Waarom zijn er toch zoveel ‘Gutmenschen’ in Nederland?

Screenshot_17

(Door: Sjors van Beek)

‘Gutmenschen wakkeren polarisatie aan in Nederland’

Wat is er toch in Nederland gevaren? Hoe is het toch mogelijk dat eenieder met kritiek op de islam, kritiek op massa-immigratie of verzet tegen de afbraak van Zwarte Piet binnen no time wordt gelabeld als racist, als vuig-rechts extremist, als bruinhemd, fascist of nazi?

Ik breek me er al jaren het hoofd over. Deels omdat het mezelf overkomt. Ik voel om me heen, onder collega’s en vrienden, hoe ik paria word als ik maar durf te beweren dat ik begrip heb voor sommige standpunten van de PVV. Recent heb ik mogen ervaren hoe ik op weblog Sargasso bedankt ben voor mijn diensten, uitsluitend om deze reden.

En deels vraag ik me dit af omdat ik het overal, echt overal om me heen zie. Vandaag nog, hier op TPO, in het zoveelste stuk over het ontspoorde Zwarte-Pietendebat. Fidan Ekiz schrijft dit:

Lees verder>>>
(h/t Wachteres)
Post online

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Weg met ons!", Censuur, cultuurrelativisme, demoniseren, Krankzinnigheid, landverraad, Linkse Kerk, meningsdictatuur, Nationalisme, Nederland, political correctness, praatjesmakers, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

13 reacties op Waarom zijn er toch zoveel ‘Gutmenschen’ in Nederland?

 1. stellingsma2010 zegt:

  deze zelfde gutmenschen komen straks op hun oordeel terug,
  als ze 5 x per dag met de kont omhoog in de moskee moeten bidden naar allah,
  hun vrouwen en dochters gesluierd door het leven moeten gaan…..

  niks van aantrekken zou ik zeggen , de islam heeft het westen openlijk de oorlog verklaart .

  Like

 2. hans zegt:

  Wil nog wel verder gaan! De invasie van inteelt is zo ingrijpend dat het dwars door Familie, Relaties en vriendschappen gaat, nog sterker het wel eens de oorzaak zou kunnen zijn dat sommige geen partner kunnen vinden, omdat de focus en agitatie in rolmodellen wordt gedramd die ten onrechte negers en moslims propageert!

  Like

 3. Tom Hendrix. zegt:

  Meneer van Beek, respect om als SP kiezer, duidelijk te zijn waar het aan schort, bij de zogenaamd “goedmensen”. En inderdaad, de termen links en rechts zijn op zich, in veel gevallen niet relevant en zelfs achterhaald.
  Op het gebied van welzijn en welbevinden, denk ook ik dat zowel de PVV als de SP “raakpunten”, met elkaar hebben.
  Verder denk ik dat het “goedmenssyndroom”, ook vaak te doen heeft met SCHULDBESEF, vanuit een calvinistische achtergrond.
  Al met al een goed artikel van U.

  Like

 4. Theresa Geissler zegt:

  Aardig, objectief artikel van deze Sjors van Beek. Noemt zich SP-stemmer in hart en nieren en zó gek is, datop de keper beschouwd niet, omdat er inderdaad nogal wat vlakken zijn, waarin SP en PVV inde praktijk dicht bij elkaar liggen. -Met de nadruk op : In de praktijk. EN zolang de SP geen regeringsverantwoordelijkheid draagt. Het is duidelijk, dat de auteur slechts SP-stemmer is en niet de stap genomen heeft om ook metterdaad SP-LID te worden, want dan zou hij, die niet alleen een SP-stemmer in hart en nieren is, maar mij ook een democráát in hart en nieren lijkt, naar mijn mening snel kennismaken met onderliggende karaktertrekken van de SP, die hem mogelijk minder zouden bevallen, maar waar hij op dit moment geen last van heeft. Níet door er alleen maar op te hoeven stèmmen.
  Als mogelijke oorzaak voor het ontstaan van het Gutmenschendom noemt van Beek onder meer het schuldgevoel voor het toelaten van de Jodenvervolging. Dat is ten dele juist, maar hij gaat daarbij voorbij aan het opmerkelijke verschijnsel van de laatste jaren, dat het Gutmenschendom dit schuldgevoel juist in het geheel niet meer op de Joden betrekt, maar op diverse àndere minderheden -de moslims voorop- die juist sterk ànti-Joods zijn, wat datzelfde Gurmenschendom automatisch in de hoek plaatst van het nieuwe antisemitisme,
  Mogelijk is dit verschijnsel ook hèm te onverklaarbaar. Ik zou hem met plezier willen wijzen op mijn theorie in deze, dat de na-oorlogse generatie, die aan dat toelaten part noch deel had, datzelfde schuldgevoel te drastisch -en in feite onterecht- opgedrongen is. Zodat de latente wrok hierover jaren later wel een uitweg moest vinden in nieuw gevormd antisemitisme.

