Falend leiderschap Diederik Samson

Screenshot_13

(Door: Prof. Pinto)

Hoe fout Kuzu & Öztürk hebben gehandeld en waarom zij uit de PvdA fractie zijn uitgezet is breed uitgemeten in de media. Er is een andere kant aan dit drama: het leiderschap van Diederik Samsom. Diederik heeft zelf het duo op de lijst gezet. Had hij kunnen weten wie hij twee jaar geleden binnenhaalde? Zeker wel. In 2010 werd Öztürk Statenlid in Limburg namens de PvdA. Marcel Kleinen, voorzitter van de PvdA Limburg over Öztürk: “Aan de sociaaldemocratie had hij amper een boodschap. Hij maakte zich drukker om ritueel slachten dan om de werkgelegenheid in Limburg”.

Lees verder>>>
(h/t Martien Pennings)
GeenStijl

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Weg met ons!", Allochtonen, Hypocrisie, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, Krankzinnigheid, lafheid, landverraad, Linkse Kerk, Moslims, political correctness, praatjesmakers, propaganda, PvdA, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, Turken, Turkije, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

16 reacties op Falend leiderschap Diederik Samson

 1. Jantje Beton zegt:

  Kiezers straffen perikelen PvdA af

  AMSTERDAM –
  Het ging in de peilingen al niet zo goed met de PvdA, maar de problemen van de afgelopen dagen geven de partij nog een extra zetje naar beneden.

  Als er nu verkiezingen zouden zijn, zou de PvdA nog maar 11 zetels overhouden van de huidige 38. Dat is er nog net eentje meer dan het absolute dieptepunt van 10 zetels, dat de PvdA in het voorjaar een paar keer haalde. Dat blijkt uit de wekelijkse peiling van Maurice de Hond.
  Gezien de ophef van de afgelopen dagen, rond het vertrek van twee Turks-Nederlandse Kamerleden uit de PvdA, heeft de opiniepeiler extra vragen gesteld over de positie van de partij. Een meerderheid (56 procent) zegt niet te weten waar de PvdA voor staat en vindt dat de partij haar beleid niet goed uitlegt. Ook vindt ruim de helft dat de leiding van de PvdA verraad pleegt aan haar eigen standpunten. Een kleine meerderheid (52 procent) vindt dat Diederik Samsom beter kan aftreden als leider.
  De Hond ondervroeg ruim 3500 mensen die deel uitmaken van een panel van 40.000 mensen. Zij hebben zich zelf voor dat panel aangemeld.

  Like

  • Harry zegt:

   Eigenlijk wel grappig dat de pvda kiezers grotendeels niet weten waar de partij voor staat .
   Zijn dat dan zulke domme mensen ?
   Zou best kunnen , veel allochtonen en onverbeterlijk onnozelen .
   Kunnen ze niet lezen en schrijven ?
   Zou ook best kunnen vanwege het huidige niveau van het onderwijs .
   Of zijn ze niet in staat om de uitleg van Samsom te begrijpen ?
   Dan legt ie het nóg wel een keertje uit !
   Eerlijk gezegd kan ik het ook niet helemaal volgen .
   In tegenstelling tot de boodschap van Wilders .

   Ze zijn in ieder geval niet te benijden daar bij de pvda .
   En dat is heerlijk .

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Wat dat laatste betreft, Harry: Ja, dat ís heerlijk.
    Maar het wordt, wat mij betreft, pas ècht heerlijk, als ze bij D ’66, GL en het liefst ook bij de SP op een vergelijkbare manier niet te benijden zijn . -Al zie ik , heel eerlijk, de laatste nog niet van die stomme blunders maken: Te veel ‘partijdiscipline…..’
    Maar ja, laten we blij zijn met wat we hebben….

    Like

  • Martha N zegt:

   Ja, kiezers straffen PvdA af, maar gaan over naar D66. Van de regen in de drup.

   Like

 2. Giny zegt:

  Eentje maar? Klinkt misschien raar, maar er zijn er twee opgestapt!
  Als zoiets bij de PVV was gebeurt, waren er minstens drie zetels vanaf gegaan!!!

