Franse IS-beul Maxime Hauchard: ‘doodgewoon’ en ‘katholiek’

Screenshot_33

Maxime Hauchard (22) werd maandag herkend als een van de beulen in het filmpje dat IS zondag vrijgaf

(Door: Elif Isitman)

De Franse autoriteiten bevestigden maandag dat een van de beulen in het zondag vrijgegeven filmpje van Islamitische Staat (IS) de Fransman Maxime Hauchard is. Wie is deze ‘doodgewone, katholieke jongen’ uit Normandië?

Maxime Hauchard (22), de Normandiër die maandag werd herkend als IS-beul, is van huis uit katholiek. Jeugdvrienden van de Fransman typeren hem als een ‘normale’ jongen uit een ‘doodgewoon gezin’. De inwoners van het Normandische dorpje waar Hauchard vandaan komt, reageren geschokt op zijn optreden in het IS-filmpje.

Peter Kassig

Zondag dook Maxime op als Abou Abdallah al-Faransi (‘de Fransman’) in een video waarin het onthoofde lichaam van de Amerikaanse hulpverlener Peter Kassig werd getoond.

Lees verder>>>
Elsevier

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Barbarisme, Frankrijk, ISIS, Islam, islamitische ideologie, islamofascisme, Krankzinnigheid, Moslims, Rotzakken, Terrorisme. Bookmark de permalink .

15 reacties op Franse IS-beul Maxime Hauchard: ‘doodgewoon’ en ‘katholiek’

 1. delamontagne zegt:

  zal hij bij terugkeer in Fr wel net zo goed “geterapeutiseert” worden zoals men in NL gewoon is te doen ??
  Tenslotte is hij door al die hectische gebeurtenissen “hevig” getraumatiseerd.
  Oh, wacht ISIS ….heeft andere plannen met hem.

  Like

 2. Wachteres zegt:

  http://nos.nl/video/722614-isbeul-is-mogelijk-belg.html

  En waarschijnlijk is er ook een Belg bij ….

  Like

 3. “Hij bekeerde zich tot de islam”,en dat zegt genoeg!Die zijn nog fanatieker dan Jehova’s!

  Like

 4. Luchtpint zegt:

  “van huis uit katholiek”, concreet betekent dat helemaal niets !

  Like

 5. Theresa Geissler zegt:

  Alles goed en wel, maar die Wassim Nasr (Wie is dat eigenlijk precies? Opvallend islamitisch klinkende naam heeft deze ‘jihadexpert’) gaat ons toch hopelijk niet vertellen, dat jongeren zich tegenwoordig alléén al door internet tot de islam bekeren en vervolgens radicaliseren, hoop ik.
  Het kàn weliswaar, maar dan omdat àlles kan. Een tikkeltje sterk lijkt het me echter wel:
  Veel waarschijnlijker is het, dat er minstens nog invloed door bepaalde contacten meespeelt -vriendschappen en dergelijke. Oké, in dat kader zijn internet-contacten ook nog denkbaar, maar dat gaat dan in ieder geval verder dan het kijken van filmpjes: Hij moet hoe dan ook door iemand -een contact- ‘geïnspireerd zijn om zich te bekeren.
  En dat tenmínste voor dat contact de moskee een rol speelt is méér dan waarschijnlijk.
  Dus ga niet suggereren, dat jonge niet-moslims zich tegenwoordig bekeren door middel van Internet, zonder tussenkomst van ronselaars en dergelijke, want daar geloof ik eerlijk gezegd maar half in.
  Zonder ronselpraktijken geen jihadisten, zeker niet van niet-islamitische afkomst. Om van bekeringen op zichzelf -toch nog steeds de eerste stap- maar te zwijgen.

  Like

 6. Th.M. van Baarle zegt:

  Dit is het bewijs dat deze BEULEN zich rustig in onze samenleving ophouden. Lief en aardig maar zodra ze hun TAQIYYA – houding afleggen zijn ze de HALSAFSNIJDERS die zich uitleven op weerloze slachtoffers.
  Voordat ze daartoe over kunnen gaan dienen ze uit onze samenleving verwijderd te worden. Ze zijn herkenbaar aan hun moskeebezoek, hun verlangen om van een gebedsruimte gebruik te maken, hun wens om HALAL te eten, het lezen en citeren uit de koran, zich islamitische kleden enz.enz.
  Kortom als ze zich gedragen als een moslim.
  ISIS = islam.
  De beulen voeren de opdracht van de koran uit.
  ISLAM – weg ermee.

  Like

 7. Tom Hendrix. zegt:

  Deze Hauchard is het type individu met een laag zelfbeeld. Deze man, is door zijn labiliteit een gewillig offer voor indoctrinatie. In dit geval van de islam. Voor hetzelfde geld, zou hij ook beínvloed zijn door het socialisme, of bij wijze van spreke een ideologie als het nazisme. Hopelijk komt hij nooit meer terug in Frankrijk, en ook nooit meer in heel Europa.

  Like

 8. Charles Martel zegt:

  Dit verhaaltje bewijst vooral waar bekering tot die abjecte godsdienst toe leidt (een ander voorbeeld hadden we voor kort in Londen – moord op Engelse soldaat). Het ventje is ten dode opgeschreven en zal eerstdaags wel ergens ontploffen.

