De Europese Commissie valt Franse tradities aan

Screenshot_41

(Vertaling: delamontagne)

Brest – De inwoners van Bretagne kunnen binnenkort weer tekeergaan tegen de Europese Commisssie, die officieel de diameter van hun pannenkoeken  wil vastleggen. Het doel: de strijd tegen “junkfood” door de Bretonse pannenkoeken veel lichter te maken.

Tot nu toe kunnen de Bretonse pannenkoeken in doorsnee variëren van 30,40 tot 50 cm aan toe.

“Dat is veel te veel voor een eenvoudige pannenkoek”, aldus het commentaar van Joachim Bramheuld, een hoge ambtenaar bij de Europese commissie, die voorstander is van een nieuwe richtlijn. “Men moet  rekening houden met de laatste inzichten betreffende ´obesitas´ en ook de belangrijkste ingrediënten zuiniger gebruiken”, zo benadrukte hij en bevestigde dat de verkleining in doorsnee van de “pannenkoeken” meer dan 100-duizenden tonnen aan meel kan besparen. Bovendien ook op chocolade en rum. Ook beveelt het rapport aan om de pannenkoeken slechts aan één kant te bakken, dit om redenen voor de gezondheid.

“Een pannenkoek die veel te heet is, kan het verhemelte in een paar seconden verbranden en er is niets dat er op duidt dat het bakken aan twee kanten een ´pluspunt´ is. Het heeft meer met het vasthouden aan een gewoonte te maken dan met een echte culinaire techniek. De gezondheid van de consument staat op het spel.” En om bovendien een betere hygiëne en een betere luchtcirculatie toe te laten, suggereert hij om net zoals bij “gatenkaas”, de pannenkoeken van bovenaf van gaten te voorzien.

Deze voorstellen hebben de woede van talloze restaurateurs opgewekt en van diegenen die zich in de Bretonse pannenkoek hebben gespecialiseerd. Ook al, omdat eerder een Europese Commissaris een vereenvoudiging van het recept voor “Kouign-Amann” had geëist, een soort gebak dat door menigeen te moeilijk wordt bevonden om te maken.

Bron:
www.legorafi.fr

Vertaald uit het Frans door:
delamontagne
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in betutteling, dictatuur, Europese Commissie, EUSSR, Frankrijk, Krankzinnigheid, Socialisten. Bookmark de permalink .

20 reacties op De Europese Commissie valt Franse tradities aan

 1. Tom Hendrix. zegt:

  Fijn hé, deze communistische EUSSR. Dat hebben jullie op je geweten; socialisten, liberalen, links-liberalen en christen-democraten!

  Like

 2. bobzelf zegt:

  Nou Bob heeft de afgelopen 2 weken, diverse pannenkoeken gegeten ,
  Klaargemaakt waar je bij stond ,
  daarop liet ik smeren pasta=choco en dan daaroverheen 1 hele rijpe banaan ,
  dit kreeg je dan kokend heet aangereikt door de bakker !!!
  Als iemand daar bezwaar over maakt in Brussel ,
  kan deze mafkees zich beter zorgen maken
  over die gezonde kolossale komkomker die ik eerdaags zijn reet inram ,
  DEZE DINGEN MAAKT BOB ZELF WEL UIT ,

  GR. BOB

  Like

 3. windwens zegt:

  Sjonge jonge jonge zelf in de tijd van USSER mocht je nog eten wat je wilde, dat er niet veel was en dat je er een dagje voor in de rij moest staan op te koop toe genomen. Als je, je dan vol wilde vreten aan de varkenspoten en speklappen was er echt geen hond die vond dat je dat niet mocht. Zal misschien vervelend worden maar dit is wederom een voorbeeld van dictatuur van de hoogste orde. Zelfs bij de idioten arabieren kan je jezelf vol vreten zoveel je wilt als het maar halal is. Gestoorde gekken werken er in het EU Bolwerk of zijn allemaal aanhangers van de NWO

  Like

 4. Tistochwat zegt:

  Als het niet zo verschrikkelijk zou zijn, zou ik nu in een deuk liggen vanwege dat idiote geleuter.
  Richtlijnen voor het bakken van een pannenkoek! En ik vond die bemoeizucht m.b.t. het vermogen van de stofzuiger al zo achterlijk!

  Hebben die koekenbakkers in Brussel nou nog steeds niks belangrijks te doen?