  Like

 5. vanhetgoor zegt:

  Het mooie van polarisatie is dat de zaken in een duidelijker licht komen te staan en dat de standpunten beter uitgesproken worden. Zelf ben ik van mening dat polarisatie goed is, meer mensen met een duidelijker ingenomen standpunt is goed. Beter en harder nadenken! Een van de twee kampen moet het fout hebben, een van de twee kampen moet inbinden en toegeven. Wat er dan over blijft is een maatschappij met weer een heet hangijzer minder.

  Zwarte Piet is een neger en géén racist. Iedereen die een andere mening is toegedaan die nodig ik uit om kennis te nemen van de beschaving en hun verrotte fascisten-praatjes door de plee te spoelen. Het resultaat is dat de negerhaat een flinke trap tegen de kloten krijgt en dat het geroep om geld omdat de opa van de opa ook een slaaf was zal verstommen. Zwarte Piet is alleen een excuus om weer de hand op te houden, maar niet omdat ze braaf zijn geweest.

  Overigens is er uit geschopt worden bij Sargasso helemaal geen schande. Ze kunnen bij Sargasso niet veel met argumenten en ze moeten het hebben van hun eigen verwrongen onderbuik gevoelens. En . . . , vooral het bevestigd worden! Dat houdt de twijfel buiten de deur! Ze staan wat mij betreft op zelfde hoogte als TPO, die mensen zijn geen haar beter! Het zal alleen even duren voordat Sjors van Beek er daar ook uit ligt.

  Like

 6. Pieter G zegt:

  Overigens vind ik opkomen voor de natuur zeker geen links (gestolen) onderwerp gezien de massa immigratie die groen links ha, ha, ha,…en alle andere linkse partijen ondersteunen.
  Meer menselijke activiteiten, meer asfalt, meer beton, meer industrie terreinen dus minder natuur.
  Alle goedmensen zijn tegen de natuur, ook al snappen ze zelf die logica niet.
  Het zelfde met massaal opkomen voor ontwikkelingswerk, tegen babysterfte en moedersterfte. Arm Afrika.
  Als je de bevolking kunstmatig voedt zal de overbevolkingsramp exponentieel groeien waardoor er in het woestijn klimaat nog meer mensen dreigen te sterven.
  Dus geboorte beperking is de enige oplossing (dan worden ook die oorlogvoerende jongeren en bootvluchtelingen niet geboren en heb je ze niet. Zo simpel is het)
  Wanneer dringt logica eens door bij die verweekte linksdraaiende hersens!

  Ik ben tegen massa immigratie en 10 miljoen inwoners was al overvol in dit land.
  Laat staan al die idiote en levensgevaarlijk islam aanhangers.
  Ik ben voor een natuurlijke balans en genoeg leefruimte en heb nog nooit op een linkse partij gestemd. Wel op de pvv en ik beschouw mezelf als een bijzonder goed mens zei hij onbescheiden.

  Like

 7. leefbarbaar zegt:

  Een aardig stukje van Sjors van Beek. Maar het muntje wil nog niet vallen. De linxe kerk bezit de media en dicteert wat wij vinden en willen.