  Like

 9. Henk.V zegt:

  ”Hauchard laat volgens jihadexpert Wassim Nasr zien dat het stereotypische beeld van de jihadist niet klopt. Zo hebben bijvoorbeeld lang niet alle jihadisten een islamitische achtergrond”

  De Jihadexpert die wordt geciteerd is naar zijn naam te oordelen zelf een moslim en mogelijk geen sympathisant van de Islamitische Staat beweging, hoewel je dat bij moslims nooit helemaal zeker kunt weten.
  Misschien wil hij met zijn opmerking suggereren dat de band tussen terrorisme en islam lang niet zo sterk en vanzelfsprekend is, als de tegenstanders van de islam beweren.

  Daarmee hoopt hij misschien te bereiken dat wij de islamitische opvattingen niet als DE ware inspiratiebron van terroristisch geweld zullen zien. Hij hoopt dat iedereen gaat denken dat de islam consequent als een vreedzame ideologie moet worden gezien, waarvan bepaalde ontspoorde types zich hebben afgescheiden.Zij zijn begonnen te plunderen, te verkrachten en te moorden en zij mogen vanuit elke redenering die de islam wil vrijspreken van kwade intenties, niet meer als echte moslims worden gezien.

  Dat is precies de lijn die politiek correct officieel aanhoudt en de moslimgemeenschappen in de westerse wereld zullen die opvatting beslist niet publiekelijk tegenspreken, want onder zo’n paraplu van islam beschermende woorden kunnen de moslims immers veilig schuilen om in stilte de verrichtingen van de ”ontspoorde mannen en vrouwen” met begripvolle ogen te volgen!

  Wassim Nasr slaat de plank wat mis, want Maxime Hauchard had zich, voordat hij besloot jihadist te worden, wel degelijk bekeerd tot de islam en sinds zijn bekering trok hij met geloofsgenoten op. Wat Nasr ook probeert te verdoezelen,ook zijn besluit om deel te nemen aan de gewelddadige poging om de islam in een bepaald gebied te vestigen volgt een zeer bekend patroon! je bent al moslim wanneer je een ingrijpend besluit neemt! De vraag hoe lang je nu al moslim bent is niet relevant(!!) En daarna volgt je een inmiddels bekend pad!

  Het startpunt van elke jihadist begint namelijk steeds op identieke wijze: je bent moslim.Je hoort mensen indringend en op een zeer overtuigende wijze uiteenzetten dat de jihad een goddelijke opdracht is, die jou een grote beloning gaat brengen: het paradijs, waar voor eeuwigdurende kost ,inwoning en fysieke recreatie wordt gezorgd.
  Je moet met militaire middelen Allah’s heerschappij afdwingen. Daarbij moet je mensen tot bekering dwingen en ongelovigen gaan uitschakelen, maar dat verdienen zij ook, omdat zij door hun verkeerde leefwijze Allah nu eenmaal niet behagen..Voor medelijden is daarom dan ook geen plaats

  Ik zou aan de opzettelijke ontkenners van het verband tussen Jihadisme en de islam willen vragen: in welk opzicht zijn de handelingen die de jihadisten begaan, NIET met de islam verbonden?.
  De oproep tot jihad komt uit de wereld van de islam, de deelnemers aan de jihad komen voort uit de islam, het doel van hun activiteiten is puur islamitisch, want zij volgen exact de weg die Mohammed bewandelde en de beloning is precies dezelfde die elke islamiet ontvangt die genoeg creditpunten in zijn aardse bestaan heeft verzameld.

  DUS: waar ONTBREEKT de betrokkenheid van het islamitische gedachtegoed in dit beeld?
  De stille bijval van veel moslims voor wat de jihadisten doen bevestigt de onverbrekelijke band met hun ideologie.
  Mogen wij er van uitgaan dat er ook Nederlandse ”idealisten” zijn die zich op dezelfde bloedige wijze hebben gedragen? Ik denk dat er geen enkele reden is om te veronderstellen dat ook jihadisten uit Nederland zich aan dit soort geweld hebben schuldig gemaakt.

  En wanneer zij terugkeren naar Nederland, dan nemen zij hun opvattingen en herinneringen met zich mee. En het schijnt zo te zijn dat zij die de eerste hordes tot moorden, plunderingen, verkrachtingen hebben genomen heel gemakkelijk vergelijkbare hordes in Nederland kunnen nemen.
  De ruggengraatlozen onder de Nederlandse regenten die hen bij hun terugkeer begripvol willen begeleiden en bijsturen ,nemen als het ware tijgers bij een halsband met zich mee en rekenen in hun laffe onnozelheid dat deze zich niet zullen losrukken en hen zullen verslinden.

  Wie kan er nog twijfelen aan de juistheid van de oplossing die Wilders voorstaat met betrekking tot het probleem van de Jihad gangers? Het land uit en NOOIT weer terugkeren!”

  Like

  • Ze kunnen mijn rug op met die smoesjes en goedpraterij!Wilders for President!Zijn we ook gelijk van Bilderbergbabe en familie af!

   Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Zeker wat betreft dat gezichtspunt van Wassim Nasr dacht ik nou exact hetzelfde, Henk!

   Like

  • windwens zegt:

   We zijn hier toch met te veel en elke dode is er een. Dus als zo creep retour komt en zogenaamd in de gaten wordt gehouden weet iedereen dat dit het oproepen is van een schijnveiligheid. Want zo type voelt de moordzucht nog steeds en als deze lekker was dan doet hij het gewoon weer en met alle liefde ontneemt hij in een klap er een aantal maar als het er maar een mag zijn is dat ook prima. Dhr Opstelten die niet eens meer weet volgens mij dat hij van voren of van achter leeft, totaal niet meer kan nadenken over deze tijd en die halsstarrig zijn eigen visie heeft is ook een gevaar voor de samenleving door alle foute inschatting die de wereld vreemde man heeft.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s