Hoe België een broeinest van de Jihad werd

Screenshot_32

Fouad Belkacem

(Door: Christopher Ziedler – Vertaling: E.J. Bron)

Het kleine land levert, gerekend naar inwoneraantal, de meeste Europese Jihadisten. Nu wordt er naar verklaringen gezocht.

Van het kleine volksfeest kun je de kermismuziek horen. Het 17.000 inwoners tellende stadje Boom, enkele kilometers ten zuiden van de havenstad Antwerpen, viert zijn 185e jaarmarkt. Aan de kade echter, slechts enkele minuten lopen verderop, waar vrachtschepen vastgebonden liggen voor hun laatste etappe richting de Noordzee, komt echter nauwelijks iemand. En al helemaal niet sinds het jeugdhonk, de schandvlek van de stad, gesloten en afgebroken werd. België oogst nu wat er ooit op dit braakliggende terrein werd gezaaid.

Ongeveer 400 van de 3000 Europeanen, die zich hebben aangesloten bij de zogenaamde Allah-strijders van de Islamitische Staat in Syrië en Irak, komen uit het 11 miljoen inwoners tellende land. Uit het achtmaal grotere Duitsland komt hetzelfde aantal radicaalislamitische terreurreizigers. In geen enkel ander EU-land is hun aandeel hoger dan in België. Daar heeft de eerste aanslag van een terugkeerder uit Syrië plaatsgevonden. Bij de schietpartij in het Joods Museum in Brussel kwamen eind mei vier mensen om het leven. Volgens de politie waren er nog meer aanslagen gepland, die echter verijdeld konden worden. En de autoriteiten vermoeden dat de organisatie Sharia4Belgium met dit alles te maken heeft.

Haar leider grijnst naar het publiek wanneer hij in handboeien door rechercheurs in burger zaal D1 van het justitieel paleis in Antwerpen wordt binnengebracht. Het is de vierde dag in het grootste terreurproces uit de Belgische geschiedenis. Fouad Belkacem heeft in een dreigvideo aangekondigd het Brusselse Atomium op te blazen en België in een kalifaat te veranderen. Nog 45 andere mannen worden aangeklaagd, die de 32-jarige op deze weg wilden volgen en in Syrië en Irak gevochten hebben. Er zijn ongeveer 20 politieagenten in de zaal, waarin je alleen via een veiligheidssluis kon binnenkomen. Buiten zijn hun collega´s te zien met machinepistolen en speurhonden. Noodtoestand.

Nieuwe “president” van het jeugdhonk

Op de publieke tribune zit Peter Calluy, die net zoals de hoofdaangeklaagde uit Boom komt. Het voormalige gemeenteraadslid weet hoe dit alles is begonnen: kort na de millenniumwisseling werden in het jaarmarktstadje steeds vaker oudere burgers uitgescholden en lastig gevallen. Calluy hielp mee om aan de jongeren één avond in de week het jeugdhonk aan de kade ter beschikking te stellen. Weldra waren de andere groepen echter verjaagd en de nieuwe “president” van het jeugdhonk werd Fouad Belkacem. “Ik heb toen heel snel gemerkt dat die niet zomaar een beetje in het jeugdhonk rondhangen en tafelvoetbal speelden, wat hun ouders dachten”, zegt Calluy. In plaats daarvan gaf de haatprediker koranlessen en vertelde zijn aanhangers dat hun ouders niet de ware islam zouden aanhangen, dus eveneens ongelovigen zijn.

Screenshot_33

De Belgen leren op dit moment niet alleen dat de propaganda in hun land in bijzonder vruchtbare aarde valt, maar ook wat vele moeders en vaders daarom hebben doorgemaakt. Het proces en de verhalen in de kranten brengen dit aan het licht. Daar is bijvoorbeeld Rosana Rodrigues, een Braziliaanse, die getrouwd is met een Belg en in Antwerpen woont. Voor de rechtbank springt ze plotseling op en schreeuwt dat Belkacem haar 21-jarige zoon Brian de Mulder met zijn “hart van goud” in een geprogrammeerde robot” zou hebben veranderd. In de pauze vertelt ze, nerveus rokend, van zijn laatste woorden voor zijn vertrek naar Syrië: Hij wilde haar pas terugzien als ze, net zoals hij, tot de islam bekeerd zou zijn. De moeder vecht tegen haar tranen.