  Like

 5. Rick zegt:

  OMG…Bakken we toch een pannenkoek van 20 cm doorsnede en 5 CM DIK 😉

  Like

 6. elisamad2013 zegt:

  Hebben die zwaar overbetaalde idioten daar in Brussel nou echt geen serieuzer3 onderwerpen te bespreken als de Franse Pannekoek?

  Like

 7. Theresa Geissler zegt:

  Beginnen ze nou alwéér?! -Er staat me namelijk vaag iets van bij, dat dit nu alweer bijna 2 jaar geleden op Geen Nieuws óók al eens voorbij kwam. Kan me vergissen, maar tóch…..
  Zo direct gaan ze ons allemaal nog veroordelen tot biologisch-dynamisch paardenvoer met het oog op de volksgezondheid: Deze muggenzifterij doet in ieder geval het ergste vrezen!
  Nu maar hopen dat de Bretagners het niet pikken, d.w.z. dat bemoeienis met hun pannenkoeken op hen hetzelfde effect heeft als bemoeienis met Sinterklaas op óns!

  Like

 8. hannah zegt:

  Deze waanzin. Het is zo moeilijk te geloven dat een europese commissie zich in deze tijd serieus bezig houdt met een crepe.

  Like

 9. koddebeier zegt:

  De Europese randdebielen slaan weer toe !!
  Bij de EU lopen zoveel lanterfanters rond dat ze van gekke geit niet meer weten wat ze nu weer zullen verzieken !!
  Laten we is wijs zijn en die EU deur achter ons dichttrekken !!

  ER UIT NU !!!

  Like

 10. Een Patriot zegt:

  Ik zeg maar niets.
  Ga de hooivork aanslijpen !

  Like

 11. Frans Brassens zegt:

  We wisten het al. Maar weet iedereen het nu eindelijk ook? De E.U. is niet alleen slopend misdadig, ze is ook nog totaal krankzinnig! Dat hoef ik toch, zéker in dit geval, aan niemand buiten onze Bron-kring van weldenkenden uit te leggen? Dat begrijpt toch zelfs een debiel nog?
  En wie vindt het daarbij een bijkomstigheid dat met dit soort krankzinnigheden kapitalen verdiend worden door ze tijdens de door ons betaalde uitvoerige luxe diners te verzinnen, bij gebrek aan échte bezigheden?

  Like

 12. topsporter zegt:

  Wat denkt die klaploper wel. Brussel zal in rook opgaan, geen enkel bedrijf is eeuwigdurend, en zeker niet dit bruine gedrocht.

  Like

  • sam zegt:

   Hoe sneller dat “heel” Brussel in rook opgaat hoe beter, zijn we ineens af van 10 % steuntrekkers, in de Matongé wijk durven alleen nog negers binnenkomen. Na het afbranden nog een keer ontsmetten (met napalm), ongedierte overleeft namelijk in de grond.
   Dan is ineens heel het Brusselse probleem opgelost, zowel op Europees als op Belgisch (lees Vlaams) vlak opgelost.

   Like

 13. koloth zegt:

  De kapsters mochten ook al niet meer op hakken knippen, maar moeten op platte schoenen knippen. De boeren moeten in Nederland ondergronds ieren en in Duitsland juist weer bovengronds, omdat we nu 1 Europa zijn snap je. De schilders moeten binnen met waterverf schilderen (dat nog giftiger is) En de bouwvakkers mogen geen stof meer maken (echt waar)
  stof moet afgezogen worden enz.

  Geen wonder dat we niet meer kunnen concurreren met de rest van de wereld.

  Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @koloth: 20.08. uur, op 18/11. Maar ik ben niet gek hoor, ik ben een sneltrein. Effe serieus, je kunt in deze wereld volgens mij nog beter stapelgek zijn dan normaal, dan krijg je iig deze waanzin zo niet mee!

   Like

 14. Republikein zegt:

  Deze zijn goedgekeurd!

  Like

 15. Cathja zegt:

  Sorry mensen, maar we kwamen niet meer bij van het lachen toen we deze flauwekul lazen! Ik denk dat het ’t beste is om die zakkenwasser maar te laten kletsen, en onze pannenkoeken te eten zoals we ze zelf het lekkerst vinden!
  Echt waar, deze onzin zorgde er wel voor dat we even heerlijk konden lachen..!
  (Gebeurt niet elke dag meer).

  Like

 16. Tempelier zegt:

  Tjee wat een onbenullen daar in Brussel, overbetaalde niksnutten. dit is wat ze met hun moeten doen.

  Like

 17. Taljaard zegt:

  Ze zullen ook wel een hekel hebben aan Russische blini’s.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s