Erkenning van ‘Palestina’ zou vrede geen stap dichterbij brengen

Screenshot_64

(Door: Arendo Joustra)

Niet zo verbazend dat de PvdA pleitte voor erkenning van ‘Palestina’. Maar veiligheid komt niet dichterbij met een staat die zichzelf niet kan beschermen, economisch niet levensvatbaar is en die twee elkaar hatende groepen herbergt.

In navolging van Zweden zou ook Nederland ‘Palestina’ moeten erkennen. Dat vindt althans de PvdA-fractie in de Tweede Kamer, die dat dinsdagavond bepleitte in de Tweede Kamer. D66, GroenLinks en de SP steunen dit PvdA-plannetje.

Als het iets zou helpen en iedereen gelukkig zou maken, zouden de gebieden die ‘Palestina’ worden genoemd inderdaad moeten worden erkend. Maar dat is helaas niet zo. Een Palestijnse staat is geen toverstafje dat vrede en welvaart brengt. Integendeel.

Lees verder>>>
(h/t Wachteres)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Palestijnen", "Palestina", antisemitisme, Hypocrisie, Israël, Israël-vijandigheid, Joden, Jodenhaat, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, meningsdictatuur, Nederland, PvdA, Rotzakken, Socialisten. Bookmark de permalink .

16 reacties op Erkenning van ‘Palestina’ zou vrede geen stap dichterbij brengen

 1. windwens zegt:

  Als ze niet zelf de broek op kunnen houden is het ook geen staat. Dus we moeten een luchtkasteel erkennen en blijven sponsoren. Zijn de partijen nu weer Sinterklaas aan het spelen met geld wat er niet is wij leven op de pof en geven dan ook nog rijkelijk weg.

  Like

 2. Cathja zegt:

  Er zou inderdaad niet direct iets veranderen als ‘we’ ‘Palestina’ zouden erkennen, behalve dan misschien de relatie met Israël, die toch al de nodige deuken heeft opgelopen, door onze standpunten m.b.t. de Gazastrook en het bouwen in ‘bezet gebied’. We zetten nog nét niet het mes op de Israëlische keel, maar er was toch geruime tijd sprake van het boycotten van producten uit de ‘bezette gebieden’. Nee, échte vrienden van Israël mogen we ons niet meer noemen.
  Israël zal nooit akkoord gaan met de eis dat Jeruzalem een gedeelde hoofdstad moet worden. Israël geeft deze oude stad nooit op!
  De moslims wereldwijd hebben altijd het vizier op de Joodse staat gericht, en denken dat ze dit land vroeg of laat wel in handen zullen krijgen.
  Ik moet ze teleurstellen. Het zal NOOIT gebeuren! Israël blijft van de Israëliërs, en de Arabieren die er mogen werken mogen van geluk spreken dat zij toestemming hebben óm er te werken. Na de moord op vijf Joden in de synagoge zijn de spanningen weer toegenomen, en een vreedzame oplossing is nu ook verder weg dan ooit.
  Ik zou het een heel slecht signaal richting Israël vinden als Nederland, in navolging van Zweden, ‘Palestina’ als staat zou erkennen! Gelukkig is er nog geen meerderheid voor te vinden in de Tweede Kamer, maar hoe lang nog…?

  Like

 3. Kraftavilqa zegt:

  Het gaat de rooie habbezakkers natuurlijk niet om vrede of zoïets banaals het gaat hun alleen om het treiteren van het zo gehate Israel.

  Like

 4. Thomasson zegt:

  Paar dagen geleden heb ik een uitzending over het leven van de Tsjech Vaclav Havel op de TV zender ARTE gezien. Als men vergelijkt zijn levenspad en die van het Tsjechische volk met die van Mahmud Abbas en de “vrijheidsstrijders van de “Arme Palestijnen”, kan men niet anders concluderen dat de Tsjechen komen uit een hoog geciviliseerde planeet en de Palestijnen uit een “look a like Serengeti reservaat” waar geen mensen wonen, maar mensachtig wezens. Geen apen, maar ook geen geciviliseerde homo sapiens. De drijfveer van Vaclav Havel en de leden van “Carta 77” was VRIJHEID. Het breken van het dictatoriale communisme o.l.v. de Sovjet poedel Gustav Husak in Tsjecho-Slovakije en weer als vrije volk te mogen leven. Wat willen de Palestijnen; behalve bloedvergieten? Gaat het bij hen om de vrijheid van Godsdienst? Vrijheid van het vrije woord? Artistieke vrijheid? Culturele Ontplooiing? Opbouwen van de Economie in goede relatie met de buurlanden? Ik ben bang van niet. In de ‘Apen Magna Carta’ genaamd Koran, staat overduidelijk dat er geen vrede mag worden gesloten met ongelovigen. Ongelovigen en mensen die andere geloof aanhangen moeten worden verdelgt. Dat is wat de Koran schrijft voor de “Trouwe Moslims” https://www.youtube.com/watch?v=bSYNYAZXvg0
  DEEL 2

  Like

 5. Jan zegt:

  Palestina bestond niet, had dus ook geen eigen vlag. De vlag die gebruikt werd tijdens het mandaat:

  Van 1920-1948 was de Palestijnse staat (klas A mandaat) joods

  Dat Palestina als staat niet bestond maar onder bestuur stond van de Britten, geeft deze vlag aan:

  Bron: Larousse van 1939:

  http://www.factualisrael.com/1939-palestinian-flag-look-like-surprised/

  Like

 6. Thomasson zegt:

  DEEL 2
  Nu komen wij bij de vraag waarom is de PvdA fractie in de TK zo ijverig Nederland te dwingen ‘Palestina’ te moeten erkennen? Waarom wordt het plannetje van de PvdA door D66, Groen Links en SP zo warm ondersteund? Steunen deze partijen normaliter de rechten van onderdrukte mensen waar ze ook zijn? Of is deze steun selectief; gebaseerd op zichtbaar (en vooral onzichtbaar) belangen? Hebben deze “Gutmensch” partijen gedemonstreerd tegen de onderdrukking van Tibet door China? Heeft ze dat ooit geïnteresseerd wat daar gaande is? Hebben ze enige actie gevoerd tegen de deelname van Nederland aan de Olympiade in Beijing als gevolg van de bezetting van Tibet? Of de mensenrechten in dat land? Hebben ze destijds geroepen om producten van topmerken (Appel en andere) te boycotte wegens de arbeidsomstandigheden bij de Chinese fabriek Foxconn? Hebben ze enige actie op touw gezet voor het boycotten van de WK voetbal van 2022 in Qatar ? Waar tot nu toe honderden van slaven arbeiders het leven hadden verlaten bij de bouw van stadions en andere faciliteiten? NEE! Niets van alle. Waarom dan maken deze partijen zich zo druk over de Palestijnen? Wat maakt de Palestijnen zo bijzonder? DEEL 3

  Like

 7. Tom Hendrix. zegt:

  Er is al een Palestijnse Staat: Jordanië. Laten ze daar maar heen gaan!

  Like

 8. Joost Visser zegt:

  Als Abbas NAVO-troepen ter bescherming wil hebben en geen VN-vredesmacht speelt er op de achtergrond verschrikkelijke dingen.

  Een paar landen erkennen de Palestijnse staat. De EU kan niet anders dan deze ook erkennen. Palestinie wordt een geassocieerd lid. Miljarden die kant uit. Innige verdere bindingen tussen die twee entiteiten. Vrij verkeer van personen.

  voor de EU de opmaat voor groot Eurabie. Bruggehoofd.

  Als Israel palestinie aanvalt, valt het NAVO-troepen aan en is het een vrij doelwit van raketten. Immers represailles hebben een te grote reprociteit.

  Zie het scenario zo gebeuren.

  Like

  • Taljaard zegt:

   @Joost
   Dat zullen ze bij de EU voorlopig onmogelijk aan de autochtone West Europese bevolking kunnen verkopen, ondanks alle smerige rooie anti-Israel agitprop, en kan verder alleen maar een aanleiding worden voor het nog verder oplopen van de spanningen tussen niet-moslims en moslims.

   Like

   • Joost Visser zegt:

    Junker:

    ´We gooien een balletje op, kijken wat de reacties zijn, zo niet, gaan we door´.
    Tot un toe is de grootste waanzin de afgelopen 12 jaar er zo doorheen gedrukt
    De beroemde kikker.

    Like

 9. Thomasson zegt:

  DEEL 3
  Het antwoord is zeer triviaal. Deze partijen steunen de Palestijnen niet omdat zij zo bijzonder zijn. Een volk met zeer bijzonder hoogwaardig menselijk niveau onder de leiding van zachtmoedige leiders zoals de Slowaak Alexander Dubček. Arme stakkers die zo vreselijk lijden onder de ijzeren greep van de Israëlische slechteriken van de soort leonid brezhnev of zelfs ‘Stalin look-a;likes’. Echter, de Palestijnen kunnen voor deze politiek-correcte schooiers worden gesloten, hadden ze geen – indirecte – onschatbare financiële waarde. Steun aan de Palestijnen is een indirecte steun aan de islam. Deze steun kan men vergelijken met het spelen in de Ere Divisie. En de Champion League. Wint men de wedstrijd; krijgen de spelers en de trainer een vette bonus. Winnen van meer wedstrijden wordt de marktwaarde van de club en spelers omhoog geschroefd. Men kan deze partijen vergelijken met de clubs bij de Ere Divisie (en de Champion League) spelen. Hier spelen ze ‘Palestijnen-steun wedstrijden’ voor de “OPEC CUP”. De vette bonussen voor de spelers en trainers (leiding) voor gewonnen wedstrijden wordt royaal betaald. Indirect kan men deze houding ook afleiden waarom wordt Qatar zo zachtaardig wordt gepakt ondanks de verschrikkelijke praktijken omtrent de slaven arbeiders.

  Like

 10. paulzwueste zegt:

  Dit zal die smerige PVDA niet lukken! Ze proberen met deze “move” de indruk te wekken dat ze zich sterk maken voor de islam om de vlucht van het islamitisch stemvee te stoppen!!!
  Dit zal ze niet lukken!!!
  “De PVDA HEEFT GODZIJDANK EINDELIJK!!! HAAR TIJD GEHAD!!! EN NU OPROTTEN!!!!”
  Lang leve ons Vlaams Belang en onze PVV!!!!!!

  Like

 11. Jan zegt:

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s