Brian de Mulder vecht nog steeds voor de Islamitische Staat. Net zoals veel andere Belgen, van wie er volgens berichten al 27 dood zijn. Internetvideo´s laten zien hoe ze met zware artillerie steden onder vuur nemen of in gevechtspauzes in een meer springen. Vooral de foto´s van Younes Abaaoud uit het Brusselse stadsdeel Molenbeek-St. Jean, die pas 13 was toen hij in het begin van het jaar zijn 27-jarige broer naar Syrië begeleidde, hebben veel ophef in het land veroorzaakt. Nu is hij te zien met een Kalasjnikov in de ene hand en met de wijsvinger van de andere hand naar boven wijzend. Vader Omar, die winkelier is, zegt: “Ik ben er zeker van dat mijn zoons een hersenspoeling hebben ondergaan.”

“Ik wil mezelf opblazen”

Ook Kris Luycks spreekt van hersenspoeling als het om zijn cliënt Jejoen Bontinck gaat. Hij behoort tot diegenen, die, toen die al lang in de Antwerpse Marokkanenwijk Hoboken, predikte, naar Foud Belkacem geluisterd en hem geloofd hebben. “Ik wil mezelf opblazen en in het paradijs leven”, zou volgens de advocaat de jongen destijds tegen hem gezegd hebben, toen hij na de scheiding van zijn ouders en problemen met zijn vriendin werd opgenomen in de groep Jihadisten-macho´s. Kort na zijn 18e verjaardag verleden jaar, vertelt Luycks verder, stuurt Sharia4Belgium hem naar Syrië. “Die heeft alles georganiseerd, de reis, het geld.” Zijn vader heeft hem naar huis teruggehaald. Hij hoopt nu op vrijspraak voor zijn zoon.

Screenshot_35

In het proces zitten Jejoen Bontinck en Foud Belkacem dicht bij elkaar, maar gunnen elkaar geen blik waardig, omdat Jejoen aangeklaagde en tegelijkertijd getuige is. Na zijn terugkeer heeft hij alles verteld aan de Belgische geheime dienst en aan specialisten van de Bundes Nachrichten Dienst en de CIA. De Amerikanen zijn geïnteresseerd in hem, omdat hij beweert dat zijn eigen Sharia4Belgium mensen hem in de gevangenis hebben gestopt, samen met de Amerikaanse verslaggever James Foley, die later het eerste bekende effectieve onthoofdingsslachtoffer van de Jihadisten werd.

De Belgen lezen al deze verhalen over de “Syriëstrijder”. Ze zijn er verbaasd over welke haat er midden onder hen is ontstaan, in het land van Savoir vivre en zoete chocolade. Het nieuwe exportproduct smaakt bitter, slecht en wreed. Eén vraag blijft open, die eigenlijk niemand echt durft te stellen: Waarom uitgerekend bij ons?

Politieagenten mijden islamitische wijken

In de straten van Molenbeek, dat gescheiden wordt van de Brusselse binnenstad door een kanaal, vreest men de woede van de jongeren. Politieagenten hebben jaren geleden al bericht dat hun collega´s niet meer in de islamitische wijken met hun markten, hoofddoeken en theehuizen durfden patrouilleren.

Kalib Chaib staat met twee vrienden voor een van deze winkels en het duurt niet lang voordat hij begint te vertellen. Nee, hij is niet van plan om naar Syrië te gaan, maar hij kan het op een bepaalde manier wel begrijpen: “Ik heb een baan, de meeste jongens hier echter niet, hoewel velen goede diploma´s hebben. De integratie heeft gefaald, de Belgen zijn racisten en behandelen ons slecht.” Een even oude vriend van de 26-jarige heeft de Jihad al met zijn leven betaald: “hij is gegaan, omdat hij depressief werd in België. Ik ben van mening dat het ieders individuele beslissing is.”

Het moet wel een Belgische reflex zijn dat bij oorzakenonderzoek het oude conflict tussen Vlamingen en Walen opgewarmd wordt, omdat volgens een niet officiële statistiek de meeste Syriëstrijders uit Vlaanderen komen. Uit Brussel komen de meeste, daarna Antwerpen, Vilvoorde en Mechelen. Het zijn echter tegelijkertijd precies dezelfde steden, waarin het netwerk van Belkacem geworven heeft. “Men heeft iemand nodig die de lont in het kruitvat steekt”, zegt advocaat Kris Luycks: “Zonder Belkacem zouden er geen Shria4Belgiium en Syriëstrijders geweest zijn.”

