Aangifte tegen Regilio Tuur voor tirade op Facebook

Screenshot_85

(Door: Tim Reedijk)

Rianne Hilbink (45) uit Coevorden is het zat. Na de uitbarsting van voormalig bokser Regilio Tuur (47) over Zwarte Piet heeft ze besloten aangifte te doen wegens discriminatie. ,,Als het puur een mening in de pietendiscussie was: prima. Maar ik wil niet met een NSB’er worden vergeleken,” zegt ze tegen het AD. Tuur laat weten koste wat kost zijn uitgesproken mening over racisme te blijven verkondigen.

Hilbink was boos na het lezen van het Facebookbericht waarin Tuur een tirade houdt tegen Nederlanders die Zwarte Piet steunen. ,,Ik ben er ziek van, stelletje klootzakken. Het is geen wonder dat zoveel van jullie de nazi’s steunden tijdens de Holocaust,” schreef hij onder meer.

Lees verder>>>
(h/t Lis)
Algemeen Dagblad

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

36 reacties op Aangifte tegen Regilio Tuur voor tirade op Facebook

 1. peterk2014 zegt:

  Wat ook al de motivering van regilio tuur mag zijn is erg vaag. Maar waarschijnlijk is het puur minderwaardigheids gevoel zoals al die zwarten hebben. Daar kunnen zij niets aan doen, want dat zit in hun genen. De zwarten zoals regilio tuur, voelen zich minderwaardig ten opzichte van de blanke Nederlanders. dat is geen diskriminatie, maar is geneties bepaald. Daarom zijn de zwarten gedwongen om zich aan de blanken vast te klampen, puur om te overleven. Dit betekend, dat wij blanke Nederlanders tot in eeuwigheid opgescheept zitten met dit minderwaardige soort parasieten, die maar altegraag in ons land verblijven.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Ik zei het al eerder: Te veel dreunen voor zijn kop geïncasseerd, waarschijnlijk. Maar zelfs dàn: Het is een over het paard gettild, misselijkmakend creatuur, dat nog wel meer op zijn geweten heeft…..
   Prima eigenlijk, die aangifte! We hoeven het nu niet allemaal te gaan nadoen à la de Wilders-bashers; dat is ook weer zo goedkoop. Maar het initiatief is oké!

   Like

   • breget zegt:

    Hij kent alleen maar fysiek geweld en tegen het zwakke geslacht is hem dat ook niet vreemd.Ik vind hem een hersenloos lamlendig stuk vreter.

    Like

   • Martha N zegt:

    Mee eens Theresa, jammer dat hij net niet genoeg dreunen voor zijn kop heeft gekregen.
    Zijn handjes heeft hij ook niet stil laten hangen om zijn vrouwen te meppen.

    Like

 2. Frerik zegt:

  Och ik maak me maar niet druk om dit ventje want dat walnootje in die schedel is al zo vaak van de ene kant naar de andere kant geslagen daar kan eigenlijk niks verstandigs uitkomen.

  Like

  • Martha N zegt:

   Hij is niet de enigste waar niets verstandigs uitkomt. Wel weten ze één ding, ze worden allemaal verschrikkelijk gediscrimineerd in dit landje! Weg met de discriminerende Nederlanders. Maar ja hieruit blijkt hun onverstand want wie zal dan voor hun uitkering en subsidie zorgen.

   Like

 3. Sjaak zegt:

  Ik ben er ziek van, stelletje klootzakken.
  Het is geen wonder dat zoveel van jullie de nazi’s
  steunden tijdens de Holocaust,schreef hij onder meer !
  ————————————————————————
  WIE HEEFT ER JOU ZWARTE KOP GESCHETEN
  DAT JIJ ZULKE NAZI EN BRUINE PAROLEN VAN
  JE LAAT ! WIE WERKELIJK DE OORLOG HEEFT
  MEEGEMAAKT IS WAARSCHEINLIJK TE OUD OM
  JOUW EEN PAAR OP JE GORE SMOEL TE SLAAN !
  SMERIG MISBAKSEL !

  Like

 4. Rudi zegt:

  “Opstaan tegen deze tirannie is mijn missie in 2014. Genoeg is genoeg. We zijn genoeg beschadigd”
  Hoe gek moet je zijn om, los van deze uitspraak, Zwarte Piet in verband te brengen met de holocaust? Zwarte Piet is tirannie? Degene waar ik als kind bang voor was, was Sinterklaas. Tot vandaag is Zwarte Piet de meest geliefde figuur van het stel.
  Misschien vinden ze Zwarte Piet juist daarom racistisch? Een beetje zoals de Disneyfilm ‘Song of the South’ racistisch gevonden wordt door de Amerikaanse goegemeente.
  Een vriendelijke, vrolijke zwarte is racistisch. Snoop Dog, 50cent of een film waarin Will Smith of Jamie Foxx met wapens mogen zwaaien en achter blanke ‘hoes’ mogen rennen, zijn dat daarentegen niet.

