijd gek. Meestal niet. De Jihadisten zijn ook niet gek, maar ze zijn monsters die niet meer in een westerse wereld kunnen leven. Er kleeft te veel bloed aan hun handen. Veel verstandiger en eerlijker kan zijn, indien deze monsters geen toegang meer krijgen tot Nederland. Indien ze de Nederlandse Nationaliteit hebben, wordt die vervallen. Zoals Geert Wilders zijn in zijn speech in de TK, Laat ze gaan! …Met familie en vrienden …Maar zorg ervoor dat ze NOOIT MEER TERUG ZOUDEN KOMEN. Hun aanwezigheid in Nederland vormt voor ons alle gevaar.

  Like

 20. Aegolius cs zegt:

  32 Nederlandse jihadisten omgekomen in Irak en Syrië

  In Irak en Syrië zijn tot dusver 32 Nederlanders omgekomen in de strijd. Dat heeft het kabinet in een brief aan de Tweede Kamer gemeld.
  Begin april lag het aantal Nederlandse jihadisten dat was gesneuveld in de strijd in deze landen op dertig.

  De meeste Nederlanders sluiten zich aan bij Islamitische Staat (IS). Een klein deel strijdt mee met Jabhat al-Nusra of een andere terroristische groepering, aldus ministers Bert Koenders (Buitenlandse Zaken), Lilianne Ploumen (Ontwikkelingssamenwerking) en Jeanine Hennis (Defensie).

  Er zijn ongeveer 190 Nederlanders naar Syrië of Irak afgereisd. Van hen zijn er 35 teruggekeerd. Deze cijfers zijn hetzelfde als minister Ard van der Steur (Veiligheid en Justitie) in april naar buiten bracht.

  http://www.nu.nl/algemeen/4073968/32-nederlandse-jihadisten-omgekomen-in-irak-en-syrie.html

  Ik ben gerust gesteld. U ook?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s