  Like

 3. Harry zegt:

  Grappig op WNL , deze zondagmorgen , dat zelfs oud kamerlid Rob Oudkerk wist te melden dat hij denkt dat de pvda richting exit gaat .
  Hij vindt dat de pvda zich maar op moet heffen en dat er een nieuwe sociaal democratische partij voor in de plaats moet komen .
  Nou is dat laatste misschien niet zo toe te juichen , uit tactische overwegingen zou ik zeggen , modder maar gewoon lekker voort .
  Liefst met een zeteltje of vier en een nieuw aan te leggen kiesdrempel op drie .
  Maar het is wel een opsteker .
  Vraag me af of ze als noodsprong nu afstand gaan nemen van hun allochtonenknuffelmodus en voor het gezond verstand gaan ?
  Oh nee , stom , socialisme en gezond verstand gaan ook niet zo erg samen .
  Wat dan ? Geen idee .
  Als ze stoppen met hun debiele koers hebben ze nog een lange weg te gaan , het stikt er nog van de ééndelige wenkbrauwen .
  En of de “oude garde” nog terug komt ?

  Like

 4. Jan zegt:

  Al die ‘leiders’ hebben kilo’s boter op hun hoofd. Wouter Bos zei al in 2006 dat er problemen zouden komen met leden die slechts vanwege hun ras of huidskleur zouden worden gekozen. Twee jaar later islamiseerde Bos als geen ander (1) Drie jaar later bestond hij het om salafistische standpunten in te nemen (2), meende zelfs met de vijfde colonne ‘goud’ in zijn handen te hebben. Integratie noemde hij ‘De Nieuwe Sociale Kwestie’ en die zou zijn partij wel even oplossen, want de PvdA heeft met alle emancipatiebewegingen ervaring (3).

  Bos vreest zijn allochtone partijgenoten
  PvdA-leider Wouter Bos maakt zich zorgen over de nieuwe allochtone raadsleden van zijn partij. Vooral van partijgenoten die met voorkeurstemmen zijn gekozen van een niet-verkiesbare plaats verwacht Bos problemen.
  ‘Wij krijgen vast ongelukken met nieuwe allochtone raadsleden’, voorspelt Bos vrijdag in een vraaggesprek met Het Parool. Volgens de PvdA-leider is de winst van zijn partij zo groot dat aan de kwaliteit van veel raadsleden getwijfeld moet worden.
  Veel kandidaten stonden op een vooraf kansloos geachte plek op de kieslijst. Daarnaast zijn vooral veel allochtone raadsleden met voorkeurstemmen gekozen boven hoger geplaatste partijleden. Bos pleit nu voor een screening vooraf van alle kandidaten bij volgende verkiezingen.

  http://www.elsevier.nl/Politiek/nieuws/2006/3/Bos-vreest-zijn-allochtone-partijgenoten-ELSEVIER070986W/

  Integratie interesseert de PvdA niets en dus krijgt zij nu de rekening gepresenteerd:

  PvdA zwakt integratienota af
  De PvdA heeft onder druk van de leden een nieuwe notitie geschreven over integratie en slaat daarin een mildere toon aan over minderheden.

  Migranten zijn ‘nieuwe Nederlanders’ geworden. Nieuwkomers móésten „zonder voorbehoud” kiezen voor de Nederlandse samenleving, nu wordt het alleen nog van hen verwacht. Maar „krenken mag” blijft, met honderd extra woorden waarin de schrijvers uitleggen waarom ze dat schrijven.

  Het zijn voorbeelden van de wijzigingen in de integratienota van de PvdA die vandaag bekend zijn gemaakt. Met die nota wil de partij helderheid brengen in het eigen standpunt over integratie. De eerste versie van de nota werd vanuit de partij met veel kritiek begroet. Het zou geen aandacht geven aan de onvermijdelijk en ook positieve kanten van integratie, en te veel uitgaan van een opgedrongen ‘wij-zij gevoel’.