  Like

 8. Joost Visser zegt:

  Het antwoord is wellicht te vinden in het onderwijs. Met de invoering van de mammoetwet in de jaren zeventig was een doel dat iedereen een diploma moest kunnen halen naar gelang zijn inzet, intelligentie en aanleg. ´Pretpakketten werden samegesteld en natuurkunde, wiskunde was voor het overgrote deel te moeilijk. Dus alfa-vakken, sociologie, maatschappijleer en dat soort onderdelen waren gemakkelijk en dus door velen gekozen. Gekoppeld aan de leraren, schoolleiders, die uit de mammoetwet voortkwamen werd het enkel maar erger.

  Een aantal jaren was het lichtend voorbeeld van lagere schoolleraren die niet konden rekenen (want o zo moeilijk).

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Hèhèhèhè! Doet me denken aan het artikel van Martien Pennings op 30 Juli 2013: “Andries Knevel, Jan Marijnissen en Monique Samuel: Twee laffe honden en een kruipend teefje.” Op “reacties” ontspon zich de volgende dialoog:
   Eenmalige reageerder: “Aan het woord is Monique Samuel, bouwjaar 1989. De snotneus is dus al 34.” Wat klopt er niet in deze zin?
   E. J. Bron: (grootmoedig) Klopt. Zojuist aangepast. Rekenen was nooit mijn ‘goeiste’ vak op school.
   Martien Pennings:(cryptisch-oprecht) Ja, Bert, die rekenfout had je moeten opmerken: Je moet schrijvers voor hun eigen fouten behoeden.
   Zo ziet men: Uit het leven gegrepen!
   Ik heb dat onthouden omdat het artikel me nogal dierbaar is, eveneens vanwege de reacties: Bij die gelegenheid, namelijk, spoorde BertG. -jammer dat hij niet meer teruggekeerd is- me, n.a.v. een comment van mij, aan: “Stuur es wat op naar Bert, om te plaatsen.”

   Like

   • Republikein zegt:

    Ja Theresa, maar nou noem je net iemand die met vunzige woorden een zeer fatsoenlijk
    stuk kan schrijven, ik vind het Kunst, ik kan het niet, helaas!
    Loooool!!!

    Like

 9. koddebeier zegt:

  Tegenstanders labelen als racist, als vuig-rechts extremist, als bruinhemd, fascist of nazi, dat doen de linksen en gutmenschen omdat het werkt anderen valselijk van zaken te beschuldigen waar zij zelf schuldig aan zijn !
  Een dief, moordenaar, extremist, fascist/nazie of bruinhemd zal altijd proberen anderen aan te wijzen of te beschuldigen van de dingen waar hij of zij zelf schuldig aan is !!

  Like

 10. bigljohn zegt:

  Het commentaar van Bert Brussen op TPO (via het stukje van h/t Wachteres) , haalt een release aan van een Amerikaan. Die schrijft ondermeer; Zeer weinig bioscopen per hoofd van de bevolking en zeer weinig voorstellingen. Nou. dan moet hij eens in Tilburg komen. Wij hebben hier verschillende bioscopen, waaronder de enorme Euroscoop. Deze heeft niet minder dan 18 grote zalen en vele films, en als je voor het eerst dit enorme bioscoop complex bezoekt, zou je er in kunnen verdwalen. Een voordeelkaart kost omgerekend €6,- per voorstelling. Compleet met restaurant en in de grote hal winkeltjes voor snoep, snacks en frisdranken, bier. Voor de rest geeft de onderhavige Amerikaan precies weer hoe bekrompen en dom Nederlanders zijn. Hij spreekt ook over een hele hoop domme overheidsregeltjes, en over de Nederlandse bevolking die verlekkerd is op de wegkijk mentaliteit. Zo zie je het ook eens door de bril van een ander !

  Like

 11. Jade zegt:

  Europa zou nu een poging moeten doen om zich aan te sluiten bij
  de Brics landen. Doorgaan met Amerika is een doodlopende weg.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s