Verraden en bedreigd: Sabatina James wordt bedreigd door islamitische extremisten

Screenshot_28

(Vertaling: E.J. Bron)

Er is sprake van moordoproepen, die via internet worden verbreid: Sabatina James, die al door haar familie wordt gezocht, omdat ze meer dan tien jaar geleden gevlucht is voor een gedwongen huwelijk, wordt nu ook vervolgd door Salafisten. Ze woont nu op een onbekende plek en zit in een slachtofferhulpprogramma. Ze is een indrukwekkende persoonlijkheid en heeft een buitengewone uitstraling. We hebben het over Sabatina James, 27 jaar oud en van Pakistaanse komaf.

Voorwendsel: naar huis op vakantie

Sabatina woonde tot haar 10e levensjaar met haar familie in het Pakistaanse Dhedar, wanneer haar vader zijn gezin meeneemt naar het Oostenrijkse Linz. Sabatina integreert zich snel in Oostenrijk, leert de Duitse taal en bezoekt het gymnasium. Maar haar conservatieve ouders wijzen haar levensstijl af, die zij te westers en te vrij vinden.

Onder het voorwendsel thuis vakantie te vieren, lokken zij hun dochter naar Pakistan. Daar wordt ze door haar familie gedwongen om op 17-jarige leeftijd te trouwen met een neef. De lijdensweg van Sabatina begint.

Ze zou de eer van de familie besmeurd hebben, verwijten haar ouders haar en haar moeder slaat haar in het bijzijn van de familie. Ze moet een strenge Koranschool bezoeken, wordt geslagen en mishandeld. Het lot van Sabatina is geen op zichzelf staand geval. Wereldwijd worden er, aldus Unicef, jaarlijks meerdere miljoenen meisjes gedwongen uitgehuwelijkt.

Terug naar Oostenrijk

Screenshot_29Alleen al in Duitsland zouden ieder jaar minstens 1000 meiosjes gedwongen trouwen, schat de hulporganisatie Terre des Femmes. Het niet officieel geregistreerde aantal ligt vermoedelijk hoger. Daarmee worden niet de ook vooral in Europese adellijke families door de ouders gearrangeerde huwelijke genoemd, waarbij juridisch mondige kinderen in relatieve vrijheid kunnen instemmen of weigeren. Sabatina James had geen keuze. Ze schikt zich eerst in haar lot en verlooft zich met haar neef, alleen om zo de kans te hebben om naar Oostenrijk terug te keren. Omdat ze weigert de huwelijksakte te ondertekenen, begint de psychologische terreur van de ouders. Haar vader dreigt met zelfmoord en haar moeder weigert haar tabletten tegen hoge bloeddruk in te nemen. Sabatina is wanhopig en doet zelfs een poging tot zelfmoord.

Haar enige houvast in deze periode is de religie waartoe ze overgaat. Geïnspireerd door een vriend bekeert ze zich tot het christendom. Ondertussen escaleert het conflict met haar ouders. In 2001 dreigt haar vader haar te vermoorden: “Binnen twee weken ben je weer moslima of je bent dood.” Sabatina ziet geen uitweg meer en vlucht naar Duitsland. Eerst woont ze bij kennissen, maar sinds ze met moord bedreigd wordt, moet ze constant van woonplaats wisselen. Inmiddels maakt ze deel uit van een slachtofferhulpprogramma.

Betrokken tegen gedwongen huwelijken

Tegelijkertijd richt ze een vereniging, Sabatina e.V., op, die gedwongen uitgehuwelijkte meisjes en vrouwen in Duitsland helpt. Sabatina woont op dit moment onder pseudoniem ondergronds en heeft haar lot beschreven in een boek: “Sterben sollst du für dein Glück – Gevangen tussen twee werelden”. De liefde voor haar familie, haar vaderland en haar cultuur heeft ze echter niet verloren. “Ik houd nog steeds van mijn vader en mijn broers”, vertelt ze openlijk – ondanks de bedreiging met moord.

Sabatina mist Pakistan, de muziek, de kleuren, de gastvrijheid, en ze mist haar ouders. Ze is geenszins verbitterd, vaak wordt ze echter ingehaald door de eenzaamheid. Ze wil gewoon zelf haar eigen leven bepalen, zonder angst, en trouwen met een man van wie ze houdt. Voor deze vrijheid moet ze een hoge prijs betalen.

Screenshot_27

Bron:
www.zdf.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)
(h/t Vederso)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Barbarisme, Islam, Krankzinnigheid, Moslims, Pakistan, Rotzakken, Salafisten. Bookmark de permalink .

11 reacties op Verraden en bedreigd: Sabatina James wordt bedreigd door islamitische extremisten

 1. delamontagne zegt:

  Het is voor haar niet te hopen dat de heimwee, gemis van ouders en vroegere vrienden de overhand krijgt en ze besluit terug te keren.
  Dan is het met haar gedaan.