  Bij het verdedigen van de eerste versie zei PvdA-leider Wouter Bos dat hij er wel eens moe van werd dat iedereen die binnen de partij iets over haperende integratie zegt, zich moet verdedigen tegen verwijten van populisme en racisme. Daar ontkomt de nota nu ook niet meer aan.

  Volgens de schrijvers blijft de strekking van het stuk overeind, maar is er meer tegemoet gekomen aan „ de behoefte om in één adem steeds de twee kanten van de medaille te benoemen”, zoals partijvoorzitter Lilianne Ploumen het verwoordt.
  http://vorige.nrc.nl/binnenland/article2155005.ece/PvdA_zwakt_integratienota_af

  1. Speech van Wouter Bos PvdA Congres, 14 juni 2008, Breda
  Wij zijn alleen maar geloofwaardig in het verdedigen van een volwaardige plaats voor
  de islam in de Nederlandse samenleving als we geloofwaardig zijn in het verdedigen van
  verworven vrijheden. Dat betekent allereerst dat we een eerlijk verhaal vertellen over een veranderend Nederland, waar de islam bij zal blijven horen, waarvan het multi-etnische karakter alleen maar toe zal nemen en waarvoor geen weg terug bestaat naar het Nederland van
  Ooit.

  Klik om toegang te krijgen tot PvdA_Bos_Congresspeech+Wouter+Bos+Breda.pdf


  2. Bos is voor een Nederland waar allochtone vrouwen gedwongen een hoofddoek dragen
  http://hoeiboei.blogspot.nl/2009/12/bos-is-voor-een-nederland-waar.html
  3.

  Like

 5. Mowdes zegt:

  Nou, die gabbers zitten in elke denkbare partij, kijk maar om je heen. Je moet de fout niet alleen bij de PvdA leggen. Elke politieke partij wou graag zelf deze gabbers binnen hun gelederen hebben.
  Verder de neergang is al begonnen in de jaren tachtig van de vorige eeuw en werd nog eens versterkt door de roerganger Wim Kok in jaren dat deze roerganger in het kabinet zat.

  Like

 6. leefbarbaar zegt:

  Blijkbaar is de AIVD ook eigendom van de PvdA en kan deze gebruikt worden om kandidaten te onderzoeken en daarna “integer” te laten verklaren. De AIVD zou onafhankelijk moeten zijn.

  Like

 7. janfreak zegt:

  Dat Kuzu & Öztürk ons land moesten voorbereiden voor een islamitische staat heb ik altijd al gedacht. Maar ik denk dat het slecht functioneren van de bestuurders in ons land we te danken hebben aan Anne Vondeling. Volgens hem moesten de bestuurders uit de Tweede Kamer komen, of ze nu wel of niet verstand van zaken hadden maakte niets uit, als ze maar goed gebekt waren en dat zijn de meeste politici dan ook wel. Zo kon het gebeuren dat iemand in het ene kabinet Minister van Verkeer en Waterstaat was en in een volgend kabinet Minister van Economische Zaken. Bedenkingen daar tegen werden dan weggewuifd met, Ze hebben voldoende ambtenaren om zich heen die wel van wanten weten. Maar dat werkt niet, je moet als Minister wel het geheel kunnen blijven overzien en we zien de gevolgen ervan, het is één grote puinhoop in dit land.

  Like

 8. Jantje Beton zegt:

  Oudkerk voorziet einde PvdA

  AMSTERDAM –
  De PvdA zal opgaan in een progressieve beweging omdat de partij weinig bestaansrecht meer heeft. Dat voorspelde oud-PvdA-Kamerlid Rob Oudkerk zondag in WNL op Zondag. „De partij heeft een existentieel probleem. Het is wel een beetje klaar.”
  Rob Oudkerk dat krijg je er ook van als je zegt die vieze kut Marokkanen.