  Deze hele zwartepietendiscussie doet mij denken aan de commotie die er met de regelmaat van de klok ontstaat (althans in Vlaanderen) over ‘Kuifje in Congo’. Het is een vernederend boek! Racistisch! Zwarte mensen worden als achterlijk afgeschilderd! Dat is zo’n beetje de steevast terugkerende teneur.
  De hypocrisie schuilt hierin: diezelfde racismeschreeuwers zwijgen in alle talen over het Kuifjesalbum ‘Cokes in voorraad’. Hierin redt de ‘racistische’ stripheld een groep zwarte Ethiopiërs van een Arabische slavenhandelaar.

  Hierdoor ben ik gaan nadenken over heel het racisme- en discriminatiebedrijf.
  Het lijkt erop dat die holding erg gesegmenteerd is in filialen: het ene filiaal zeurt over het feit dat de hoofddoek af moet op school, maar niet over het feit dat hun eigen broer niet wil dat ze een café binnengaan. Het andere zanikt over het café waar hij niet binnen mag, maar niet over de bibliotheek, muziekschool, e.d. waar hij niet binnen wil! Weer een ander filiaal heeft als corebusiness kankeren op racisme in Kuifje en Zwarte Piet, maar houdt zijn mond over slavernij in Saoedi-Arabië, Soedan en de moordpartijen in Nigeria, Soedan en de volkerenmoord van de bantoe’s op de pygmeeën.

  Om af te sluiten een anekdote. Op mijn school kwam ooit, in het teken van de Engelse les, een zwarte Amerikaan praten. Hij vertelde hoe hij een dag tevoren in een Belgische supermarkt werd aangeklampt door een klein ukje dat huilend smeekte om niet in de zak te moeten. De moeder van het kind legde hem uit dat ‘Sinterklaas’ voor de deur stond en zijn helper ‘Black Peter’ een roe had en een zak om stoute kindjes in te stoppen.
  De man moest er om lachen en heeft het kind een pakje chips cadeau gedaan.

  Like

  • Luchtpint zegt:

   Goed gezien. Kuifje in Afrika en Cokes in voorraad heb ik ook gelezen in mijn kindertijd. Met uitzondering van 3 had ik alle Kuifje albums. En wat je daar zegt dat klopt helemaal ! Ik schijn me te herinneren dat kapitein Haddock protesteerde toen de slavenhandelaar hem de mooie witte tanden liet zien van zijn koopwaar.

   Verder is er ook enorm veel zever verkocht over het feit dat kapitein Haddock met een stok werd geslagen door een neger, die in de uiteindelijke versie door Hergé werd veranderd in een Arabier. Dat was in de Krab met de Gulden Scharen, geloof ik.

   Like

   • Luchtpint zegt:

    Like

   • Luchtpint zegt:

    Ook niet direct te vinden in het Nederlands:

    Nog “grappiger” wordt het als kapitein Haddock later moet aanhoren van de zwarten die hij heeft gered dat “ze naar Mekka willen gaan omdat we goede moslims zijn.”

    Dus ? Zwarten zijn voor Arabieren minder waard dan Arabieren, zelfs als ze moslim zijn ! Gebeurt o.a. ook in Mauretanië, voor zover ik weet !

    Like

   • Luchtpint zegt:

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    @Luchtpint, 21.13u en 21.23u: Niet? Meer dan 40 jaar geleden had ik al die strips in het Nederlands!
    Als ik zou willen, kon ik bij het zien van deze plaatjes zó de Nederlandse teksten opdreunen:
    Bijvoorbeeld: “Je kunt brullen, zo had als je wit, niemand hoort je. Wees liever verstandig, toe, en nu vraag ik je voor het laatst, waar Kuifje is.”
    Of: “U heeft nu wel genoeg de paardenkoopman gespeeld: Deze man is geen paard en ook geen slaaf…..” “Ssssst, gebruik dat woord niet. Je weet toch wel, dat wij altijd van ‘cokes’ spreken…..?
    Enzovoort…….

    Like

   • Luchtpint zegt:

    @ Theresa

    Mijn Frans deugt niet. En één van mijn grootouders was Engels, uit county Berkshire. Ben redelijk anglofiel, ondanks de PC waanzin in de UK. En het Frans onderwijs in Vlaanderen zuigt al decennia, maar niemand bij Onderwijs die dat echt wil toegeven.