  Like

 2. jantjeuitnl zegt:

  Wat is het toch een prachtig geloof, dat islam.

  Like

 3. Future Child zegt:

  Deze meiden gaan altijd terug. Ze missen de familie, en de gevolgen volgen.

  Like

  • Future Child zegt:

   Ik word een beetje moe van de zelfde verhalen. Ik wil actie. Tevens ben ik geen voorstander al die zielige vrouwtje hier na toe te brengen.

   Like

   • Driek zegt:

    Ik lees: Omdat ze weigert de huwelijksakte te ondertekenen, begint de psychologische terreur van de ouders. Haar vader dreigt met zelfmoord en haar moeder weigert haar tabletten tegen hoge bloeddruk in te nemen. Sabatina is wanhopig en doet zelfs een poging tot zelfmoord.

    Vervolgens lees ik: “Ik houd nog steeds van mijn vader en mijn broers”, vertelt ze openlijk – ondanks de bedreiging met moord.

    Ik vind het een zielig verhaal, maar Sabatina is ongeneeslijk. En zoals Future Child zegt: ‘Tevens ben ik geen voorstander al die zielige vrouwtje hier na toe te brengen’.
    Meisje Sabatina mag dan wanhopig zijn, maar ze is wel erg hardleers.

    Like

 4. Qvic zegt:

  Uithuwelijken gebeurt veelal binnen de eigen familie, zoals neven en nichten. Door dit soort inteelt verzwak je zo de volgende generatie(s). Bij de adel/elite zie dit ook, dit werd/wordt gedaan om het familie kapitaal binnen de familie te houden. Maar het nadeel is, dat met elke volgende generatie(s) steeds zwakker werd/wordt en dus gevoeliger voor ziektes, lichamelijke en geestelijke afwijkingen. Door zelf je keuze te maken, voorkom je deze verzwakking voor de volgende generatie. (mits het wel buiten je eigen familie is)

  Hoezo vluchteling? De asielzoekers die naar Europa komen worden ook wel vluchtelingen genoemd. Maar voor wat vluchten zij dan? Als ze vervolgens naar het land van herkomst op vakantie gaan.

  Like

 5. treintrien zegt:

  Sterke persoonlijkheid en een prachtige vrouw.
  Dát is een machtige combinatie: Restecp 😉
  Ik hoop dat het haar lukt om een vrij leven te vinden.
  (Ik vind dit zelf ook tenenkrommend taalgebruik, maar weet het toch niet beter uit te drukken. Sorry daarvoor 😉 )

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Hindert niks: Jij hebt juist zo ’n sterke uitstraling doordat je dit (“Ik vind dit zelf ook tenenkrommend taalgebruik”) uit jezelf naar voren brengt: Verreweg de meesten nemen die drempel niet.
   Je kunt trouwens, geloof ik, haar nog het beste toewensen, dat ze ZICHZELF terugvindt:
   Veel van dat soort vrouwen lukt dat, naar westerse maatstaven niet en blijven naar mijn smaak een beetje te veel hangen aan die familie, die het ze toch maar allemaal aandoet; het respect voor wat toch onderdrukking is, zit iets te diep bij ze.
   Een vader die zegt: Of je bent weer moslima of je bent dood,verdient het niet langer om je vader te zijn, sorry.
   Het is trouwens een verschijnsel dat zich ook bij andere steile religies voordoet: Zulke ouders houden meer van de religie dan van hun kinderen.

   Like

 6. Tom Hendrix. zegt:

  Wat voor “geloof”, is dat, waar je vermoord wordt als je er uit wenst te stappen. Dat hoor ik nooit van Boedhisten, Christenen, Chinezen, Vietnamezen. Alleen van deze achterlijke, perfide ideologie!

  Like

 7. Als mijn ouders me chanteerden en wilden vermoorden als ik niet in hun straatje liep,en als ik daarvoor moest vluchten,bleef er denk ik,weinig van de liefde over!Dus;respect heb ik voor deze vrouw,maar dat begrijp ik dan weer niet van haar!

  Like

 8. Martha N zegt:

  Deze vrouw staat op de dodenlijst. Ze heeft zich onttrokken aan de vleugels van de Islam, die alleen maar goed doet! Geweldige mensen zijn het… Ja, Ja, vrouwen hebben hun mond te houden en te gehoorzamen. Word je door een viespeuk verkracht, wordt de verkrachte vrouw ter dood veroordeeld. Vrouwen hebben geen recht, moslim mannen mogen hen alles aandoen, martelen, pijnigen, met zuur begieten…
  Jonge vrouwen, zelfs van af 8 jaar worden aan oude kerels met stink sokken uitgehuwd, meisjes en vrouwen hebben geen recht!
  Horen we hier de mensenrechten protesteren..?
  Ze weet wat haar te wachten staat wanneer ze haar vinden.
  Respect voor deze strijdster voor de vrijheid van de moslim vrouw.
  Het is de moslim cultuur, maar dan wel die van de mannen!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s