  Uit een peiling van Maurice de Hond bleek zondag dat 56 procent van de ondervraagden niet weet waar de PvdA voor staat. Ruim de helft vindt dat de partij verraad pleegt aan haar eigen standpunten. Volgens Oudkerk heeft zijn partij ook een probleem met de geloofwaardigheid: veel mensen snappen niet dat de PvdA met de ‘vijand’ VVD regeert.
  Aanleiding voor Oudkerks uitspraken was de ophef rond twee Turks-Nederlandse PvdA’ers die donderdag uit de PvdA-fractie in de Tweede Kamer werden gezet omdat ze zich niet kunnen vinden in de standpunten van de PvdA over integratie.Volgens Oudkerk heeft zijn partij nauwelijks een integratiebeleid.
  HIj vindt dat de voormalige PvdA’ers Selcuk ztürk en Tunahan Kuzu nooit op de lijst voor de Tweede Kamer gezet hadden moeten worden en dat ze veel te laat zijn aangepakt.„Het waren stemmentrekkers, maar dat is een opportunistische reden om ze te selecteren.”

  Like

   • Jantje Beton zegt:

    en dan nog even deze citaat
    Dit is hoe het zou moeten zijn,

    Beste Marokkaanse Nederlanders,

    Wij Nederlanders die PVV stemmen zijn geen racisten!
    Iedereen is welkom! Graag zelfs meer diversiteit.
    Ik vind dan ook dat jullie je niet zo aangevallen moeten voelen.
    Wilders heeft het over de criminele Marokkaanse jeugd die een groot probleem vormen in onze samenleving. Wat wij willen is dat jullie je ook opstellen als echte Nederlanders en niet wat jullie uitkomt in bepaalde situaties. Jullie roots moeten jullie nooit vergeten en ook uitdragen dit is iets waar we als samenleving ook iets van kunnen leren! Waar wij een probleem mee hebben is dat hoe deze groep criminele jeugd in ons land functioneert en een hoop verslechterd. Dat jullie trots zijn op jullie afkomst is helemaal okay dat zijn wij ook. Ik vind het ook jullie plicht om deze groep aan te spreken op hun gedrag en daar jullie je ook voor in te zetten.

    Ik vind het gewoon ronduit irritant wanneer de waarheid word gesproken dat jullie ineens weer Marokkanen zijn ipv Nederlanders. Maar wanneer jullie je gediscrimineerd voelen in deze maatschappij vertellen jullie ons weer van we zijn Nederlanders. Wat zijn jullie nou dan?
    Wees gewoon trots dat je een Nederlandse Marokkaan bent en handel dan ook naar de Nederlandse normen en waarden. Als jullie een gelijke behandeling willen verschuil je dan niet op een afkomst die op dat moment het beste uitkomt. Jullie zijn nu Nederlander. Zolang jullie hier wonen zijn jullie Nederlander gedraag je daar dan ook naar. Marokkaan mogen jullie blijven en met trots en uitdragen maar vergeet niet dat dit een afkomst is. Nu woon je hier of ben je hier geboren dus zou je moeten leven in het dagelijkse leven naar de Nederlandse maatstaven. Ga gewoon niet staan schreeuwen in de media maar los het probleem van jullie mede Marokkaanse Nederlanders op! Doen jullie het zelf niet zoals het tot nu toe gaat, Ja dan staan er mensen op zoals de heer Wilders die het wel willen aanpakken en zoveel meer met hem want het probleem zal opgelost worden hoe dan ook. Dat moment is nu aangebroken!

    Like

 9. Tom Hendrix. zegt:

  Het is niet alleen de PvdA, waar mensen met dubieuze bedoelingen in de partijen en de Tweede Kamer binnen zijn gekomen. Ook bij het CDA, de VVD en D66,GL zitten mensen met een “dubbele agenda”, die niets goeds voor hebben met Nederland, en zijn oorspronkelijke bevolking. Men had deze Turken en Marokkanen nooit stemrecht mogen geven. Daarmee is de ellende begonnen,

  Like

 10. Jade zegt:

  Sometimes you win, sometimes you lose.
  Hier heeft Samson duidelijk op het verkeerde paard gewed.
  Doel was 3 miljoen moslim-stemmen, alleen worden deze straks
  binnen geharkt door de F66 partij van bilderberger Pechdrol.
  Verder ben ik het volkomen eens met Tom, de instroom
  had nooit en te nimmer stemrecht mogen krijgen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s