    🙂

    Like

 5. louis-portugal zegt:

  Peter die is wel flink racistisch maar helaas vrees ik dat je gelijk hebt.

  Like

 6. Driek zegt:

  Vervelende man, die Regilio Tuur, die zwarte mensen gaan mij steeds meer irriteren. Eigenlijk al die donker gekleurde en licht getinte volken, ik heb die ergernis nooit gehad, maar ze maken zich de laatste jaren ook wel erg onbemind. Gewoon allemaal terug naar Afrika, want wij kunnen toch geen goed doen.

  Like

 7. Geld dat hij hier heeft mogen verdienen is naar zijn bol gestegen!Fatsoen heeft hij hier niet opgedaan;reageert puur primitief!Had ook niks anders verwacht!

  Like

 8. aquarius4422 zegt:

  Ach, die man heeft gewoon een paar hoeken teveel tegen zijn kop gehad.

  Like

 9. Adriaan van Ginkel zegt:

  Regilio Tuur is een “goedzak” uit een of andere achterbuurt in Paramaribo, die net als Mike Tyson het dankzij zijn geknok en geboks het tot de status van Bekende Medelander gebracht heeft. Hoe kan Tuur weten wat de NSB was? Wat weet Tuur van de Nederlandse geschiedenis? Hij heeft zaagsel in zijn hoofd, resultaat van teveel meppen. Tuur moet je gewoon links laten liggen en je concentreren op die socialistische gifspuiters, “edel blank”, die achter de verzieking van het Sinterklaasfeest zitten. Ze zitten tot in het kabinet, dus gemakkelijk zoeken.

  Stuur Tuur gewoon naar zijn mallemuur, zou Zwarte Piet met wijsheid rijmen.

  Like

 10. sylvia groot zegt:

  Regilio Tuur:
  ‘Vuile racistische klootzakken. Jullie vermoordden, demoraliseerden, verkrachtten, plunderden en misbruikten mijn mensen zo lang, terwijl jullie jezelf verrijkten. Het is geen wonder dat zoveel van jullie de nazi’s steunden tijdens de Holocaust.’

  Ahum…. heeft die Regilio niet een blanke vriendin? Nakomelinge van slavenhandelaren?
  Wat een hypocriet !

  Like

 11. Igor zegt:

  Hij kan beter de schuldeisers uit zijn faillissement met zijn kledingzaak in Rotterdam betalen, die grootmuil. Snap niet dat dit soort losers, vrouwenmishandelaars en parasieten nog in de publiciteit durven te komen.

  Like

 12. Goede daad dat de blanken terugslaan.

  Like

 13. Astrid zegt:

  In de VS zijn de boze zwartmensen, vooral de jeugd, al begonnen aan de burgeroorlog tegen de witteman. Ze denken dat wij debet zijn aan hun innerlijke onvrede en natuurlijk is er in de VS best sprake van racisme, maar er is eeuwen geen slaverbnij meer. Zwarten kiezen vaker voor het slechte pad omdat hun wil erg zwak is. Er zijn genoeg blanken die het ook zwaar hebben en het hoofd boven water moeten zien te houden. Waarom de zwarte mens toch steeds weer niet lijkt te slagen, is omdat hij lui is en erg begaan met zichzelf. Er is geen een neger meer die de slavernij heeft meegemaakt, zelfs hun ouders niet, en toch reageren ze alsof ze er nog middenin zitten. De zwarten proberen ook in NL een burgeroorlog te ontketenen, want u dacht toch niet dat het ze om zwarte piet gaat, dan hadden ze toch wel jaren eerder al aan de bel getrokken en waren ze in Suriname en de Cariben wel gestopt met sinterklaas vieren?, want daar wordt dit ook dit jaar gewoon weer met zwarte pieten gevierd hoor. Het is gewoon een smoes om een aanleiding te hebben om hun innerlijke onvrede te kunnen botvieren op de omgeving. Geestelijk zijn het kleine kleuters die stampvoeten en met hun speelgoed smijten richting hun opvoeders. Ze zijn jaloers op het doorzettingsvermogen en de constructieve mentaliteit van de blankmans, die het wereldwijd verder heeft gestopt dan alle getinten volken bij elkaar. Wij zijn niet superieur, maar wij lullen en luieren gemiddeld gesproken wat minder en poetsen gemiddeld genomen gewoon wat harder. De jankers van de planeet die wij als westerlingen almaar pamperen met geld, huizen en eindeloze kansen zijn helemaal niet dankbaar, uitzonderingen daar geklaten, neen, zij haten ons. Als dat geen gevalletje Stank Voor Dank is?!! Kraaltjes, spiegeltjes en pipa’s en natuurlijk veel voortplanten zonder enige ouderlijke verantwoordelijkheid te nemen, dat is in een notendop het gemiddelde niveau van de huidige boze zwartmans, waarin de grote egotrippende mannetjes net als de moslim de vrouwtjes als minderwaardig broedvolk ziet en behandelt. Een maatschappij waarin die balans tussen man en vrouw al sinds mensenheugenis zoek is, daar valt geen progressie te verwachten. Daar heeft de blankmans geen enkele schuld aan. Projecterende moslims en nu de boze negors, mensen bereid u voor, het gaat er voorlopig echt niet leuker op worden. De wilden zijn onder ons en ze willen ons dood, allahmahl! De hand die ze zolang gevoed heeft, fysiek en geestelijk, daar zetten ze nu hun tanden maar al te gretig in. Sterkte!