Screenshot_34

Bron:
www.rp-online.de
Auteur: Christopher Ziedler

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Integratie", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Weg met ons!", Appeasement, Barbarisme, België, hersenspoeling, Hypocrisie, Immigratie, Indoctrinatie, ISIS, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Jihad, Justitie, koran, Krankzinnigheid, Moslims, nieuw fascisme, politici, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, Salafisten, Sharia, Terrorisme, tolerantie/intolerantie, Vlaanderen, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

30 reacties op Hoe België een broeinest van de Jihad werd

 1. Theodoor zegt:

  Wat een griezel zeg op de foto.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   U kent hem toch wel….? Fouad Belkacem van Shariah For Belgium!
   Probleemgeval nummer 1 voor Vlaanderen, kun je wel zeggen!

   Like

   • Charles Martel zegt:

    Vlaandeeren oogst wat de linkse politici en hoernalisten van kwaliteitskranten jarenlang gezaaid hebben; klokkenluiders werden steevast gemuilkorfd door de gedachtenpolitie en ‘sanitaire zuiveringen’.

    Like

  • Harry zegt:

   Apen hebben ook diezelfde gewoonte om handdoeken en stukken plastic op hun kop te leggen , en dan daaronderuit gaan zitten loeren , waarmee ik natuurlijk niemand wil beledigen , maar het viel me zomaar op .
   ( Bovenstaande voorzichtigheid in verband met de opzet om beledigingen op twitter, facebook e.d. naar de pigmentrijke medemens te bestraffen ) .

   Like

 2. stellingsma2010 zegt:

  Dit is op hansstellingsma herblogden reageerde:
  hoe landen van de europesche unie in een 2de kalifaat veranderen

  Like

 3. Benesha zegt:

  De schuld ligt bij de vloek van de politieke correctheid, de non integratie van de moslims omdat zij niet willen integreren met ons ongelovige zwijnen, de straffeloosheid die heerst in bepaalde morocco no go zones in Brussel en antwerpen, de zgn werkloze jongeren die zogezegd geen kansen krijgen maar hun hele schoolcarrière op hun autochtone leraars en leraressen hebben gespuwd en nooit iets hebben willen leren. Mijn vrouw werkt als lerares op dergelijke school. Dat de politiekers en andere politiek correcten daar eens gaan kijken. Er is een 5e colonne aanwezig in Europa van randdebiele moslim jongeren die hun identiteit hopen te vinden in het afsnijden van koppen.

  Like

 4. Tom Hendrix. zegt:

  Dat is dus een gevolg van: “De Resolutie van Straatsburg”. En ook dwaze en corrupte Belgische politici hebben VOOR deze grootste MISDAAD tegen de Europese bevolkingen GESTEMD!
  “Wie wind zaait zal storm oogsten”. De grootste landverraders zijn: socialisten, liberalen, en christen-democraten. Waarvan akte!

  Like

 5. Cathja zegt:

  De schuldigen zijn de politici die hebben toegekeken toen hun land overspoeld werd met moslims. België is een vrij klein land, en zou al lang een stop op de instroom van immigranten gezet moeten hebben! Krijg ze er nu maar weer eens uit.
  De Belgen zelf zijn ook ‘te fatsoenlijk’ en hadden keihard moeten protesteren toen hun land onder de voet gelopen dreigde te worden door de islam-aanhangers.
  Maar nee, ze bleven liever correct, met de huidige situatie als gevolg.
  België is zéker verloren!

  Like

  • Willie zegt:

   België is zéker verloren!

   Join the club Cathja , zelfde als voor jullie

   Like

   • Tom Hendrix. zegt:

    @ Cathja: 22.01. uur, en Willie: 22.08. uur.op 16/11.
    Beste dames laten we nuchter zijn, deze hele ellende met de instroom van de volgers van de koran, is begonnen nadat onze politici- uit heel Europa- in 1975, “De Resolutie van Straatsburg”, hadden aangenomen. En dat was om ongelimiteerd OLIE te krijgen uit de moslimlanden, MACHT, en BAANTJES voor de politieke kliek. Daamee is het begonnen. En de ellende is gaande in heel Europa!