  Like

  • U ziet het in het juiste perspectief;helemaal mee eens!

   Like

  • sylvia groot zegt:

   Helemaal waar.
   Wat ze beoogden met het gezeik over onze Zwarte Piet is een scheuring aanbrengen tussen bevolkingsgroepen.
   Is gelukt !

   Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Een heel heel heldere, volledige analyse van datgene waar wij mee te kampen hebben wat de zwarten betreft. Mijn complimenten!
   En: Het is niet van vandaag of gisteren: U had mijn vader in de jaren ’60-’70 moeten horen over de Surinaamse en Antilliaanse employées waar hij mee te maken kreeg!
   Alleen stuitte je toen al op verzet als je dat signaleerde, want het IKON en de VPRO waren in die tijd al volop bezig om alles met de mantel ter liefde te bedekken!
   En ik herinner me, dat de problemenrubriek van Margriet een enkele keer een brief bereikte van een lezeres die met een Surinamer een aanvaring had op welke manier dan ook:Frappant was, dat dat àltijd werd weggelachen/gebagatelliseerd, m.a.w. negatieve ervaringen mochten toen al niet naar buiten worden gebracht. En Straatsburg ’75 was toen nog niet eens in aantocht! -Natuurlijk ging dit ook niet zozeer over moslims, maar over een bijzonder lui, onbekwaam, onbetrouwbaar, onverantwoordelijk en ook nog ondankbaar slag mensen!
   En nu beginnen ze, als nieuwe uitlaatklep voor hun eeuwige onvrede, maar te zeiken over Zwarte Piet? Nul op rekest moeten ze krijgen en anders niet!
   En lui als die Gario en vooral die Tuur moet stevig de pen op de neus gezet worden!

   Like

 14. Tom Hendrix. zegt:

  Tuur kan deze rotzooi verkondigen, dankzij de vrije samenleving in Nederland. Dit toont overduidelijk hoe ondankbaar deze immigrant is ten opzichte van het land waar hij zoveel vrijheid geniet. Erger is het, dat “deze zeurpiet”, door “de rode kerk”, en de “GUTMENSCHEN”, gepamperd is geworden, van alle kanten. Derhalve valt politici van “links tot rechts”, te verwijten, dat wij nu met dat gezever zitten opgescheept.

  Like

 15. vanhetgoor zegt:

  Ik mag Regilio Tuur niet, hij is te vaak in verband gebracht met de mishandeling van vrouwen. Per definitie zijn boxers mensen die psychisch in de knoop zitten. Soms was het de (pleeg-)vader mishandelde hen in hun jeugd. En door middel van het trainen van hun spieren en hun vuisten kunnen zij zich staande houden, althans dat denken ze! Helaas, geestelijk misbruik en verwaarlozing kunnen niet met gebruik van vuisten worden opgelost. Het blijven de zelfde miezerige trutjes als het altijd al geweest zijn.

  De mening van Regilio Tuur over Zwarte Piet zal mij aan mijn reet roesten, ik vind het niet interessant. Elke keer als ik Regilio Tuur op TV zie dan aanschouw ik een loser, een mislukkeling die als geoefend boxer het in zijn hoofd heeft gehaald om een vrouw te slaan. De zelfde walging als bij Badr Hari.

  Like

 16. baksteen zegt:

  Goede actie, hij is de eerste, gewoon ook aangiftes gaan doen.

  Like

 17. wouteenhoorn zegt:

  Eerst centjes verdienen van en als dat afgelopen is schelden op het blanke ras. Eigenlijk gewoon zielig en geen woorden waard.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s