    Like

 6. Nicolàs Frutos zegt:

  De schuld ligt bij alle politieke partijen die de laatste 20 jaar aan de macht waren in belgie . Onbeperkte immigratie toelaten de snel-belg wet , stemrecht voor migranten . De media die alles goedpraat , het vlaams belang waarschuwde hier 20 jaar geleden al voor maar werden uitgesloten en uitgemaakt voor racisten . Er gebeurden ook vele gezin hereningingen , bejaarde moslims krijgen uitkeringen zonder ooit een euro belastingen te hebben betaald enz ………

  Like

 7. Fred zegt:

  Voor mijn part vertrekken ze AL-LE-MAAL. En ze mogen ook ALLEMAAL, zonder uitzondering, creperen. Smerige luizen.

  Like

 8. Rudi zegt:

  Wat mij opvalt, is dat ik niemand, ook de schrijver van het artikel niet, de woorden ‘cordon sanitaire’ hoor gebruiken. Het cordon heeft ervoor gezorgd dat de politieke partij die wél in het verzet ging tegen de islam nooit aan het beleid heeft mogen deelnemen. En iedereen die een kritisch geluid liet horen over de islam en de gefaalde integratie moest en zou uit de openbare opinie gefilterd worden. Denk bv aan islamologen als Urbain Vermeulen en Koenraad Elst, die je nooit op tv zult zien.
  Het cordon heeft lui als Belcacem vrij spel gegeven en daardoor veel meer kwaad aangericht dan goed gedaan.

  Tel daar dan nog bij de socialistische en groene partijen die een ongebreidelde immigratie voorstaan omdat ze anders zonder kiezers komen te zitten en hun collaborateurs van de media die de multicul en diversiteit de godganse dag door het brave Belgische publiek zijn strot rammen.
  Belcacem heeft hier gewoon allemaal handig gebruik van gemaakt, net als Aby Jahjah, overigens.

  De verantwoordelijken zijn zij die de omstandigheden hebben gecreëerd.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Je hebt gelijk, Rudi: He was wèl zo volledig geweest om dat cordon sanitaire er óók bij te betrekken.
   In Nederland heeft de PVV min of meer met hetzelfde te kampen. Of bijna, omdat het hier nooit officieel is uitgesproken. Maar de uitwerking is nagenoeg hetzelfde.
   Het enige verschil: Wij hebben op dit moment eigenlijk geen ‘grote naam’ binnen de radicalistenbewegingen. Niet zoals Belkacem en Abou Jahjah.
   Mohammed B. is berucht geworden door de moord op van Gogh, maar niet door het leiding geven aan radicalisten. Je had natuurlijk de Hofstadgroep, voor ze ingerekend werd, maar Samir A. bijvoorbeeld, schijnt zelfs tot inkeer gekomen te zijn. Dus dat is alweer wenst.
   Abou Jahjah heeft ook nog geprobeerd, voet aan de grond te krijgen in Nederland, maar dat is het stuk vuil toch mooi niet gelukt.
   En in België verschijnt hij doodleuk in het programma met Kathleen Cools. Die zou ook wijzer moeten zijn, trouwens. Of dan tenminste haar ‘media-bazen.’
   Maar nee, ‘grote namen’ zijn bij ons momenteel niet bekend. Afkloppen, natuurlijk……

   Like

  • john zegt:

   Juist Rudy. Dàt en niets anders is de oorzaak van de ellende die ons te wachten staat. Maar wanneer een Filip De Winter en anderen van het Vlaams Blok op de gevaren wezen werd de partij verboden. Wanneer diezelfde De Winter in het Vlaams Belang bleef de andere partijen op het gevaar van de islam wijzen, werd hij uitgescholden en verguisd door de media . En vandaag zoeken die hypocrieten naar een verklaring ! ? Nee toch ? Schijnheiligheid of domheid , ik zoek een verklaring !

   Like

  • Ekster zegt:

   Vergeet de domme kiezers niet. Die blijven maar tégen hun eigen belangen in stemmen, bang gemaakt als ze zijn om -geheel ten onrechte- voor racist uitgemaakt te worden. Kiezers zijn sukkels, ofwel sukkelaars in het Vlaams, zolang ze in de policor kletspraatjes van de politici blijven trappen.

   Like

 9. Jade zegt:

  Wat heeft hij op z`n hoofd, het gordijn???
  Mijn God, als dit de toekomst van Europa is, gooi
  dan die atoombommen maar meteen…
  Liever in één tel verdampt, dan de keel doorgesneden
  worden door deze club gestoorden.

  Like

 10. Pingback: Hoe België een broeinest van de Jihad werd | Vrije Burger

 11. Die Belca-nog wat moet zelf maar gauw naar Syria en hopelijk schieten ze daar zijn lelijke kop van zijn romp!En verder valt maar weer eens op:het is altijd de schuld van de ander,altijd!Ongedierte is het,niks minder!En verdient daardoor dezelfde behandeling!

  Like

 12. eva zegt:

  Wij hebben geluk, we zijn de trotse bezitters van twee klinieken, die vrouwen met genitale verminkingen behandelen.

  Like

 13. Kraftavilqa zegt:

  Kijk ‘m dan de habbezakker met z’n theedoek, z’n haatbaard, z’n schotelantenne en z’n dementor.

  Like

 14. tijluylenspiegel zegt:

  Iedereen die de afgelopen twintig jaar ooit in Antwerpen is geweest weet dat het in België nóg erger is gesteld met het aantal allochtonen dan waar dan ook in Europa.
  Zelfs onze Randstad is een waar paradijs in vergelijking.

  Like

  • Jean zegt:

   Tijl,
   Waarom denkt u dat ik Antwerpen niet en noot meer bezoek? Juist, teveel van die gewelddadige barbaarse rotzooi idem dito Brusselalabath, meer dan 55% is aanhanger, aanhangster van die perverse kindermisbruikers waanzin een smeerlapperij die in een beschaafd land verboden moet worden, maar ja, België is ook geen beschaafd land, neen, dat ik het land van het decadent parasitismeq, dat is een land met 5 koningen/koninginnen die reinste waanzin op zichzelf een grap die de belastingbetalers 15.000.000 euro jaarlijks kost, een land met 6 regeringen en 7 slaap resp. praatbarakken, 10 provincies, een spionnencentum wat Vlamingen opspoort die tegen die barbaarse smeerlapperij is en nog honderden totaal waardeloze clubjes meevreters met dazrbovenop nog 1.000.000 paria’s uit den vreemde.

   Like

 15. 4sjun zegt:

  Bij onveranderd beleid dat islamiseringspogingen genereert komt de dag dat de motieven van Mladic en Karadzic ook in West Europa begrepen worden. Laten we maar hopen dat er dan geen vuile handen gemaakt hoeven te worden om de vrijheid te verdedigen.
  Si vis pacem, para bellum

  Like

 16. stef zegt:

  Voor een moslim bent u geen vriend. Ook geen tegenstander. U bent een vijand !!!!!
  En gematigd zijn alleen wijzelf. Helaas.

  Like

 17. Jean zegt:

  Als je een apoteek binnenkomt dan sta je versteld van het aantal ‘verschillende’ medicijnen. Helaas ontbreekt er eentje, toen ik het vroeg antwoorde de apoteker met een knipoogje dat hij het niet kende. 😁 😅 Ik vroeg hem naar ‘islamofobium’ want mijn walging voor die barbaarse smeerlapperij stijgt dagelijks en dat pilletje islamofobium helpt de walging onder controle te houden en voorkomt geweld te gaan gebruiken tegen die barbaren, wij zijn niet van dergelijk dierlijk soort dat op alle vrouwen kruipt en kinderen misbruikt, dergelijke perverse smeerlappen willen wij niet in ons land.
  Waarom worden die baardapen niet dadelijk gecastreerd vóór ze naar hier zouden mogen komen? Ook al sturen we ze de dag nadien terug dan ook heeft dat gecastreerd zijn zijn voordelen! 😂

  Like

 18. Zenny zegt:

  moslims hebben altijd al gezegd dat ze de wereld gingen veroveren door de buiken van hun vrouwen!!!!!

  Like

 19. Sjun Demartelaere zegt:


  Let goed op het lachje na de mededeling

  Lawfare is een andere tactiek. En dan is er nog de geijkte nieuwspraak om de door volgelingen van Mohammed veroorzaakte problematiek gesubsidieerd bij anderen te leggen (http://www.emcemo.nl/index.php/training).

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s